Ниско кръвно! Помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121057)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Ниско кръвно! Помощ!
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1358 пъти
Здравейте!
Момиче съм на 17г. Спортувам редовно, не ям разни боклуци и junk, храня се редовно и с що годе полезна храна. Да, но откакто се помня все съм с ниско кръвно. Само ако клекна за 1 мин. и се изправя ми причернява, направо ми се скрива погледа и започва пулсиране в главата все едно ще се пръсне. От скоро, тази година взех да си меря кръвното по- редовно и се изплаших, защото постоянно е 90/60. И това в най- добрия случай! Понякога когато ми е причернявало съм го мерила и е било 80/55. До сега не съм припадала, но нищо чудно да се случи. Постоянно ми е отпаднало и ми се спи, особено ако се заседя на едно място и направо супер много се отпускам. Лятото е много зле. По принцип избягвам топлите помещения, защото започвам да губя равновесие, трябва да се подпра някъде и ми се мае. Сладко не мога да ям, защото ми става лошо от него. Да, дори само от един шоколад. Единственото, което ми помага е в крайни случаи да пия вода със сол. Пресолявам си яденето, уж да ми се вдигне кръвното ама не. Ям и мазна храна, пак си ми е ниско. Висока съм 166, тежа 55кг. Мога да кажа, че съм добре сложена. Пробвала съм да качвам кила, но не става. Спортувам редовно, както казах - лицеви опори и клекове набирания вкъщи всеки ден, тичам веднъж седмично около 2-3км. Освен това вървя много пеша всеки ден по около 5км. Забравих да спомена, че съм казвала на личната лекарка, но тя ми се смее, не го взима на сериозно и ми казва, че е по- добре да имаш ниско кръвно, отколкото високо! Все ми е на акъла, ако се срутя някъде сред чуждите хора дали пак така ще мисли! Помогнете ми, всеки съвет е добре дошъл. Ето сега идват изпити тази година (ще бъда 12 клас) и трябва повечко да се заседя да уча, но като ми падне кръвното не мога да се съсредоточа, да мисля и ме заболява главата. Помощ!!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: 8b17260ef6
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вода, а аиран със сол много помага и си изследвайки желязото и хемоглобина.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fb54352f61
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз имах такъв проблем, но слава богу вече се пооправиха нещата. Кръвното ми е 90/60 и както казваш ти в добрият случай. Веднъж припаднах, но не посмях да си го измеря и на следващия ден отидох при личната. И така се почна ходенето по доктори-кардиолог, невролог, педиатър докато не ме пратиха накрая на психолог.. Постоянно ми се виеше свят, не можех да си поема въздух и избягвах пренаселени и прекалено задушни помещения, защото се чувствах още по-зле. А лятото беше някакъв ужас. Излизах когато станеше по-хладно. 2 години някъде продължи това, но сега съм по-добре. Пак се уморявам лесно, боли ме често глава и постоянно ми се спи, но поне не ми се вие свят и не съм припадала повече. Иначе пиех и лекарства, но от тях ми беше по-зле и ги спрях. Не мисля че да имаш ниско кръвно е по-добре, но предполагам, че и при теб с времето ще се нормализира. Аз преди си мислех, че до края на живота си ще се чувствам по този отвратителен начин.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 0becdfec6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   С кръвното се занимават кардиолозите и ЛЛ да не се прави на "дръж ми шапката, че ми се свършиха направленията". Съветът ми е да изкрънкаш един преглед и да научиш от първа ръка как е правилно да процедираш. Само гледай да не попаднеш пак на подобен веселяк, който да не те взема на сериозно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: c6a4d73ff2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   И аз съм така и като кажа на някой той ми казва, че не било опасно и че с годините ще се вдигне и ако започна да страдам от високо тогава е лошо. Аз също спортувам и съм в супер форма, но понякога злоупотребявам с алкохол и цигари и не знам дали не е от това, на 32 съм

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b57c5e89bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей,
И аз имам ниско кръвно, затова пия черен чай. Чаена лъжичка чай заливам с голеща вода. След като се запари за 2-3 минути, прецеждам, малко мед или захар за вкус. Пия го не по- късно от 17:00 часа следобяд, защото ободрява. Опитай, на мен ми помага!

жена на 39 г.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a97a7bc4bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

6.   Билкова кръв си купи, много помага.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e30536cf08
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Авторката: Благодаря за отговорите. На кардиолог ходих без направление и ми каза, че сърцето ми е като на спортист. Кардиограмата също била "блестяща". Преди време си бях пуснала пълна кръвна картина, но не показа нищо съществено. Всичко си беше в нормата, освен RDW (девиация на еритроцитите) но никой не ми отговори дали в това е проблема. Бяха 14. 2 от най- висока реф. стойност 13. 7. Забравих да спомена, че пия достатъчно течности - изпивам поне 500мл вода с кафето сутрин и още около литър през останалото време. По време на тренировки също пия вода или електролитна напитка и за деня се събират около 2л. течности. Алкохол избягвам, едва ако изпия една бира за седмица. Твърд алкохол само зимата, и то по празници. Не пуша.
Номер 2 слава богу не съм достигала такива състояния. Случвало се е да пребледнея ужасно много и да ме избива на студена пот. Сърцето ми биеше учестено, но за щастие бях си вкъщи и легнах за половин час и цвета ми се върна. Страшно се бях изплашила. Иначе когато съм навън и ми прималее почвам да се стресирам нарочно и от това малко ми се вдига кръвното, уж. Например си започвам да си мисля за нещо важно, предстоящ изпит или дори какво ще си помислят хората, ако припадна. Плаша се и сърдечния ми ритъм се ускорява и това ми помага колкото и тъпо да звучи. Номер 5 и 6 ще пробвам съветите ви, благодаря много.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: f0b4f8fb3b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Пий кафе, толкова колкото е нужно. Много добре вдига кръвното. В болницта като бях и от лекарствата ми падаше до толкова че да не мога да ходя и ме наливаха с кафе и всичко ми минаваше.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: e10c040692
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Описвайки твоето състояние, мога спокойно да кажа, че това са симптомите на Хипотонията. Прочети повече в интернет за това болестно състояние. Бъди спокойна, от това не се умира и в същото време е установено, че хората, които страдат от хипотония пък са по-защитени от инфаркти и инсулти, така че всяко зло за добро.

Решение все пак срещу припадъците при хипотонията има. Отиваш до първата аптека и си купуваш Ефедрин, има го само на ампули за съжаление. Ефедринът повишава кръвното налягане и честотата на сърдечния ритъм. Използва се за овладяване на хипотонията. Ампулата я изсипваш в лъжичка, изпиваш я набързо и след това пиеш и малко вода, понеже ефедринът е горчив.

Надявам се, че това ще ти помогне. Успех.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: fbf2265705
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   А пиеш ли достатъчно вода? Дехидратацията също води до ниско кръвно налягане. При мен, ако пия малко вода, ми пада лесно, ако пия достатъчно- нямам проблеми.

 
  ...

...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 97777daabc
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

11.   Може би имаш анемия, но не се спичай.
1) Направи си пълна кръвна картина...
2) Приемай мулти-витамини всеки ден...
Хем спортуваш, хем ядеш уж добре....
е ми кръвен тест много ясно.... ;)
Не го умувай прекалено - JUST DO IT!
После ще ми благодариш тук ;)

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 3abbcec4a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравей, аз съм на 31 и винаги съм била с ниско кръвно. Но не се плаша, свикнала съм, да ми причернява. Личната ти лекарка е права - по - добре ниско, отколкото високо кръвно. Майка ми е била така, сега аз. Но пък за сметка на това, съм много силен организъм и не боледувам. Това за мен е по - важно.

Една лекарка веднъж ми каза, да пийвам кока кола. Действала по - бързо, от кафето. Не знам от личен опит, защото избягвам газирани напитки. Но ти може да пробваш.

И не се плаши, това не е сериозно. Нищо страшно няма да ти се случи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b818a69002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Ти си в такава възраст в, която ти се налага да се самозадоволяваш, ако го правиш често кръвното пада и се чувствуваш отпаднала.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: b818a69002
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Ти си на възраст, когато се налага да се самозадоволяваш, ако го правиш често от това ти пада кръвното.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker