Закъснява ми всеки месец - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Закъснява ми всеки месец
преди: 6 години, 12 дни, прочетена 1162 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 17 и имам менструация от близо 5 години. От 2 години водя полов живот с един и същи партньор. В началото на менструацията ми не помня дали ми е бил редовен, всъщност не помня някога да ми е бил редовен... Та проблема ми е, че всеки месец, вече от 2 години насам ми закъснява, кога с 1 седмица, кога с цял месец. Ходила съм на лекар, казаха ми че имам хормониялен дисбаланс и единствения начин да оправя проблема е да пия противозачатъчни, а тази идея не ми харесва. Кажете ми какво да правя, защото вече ми е писнало всеки месец към датата която трябва да ми дойде да настъпва паника и притеснение...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 11 дни
hash: 4d563ad75c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Познавам твоя проблем, защото и аз го имам. Изглежда странно, но май се случва често. Аз съм на 16 и водя полов живот малко повече от година, откакто започнах да правя секс, започнах да следя цикъла си сериозно и разбрах, че нещо не е както трябва, закъснява ми почти всеки месец без причина и това поражда баналния въпрос бременна ли съм и всеки месец си купувам тест въпреки, че ползваме предпазни средства. Лично при мен мисля, че е от стреса и вредния начин на живот, които живея. Знам, че ще се оправя с хапчета, но мисълта за тях ме кара да се чуствам болна и нещо не като другите здрави хора. Не мога да ти помогна с нищо, освен да кажа, че има и други като теб.

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: e1c110a0bd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Хормонални проблеми за жалост има почти всяка жена, която познавам. Причините може да са различни, но доста често се предписват точно определени видове противозачатъчни. Те помагат с балансирането на хормоните и ако лекарите са ги предписали - не е напразно. Ако се притесняваш от точно този конкретен лекар - потърси второ мнение. Възможно е и да има алтернативи, но е важно да знаеш че без лечение в определени ситуации нещата могат да станат по-зле и наистина да се отразят на здравето ти и възможността ти да имаш деца един ден.
Подходи отговорно към себе си и здравето си и се консултирай с доктор отново, говорете за опциите и не оставяй нещата така.

Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 0a8609175f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Не ти харесва идеята на лекаря, какво очакваш ние да ти кажем? ! Хормонален дисбаланс се регулира с противозачатъчни, това е. Дали ще ги пиеш, е твой избор, но ще трябва да се примириш с нередовната менструация и не само. Грози те също и нежелана бременност, или по-лошо - трудно, или невъзможно забременяване в бъдеще, кисти на яйчниците, напълняване, окосмяване и прочие. Но нищо, щом не желаеш, на сила никой няма да ти слага противозачатъчни в устата.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 11 дни
hash: 13b6205544
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей мило момиче,
Като човек със хормонални проблеми ще споделя моят опит. Менструацията ми започна на 12 годишна възраст, но беше изключително нередовна и болезнена. Две години по късно отидох на гинеколог и той както твоят ми каза да пия хормонални препарати и твърдеше, че няма друг вариант. След едногодишно тровене с лекарства, не само, че не се почувствах по-добре, но и напълнях със 10 килограма, при все че преди си бях закръглено дете като цяло. Бях вкарана в болница със високо кръвно налягане, депресия, силно окосмяване и ужасно акне. След това спрях да взимам лекарствата и си казах край... това не се търпи повече. Започнах да спортувам - ходене, бързо ходене, тичане, гимнастика(лицеви опори, коремни преси, клекове), да ям само и единствено по една кофичка кисело мляко и салата за деня, да пия поне 2 литра вода и чаша чай дневно и да използвам само натурални продукти за кожата си - сапус със невен, хума, мед и кисело мляко, яйце. Искам да потвърдя, че почти изключих месните продукти, най- вече пилешкото заради високото съдържание на хормони, сладките изделия и белият хляб. Макароните и оризът в редките случай когато ги консумирам са пълнозърнести. Плодовете също в умерени дози, най- вече зелени ябълки и грозде. Никакво пържено, сиропирано и никаква мас, сланина, големи количества олио или масло. След около година свалих 10 килограма, бавно но славно, изградих навици и мускулатура, кръвното се нормализира, акнето намаля и сега само ми извиват няколко пъпки при стрес и преди цикъл, а самият цикъл е редовен идва всеки месец с минимални изменения. Не се връзвай на опитите да те подведат и троват с лекарства. Пробвай първо натуралният метод - няма да съжаляваш. И моля те, не се паникьосвай... стресът е още един основен фактор за хормоналните нарушения. Млада си, права и здрава, всичко е временно и ще се оправи. Пожелавам ти успех!

 
  ...
преди: 6 години, 11 дни
hash: 55a9c1b71f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Няма лечение за нередовната менструация, съжалява. Аз самата съм с нередовна менструация от когато ми дойде за първи път, та чак до сега, когато вече съм на 20 години.
Аз нямам никакви проблеми, при мен уж теглото ми е поднормено, за това не съм имала редовна меструация, но при всвки различно, само ще ти кажа че противозачатъчните помагат, докато ги приемаш, но спреш ли ги отново ти става нередовен.
Това са хормони, не е здравословно да се пият за постоянно, защото ще си докараш още повече проблеми.

 
  ...


...
преди: 6 години, 10 дни
hash: 90114fb618
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Пробвай с различни билки. На мен добре ми се отразява да пия чай от бабини зъби. Пие се след приключване на менструалното кървене до 14-15 ден от месечния цикъл. Добре е също да преразгледаш хранителния си режим - да включиш повече плодове, зеленчуци, ядкк, храни богати на омега 3 мастни киселини. Ако хапваш повече сладко, тестено, пържено или прекалено много месо - намали ги. Добре е да пиеш и някакви витамини. Спортът също би ти помогнал.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 10 дни
hash: aa92d58d1a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Тъй става като пропушите, пропиете и про**ете от малки. Лекарите са прави. Обикновено противозачатъчните помагат. Срещу акнето също.

 
  ...
преди: 6 години, 10 дни
hash: d85408ebac
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

8.   Само не взимай противозачатъчни, защото не биха ти помогнали, а по-скоро ще ти навредят. От личен опит ти го казвам. А иначе всеки лекар ще иска да те тъпче с хапчета и ще ти казва, че няма друга алтернатива. Здравословно хранене билки, спорт, грижа за емоционалното здраве и ще забравиш за хормоналния дисбаланс. Успех!

 
  ...
преди: 6 години, 9 дни
hash: d6f0bc9954
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Кака съм ви с доста години, но като тийнейджърка и аз имах същия проблем. Дойде ми на 12 и никога не беше редовна, с времето взе та става и доста болезнено. Докато на 16 цикълът ми спря. Уплаших се, че съм бременна защото отскоро имах приятел и отидох на лекар. Оказа се, че не съм бременна, но имам хормонални проблеми и поликистоза. Е и на мен ми предписаха противозачатъчни. Пих ги около 2 години и всичко се оправи. Така, че не се шашкайте толкова, не е краят на света. И да ви предпишат хапчета ще ги пиете 1-2 години най-много. Освен това милиони жени по света пият подобни не защото имат хормонални проблеми, а за да се предпазят от забременяване.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 22 часа
hash: be6686e43b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   И аз съм със същия проблем. Решението е много просто, но ми отне известно време да свикна... Просто не се притеснявай, знаеш, че ти закъснява и толкова. Ако вече са минали 2 седмици си направи един тест за бременност и ако е отрицателен няма причина за притеснения. На мен в момента ми закъснява, вече трета седмица, но както знаеш, това си е редовно.
Успех и по-малко нерви занапред!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker