Търговия ли е здравето и животът? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121132)
 Любов и изневяра (29690)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Търговия ли е здравето и животът?
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 885 пъти
Здравейте! Иска ми се и аз да споделя нещо.. мина доста време от тогава, но още ми изниква в ума и ми става меко казано неприятно.
Всяка бременна жена знае, че към края на бременността се ходи на запис на тонове, за да се следи дали всичко с бебето е наред. Разбира се и аз ходех, още от средата на 8 месец. Записът трае 20-30мин. На единия от тези записи, лекарката при която бях попаднала този ден (тя беше на смяна, оказа се завеждаща на отделението) направи записа за няма и 10 мин и отсече - бебето страда в корема ти, трябва спешно да се предизвика раждане. На въпросите ми отказа да отговори, примерно логичният въпрос защо записът е само 10мин, дали бебето не спи. Дори, за да е по-убедителна ме погледна на ехограф (безплатно) и заключи, че околоплодни води почти нямам и ако не предприемем спешно предизвикано раждане ще загубя бебето. Извика ме след 2 дни, когато тя е на смяна, за да родя при нея. А аз още не бях влязла в 9 месец!
Излишно е да споменавам за стреса и страха и въобще как съм се почувствала. Първоначално реших, щом се налага ще раждам по-рано и това е. Все пак... за всеки случай на другия ден отидох в друга болница за нов запис. Новият запис беше перфектен, успокоиха ме, че с бебето ми всичко е наред. Отново ехограф при друг лекар - околоплодни води има, проблем няма. И така беше! Родих малко преди термин напълно здраво момченце!
Възниква въпросът - обърка ли се тази гинеколожка и дали е възможно това да е практика? Дали е възможно някой да използва страха ти и най-ценното - живота на детето ти, за печелене на пари? И колко струва един детски живот? 500 лв в нечий джоб. В случая болницата беше частна. Какъв човек трябва да си, даже не лекар, а човек, за да извадиш умишлено напълно нормално развиващо се бебе, близо месец по-рано, за да прибереш едни 500лв? И в случай, че си способен на подобно нещо, на още какво може да си способен? Мислех го всякак... мислех, да си лекар иска здрава психика, която повечето от нас нямат. Може би трябва да претръпнеш, може би трябва да спреш да разглеждаш хората чисто човешки? Това ли се случва или?
Изтръпвам при мисълта, че можеше да се доверя и колко различно би могло да е всичко за детето ми. Разбира се, че има случаи, в които раждането се налага по-рано, но да измисляш несъществуващи проблеми?
Мислех си да пусна жалба до болницата, но всъщност как да докажа каквото и да е? Моята дума срещу нейната. В случая беше - ако мине номера.
Някой може да си каже какво пък толкова, нали нищо не се е случило. Да, при мен не е, но нали ще отиде друга жена при нея? Бих разбрала.. лекар да сгреши, не умишлено. Хора сме и на всеки може да се случи. Но това, което се случи на мен е различно.
Винаги искайте второ мнение, за какъвто и лекар да става въпрос, не се предоверявайте. Мислете и искайте най-доброто за себе си и близките си.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: ce43fc6a4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ами преди 1989 медицина са отивали да учат децата на хора с връзки, комунисти, а след това и до днес - децата на хора с пари. Затова е така. Да си "претръпнал", да не допускаш страданието на пациентите да се прехвърля в/у теб е едно нещо, а да правиш зло умишлено на хората е съвсем друго нещо. Двете неща са съвсем различни.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: b8fc8a943a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Може просто да не си разбира от работата или нещо да се е объркала. А може да точи и пътеки от недоносените деца... Може и толкова да разбира, но най - вероятно си гледа интереса, ако може и допълнителни пари да дадеш за ибор на екип. Много е важно на кой ще попаднеш.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 0a5a515ff4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Търговия е, да...
Радвам се, че си действала разумно и всичко е приключило по най-добрият за теб и бебето начин!
И е много добре, че споделяш историята си, има толкова "нещастни" случаи с родилки и бебетата им напоследък...
Аз мога да кажа, че бях спасена от лекарският екип. Безусловно, безплатно работиха да ме върнат към живота. Бебето ми също беше обгрижено по най-добрият начин. Не съм вярваща, но като се сетя за този екип и честичко им пожелавам ей така, наум, щастие и възвръщаемост за професионализма и добрината им.
Беше си високорискова бременност и знаех всички рискове от началото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 0d3b7e8cc7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   С мъка казвам, че е напълно възможно. Даже това е най-малкото. В семейството имаме медик и съм чувал и къде по-фрапиращи случаи с търговия със страх и надежда за здраве, от които ще ти настръхнат косите и няма да повярваш, че е възможно. И по-лошото е, че това не са единични случаи, а масова практика в цяла България. Аз затова никога не вярвам на първия лекар, който ме прегледа, а винаги искам второ мнение от друг независим лекар.

За съжаление времената станаха такива, че парите често са над всичко - над живота, над здравето, над елементарна човещина.

Моят съвет е, ако наистина си сигурна, че е направила това умишлено, да го разпространиш по форуми за бременни, за медицински грижи и други подобни с идеята да предпазиш други майки, които биха могли да се подведат.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker