Хронично недоспиване - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121027)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6461)
 Здраве (9587)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18482)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хронично недоспиване
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1255 пъти
Здравейте хора

Имам няколко проблема в този живот и те са здравословни. Не е най-лошото, което може да има един човек, но е достатъчно неприятно.

Отдавам го на няколко факта (на 27 години съм в момента)


между 13 и 18 не ставах от компютъра буквално, на 18 когато станах започнах да имам непоносимост към това да ми стоят големите слушалки на главата (някакво главоболие усещах горе на главата, където са рамките), след това започнах да чувам и шум в ушите, така наречения тинитус, както и да имам често главоболие. Имам неправилна стойка, жестоки схващания около областта на врата и плешките, понякога се стига до много тежки главоболия.

От 18 до към 21-22 години си мислех, че имам тумор на мозъка. Всеки път когато оставах сам страдах от този факт, защото мисълта ми се задълбочаваше в главоболието и то се усилваше.

Ходих на всякакви лекари. Ядрено магнитен резонанс ми парвиха на първи и втори прешлен, не откриха нищо. Правиха ми скенер на главата, не откриха нищо, Спах на 4 ти километър в продължение на 5 дни, отново без резултат. Дадох си парите 350 лв за някакъв атлас център уж наместват атласа, нищо не се получи.

Забелязвам, че когато съм по-обездвижен схващанията са по-жестоки или когато повече цъкам на телефона. Провокиран съм да напиша темата от факта, че тази вечер спах може би около 2, 3 часа. Преди години имах по-тежки последици. Получавах чести паник-атаки от негативната мисъл и страх за инсулт, защото главоболието ме вкарваше в един жесток кръговрат на страдание и негативизъм (както и бившата ми приятелка, която винаги се оплакваше от нещо). Паник-атаките бяха жестоки, вдигах кръвно, до 150-155 на 100, което не е толкова високо, но за мен беше достатъчно да се чувствам така, сякаш умирам.

Сега отново получавам главоболието, но тези паник-атаки поизчезнаха в момента разстройване на психиката, което по-бързо отшумява, тъй като гледам да не мисля отрицателно


Може би за последните години не си спомням нито един ден да съм спал над 10 часа, без значение каква умора се натрупва. Имам по 8-9 часа един път на 2 месеца, по 6-7 веднъж- два пъти на 10 дни, всичкото друго спане ми е под 6 часа.

Главоболието ме мъчи. През деня не ми е толкова гадно, не ми пречи нито шумът в ушите нито главоболието, но вечер се съсипвам. Преди време пиех ксанакс и какви ли не хапчета, сега въобще гледам да не пия такива неща, защото са адски вредни..



Може би само един лекар ми каза какво трябва да правя.
Да пия вода, да спортувам (да тичам), да ходя на фитнес и да си тренирам врата, но не с големи тежести и да плувам.

От тези неща рядко, но все пак изпълнявам тичането и упражненията.


Не съм правил до сега акопонктура, нямам идея дали и нещо друго може да ми помогне. Ходя по 1-2 пъти в месеца на човек, който ми прави масаж, придърпва ми врата и ми изпуква всички кости и всяка седмица ходя на масаж, който да ми отпуска мускулите около врата, схванатите от неправилната стойка.

Лекари не ми помогнаха, само си дадох парите във времето, а годините си минават и главоболието. Психиката ми беше тотално съсипана, но сега имам нова приятелка, нова кола, позитивно настроен съм, дори да не спя и до паник-атаки и тежки мисли за смъртта и инсулт много рядко стигам и то е само моментно, но все пак спасение не виждам.

Можете ли да даддете съвет някакъв, да не се стига до тук, нещо ефективно

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 627a13bad3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако вимаш навика и сега да си на компютъра какво очакваш. Спри с безсмислените игри завинаги. На наши познати детето получи атрофия от висене в игри. Това ти е сигнал, за промяна. Карай колело, запиши се в някое от организираните планински преходи с водач, ще ти мине всичко. Само промени навиците си.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fc4c0750d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Първо се успокой и не си представяй ужасяващи сценарии. Вероятно причината е именно в стойката ти. По принцип гръбначния стълб държи главата, но когато седим на компютър, телефон и т. н. главата отива напред при което се налага мускулите на врата да я държат. Това постоянно натоварване води до схващане и болки във врата.
Аз те съветвам намери си упражнения за изправена стойка в интернет. Прави ВСЯКА сутрин, няма да ти отнемат повече от 10 минути на ден.
Другото, което се сещам е една американска клиника за гръбначни проблеми, за която съм чувала позитивни неща, но е скъпо. Все пак си струва да проучиш.
Шумът в ушите може да е предизвикан от притискане на някой кръвоносен съд. Аз също имах такъв проблем след една ушна инфекция и ме изпратиха на доплер. Прави се в медицинска академия, ако не се лъжа.
Най-важното е да преосмислиш стила си на живот, защото понякога с малки промени в ежедневието (но с упоритост и постоянство) могат да се постигнат големи промени в начина, по който се чувстваме. Успех!
Ж29

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 68e390fa00
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Не разбрах дали/какво работиш, би ли уточнил?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 5f253bf890
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Нищо ти няма, просто си хипохондрик

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 9ae062b45b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   От автора

Благодаря за коментарите

Работя на компютър и сега, не играя игри, не са ми интересни вече !

Неправилна ми е стойката, осъзнавам го, но ми е трудно да се държа изправен.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: aba3708d4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Главата те боли от врата защото 100% имаш крив гръбнак. От там минават всички нерви и се прищипват опъват и т. н от кривия гръб и неправилна стойка. Понякога може и бодежи в сърцето да получаваш. Те са защото от гръбнака към сърцето отиват нерви. Аз имам подобни проблеми обаче нашите са доктори и да... :Д Моя съвет е да започнеш плуване. Обаче отначало с иструктор да те научи да плуваш правилно. Плувай поне 2-3пъти в седмицата. До една година всичко ще ти се нареди раменете ти ще станат като на мъж тоест 2 метра :Д и белия ти дроб капацитета му ще се удвой. Фитнес не ти препоръчвам няма смисъл да блускаш там. Пак и на плуването ще се научиш да плуваш което е полезно. Фитнеса ако го предпочиташ ще станат нещата или по зле защото реално гръбнака се държи от мускулатура а ти я нямаш. Обаче като товариш крив гръб с тежести може си докараш големи проблеми. Другото е че ще започнеш тъпите добавки които нали всички знаем че са боклуци малко или много.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker