Липса на мирис и вкус - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Липса на мирис и вкус
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1517 пъти
Здравейте, имам нужда от съвет. На кратко - миналата година се преместих в Шотландия. Споменавам държавата, за да можете да си представите климата - дъжд, студ и влага. В началото всичко беше окей, от здравословна гледна точка. Винаги съм имала синузит, за който се грижех през зимата в България с топли шапки и топли компреси. Всичко беше наред, докато се поживях няколко месеца в тази влага. Сутрин се започваше едно кихане, което в последствие прерастна в запушване на носа. От глупост си купувах капки за нос, от рода на Олинт, и ги изпозлвах известно време. По едно време започнах да губя обонянието си и в последствие - вкуса. Единственото, което разпознавам е кисело, люто, сладко и солено. Ходих няколко пъти на лекар - изписаха ми какви ли не капки, от които нямах особено голям ефект. Голямото постижение беше, когато си върнах обонянието за около 2 седмици. И след това отново се върнах към обичайното състояние. Пробвах наистина какво ли не - от промивки, до лекарства- очевидно почти година по-късно нямам подобрение. Има дни, в които сякаш нещо се отпушва в носът ми и рецепторите ми започват да работят на макс, но всичко е за няколко минути. Предполагам можете да си представите как се чувствам, когато ям и не усещам вкуса на храната.
Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем и има решение, ще се радвам за идеи.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 172859dd21
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Имаш хроничен синузит. Била ли си на инжекции? Правила ли си си парна баня с лайка?

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3fa25f7bc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имаш алергия към влага и плесени, точно като мен. Преживях същото през последната половин година. При мен протече точно, както ти го описваш. Искам само да ти кажа, че трябва да забравиш за Олинт. С него си нанесоха непоправими щети на ноаа- хипотрофия на лигавицата, изкривена преграда и вече дишам на 50%. Също като теб губя обоняние вече няколко пъти. Дори не усещам етерични масла като чаено дърво, лавандула... Сещаш се колко силно миришат. Вече не ми се яде, храната няма вкус. През няколко седмици леко ми се възвръщат миризмите, но не е като преди. И дишането ми си остана намалено. Мога да те посъветвам да си почистваш банята и подсушаваш перфектно, защото дори и да не виждаш, плесени се развиват на всички влажни места. Не слагай нищо в носа си. Може само да се промиваш с физиологичен разтвор. Дай на носа си шанс да се възстанови поне до някъде. Може да си мажеш отвътре ноздрите леко с зехтин или кокосово масло за лигавицата. Прави си запарка с лайка в тенджера и дишай парите. Повече проветрявай. Моят нос сега се подува сякаш отвътре някои дни и не мога да спя. Пия Ериус за алергия. Успоредно с това носът ми се измени толкова, че вече получавам това кихане и запушване и към перилни препарати, изгорели газове по улицата и т. н. т.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker