Паник атаки - има ли лечение? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Паник атаки - има ли лечение?
преди: 6 години, 17 дни, прочетена 1648 пъти
Здравейте!
Жена съм на 35 години. От почти една година имам учестено сърцебиене, а от два месеца започнах да получавам задух - опитвам се да си поема въздух, а не мога. Нямам някакви страхове, че ще умра, но съм тревожна и трудно изпитвам радост. Лекарските ми изследвания са добре. Имам преживян голям стрес преди няколко години, чувствителна натура съм, имам напрегнато ежедневие като цяло. Моля, ако някой знае, това паник атаки ли са? Как да се излекувам? Ако някой е минал по този път, моля да сподели! Много благодаря!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 16 дни
hash: 768669a43a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Да, това са паник атаки.
Посети лекар, пий Есциталопрам по лекарско предписание и ше си като нова.

 
  ...
преди: 6 години, 16 дни
hash: b5456b7479
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Във фейсбук е тъпкано с такива групи. Пиши тревожност или паник атаки и ти излизат. Много хора има там

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: 29cdb73c3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Паник атаката е страх. Същия страх като този когато те гони бясно куче. От паник атака не се умира, но трябва да се превъзмогне. Трябва да установиш причината за появата им и кога те се активират. Ако имаш възможност посети психолог. Иначе аз като студентка по психология бих ти препоръчала да се опиташ да не катастрофизираш всяка ситуация. Когато имаш проблем се опитай да го решиш рационално и да помислиш дори и да се случи най-лошото колко реално лошо е и какво ще се случи след това. Хората имаме склонност да преувеличаваме и да изкривяваме ситуациите. А за сърцебиенето може да си купиш Валидол, но не прекалявай с вземането.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 15 дни
hash: 67f0fc1dc9
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей,
Много съжелявам, че трябва да преминаваш през това. А съм в сходно положение, страдам от тревожност, чувствителна съм си, приемам нещата навътре и живея в напрегнатато ежедневие, с изключение, че не получавам паник атаки. Ще следя темата с интерес и се надявам някой да сподели своя опит и идеи за справяне с проблема

 
  ...
преди: 6 години, 15 дни
hash: c907396174
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Просто трябва да решиш проблема си, който те тормози. Аз така направих и изчезнаха.

 
  ...


...
преди: 6 години, 14 дни
hash: 0b91524a4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (18 гласа)

7.   Това са паник атаки, но не ги изживяваш в пълната им сила. Ако проблемът не се реши симптомите ще се задълбочат. Не споделяш какъв стрес си преживяла, но вероятно не си се справила с нещата, които те тормозят. Паник атаките са реакция срещу нещо нежелано в настоящето. Често хората не си дават сметка за него и го завоалират в разни обяснения, които не са цялата истина. Това да се справиш е доста сложен процес и се изисква огромно желание от твоя страна. За да се стигне до тук си отлагала взимане на конкретни решения, които няма как да избегнеш. Предполагам, че имаш някакъв тормозител, който се страхуваш да назовеш като такъв, но тялото ти се страхува вместо теб и едновременно с това ти показва, че криеш нещо от самата себе си.

Soul

 
  ... горе^
преди: 6 години, 13 дни
hash: 2a8cc23489
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Здравей, искам само да ти дам надежда -да, има лечениe. Аз се възстанових сама, без лекарства и не съм получавала панически пристъп вече 8 години.

Първо е добре да си наясно за себе си с причините, защо това ти се случва. При мен например паниката се отключи първоначално след смърт на близък човек и в последствие се изостри, когато се заседях дълго на работа, на която не се чувствах добре.

Важно е да отхвърлиш наистина с преглед при специалист възможните медицински диагнози с подобна симптоматика - например консултация с кардиолог и ендокринолог, при мен даже първо кардиологът беше този, който се сети, че иде реч за паника. Taка самата ти ще си много спокойна, като знаеш по-време на следващия пристъп, че реална здравословна причина да се чувстваш така няма и че физически си здрава.

Следващата стъпка - балансирано хранене и колкото може повече движение и разходки - по възможност сред природата, а не в града. От храните наблегни на ядки, мазна риба, зехтини. Добавки с Омега 3 и високи дози магнезии и витамини от Б групата, рибено масло също няма да навредят. Избягвай сладкиши, бяла захар, тестени изделия.

Избягвай да гледаш и четеш негативни новини, трилъри, филми на ужасите, да разпитваш за инциденти итн.

Много е важно близките ти хора и роднините да са наясно
със състоянието ти и при нужда да можеш веднага да се обърнеш към някой от тях. Не помага ако ти съчувстват или те съжаляват или се страхуват заедно с теб - трябва да са като остров на стабилност и да са наясно, че симптомите са на психологическа основа и ще преминат, ако спреш да ги подхранваш - просто трябва да са там за теб и да останат да разговарят с теб, колкото е нужно, да те връщат в реалността и приземяват, докато пристъпа премине. Ако успеят и да те развеселят и разсмеят и изобщо да разсеят тежката атмосфера с чувство за хумор, ще е супер.

Можеш да се справиш!

 
  ...
преди: 6 години, 1 ден
hash: cb64d75b3f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Има хубава книга в онлайн библиотеката на СИЛА за паническите атаки, на български:

https://www.google.com/url?hl=bg&q=https://ciela.com/razhdaneto-na-psihologicheskite-problemi-e-kniga.html&source=gmail&ust=1527533319838000&usg=AFQjCNG3bMEVZh3wAOGPnyxvEhCo1KBepw

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker