Излишък от естрогени при мъж! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Излишък от естрогени при мъж!
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1218 пъти
Здравейте на всички! Мъж съм на 49 години. В последните няколко години забелязах, че трупам твърде излишна мазнина в краката и задните части. Порастнаха ми така "женски гърди".. дори от време на време жена ми се шегува с това, но за мен не беше никак смешно и отидох на лекар. Направиха ми кръвен тест и се оказа, че имам Излишък на естрогени, за сметка на това пък нивата на Тестостерон са ми много ниски. М като цяло не се съобразих с това, приех го като нещо съвсем нормално, не се комплексирах с това как съм се променил Телесно. Но започнаха все по-големи телесни промени, изключително много напълнях в краката и задните части, чак дори краката започнаха да ме болят от тежестта. Загубих много мускулна маса, направо съжалих че не предприех някакви по-сериозни мерки от по-рано, за да възстановя хормоните си в баланс. Та сега искам да попитам, имали мъже които и тях ги е сполетяло това и, ако има как са го преодолели? И как мога да повиша нивата си на Тестостерон, освен с хормонална терапия?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: e8d59a5bc8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здрасти, проблема е сериозен и е доста разпространен. Околната среда, начина на хранене, културната специфика на времето в което живеем, възпитанието и други фактори водят до потискане на мъжествеността, тестостерона и специфичните черти на характера които са пряко свързани с него. Андрогенните хормони т. е. мъжките хормони са свързани с увеличена сила, енергия, издръжливост, фокус, сексуално желание, здрава имунна система, кости, широки рамене, мускули, дълбочината на гласа, изразени скули, но и с качества които не се приемат добре в нашата мекушава и феминизирана култура като агресия, насилие, съревнование, доминация. Ние живеем в свят в който андрогенните хормони са атакувани от всички страни така, че не е чудно, че много мъже имат проблеми с хормоналния профил. В твоя случай препоръчвам да започнеш да тренираш вид силова тренировка комбинирана с аеробна тренировка и да се храниш с месо, яйца, заквасени млечни продукти, плодове и зеленчуци.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: 36ae2b07a6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Нивата на тестостерона намаляват, а на естрогена се увеличават поради много фактори. Например определени храни и напитки: алкохол (включително и най-вече бира), храни със соя (кренвирши със соев протеин включително), храни с много растителни мазнини като фъстъци и други ядки, бобови и други. Друг фактор е теглото - ако си дебел, мазнината в тялото се поддържа от естрогена. Ако си мускулест, мускулите се поддържат (и от своя страна помагат за поддържането на) тестостерона. Ако си прекалено слаб и нямаш мускули пак няма тестостерон. Друг фактор е спорта. Друг фактор са витамините и минералите. Витамин Д (слънчева светлина), например, е много ключов за правилния хормонален профил.

Ако не си надебелял или отслабнал рязко наскоро или не си променил диетата си и всичко това покачване на естрогена се е получило спонтанно, то може да трябва да потърсиш по-сериозна причина. Но ако не излизаш на слънце и пиеш бира често - първо пробвай да промениш това.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: cecf8db9a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   С бабини зъби на мен ми действа.. струва 3 леа и го има във всяка аптека.. не лъскай щот такя се губи тестостероня

 
  ... горе^
преди: 6 години, 1 месец
hash: 6d441aef37
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Сок от лук. Ирански учени са открили, че лука увеличава тестостерона когато са търсели алтернатива вместо лекарства. За да се отървеш от естрогена яж зеле и броколи.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: b2fdf0a420
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   На мен още през пубертета ми се появиха тези т. нар. "женски гърди", и до ден днешен ги имам. Не знам дали е заради хормонален проблем, а и не съм си проверявал хормоните. Интересеното е, че при теб това се случва в доста напреднала възраст. Може и да е проявление, на някакво по-сериозно заболяване. Специално, това с женските гърди, не е чак такъв проблем, защото знам, че много мъже го имат - нарича се гинекомастия. По интересното е, че имаш натрупване на мазнини и на други места по тялото си. Честно казано, не знам дили нещо може да се направи, след като измененията са вече факт. Не вярвам хормоналната терапия, да даде нужния ефект в този случай. Пластичната хирургия е вариант за гърдите, но няма ли да е прекалено тежко да си оперираш почти цялото тяло? Пробвай с някакъв вид упражнения, или фитнес... При мен специално имаше ефект за гърдите(стягат се и изглеждат по-добре).
Това си е кофти проблем, но се надявам да намериш някакво решение!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker