Краста - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Краста
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1265 пъти
Здравейте!
Преди около три месеца с най-добрата ми приятелка и майка ѝ се прибирахме и по пътя срещнахме едно коте. Беше мърлявичко и проскубано, признавам си беше сладко, но още от тогава не ми вдъхна много надежда. Те от много време бяха мислили да си вземат котка и ето че такава се появи. До последно мислеха да си купят или да осиновят от някой приют, но това коте се появи и им открадна сърцата. И така заведоха го у тях, изкъпаха го, (оказа се бяло, а не сиво) и го приеха като част от семейството.
Дотук добре, но това коте има краста и с всеки ден става все по-зле. Козината му пада, кожата се лющи, отслабва и вече няма толкова живец в него. Мъчи се. Знам го. Виждам го. И те го знаят и виждат, но не правят нищо по въпроса.
Най-добрата ми приятелка дори след милионите ми предупреждения, вадене на снимки и случай от интернет и четенето им пред нея, моления и тем подобни, пустия ѝ инат не ме слуша и продължава да го прегръща и целува. Лошо ми става като я видя. Дори преди седмица се скарахме, защото аз започнах, за 7373729292 път, да ѝ обяснявам как трябва да се отърват от него, а тя от своя страна започна да ми вика, че няма да става убийца. Не ме разбирайте погрешно, харесвам животните, но не и когато те застрашават здравето на стопаните си! Е, ако не направят нещо по върпоса, ще се прежаля за един грях и ще убия този ходещ геноцид. Вие не бихте ли? ! Да, разбирам я че и е гадно, но тя застрашава не само себе си, но и мен. Вече ме е страх като отида в тях да седна на някой стол, защото си представям как преди това Сивчо може да е седял там и може да ме хване и мен. Не съм казала на родителите си за това, защото колкото и да харесват най-добрата ми приятелка няма да подложат на риск мен и братчето ми, което е на една годинка. Да знам, че по този начин аз подлагам него на риск. Знам и ми е отвратително гадно за това. Между чука и наковалнята съм. От едната ми страна е най, най, най-добрата приятелка, която съм имала някога, а от другата семейството ми. Освен това преди няколко дни тя дойде да спи в нас (за радост не домъкна и Сивчо) и докато се преобличаше, видях на гърба ѝ ситни червени пъпчици, без връх. Пак ми стана лошо. Цяла нощ не можах да спя и обмислях какво да правя и как да ѝ налея малко мозък в главата, защото доколкото и сами разбрахте Сивчо ѝ е изпил и малкото останал такъв.
От няколко седмици пък на мен започнаха да ми излизат пъпчици по пръстите на ръцете. Първо усещам, че все едно съм се убола на нещо, после ми става пъпка без връх, но с леко черно вътре (не точно черно, ами... не знам как да го обясня), твърда е, неприятно ми е като я натискам (все едно ме боде нещо) и после или изчезва, или след нея остава остатък от кожа (подобно на мехур, но не ме боли) и вътре има лека дупчица.
Не знам какво да правя вече. Много ли е опасна крастата за хората, как мога да се предпазя, как да я вразумя, как да се отърва от Сивчо, има ли как да го излекуваме и още много въпроси ми се въртят в главата, а отговори така и няма, за това ви моля да ми помогнете.
Благодаря ви предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 94e63c393f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Все ми се струва, че историята е измислена, но в случай, че не е - вие за ветеринарни лекари не сте ли чували?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 9f254a2a96
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Заболяването е причинено от акари, човек не може да се зарази от животно с краста, защото акарът е друг вид. Животинските акари могат временно обаче да „хапят“ човека, като след това напускат, поради неспособността си да се размножават върху човешка кожа. Директно от Уикипедия ти го вадя, не мисля, че има причини да се притесняваш.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: be314fab4a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Мама му стара, за ветеринар не сте ли чували?!?!?!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 2610a283ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ехее, в кой век живеем, ами заведете го на ветеринар. Недоумявам как родителите на приятелката ти не взимат някакви мерки. Що за хора са, че оставят котето да се мъчи, а и евентуално да предаде някоя зараза на детето им и на тях? А ти как така реши чак пък да го убиваш? Не се обиждай, ама и тя и родителите ѝ и ти се държите много странно и незряло.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker