Силна болка. Помогнете ми - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121141)
 Любов и изневяра (29694)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6468)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Силна болка. Помогнете ми
преди: 5 години, 11 месеца, прочетена 1485 пъти
Здравейте! Аз съм момиче на 16 години.... от 3 години и половина имам цикъл.... не много редовен, ( понякога прескача д месец, два... ) от година някъде е по - добре...
Но проблема е друг.... почти винаги преди да ми дойде цикъла съм усещала леко пробождане или лека болка в кръста. Но от 4 месеца е АД!
Първия и втория ден са ад за мен.... болка
.... превивам се, трябва да изпълнявам дневните си задължения, но ми се иска само в леглото да си лежа...
Корема ми се подува ужасно много, много си личи и става много твърд. и е пълен ад!
Не съм ходила на гинеколог никога.... не е и нужно. Баща ми е такъв, но не смея да го попитам. Въпреки, че съм чувала, че той смята подобни неща за нормални. Девствена съм.
Майка ми не ми дава да пия никакви лекарства....

Как да оправя тези болки сама?
Какво да правя?
Не спортувам по време на цикъл. В последните месеци нямам и възможността дори да опитам.
Не ми е много обилен цикъла....

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 11 месеца
hash: be36d8c350
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мило момиче, на 16 г. Не ти трябва да питаш баща си или майка си, за да отидеш на гинеколог. Изобщо баща ти няма нужда да знае за женските ти проблеми, можеш да се довериш на друга жена АКО ЖЕЛАЕШ.
Отиди при личния си лекар да ти даде направление за гинеколог. Няма да те гледат на „магарето“, не се притеснявай. Ще те гледат с ехограф през корема (като при бременните). Ще търсят кисти най-вече.
Аз като момиче също имах големи проблеми с менструацията, акне ми се появи на 20 г. Възраст и изиобщо неприятности. При мен на всеки 2 седмици имаше кръвотечение. Излекувах се чак на 25 години, след като промених начина си на хранене. Спрях всичко тестено, включително пълнозърнести продукти, картофи, грах, боб, ориз, сладко и плод 1 на ден. С две думи изключих простите въглехидрати от менюто си, изключих всички фаст фуд, готови и пакетирани храни...всичко изкуствено – сокове и тем подобни включително, така както и вредни мазнини – олио, маргарин
Увеличих ПОЛЕЗНИТЕ мазнини – ям пиле с кожата, ям риба, ТЛЪСТО месо, ЯЙЦА, качествени ПЪЛНОМАСЛЕНИ млечни продукти, зехтин, МАСЛО, кокосово масло, олио и т.н, полезни ядки (орехи, макадамия и т.н., фастъците НЕ СА ЯДКА, а грахово, също нахута е грахово).
С две думи се храня предимно с ЗЕЛЕНЧУЦИ, с качествени меса, риба, яйца и малко плодове, но от бедните на захари. Избягвам богати на захар плодове (ябълки, круши, банани, грозде).

И така само за 1-2 месеца забравих за ПМС, за болезнената менструация и после много лесно забременях.
Този режим на хранене се нарича LCHF, също Paleo /когато продуктите са био и локални /, кето (когат вългехидратите са под 20 гр. На ден)
Аз консумирам 50-75 гр. Въглехидрати на ден от зеленчуци и плодове преди всичко и това е. Също акнето на втората седмица изчезна. Имах лимфен възел калциран на шията – разгради се и изчезна, а ми казаха, че само оперативно било лечението. Чувствам се освен това много тонизирана, с бистър ум, оправиха ми се проблемите със съня

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 3414dd660f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Майка ти не може да решава вместо теб дали ще пиеш лекарства или не. Като те боли отиваш до аптеката взимаш "но шпа", "нурофен" или нещо друго за болка. Нормално е да ти е нередовен цикъла, нормално е да прескача още си на 16, сигурно е от скоро.
На гинеколог можеш да идеш без да казваш на родителите, но той просто може да ти предпише противозачатъчни за да регулира цикъла.
Ти си прецени дали ти е необходимо, ако не водиш полов живот предполагам, че нямаш нужда.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: d7f23e727d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Е, добре де, номер 1, защо е нужно да ходи при друг, при положение, че бащата на момичето е гинеколог? ! За вагинален преглед, разбирам да се притеснява, ама защо да не поиска съвет, или да я види на ехограф, какъв е проблемът? !

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: cea54b7b7b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Ако баща ти е гинеколог ,нормално е да се обърнеш за съвет първо към него. Женските неразположения се регулират наистина от безвъглехидратна диета.Но ,предполагам,че баща ти не е и чувал за нея.Второ-не си длъжна да търпиш болка и ако се чувстваш зле ,да имаш задължения в къщи.Да,има жени,които доста страдат по време на цикъл е нормално да получат съчувствие от близките си .Ако не настояваш за тези привилегии ,всички /особено мъжете/ ще мислят ,че това е нормално.

 
  ...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 6c95cb0d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Вероятно страдаш от дисменорея. Не е страшно, но е много, много неприятно. Меко казано. Нормалните менструални крампи са едно, дисменореята е друго. и трябва да се види кое я причинява.
Дори и да споделиш с баща си, не е нещо особено, но е редно да знае от колко време ти идва и, че до ден днешен все още не ти е редовна менструацията.
Болката няма как да опраеиш сама. Трябват лекарства, за което точно баща ти ще ти свърши най- хубава работа. Не питай такива неща във форуми особено, след като си имаш гинеколог у вас.

 
  ...


...
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 5d2399d839
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Отиди на гинеколог, защото си за противозачатъчни с тези нередовни цикли. За болката - и аз знам какво е да искаш да се самонаръгаш и да си извадиш органите от болка. От 14 годишна пия Аулин, после минах на Аулин 2 Спазмалгона на една доза, но след последния ми преглед при гинеколог (да е жив и здрав, защото прие този проблем при сърце) той ми изписа Профенид на свещички. Нищо по-добро не съм пробвала, не вярвах, че може да съм в цикъл и не на легло! Много съжалявам, че и ти си така, но ти казвам как да се оправиш. На мен чак на 26 години ми помогнаха лекарите...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 11 месеца
hash: 93a054b008
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Говори с баща си. Няма да те преглежда естествено, а може да те погедне на ехограф само. Не подценявай проблема. Да пиеш лекарства не е престъпление. Първо говори с баща ти. Все пак е лекар. Има детски гинеколог в София, Майчин дом. Ти си дете и родителите ти са за това.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker