Проблем ли е ? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблем ли е ?
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1147 пъти
Здравейте, хора.... Аз съм една нещастна тийнейджърка....
Отделно другите ми множество житейски проблеми имам един основен.... аз имам диабет ( захарен. Тип 1 ).... Винаги ми е било проблем това.... И за начина ми на живот и за всичко.... Отдавна съм на ясно, че за родителите ми и цялото ми семейство аз съм тежест. Но така ме е създал Бог....
Всички ме мразят и унижават заради това, че съм болна....
Не съм заразна, но те ме избягват и смятат, че съм....
Нямам приятели заради това. Момчетата не ме искат. Чувала съм дори от някои " с тази няма да тръгна. Тя не може нищо да ми даде. Само проблеми. Камо ли да се оженя за нея или да имаме дете в бъдеще. Тя няма да ми го даде.... " Плакала съм.... самообвинявах се....
Не знам на къде вече!?

Ще кажете, че не е заради това.... Но.... Ок съм само с хора които не знаят, че имам заболяване.... Когато някой разбере - край....
И приятелите на семейството ми.... И те не ме понасят и постоянно удрят на темата, която е най - болезнена за мен
Винаги когато съм някъде и си поръчам примерно сок или парче десерт ( или на гости) всички реагират: ама ти нали си болна. Как ще го ядеш това? " ужасно е.... какво да направя....

Моля да публикувате...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: 0880e115ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами,дарлинг,какъв сок бълнуваш !Вземи се сериозно!Аз също съм с диабет и такива храни съм ги забравила.Една глътка и една хапка е Ок,но то за здрав човек не е добре тези захари да яде.
За това как другите те преценявали-всеки преценява всекиго.Никой н е длъжен да припада по теб/както и по мен,разбира се/.Ще се намери момче,което ще те хареса.Аз познавам момичета с диабет 1 и майки вече.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 72317d8f66
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Офф, я стига си драматизирала. За това не те искат, а не че, си "болна". Слагам го в кавички защото и мен ме определиха за диабетичка преди доста години вече, но като си смених диетата и след няма и 2 години излезе, че няма и следа от диабети и тем подобни.
Но ми подейства негативно само докато те четох... като онези енергийни вампири. Помисли върху това, никой не иска такива хора около себе си.
Има хора болни от канцер, спин и други наистина страшни болести, но са обичани и желани в компания. Болестите не ги правят "смукачи на енергия" и не ползват хората за душевни отпадъци.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 59ae98551b
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Здравей от мен,
Според мен го пази в тайна, ако си на лекарства казвай че са витамини, ако са инжекции ги прави когато си сама примерно в банята. Казвай че не обичаш сладко, от по сладкине неца даже ти става лошо. Какво да се прави, хората са такива, не разбират, странят от нас различните.

Аз съм болна от шизофрения. Никой не знае освен нащите и лекуващите лекари. Даже личния лекар не знае. Пазя го в абсолютна тайна. Лекарствата ги нося в кутйка от витамини. Когато съм с хора отивам в банята и ги пия. Когато не съм сигурна дали това което виждам е реално просто замълчавам. Студентка съм такава специалност че ако се разбере за заболяването ми няма да ми дадат диплома камо ли да вляза магистратурата която желая от все сърце.

Бог ни е взел едно, но ни е дал друго. Не се чувствай ощетена от съдбата. А и това което казваш че ти се случва в социален план е до време. Децата са жестоки. Никой зрял човек няма да се държи по този начин. Имам познати диабетици никой не се е оплакал. Така че докато пораснеш просто го пази в тайна.

Не си сама.
Прегръдки

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6e3521a604
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Съжалявам, ако е истина това, но... Две неща ми звучат странно... Първо в днешно време сигурно всеки трети има някакво хронично заболяване. Астма, диабет, Хашимото, какво ли не... Просто не знам защо всички те "намират" за толкова "странна". Второто нещо - нима момчетата на твоята възраст мислят за семейство, аз нямам такива впечатления. А и нали имаш диабет, не стерилитет, защо да нямате деца.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 627feeaf16
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, от проучванията които съм правил съм на мнение, че диабета може да излекуван с упражнения, най-вече такива които увеличават аеробната издръжливост, но и упражнения с тежести или собствено тегло. Диетата трябва да е ниско-въглехидратна и високо-мазнинна.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: f835cb9cf8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Авторке, наистина драматизираш прекалено, влизаш в модела на жертвата и търсиш съчувствие и внимание (явно драмата не ти стига в живота). А и както казва номер 1 - щом си с диабет, особено тип 1, не би трябвало въобще да консумираш сокове и подобни. Това са най-лошите възможни захари, защото са най-бързи за усвояване и вдигат глюкозата много рязко. По-добре е даже една вафла да изядеш, отколкото да пиеш сок (и вафлата е лош избор, но сокът е още по-лош). Фрешове от разни зеленчуци са по-добре, примерно цвекло, краставици, моркови и подобни (някои заведения предлагат такива). Като цяло следи за гликемичния индекс на храните, които консумираш и консумирай такива с нисък ГИ.

Впрочем, всички заболявания носят определена "вибрация" (поведения, чувства, емоции), както и обратното - чрез поведението си човек може да си докара заболяване. Стрес и напрежение също водят до заболявания, особено автоимунни такива.

Във форума бг-мама можеш да прочетеш за майки-диабетички - тях явно някои мъже са ги харесали и са си създали семейства даже. Така че теорията ти издиша.

До номер 2: Ако си била диагностицирана с диабет тип 2, той често може да влезе в ремисия и даже да се излекува човек от него напълно чрез спорт и диета. Но при тип 1 почти няма случаи на хора, които са се излкували, той работи по друг начин (имунната система напада панкреаса). Иначе, и аз бях с предиабет, но с промяна в диетата се нормализирах.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker