Постоянно подут корем - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Постоянно подут корем
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1676 пъти
Здравейте на всички! Аз съм момиче на 22г и от 9 месеца страдам от подут корем. Сутрин като стана коремът ми е леко подут, но при първата глътка вода, първата глътка кафе или хапка, коремът ми става огромен. Няма такъв некомфорт, самочувствието ми се срина съвсем. Ходих на гинеколог и на гастроентеролог - казаха, че всичко ми е наред. Пила съм адски много про- и пребиотици, но не е имало ефект дори за момента. Няма храна от която да не се подувам. Като си стегна корема, ниско долу виждам как е издуто и от двете страни, но не ме боли. Дори понякога не съм пила нищо и не съм яла и усещам как се подувам, не мога да опиша колко е неприятно. Нямам представа какво да правя вече, усещам че започвам полека- лека да се депресирам, адски много ми влияе на самочувствието, много е гадно когато имаш някакъв проблем и не знаеш какъв е и не можеш да го лекуваш. Всички лекари казват, че нямам проблеми, а все съм с един корем напред.. още по-лошото е, че по форумите хората пишат, че това подуване няма оправия, с тебе си е до живот и колкото можеш го контролираш с диети, пробиотици и какво ли още не ( аз спортувам ). Много ви моля хора, ако някой е имал проблем като моя и се е справил, нека ми пише. Ще съм адски благодарна!!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: edbe60ab58
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз нямам подобен проблем, но четох една книга - плосък корем, и там пише доста неща, които го подуват без да подозираме, препоръчвам ти е, аз си я взех случайно от кауфланда. Пробвала ли си да си пречистиш червата? Откакто започнах да спазвам няколко неща ми е малко по-плосък, а в периода, когато си прочиствах червата беше много плосък особено сутрин като стана.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 1522700699
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   След една година мъки аз се оправих с едно хомеопатично, изписано от личният ми лекар. Казва се Спаскуприл, изписа ми го за 2 седмици 4 пъти по 1 на ден. Не знам дали проблемът при теб е същия, но мисля, че не пречи да опиташ, тъй като (както каза личният ми лекар) това лекарство е безвредно.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 399582c964
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Щом си ходила на гастроентеролог и нямаш проблем е интересно. Аз 5 месеца страдах от подуване, болка, диария и т. н. Направиха ми изследвания и от биопсията се оказа бактерия хеликобактер пилори. След курс на лечение от 20 дни сега съм добре.
Не вярвам да не са те тествали за нея, но ако случайно са направи едни изследвания. Казваш, че спортуваш. Наблегни на коремна област за да заякнат коремните мускули. Да не би да имаш разширен стомах? Прави йога упражнения за корем.
Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a638744ef1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направете си чай от мента, маточина и лайка. Около половин литър вода по половин лъжица от всяка билка. Оставете малко да се запари и три пъти на ден пийте по 100мл. от този чай преди ядене. Вечер преди сън също маже да пиете.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a10fe64098
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, аз бях така с постоянно подуване няколко години - каквото и да хапна, даже вода да пия се издувах. Най-накрая се светнах, че трябва да си променя основно начина на хранене - почнах да ям разделно и по съвсем малко и начесто, изключих хляб и всичко тестено, пържено, мазно, както и храни от рода на прясно зеле, боб, зелена салата, грозде, прясно мляко от които ми правеше впечатление, че се подувам даже повече от нормалното. Проблема изчезна за няколко дена - още не мога да повярвам, колко дълго съм се мъчила. Гастроентеролозите не ми помогнаха - само ми предписваха пробиотици, правиха ми скъпо изследване със сонда и даваха съвети да пробвам да изключа една или друга група храни, за да установя причинителя - е изключих много неща наведнъж и ефект определено има, но така и не знам дали се дължеше проблема на едно конкретно нещо или на повече. Сега като не ям хляб и не мешам храните определено се чувствам много по добре и имам повече енергия

 
  ...


...
преди: 1 година, 1 месец
hash: eb8eed0bd6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Същата история, направо се побърквам покрай мен някакви хора се тъпчат с мазни бургери и коремите им плоски, аз мазно не смея да помириша и пак изглеждам сякаш всеки ден съм в макдоналдс.

 
  ... горе^
преди: 1 година, 1 месец
hash: 1ad6bd3d19
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

7.   Трябва да отидеш на лекар за червата, може да е метеоризъм, рефлукс, раздразнен колон, не може да се каже от един коментар. Всички тези неща може да са плод на хранителният ти режим или на липсата му - нередовното хранене или хранителна непоносимост също предизвиква тези симптоми.

А може и да е на нервна почва. Щом от глътка вода се подува още при ставането, може да е отражение на психически неспокойно състояние. Тикове, сърцебиене, диария, атопичен дерматит - всички тези неща са физически изразени последствия от стрес и психически проблеми.
Консултирай се с гастроентеролог все пак, може да пуснеш проба и кръвен тест.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker