Няма полза от билки и здравословен живот! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120658)
 Любов и изневяра (29582)
 Секс и интимност (14306)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6437)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3137)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18386)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Няма полза от билки и здравословен живот!
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1678 пъти
С времето често съм чела публикации относно ползите от различните видове билки и като цяло от здравословния начин на живот и това как действали добре при болки, нервни напрежения и др. видове здравословни проблеми. И така реших да започна често да ги пия, за да видя как биха се отразили. Пия бял равнец, маточина, кантарион, лайка и липа, тъй като според много публикации действат добре при спазми и емоционални проблеми, а аз за жалост ги имам. И каква беше ползата.... НИКАКВА! Не видях никакви подобрения. Нито се чувствам по-добре физически, нито психически, а се надявах поне на едното да ми помогнат, макар не от веднъж, а с течение на времето! Действат ми хапчетата, които някои хора ги "плюят", че не са полезни. И не само с билките е така, но и като цяло със здравословния начин на живот. Същото бих казала и за балансираното хранене. Храних се често и по малко, но така имах чувството, че само гладувах и в крайна сметка нищо не постигнах. Започнах да се храня рядко, но по много и така се чувствах по-добре. Плодове и зеленчуци не консумирам редовно. Може човек да е добре Не казвам, че си налагам мнението, всеки може да прави каквото си поиска.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: ae575f64d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Естествено, че има полза просто ти не си пробвала достатъчно и не си задълбочила познанията си. Храненето по-рядко и по-много също е здравословно, факта, че не го знаеш показва, че не си отделила достатъчно време да четеш по темата и да експериментираш. С хапчета е лесно, те потискат симптомите, не лекуват и в дългосрочен план увреждат здравето ти, както и това, че те правят зависим от тях - не можеш да функционираш без тях. По-добре е храната да е твоето лекарство, но не става по капризния начин - пробвах за кратно това и онова, но не даде веднага резултати и го зарязах хайде на лесния начин с хапчета. Може и така, но после ще си платиш цената, хапчетата ще потиснат симптомите за момента, но ще навредят на здравето ти, с течение на времето няма да са достатъчни, ще трябват по-силни медикаменти ще трябват и медикаменти за болестите причинени от хапчетата, после други медикаменти за болестите причинени от вторите хапчета взимани за туширане страничните ефекти от първите и т.н. един омагьосан кръг и това не е някаква измислица, пълно е с хора които постоянно се влачат по-лекарските кабинети с една страница заболявания и купища лекарства които пият и които едва ги поддържат функциониращи, но не се чувстват никак добре.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1f07dcb388
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Това за честото хранене е абсолютен мит. Вече има все повече научни доказателства, че не това е правилния начин на хранене. Мога да говоря много по темата, но няма смисъл.

Колкото до билките то си е цяла наука и не става ей така хващаш и пиеш някакви билки. Неслучайно си има хора билкари, на които това им е работата. Но е факт, че не при всеки и не при всички случаи помагат. Но пък има случаи, при които са помогнали повече от лекарства, операции и т.н., ако те лекува добър билкар. Например при камъни в бъбреците. Смрадликата например пък е изключително добър антисептик и самите лекари я препоръчват при рани и хемероиди. Аз самия съм имал повече полза от нея отколкото от лекарства.

Ти си направила грешката да смесваш много билки, което е груба грешка. Съвет - пробвай само с жълт кантарион. Помага при емоционални проблеми.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 346e01a5aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Всичко идва от вътрешната нагласа за нещата и дали те ще сработят с тялото ти или не! Ако ти тръгнеш с положителна нагласа, ще видиш и положителните страни на билките и на храненето и на всичко. Ако тръгнеш с отрицателна нагласа, няма как да получиш подобрение или положителен резултат!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fbd3eb645c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ти помогне, това което вярваш, че ще ти помогне. Мисълта, върши 90% от работата. На мен пък хапчета не ми действат. Главоболието ми минава само от лимони.
Билките са точна наука, кога се берат, как се сушат, колко да врят, в колко вода, колко да киснат, прецеждат ли се, има още много др. детайли в приготвянето на лечебни отвари. Освен това, отвари никога не се подслаждат, не се бъркат с метални прибори и не се съхраняват в пластмаса. Общо взето, ако не си изчела няколко книги по темата, по-добре се довери на билкар да ти ги приготвя. Или използвай готови тинктури. Аз така пия жълт кантарион. Преварям си вода, разтварям си капките в стъклена чаша и това е.
За храненето пък е още по-субективно и още повече трябва да се чете. Всеки възприема за "здравословно" различно нещо. Аз не знам как се яде здравословно без плодове и зеленчуци. За мен лично здравословно хранене е 50% от храната ти през деня да е сурова и да не консумираш бяла захар, бяло брашно и изкуствени подсладители. Това са поне 2 салати и 2, 3 плода 2 порции сготвена храна, гладна не съм останала, имам енергия.

Има си, разбира се състояния, при които само традиционната медицина може да помогне. Тя със сигурност не трябва да се пренебрегва. Но, когато изследванията са ок и диагнозата е нещо от сорта на "стрес" или "смяна на сезоните", може спокойно да се опита с хранене, билки, упражнения.

П. С. С тези оплаквания, които имаш внимавай да не те вкарат в клопката на антидепресантите.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 42c2f72a00
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Точно преди малко изхвърлих от шкафа извлека от бял равнец и още други билки, които мъжът ми пи, но не му помогнаха. Преди това изхвърлих 20 пакета чай против депредия, който също не му помогна, а се беше презапасил с толкова много чай, по препоръка на билкарката. От депресията св оправи с лекарства.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 610433c2be
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Просто не си намерила пътя. С билки се лекуват дори нелечими болести, но във времето като нашето е просто индустрия. Храни се, както искаш. Но да се убеждаваме, че да се натъпчеш е супер е някак несериозно. Прочети таблица на Луиз Хей и ще видиш от къде идват бележките ти.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 21d957029e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   На мен пък жълтият кантарион ми помага за депресия. Има много изследвания, които доказват, че е по-добър от плацебо. Купувам си го на хапчета обаче - стандартизиран екстракт. Но си е билка. Определено усещам дните, в които пропусна да го изпия сутринта.

Теанинът, което пък е една от основните аминокиселини в зеления чай, също е доста успокояваща.

Друго, което много ми помага, е магнезия. Даже при драгата авторка подозирам, че ще помогне, щото спомена някакви спазми. Магнезият отпуска нервната система (това е една от многото му функции) и даже го дават на бременни жени, за да им намалят контракциите. Много обичам и бани за крака с английска сол (магнезиев сулфат) или има едно дето го продават отскоро - черноморска луга, пак е с магнезиев сулфат и разни други.

Чай от пелин също ме отпуска и имам интересни сънища от него.

Абе действат си билките, може да трябва да пробваш по-големи дози (не огромни де.. ). Няма как маточината да не те успокоява, ако е в правилната доза, но аз лично не го ползвам, защото ефектът е слаб и краткотраен.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6f913efbcb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Много заблудени хора има в този живот :) то не става с една щракване с пръст... прави и йога

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6295526889
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

9.   Ако билките действаха, нямаше да има аптеки и болници. Крайно време е да се разбере, че единствено химията върши работа. Радвам се, че при живота си само веднъж съм боледувал и не ми се налага да се занимавам с такива работи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e18ef89073
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Виж, щом има билки, които са отровни и могат да те убият, значи има и билки, които могат да имат и положително действие. Много лекарства са на билкова основа. Аз съм се лекувала успешно от вагинални гъбички със смрадлика примерно, от ранен стадий на цистит с кренбери, НО билките не са панацея. Няма и лекарства, които да те лекуват от повечето болести, дори антибиотиците не действат вече. Тоест да си мислиш, че билки ще ти оправят нервните и други проблеми е мит, особено ако не вярваш. Ако вярваш има поне плацебо ефект.

Колкото до здравословния начин на хранене – има голямо значение, защото ти си това, което ядеш. Тялото няма друга градивна маса освен храната ти – ползва я за енергия, но и за нови клетки и ремонт, растеж.
Грешна е обаче информацията ти за здравословно хранене. Не се яде често и по малко, а се яде само като е гладен човек и не по-често от 3 пъти на ден. Яде се ИСТИНСКА храна – тоест Непреработена, която се среща и в природата – месо, риба, млечни продукти (ако понасяш), ЗЕЛЕНЧУЦИ, полезни мазнини /масло, маз, кокосово масло и олио, зехтин), умерено плодове.
Изключват се всякакви преработени храни, включително хляб, тофу, всичко от житни растения (и пълнозърнести продукти! ), царевица, ИЗКУСТВЕНИ МАЗНИНИ – маргарини, олио, пакетирани храни, сладки неща и захар, фаст фуд, полуфабрикати.
Аз си правя и фаст от пълно гладуване, но най-добре се чувствам като се храня 1 до 2 пъти на ден, но обилно. Не закусвам и никога не съм го правила
Животните иначе като са болни и не се чувстват добре не се хранят известно време.
Колкото до хаповете – според зависи какви взимаш. Ако са някакви психотропни – тровиш се. Какъвто и ефект да има ще е краткосрочен. Най-лошото е, че правят зависими. Моя близка имаше майка, която не успя да се откаже от тези хапове и почина на само 50 г. От полиоргана недостатачност, така че дори билките да не ти помогнат, поне няма да те убият млада за разлика от хаповете.
По-добре ходи на психотерапефт.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 80817e7a7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Писала темата: В ежедневното ми меню включвам банан с мед, тестени изделия, сладки изделия, някои плодове според сезона, месо, пуканки, млечни продукти, понякога готвено, шоколад и това е най-консумираното от мене като цяло. Храня се 2 пъти на ден и гледам да не преяждам прекалено много.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 450bac3ede
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Хората имат различна представа за "здравословен начин на живот".
Ето моята:
Правилно хранене. Приема храна трябва да сбъдне съобразно с ръста, теглото и дневния ти режим. Това с храненето по 7 (или колкото е модерно) пъти на ден, работи само за хора без работа и задължения. Важноъо е, храната д атинвюдва всичко, което ти трябва, а не просто да ядеш купичка с маруля и краставички, с надеждата, че ще отслабнеш и ще се "витаминизираш". Отиди при лекар и си направи пълни кръвни изследвания, та да се види кое е я дефицит. И след това, може дори да ти дадат витамини (от онея гадните, на хапчета). И се научи да си приготвяш сама храма с пресни продукти.

Вода - пий вода постоянно. Носи си със себе си и си напомняй, че редовно трябва да пиеш вода. Пий винаги по една голяма чаша, в момента в който станеш.

Другото е тренировката. Започни деня си с лека гимнастика. След излеснинпобяга малко. Докато температурите не са под 6-7 градуса, винаги можеш да бягаш навън. Е много, не бързо, просто трябва да е редовно.

И разбира се - почивката. Поради някаква причина в последните 20 години, да си лягнеше преди 00:00-01:00 през нощта, се счита едва ли не за детинско. Да се спи по 4-5 часа през седмицата, за някой хора е норма. Ето моя съвет - Лягай си в 10:00 вечерта и ставай в 05:30 сутринта и тренирай, преди да почнеш да вършиш другите си задължения. Късно вечерта, всеки е с полузапал мозък - нито приемаш нови неща, нито научаваш нещо, а комуникацията с другите хора е доста... Бавна. Но сутринта е момента, в който организма ти е най-активен. Имаш достатъчно време за да си приготвиш храна, да се упражняваш, да се изкъпеш и да отидеш на работа, да учиш или каквото имаш да правиш. 7. 5 часа е минимума, който трябва да спиш.

Почивка - това е много важен елемент. Преди време, харесвах факта, че ли като симлягах, заспивах за около 2 секунди. Защото си лягах, когато бях изтощен. Цял ден не си дава никаква пауза. Бях горд отмседшбе си. Но с времето ми стана много трудно да се концентрираме. Тогава започнах да си взимам кратки почивки през деня. Къде 5 минути, къде 10, винаги гледах, да има да симпчина от каквато дейност извършваха, поне 5-6 пъти през, деня, а след работа, училище или каквото и да е, си даваха едни 20-30 минутки отмора.
Това е изключително важно, защото колкото и да обичаме да мислим за себе си, като някакви железни човеци, който могат да постигнат всичко, само със силата на волята си, често забравяме, че телата ни имат нужда от почивки и то по-често, откъде ни се иска.

Познавам човек, който тренира, яде изключително добре, винаги е в отлична кондиция и минава през пълен медицински преглед предиз 2 месеца. Наскоро му откриха рак на езика.
Здравословният начин на живот не гоноредоази, НО - болестта се установи много бързо и то в много ранен стадии. Тъй като въпросното момче не е болнаво и затлъстяла, то направи пеликолепно възстановяване, което учуди и докторите. Те ми казаха, че ще отнеме поне месец, докато е способен да проговори и да продължи с живота си, но нашия човек се оправи за 6-7 дена.
Здравословният начин на живот не е щит срещу несполуките, но определено помага, когато се стигне до тях

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 7641619499
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   От билките има няколко неща за които мога да твърдя от личен опит, че действат.
1. Зелен чай на цели листа. Аз изпивам по 500 милилитрова запарка наведнъж(2 чаени лъжици) с добавен към нея сок от един лимон. Определено ефекта е силен и се чувствам превъзходно след това. Оправя настроението, жизнеността, мисълта, възпалителните процеси, лошият дъх, имунната система. Но трябва да се подбира. Хубав зелен чай е например индийският даржелинг.
2. Чесън. Може да се сравнява с химията. Широкоспектърен антибиотик. Лекува куп проблеми.
3. Марихуана. Веднъж съм пробвал и не знаех къде се намирам. Имах чувството, че гледах света през екрана на телевизор.

Иначе за храненето. Чети етикетите и видиш ли да пише в съдържанието, че има маргарин, хидрогенирано масло, палмово масло, кокосово масло, не се занимавай с това.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 6d12f321d7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   14, чесъна и на мен страшно мног ми помага при настинки, хреми и възпаления на гърлото. Е, ако нещата са вече много напреднали, не, но ако е в ачален стадий определено ми помага много повече от всякакви прахчета,лекартва. Но си трябват сериозни количества. Примерно 2-3 дни по 1 глава за вечеря.

Зеленият чай на мен ми действа само силно разхлабващо, ама много силно. а за депресия ми помага жълтия кантарион. Поне при мен това са билките, които имат явен и осезаем ефект.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker