Страдам от брутално безсъние - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страдам от брутално безсъние
преди: 5 години, 10 месеца, прочетена 1542 пъти
Здравейте. На 16 години съм. През май месец 2015-та бях на 12 години в шести клас. Тогава ме хвана едно много тежко безсъние. Лягах в 11 часа и заспивах в 2. Събуждах се изморен, все едно изобщо не въм спал. Ставах в 7 и половина сутринта, ходех на училише, движех се, колкото и да се бях изморил заспивах в два. Когато започна лятната ваканция лягах в 11 и заспивах в два. Събуждах се в 8 сутринта. Лятото свърши и всичко се оправи. После дойде лято 2016-та. Отново по същия нячин. И лято 2017-та беше така, само че при тези летя безсънието започна през юни. Сега безвънието пак се върна и този път е направо брутално. Каквото и да правя, колкото и да се изморя, колкото и енергия да изразходя през деня, лягам в 11 или 12 и заспивям в 4 часа сутринта... Да стоиш 4-5 часа на едно място и да не правиш нищо е мъчение за мен и побякога ставам и си цъкам на телефона за по 20-тина минутки. Когато се събудя, което става много рано, все едно не съм спал с дни. Лежа по 4-5 часа. Понякога ставам в 2 следобед. Това ттпо безвъние ми съсипа и режима вече. То не може да си лягаш в 12, да заспиваш в 4 с 300 дора и да са събуждаш в 9 часа. Не знам какво да правя. Вече се чудя дали изобщо да си лягам. Пробвах едно лято през 2013-та да лягам в 4 сутринта и си прецаках очите. Писна ми вече с твя шибано безсъние. Нашите почнаха да ми държат сметка, че спа до следобед. Ами какво да направя, като и безсъние имам и режима ми се развали заради него? Моля ви за помощ. Как да се отърва от това безсъние? Вече не издържам. Липсата на сън ме прави и агресивен. Мрънках през учебната година, че не мога да се наспа, а сега е още по-зле. Вече не знам преди колко години се наспах нормално.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 10 месеца
hash: e398bca59c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Усилията ти трябва да бъдат насочени към регулиране на съня чрез съобразяване на цикъла "светло-тъмно".
Първо не спиш през деня.
Второ лягаш си в един и същи час-сега през ваканцията -в 11, после в 10.
В стаята махаш всякакви светлини-телефони, лаптопи, чл часовници, абе всичко.
Ако не можеш за заспиш или се събуждаш, си лежиш спокойно. Не си пускаш комп., телевизор, телефон, книги, ядене.
Разни досадни, тревожни мисли ги изкъшкваш от глвата си-правиш си психотерапия сам на себе си, един вид.
През деня гледаш да имаш активности, от които да се измориш физически- разходки, колело, плуване, фитнес, някакъв спорт. Въобще, бъди активен, дори да помагаш в домакинството в къщи. Което, би трябвало да ти е нормално ежедневие, а не търкаляне по креватите, защото е ваканция и горкото дете, се е претрепало и сега трябва да спи по цял ден като пън.
Ако товаа не помогне, включваш мента-глог и валериан. това са билкови бълг таблетки. Първо, пробваш една, може и да увеличиш.
Ако пак не става номера-ЛЛ. Но всякви прегледи и лекарства са след като сигурил хигиена на съняТ. е всичко. което съм ти написала горе.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 79a74ee9f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (55 гласа)

2.   Вероятно липсва хормон на съня при теб, а все още си във възраст в която можеш да порастнеш. Аз имах подобен проблем, но при мен причината за това състояние е прекаленото застояване пред екрана, което напряга очите.

Като заначало ще те посъветвам поне един час преди да си легнеш да не играеш на компютъра или смартфона, също така ако пиеш кафе, енергийни напитки, кола да ги намалиш както и приема на захар.

Ако това не помогне, значи вероятно ти липсва хормона на съня мелатонин, но спокойно, предлага се като хранителна добавка в аптеките, съвсем свободно и можеш да си го набавиш като приема е между 1-3 мг преди лягане.

В случай, че и мелатонинът не подобри положението, минаваш на тежката артилерия и си намираш от интернет, приятел или познат аптекар лекарството КСАНАКС, което се приема между 1. 5-2 мг за вечер преди лягане. На мен лично това ми помогна, пих го само месец. Безсънието не се подобрява от раз, трябват усилия да влезнеш в режим.

Пробвай горните методи един по един и пиши отново как са се развили нещата. Успех.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: ad36053512
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Пробвай мелатонин - хранителна добавка. Ако не помогне - лекар - психиатър. Споко, не се плаши от думата, не си луд, но именно те лекуват разстройствата на съня. (Психиатрите, не лудите)

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 4c9ce251b6
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Спри кафето, колата, енергийните напитки. Не трябва да ск ял 2 часа преди лягане и сладко :) Също така преди лягане не цъкай на тела или на компа щото това мн пречи на заспиването понеже облъчва.

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 122ff50c15
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Първо режим. Лягай в 11 и ставаш в 7-8 примерно. Кафе ако можеш въобще не пий. Махни готовите бързи храни и май си пропуснал, че играеш до късно на игри или?
Я копай цял ден на жегата да видим дали няма да спиш.
Минимизирай електронните устройства и спазвай режим.
Пий вечер чай от маточина много успива и успокоява.
Ти си си разбил режима и сега трудно ще влезеш в пътя. Силата е в теб.

 
  ...


...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 95926cc578
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Алоо номер 2 ти луд ли си? За едното безсъние Ксанакс? Стига му пълни главата с глупости. Всичко е до режим и нагласа, не е нужно да се набъхташ с хиляда неща от аптеките. Лягай в колкото почустваш че ти се спи и това е. Не го мисли толкова и не се насилвай толкова в точно определен час. Аз един път така бях и от мислене какво да правя не можах да заспя 2 денонощия. Има и такива моменти, лягай като почустваш че ти се спи и тогава ще се отпуснеш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 10 месеца
hash: a077c1c366
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ще ти кажа какво е! Имах същия проблем! Започвай с график. Забрави за електроника - телефони, компютри, те причиняват вреди на нервната система и безсъние, забрави за кофеин и цигари. Отиди на НЕВРОЛОГ! Спешно. А също и на ендокринолог. Може да е свързано с хормоните.!

 
  ...
преди: 5 години, 10 месеца
hash: 49a70ad247
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Номер 2 не е напълно прав да предлага такива лекарства, но е прав, че мозъкът ти ще свикне с това, на 16 си, трябва незабавно да потърсиш медицинска помощ. И какви са тия твоите родители, все пак си ваканция...

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker