Високо кръвно, а съм на 27 години - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120987)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14341)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6458)
 Здраве (9583)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3165)
 Образование (7292)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18470)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Високо кръвно, а съм на 27 години
преди: 6 години, 13 дни, прочетена 1795 пъти
От около две - три седмици забелязвам необичайно главоболие сутрин. Жена на 27г., по направени изследвания съм напълно здрава, но при три направени сутришни замервания на кръвно, то е в норми 130/80. Винаги съм била с ниско кръвно и обичайно такова 110/70.
Чудя се дали това е следствие на качени килограми ( спрях цигарите и за около 6 месеца качих 12кг. ) или стрес ( имам страхотни психически натоварвания в работата на този етап).
Не искам да бъда от „амортизираните” млади хора. Започвам диета и упражнения. Ще се опитам да наблегна и на йога дишането за стреса.
Просто ислах да разбера дали някой се е сблъсквал с подобен проблем, и ако е имал как се е справил с тях.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 дни
hash: 3804c7f383
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм на 30. При мен нещата тръгнаха от кафето. Пия кафе някъде от 18 годишен без проблем. Преди месец обаче пих едно силно кафе на гладно и се получи нещо като предозиране. Реакцията ми беше като на отравяне - качване на кръвно рязко, сърцебиене, позиви за ходене по малка и голяма нужда през 5-10 минути, силна жажда, изпотяване, световъртеж и тн. Оправих се след няколко часа. Но от тогава нещо се обърка в организма ми и дори съвсем малко кафе може да предизвика тези симптоми. Затова бях спрял кафето за дълго време.

Та, преди няколко дни си позволих отново да пробвам да пия кафе (в доза, която винаги съм пил преди това), защото ми беше много натоварено на работа и чувствах, че ще имам полза от допълнителен фокус. Е, оказа се, че тялото ми още реагира бурно на кафето и вдигнах кръвно до 180 на 100 и не можех да ходя прав и не знаех къде се намирам, абе беше много зле, викнаха линейка и тн. Не съм си представял, че кофеинът може да действа така. Конкретно за кофеина говоря, защото преди 2 дни пробвах да изям само 5-6 блокчета черен шоколад (70% какао) и след 30-40 минути се получи мини реакция на отравяне.

Затова, виж си диетата, ако пиеш кафе - спри го или го намали много. Шоколадът също съдържа кофеин, защото самото растение какао съдържа. Дори една шоколадова вафла съдържа кофеин.

Иначе кръвно 130/80 може да е моментна реакция на събуждането сутрин или нещо такова. Но все пак си виж диетата. Вкарай повече храни с антиоксиданти.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 75cf5b781b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Със сигурност качените килограми оказват влияние. По учебниците се пише, че един свален килограм сваля кръвното с 1мм, а 5 свалени с 4. Сама казваш, че имаш голям стрес. Това няма как да не окаже също влияние. Хубаво е, че си спряла цигарите, дано да е за постоянно. Започни по възможност и по-рационално хранене с повече плодове и зеленчуци и аеробни упражнения( тичане, плуване, дори само ходене, тенис и подобни). Ако имаш и оплаквания като сърцебиене и екстрасистоли, не пречи едно контролно посещение при кардиолог и може би да се провери функцията на щитовидната жлеза. А що се отнася до самото кръвно, една единствена стойност сутрин нищо не говори. Започни да го следиш по-често, особено информативно е веднага след събуждане. При някои хора хипертонията дълго време е прикрита и е само през нощта( така наречените нон диипъри) и може да е причина за главоболието сутрин.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 70c0f7d441
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Като цяло кръвното ти налягане е в категория високо нормално. Успокой се. Стресът е основният ти проблем! Ако не предприемеш мерки за ограничаване на стреса вече ще имаш сериозен проблем. Също трябва задължително да повишиш физическата си активност и да не ядеш много солено... Това са основните правила за поддържане на здрави кръвоносни съдове и сърце!
Студент по медицина, 21

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a6b95cde27
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Кръвното ти е напълно нормално, над 140/99 е тревожно

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker