Контактни лещи - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Контактни лещи
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1004 пъти
Здравейте! На 16 съм и мисля да си слагам контактни лещи. С диоптър -2, 50 съм. Та искам да знам трудно ли е да се носят? Трудно ли се слагат и поддържат? Създават ли някакви проблеми при носене? Общо взето искам да знам възможно най-много за лещите. Ще съм ви много благодарна ако ми помогнете. А и също така каква е цената им? Еднократни, едномесечни или за по-дълъг период са по-добри и достъпни?

Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0963d85180
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Лещите създават известен дискомфорт, особено, ако не бъдат сваляни от очите дълго време. Очите просто имат нужда да дишат, а лещите ги задушават. С времето като поостареят лещите, дискомфорта се усилва. Могат да се зачервят очите. Работата с лещите е следната: с идеално измити и изсушени на въздуха ръце лещата се изважда от контейнера и се слага на върха на пръста. С другата ръка окото се разтваря и се поставя с пръста върху окото. Окото се отпуска, мигва се и готово. Свалянето става като с идеално измити ръце окото се разтваря, а с другата ръка лещата се защипва с палеца и показалеца и се изважда от окото. После се капва от разтвора върху дланта на ръката и лещата се трие върху нея натискана с пръст отгоре. Има разтвори на които пише, че може и без триене, но аз никога не пропускам тази стъпка. След обтриването лещата се изплаква с разтвор от двете страни и се поставя в контейнера. Преди всяко поставяне на лещата в контейнера, разтворът от последното и съхранение се изхвърля и се налива пресен за последващото съхранение. Трябва да престои там минимум 4 часа преди да се слага отново. Има разтвори на основата на кислородна вода. При тях в контейнерът има едно като радиаторче на дъното което е катализатор който пръвръща разтвора в съвместим с окото. При тези разтвори е важно да се знае че лещата не се промива от тубата с тях преди слагането в окото, нито пък се правят промивки на окото директно от тубата, защото без катализатора този разтвори изгарят очите.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f8556536b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

2.   Аз имах проблем с формата на едното око, изискваше да се направи специална леща по поръчка и се оказа голяма галимация... Иначе аз лично ги намирам за адски удобни, особено ако спортуваш. Минус е ако прекарваш време сред пушачи, не знам дали дима не се абсорбира.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c150072d60
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   От 10 години нося контактни лещи. Така съм свикнала с тях, че забравям, че са ми в очите, не ги усещам и си виждам перфектно. Обаче има няколко прости правила за да нямаш проблеми.
1. ХИГИЕНА! За да не си замърсиш очите НИКОГА не слагаш/махаш лещи без да си измиеш ръцете с топла вода и сапун.
2. ВИНАГИ използваш пресен разтвор. В момента, в който извадиш лещите от контейнерчето и си ги сложиш в очите, изливаш стария разтвор и когато тръгнеш да ги махаш слагаш нов. Освен това е хубаво да сменят контейнерчетата (кутийките) на 2-3 месеца, че се развъждат микроорганизми и пак може да си възпалиш очите.
3. Сменяш самите лещи редовно. Ако са за 3 месеца-сменяш ги на 3, ако са за 1 месец-сменяш ги след 1 месец. Само един път, бях в чужбина и нямаше как да си намеря нови лещи, носих лещи малко по-дълго и накрая бяха се втвърдили и не виждах добре. Да не говорим, че имаше риск да развия гъбички в очите, а това разправят било отвратително.
4. За цените не мога да те ориентирам, защото има десетки фирми, всякакви лещи-за 1 месец, за 3 месеца и т. н. Понякога има и промоции. Освен това има и цветни лещи с диоптър. Аз ги харесвам много, ама лекарят каза, че не са полезни при продължителна работа с компютър, та трябваше да се откажа от тях.
5. Гледай да ходиш на контролни прегледи поне 1 път годишно и то когато очите ти са отпочинали (най-добре сутрин преди да включиш компютрите, лаптопите, таблетите и т. н. ), че ако идеш след цял ден пред екрана ще дадеш грешен резултат и като нищо ще ти изпишат лещи с по-висок диоптър от необходимото, а това е гадно и може да ти повреди очите повече.
В общи линии това е. Ще следя темата, та ако се сетиш за още нещо-питай.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e38bd68b3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей, аз нося лещи вече 5 години и ми е много комфортно. Препоръчвам ти да си вземеш едномесечни, за да пробваш как ще повлиае лещата на окото. Препоръчвам такива, които се махат и слагат, а не тези, които се спи и къпе с тях. Все пак това е око и трябва много да се внимава. Носи си и очилата у вас, за да почиват очите. И трябва да поддържаш голяма хигиена. Пожелавам ти успех, не е толкова трудно. И да споделиш какво е станало. :)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 2980dcea78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Нося лещи от 15 години, много зависи от лещите как ще се чувстваш. Носил съм лещи, които се усещат при всяко мигване и дразнят, носил съм (и продължавам да нося) такива, с които въобще забравям, че нося лещи. Няма да казвам марки, за да не звучи като реклама, но вероятно всички лещи с висока кислородо-пропускливост от нейонни полимери са подобни.

Има лещи за по 1 ден, има и за по 3-6 месеца, и такива за по 30 дни, които са предвидени да не се свалят (т. е. даже спиш и влизаш в банята с тях, все пак гледаш да не попада много вода вътре, т. е. не става за море и басеин със сигурност), но при мен никога не успях да изкарам повече от 2 дни без да ги свалям - в един момент усещаш, че окото иска вече да диша по-нормално.

Ползвам такива 30 дневни лещи, дето са предвидени да не се свалят, но аз ги свалям и изкарват по повече дни - примерно 40-50 дни преди да забележиш, че почват да се "мачкат" по-лесно (стават леко лигави при допир и тогава им е време за смяна). Обикновено слагам лещите сутрин, махам ги вечер преди сън. Така съм вече 4-5 години. Номер 1 ти е дал/а описание на процесите на чистене на лещи и контейнера. Аз не винаги сменям разтвора в контейнера, но примерно веднъж на седмица. Важно е да боравиш с лещите с много чисти ръце, да не си пипала разни метални, особено ръждясали, неща наскоро и тн.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker