Диабет, моля хора в чиито семейства се среща, да ми пишат - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121189)
 Любов и изневяра (29708)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Диабет, моля хора в чиито семейства се среща, да ми пишат
преди: 6 години, 1 месец, прочетена 1262 пъти
Здравейте! Искам да споделя най-голямата болка в живота ми, а именно че брат ми е болен от диабет. Още когато е бил на 2 години, майка ми преживява шока, когато и съобщават ужасната диагноза. Той винаги е бил на инсулин. Брат ми е по-голям от мен със 6 години. Въпреки това аз винаги съм се чувствала по-гилямата сестра. Любовта ми към него не може да се опише с думи. Предполагам, че след време когато имам дете, ще сравнявам любовта си към него, с любовта към детото си. Боли ме защото ужаса, който родителите ми са изживяли е неописуем. През всички години на израстване пред очите ми е имало ситуации, които не могат да се опишат. Моля, искам да се запозная с други хора и родителите, които изживяват това. Искам да знам как живеят вашите близки и какво са изживявали. Срамуват ли се от болестта си, това пречи ли им на професионалното развитие или да си намерят приятелка и да създадат семейство. Как се държат когато им падне захарта или се покачи. Успяват ли да се контролират и как. Има ли във Варна места, на които се дават консултации, но не лекарски, по скоро за емоционална подкрепа. Благодаря за отделеното време!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 месец
hash: f50172b6b0
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 14г и брат ми също е болен от диабет. Откриха му го преди 2 месеца, и все още не може да свикнем с този факт, не може да разберем защо точно на нас, как се получи това, особено трудно е на майка ми, понеже тя не може да ходи нормално на работа вече защото трябва да му бие инсулина (той не може все още) трудно е, но се справят някак си. Най-важно е да знаеш че ти нищо не можеш да направиш по въпроса, освен да даваш подкрепа на брат си и да бъдеш с него.

 
  ...
преди: 6 години, 1 месец
hash: c66710e3f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Да, аз винаги съм го подкрепяла и винаги ще е така. Аз съм на 24 години и винаги това ми е било пред очите. След толкова години съм убедена, че тези деца се нуждаят от адекватен психолог, с който децата да израстват. За проблема смятам, че не се говори достатъчно. Исками се да има специализиран център за диабет и пред диабет, който да е достъпен за всички семейства. Иска се много сила да се преодолее стреса и трябва да сте силни. На въпроса защо, никога няма да получим отговор. За това мислете за бъдещето развитие, идва момент в който се научаваш да живееш така.

 
  ...
преди: 6 години, 26 дни
hash: 3124bc8565
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С диабет може да се живее нормално! Трябва да се спазва диетичен режим и редовно да се мери кръвната захар! Внимавайте с краката! Друго не се сещам.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 25 дни
hash: cbfd344076
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Може да води нормален професионален живот . Семейство и приятелка обаче няма да има . Диабета води до импотентност в 95 % от случаите при мъжете .

 
  ...
преди: 6 години, 25 дни
hash: e5517da2da
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Масово разпространения диабет, тип 2 може да се овладее с намаляване на въглехидратите. Какво всъщност става в организма и защо възниква този диабет? Имаме един нормален човек който си хапва хляб, пици, меденки, банички, кексчета и подобни. Тялото му превръща тези храни в глюкоза, тази глюкоза се транспортира от кръвния поток в черния дроб и мускулите, защото ако остане в кръвния поток е токсична. В началото организма пуска малко инсулин и инсулина "казва" на клетките в черния дроб и мускулите да оберат глюкозата. Те казват: " с радост" и прибират глюкозата в хранилищата си. Човека обаче обича да си похапва твърде много от гореспоменатите лакомства и недостатъчно по полезни храни и какво става? Отново глюкозата е в кръвния поток и отново се изпраща малко инсулин, обичайния сценарий. Сега обаче депата за глюкоза в черния дроб и мускулите са пълни и те казват: "не можем да поемем тази глюкоза, защото сме препълнени", обаче организма казва: взимайте я въпреки всичко, защото не може да остане тук (токсична е) и праща повече инсулин за да ги накара. Човека обичащ да си хапва тестени и захарни изделия бидейки в неведение за случващите се диалози в организма му и напрежението което създава чрез хранителните си навици продължа с хляба и баничките. Стига се до един момент в който клетките в черния дроб и мускулите казват: "стига, значи стига! Не можем да поемем повече! " и тези количества глюкоза и инсулин остават в кръвния поток където предизвикват най-различни метаболични вредни ефекти, заболявания и т. н. Кое помага в тези случаи? Увеличаване на мускулната маса чрез упражнения, изразходване на глюкозата и подобряване на инсулиновата чувствителност чрез аеробни/кардио упражнения. Ограничаване на гореспоменатите лакомства, лечебно гладуване, хранене наблягащо на белтъчини и зеленчуци. Това е!

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: e5e5a2173a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Дядо ми беше диабетик. Семейство може да има, трябва да си следи нивото на кръвната захар и да внимава. Когато му притъмнее трябва да лапне нещо сладко но не трябва да прекалява. Дядо му е бил млад като са му го открили и след това се е родила майка ми. Възможно е да се предаде наследствено на децата му както се е предалп на леля ми но не е задължително! Най важното е да не се притесняваш за него той ще свикне с този начин на живот а и има случаи в които от инсулин минават на хапчета така че не се притеснявай :*

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker