Чести събуждания през нощта. ПОМОЩ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Чести събуждания през нощта. ПОМОЩ
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1634 пъти
Здравейте, момиче на 17 години съм. От около година имам проблем, на който не отдавах особена важност и значение, но започна вече много да ми тежи.
Нощем заспивам трудно, а след като заспя се будя по 4/5 пъти, защото се въртя, стряскам се от кошмари или просто сеудя. Събужданията не за дълго- най-много за минута оставам будна, но когато се събудя сутринта се чувствам ужасно, ненаспала се и все едно съм пребита.
Изчетох много неща в интернет, повечето ме водиха към болестта инсомния, но преди да си поставя някакви диагнози исках да проверя дали няма и други хора с моят проблем и как те се справят.
Не съм пушач, нито пия алкохол редовно, кафе пия само сутрин, а до енергийни напитки стигам мноооого рядко, спортувам и се храня горе долу здравословно и според правилата, също лягам и се събуждам всеки ден по едно и също време.
Наистина искам да изчезне този проблем, а не знам какво да предприема.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: 3bcd56d184
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Изпуши един джойнт час-два преди лягане,помага на сто процента! Прочети повече (Ако все още не си) за лечебните свойства на марихуаната! На мен много ми помага и вече нямам този проблем със съня и недоспиването, дори когато цял ден съм пушил през почивните дни вечерта съм като пребит,но на сутринта съм бодър,свеж и енергичен,готов за новия ден! :)

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c842093797
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И аз съм на 17 и аз преди месец някъде имах доста подобен проблем. Истината е, че има нещо, което те притеснява психически. Съветът ми е да се опиташ да откриеш какво е то. Запитай се за какво точно са кошмарите ти, какво е нещото, което те прави неспокойна. При мен беше некачествена връзка. Трябва да има нещо, което да ти пречи, но ти да не го осъзнаваш и по тази причина да се проявява подсъзнателно нощем. Успех, дано откриеш какво е.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: dec0cd1cb1
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Аз бих ти препоръчала да си направиш полисомнография. Това се прави в лаборатория, спиш и ти отчитат ЕЕГ, дихателни движения и мускулен тонус.
По описанието ти малко ми прилича на сънна апнея. Странно ми е, че си толкова млада и доколкото виждам нямаш някакви рискови фактори за обструктивна апнея, но може пък да е нещо централно. Не знам дали си чела за сънната апнея, това е когато или дихателният център в мозъка не работи добре (центарлна), или горните дихателни пътища колабират (обструктивна). И двата случая се стига до дихателни паузи по време на сън, които, ако продължат достатъчно дълго, водят до падане на сатурацията на кръвта и покачване на въглеродния диоксид (който е определящият фактор, който задава ритъма на дишане), активира се симпатикусът и пациентът се буди, за да си поеме въздух. Съответно един от симптомите е постоянната умора през дена заради некачествен сън, с времето се покачва и кръвното налягане заради многократното активиране на симпатикуса през нощта, когато всъщност трябва да почиваме.
Както вече казах, не знам дали такова нещо ще се появи при 17-годишно здраво момиче, но според мен е наистина добре да се направи полисомнография, за да си види дали има нещо пятологично с фазите на съня.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker