Трябва сама да си помогна, а не мога... - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121155)
 Любов и изневяра (29696)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21892)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3178)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18513)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Трябва сама да си помогна, а не мога...
преди: 6 години, 1 ден, прочетена 1343 пъти
Здравейте. В близките няколко месеца бях изложена на много голям стрес, като добавим че съм човек който повече си изживява всичко, уж гледам да не ми пука, а все мисля за неща които не мога да контролирам. Всичко това ми се отрази адски зле на организма и започнах да получавам сърцебиене (да отбележа, че и преди съм имала пак в такъв тежък период, но със времето просто отшумя). Наскоро се появи пак, но този път почнах да изпитвам усещания все едно ми прескача сърцето, не можех да си поема въздух, обливаха ме топли вълни, всичко това в рамките на секунди до минута. Бях се уплашила много и ходих на кардиолог. Направи ми кардиограма, ехокардиограма, всичко беше нормално, каза че сърцето ми е здраво, просто имам ускорен сърдечен ритъм (синусова тахикардия). Изписа ми билкови хапчета и хранителни добавки, за регулиране на сърдечния ритъм. Успокоих се, че всичко е наред до миналата седмица когато преди да легна пак ми се случи това, почнах да се изпотявам, пак се появи това усещане като прескачане, мислех че умирам (от това чувство пък ми стана още по зле). В паниката си повиках бърза помощ, но тей като бях в състояние да говоря с изключение на това че треперех, не дойдоха веднага, чаках си поне един час. Измериха ми кръвно, кардиограма на място, всичко наред (тогава се бях успокоила и пулса ми беше нормален). Не мога да разбера какво става с мен, това паник атаки ли са, защото наистина преминах през много стрес? В момента съм в чужбина, доста далеч от дома, мисля като се прибера вкъщи след 4 месеца да посетя психолог, защото това усещане се появява понякога и е наистина много неприятно, побърква ме, не мога да водя нормален живот, защото е постоянно в мислите ми. Сещам се какво беше преди само няколко месеца когато нямах тези оплаквания и почвам да се депресирам. Нямам реални проблеми, филмирам се за всичко, мисля си за най лошия сценарий, хората около мен ме обичат и подрепят, аз сама си създавам проблемите. Дори самоубийство ми е минавало през главата, защото не знам какво се случва с мен. Моля ви, дайте ми съвет как да се справя, има ли някой който е минавал през такъв период?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 6 години, 1 ден
hash: 7da459ef59
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Случвало ми се е нещо подобно, оправи се като отидох на почивка и се оттърсих от мрачните мисли.
Случващото ти се е на психическа основа, така че се успокой на първо място и не си мисли, че си болна. Старай се да не мислиш за сърцебиенето, ще отшуми по-бързо.
Гледай и да се наспиваш добре, това също много помага.
Спокойно, ще се оправиш! :)
Ж29

 
  ...
преди: 6 години, 18 часа
hash: 6849e81a97
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей,
Това, което ти се случва се нарича “паник атака”. Преди 4 години започнах да ги получавам. В началото бяха страшни, мислех, че ще умра, не се издържаха. Получавах по 3 на ден, дори и да бях спокойна. И аз отидох на кардиолог няколко пъти, увериха ме, че всичко е наред. Поговирих с последния кардиолог и той ме насочи към психиатър. Не свързвах проблема с това, но все пак отидох. Обясних за състоянията и ми изписаха хапчета със зелена рецепта. Пих ги 6м и се чувствах страхотно, но след шестия трябваше да ги спра, защото помагат на едно и вредят на друго. В крайна сметка ми казаха, че не се лекуват, но хубавото е, че тялото привиква и с времето спират да се появяват често. Аз лично получавам много рядко и то, защото осъзнах, че няма да умра от тях и, че след 40 секунди всичко ще бъде наред. Ще ти бъде трудно, да, но ще мине. Валидол под езика и положителни мисли. Йогата също помага, правилното дишане. Най-важното е да не се седи и лежи по време на паник атаката, стани, разходи се. За вълните пусни ледена вода, намокри си ръцете и ги сложи зад ушите. Дано да съм ти била полезна, успех!

 
  ...
преди: 6 години, 13 часа
hash: 1295fe1f6e
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, на мен преди време ми беше станало нещо подобно и също като теб прегледите не показаха нищо необичайно. Проблема беше в недоспиването и многото кафета, натрупваш сънен дълг, тоест трябва да си отспиш. Спи повече и предполагам ще ти мине.

 
  ... горе^
преди: 6 години, 9 часа
hash: 33fba8e6ca
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. Според мен това са паник атаки, които са се отключили след преживян стрес. Този проблем е доста често срещан и най-добре е да се консултирашс психолог или психиатър. Не се притеснявай да отидеш при специалист психиатър, защото той според мен ще ти даде най-точно те съвети и ще ти предпише подходящи успокоителни, с които да контролираш баланса на хормоните. Успех ти пожелавам и дано намериш правилния подход със справянето на проблема.

 
  ...
преди: 6 години, 5 часа
hash: 9ca91e70ea
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отивай на психиатър , на психична основа са проблемите ти

 
  ...


...
преди: 6 години, 4 часа
hash: a59599762b
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Да, мила, това са паник атаки. Прекалено много се тревожиш за неща, които не можеш да контролираш. Аз също съм го преживяла, затова си позволявам да дам коментар. Но, искам да те уверя, че те са благословия. Благодарение на тях се осъзнах, дадох си сметка, че работя с хора, които ме подценяват, мъжът ми не ме цени и пр. Тялото ми е давало знаци, че трябва да променя всичко, което ме прави нещастна. Вече съм СЕБЕ СИ и съм безкрайно щастлива. Моят съвет е, да помислиш кое правиш защото ТРЯБВА, а не защото ти го искаш. Можеш да промениш единствено себе си, твоето отношение към нещата, а не хората и тяхното към теб. Не се страхувай да живееш. Дерзай :)

 
  ... горе^
преди: 6 години, 4 часа
hash: 0489d8b439
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Успокой се! Като се прибереш посети психолог ще се оправиш не се притеснявай!

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 1d01aaf75d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Започвай да спортуваш. Веднага.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker