Генитален херпес - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Генитален херпес
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1757 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 22г. Преди 3 месеца ми се случи най-ужасното нещо, което можех да си представя. Бившият ми вече приятел ме зарази с генитален херпес. Изкарах най-тежката възможна форма. Бях в буквалния смисъл пламнала цялата, бях на мехури на рани, неподвижна, на легло и с 39градуса температура. Наистина, мислех че умирам.
Гинеколожката ми каза, че за 20 годишна практика такова нещо не е виждала, то и аз... просто бях много зле. След 1 месец лечение, хапчета, мазила, промивки и още 100 неща, това чудо не спира да излиза, пия витамини, храня се здравословно. За 2 седмици ми се появи 2 пъти, и 2 пъти минава. Вече не знам на лекар ли да ходя, или да пия профилактично занапред по 1 хапче Валтрекс на ден. Но при мисълта цял живот да пия хапчета, не ми се нрави нещо... А и ми звучи нереално, нали все пак някой ден ще искам да имам деца, как ще спра лекарствата, то това изчадие пак ще се появи най-вероятно.
Просто хора пазете се, на никои не пожелавам, това което аз преживях, няма нищо по-важно от здравето. Една такава нелечима болест като херпеса, нищо хубаво няма да ви донесе, освен срам и ходене по мъките.
Много моля, ако някой може да ми даде някакъв по-обективен съвет, как да процедирам при постоянните рецидиви, нека ми сподели, ще бъда изключително благодарна. Адски отчаяна съм, и имам чувството, че съм белязана за цял живот.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 1e5ae10840
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз хванах херпес и то от партньор, който твърдеше че съм му първата. Така и не си призна. Беше отвратително преживяване, но ми излезна два-три пъти след това и ги изкарах леко. Вече години не се е появявал отново, водя си редовен полов живот, смених няколко партньора и никой не се е оплакал да съм го заразила.
Пих лизин (аминокиселина) в големи дози, друго не. От самосебе си се оправи.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 400654c670
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравейте и от мен.
Аз искарах такава тежка форма на херпес когато бях на 20. Много мехури, много болка и лимфни възли като на орех. Гинеколожката като ме погледна направо онемя. :))) Разбира се, че бившия ме зарази. Явно е бил с друга както и да е. Тогава се мазах и пих антибиотици. От тогава ми е излизал няколко пъти и то само по едно мехурче, което аз само като го усетя и веднага намазвам с ацекловир кремче. Сега съм на 30. Мъжа ми няма абсолютно нито едно херпесче. През бременността ми са ми правили 1000 изследвания и не казаха, че имам херпес а през цялата бременност не ми излезе нито веднъж. Спокойно. Никога няма да имаш отново същата тежка форма на херпес. Единственото което ти препоръчвам е да мажеш веднага с ацекловир ако усетиш, че излиза мехурче и по никакъв начин да него стискаш. Да отбележа, че от около 2 години никакъв херпес не съм имала.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e6b0ac9af5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От арторката: Момичета,положението е много тежко,вече 3та седмица ,точно понеделник сутрин аз съм с появил се херпес,точо 1 мехурче,взех си Лизин,пия Изопринозин,какво ли не правя,пия витамини,това нещо не спира да се появява,вече съм тотално отчаяна,изобщо има ли начин да спре да се появява .......

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 60bf5ddd9d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Авторке,
аз също имам генитален херпес. Заразих се преди 2 години най- вероятно от бившия. Първия път, когато разбрах, че съм болна, болката беше зверска. Устните се бях подули, не можех да ходя до тоалетната, лежах на легло разкрачена, боляха ме тънките костици, все едно имах треска и вдигнах висока температра. Мина ми за около 3 седмици. После на следващия месец имаше среден рецидив, после пак и всеки следващ рецидив ставаше по-слаб и по-слаб. Най- интересното при херпеса е, че така и не разбрах от кого точно се разболях, защото никой нямаше симптоми! Нито бившия ми, нито настоящия ми. На мъжете май нищо им няма!! Взех светкавично мерки, пих Ацикловир и още нещо си мажех.. не помня. От тогава, до ден днешен рецидиви ми се появяват почти всеки месец по едно мехурче без никаква болка и т. н. Дори и днес. Когато времето захладнее като тази седмица, имунната система отслабва. Преди само леко да духнеше вятъра и ми се появяваха мехурите. Искам да ти кажа, че това е болест, също като СПИНА, която засяга имунната система. Остава за цял живот. И може да се влоши ако не се грижиш за здравето ти! Напълнях с 17 кг и още не съм ги свалила. Вече не се чувствам както преди.. да добре съм общо казано, но.. някакси се чувствам стара, уморена за възрастта си.. въпреки, че съм на 18.
Съветвам те да не се предозираш с всевъзможни хапчета! Отиди пак на лекар. Желая ти успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1777de4a83
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Никак не се процедира при рецидиви на генитален херпес. Има изследвания, че ацикловир помага херпесът да премине по-бързо, но не се надявайте на чудеса. Ген. херпес има огромно разпространение в стетовен мащаб в последно време. Не е ясно защо. М/у другото този вид херпес може да се прихване и от тоалетна чиния, не само от сексуален контакт. Много е агресивен. След първоналното заразяаване и първите няколко появявания се подтиска от имунната система, но остава да живее по нервните окончания в тялото доживот. По-скоро човек трябва да забележи при какво психологическо състояние му се появява (ако изобщо се появи пак) и да се опитва да поддържа имунната система силна. Нищо повече не може да се направи. По-добре HSV2 (ген. херпес) откoлкото HSV1 (по устата) който е още по-разпостранен. 70% от населението го има.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cdbd1ab4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Херпесът е гадничък, ама си зависи от организма на човек. На някой нищо им няма, други много лошо го изкарват. Виж сега, не е толкова голяма трагедия. Винаги първият път като излезе е най-болезнен. После тялото изгражда антитела и рецидивите се прекарват значително по-леко. Аз също имам. Знам кой ми го лепна, ама той пък самият не знаеше че има, така че... станалото станало. Бях на 17 тогава. Първият обрив беше много болезнен. Нямах температура или подути лимфни възли, но гениталиите ми горяха. Бяха 3-4 малки, много малки ранички, но боляха ужасно силно. Чудех се какво е това, предишния ден се бях бръснала и мислех да не съм се порязала или пък да е алергия към праха за пране. След седмица изчезна. После след няколко месеца пак се появи, ама вече не боля толкова. И така си го нося 10 години вече. Не ми пречи, само много внимавам да не заразя някой. 2-3 пъти годишно се появява. Не го и мажа дори. За 4 дена изчезва напълно, понякога само се надува мястото, а не излиза. Не ме и боли вече, съвсем лек дискомфорт. Болката ми при цикъл е хиляди пъти по-неприятна.
Значи стресът най-много влияе. Не е само да се храниш добре, а и да се наспиваш. Никакъв стрес. Тъй че престани да му мислиш толкова много. Сега тялото ти има антитела. Никога няма да ти излезе в същата форма. Ако му се притесняваш толкова, само ще се стресираш и по-лошо ще стане.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: cdbd1ab4f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Между другото, херпесът е адски разпространено заболяване. Лабиялния го имат 70-80% от хората (най-малко! ). А гениталния го имат 50% от жените в САЩ (за мъжете не знам, не съм търсила данни). Над 40% от населението в Европа също има. Не си сама.

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: 7d00823ad5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здравейте. Бих искала да попитам тези, които го имат от години - наистина ли с времето започва да излиза по-често?

 
  ...
преди: 3 години, 9 месеца
hash: ad314ac69c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Поправям се - по-рядко?

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker