Моето братче :( - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121169)
 Любов и изневяра (29702)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21893)
 Семейство (6472)
 Здраве (9597)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18515)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Моето братче :(
преди: 5 години, 9 месеца, прочетена 1807 пъти
Здравейте, искам да споделя моята история с надеждата някой да ми даде съвет.

Имам брат с година по-голям от мен. Той никога не е бил отговорен и никога не се е вслушвал в съветите на близките си. От много малък започна с наркотици и алкохол.. намери си и приятелка, която го подскокоросваше да ги взима. Всички му говорехме, но той предпочете да слуша чужди хора “приятели” (познати). Без значение.. раздели се с неговата приятелка и от тогава не се спираше с алкохола, тревата, амфетите, кокаина и другите глупости... та той понякога го взимаше и на прах.. не си даваше сметка какво може да му се случи.
От дълго време го забелязах, че психически се срива. Аз нямаше как да бъда до него. Наскоро му се отключи шизофрения. Какви ли не още глупости станаха.. то не беше полиция, психолог, психиатър... от няколко месеца е в клиника, а положението не се подобрява. Когато хапчетата го пуснат отново почва да говори глупости.
Наскоро почна да говори на приятеля ми, че има “хубави чувства” към него (по време на свиждането). И ни сподели, че ще става гей. Не съм го очаквала.. винаги сме били един до друг, познавам го.. той не е такъв!

Има ли вероятност да търси внимание?

Всеки път когато ни види казва, че ни обича, а следващият момент споделя на приятеля ми, че иска да ни убие..

Как да му помогнем?

Всичко в тази държава става с пари, а ние нямаме такава възможност да му усигорим това лечение, от което има нужда. Лекарите, които са до него в момента не ги интересуват дали хапчето, което му дават помага или не.. гледат само да няма агресия и да не създава проблеми за момента. Моля ви дайте ни някакъв съвет, какво да правим.. Имаме някаква надежда, че ще се оправи.
Аз вярвам, че ще се оправи!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 9 месеца
hash: dd0b2ad136
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Аз съм гей, но не мисля, че той е такъв, това е по-скоро някаква психотична симптоматика. Съвет - да си пие редовно лекарствата. Какви лекарства пие? Някои от най-ефективните антипсихотици са оланзапин, рисперидон, клозапин и амисулприд. При трудност от негова страна да си взима редовно лекарствата, може да се пристъпи към Depot инжекции - в момента достъпни на пазара са флуфеназин и цуклопентиксол. Препоръчвам и консултация с психотерапевт.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: 7e0e18c1c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ох, дете, дете! Голяма мъка.

Глупаво е това, което ще кажа, но ако имате роднини някъде в планинските села, високо търсете варианти да иде на такова място.

Лекарствата не са надежда.
Слънце на всяка цена и движение.
А там където е, незнам, едва ли има условия за това.
Познавам момче, чийто родители така го спасиха.
Сега редовно ходи на планински преходи и има две дечица.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: a68aa720d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Здравей, сам трудно ще се оправи. Да не кажа невъзможно.
Освен проблем с наркотиците, той е отключил и заболявания като шизофрения. Иначе бих ти препоръчал комуна и наистина щеше да има шанс.
За съжаление не съм запознат със състоянието на хората отключили тази болест в следствие на наркотиците.
Търси повече информация в интернет. На английски има много. Търси идентични случай с добър резултат

 
  ... горе^
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fb9601fa91
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Веществата променящи съзнанието са път към обсебване, затова и се е "отключила шизофрения". Това не е шизофрения, това са други зли същности които се показват на повърхността. "Когато нечистият дух излезе от човека, минава през безводни места, търсейки покой, и, като не намира, казва: ще се върна в къщата си, отдето излязох; и като дойде, намира я пометена и наредена; тогава отива и довежда други седем духа, по-зли от себе си, и като влязат, живеят там; и последното състояние на оня човек става по-лошо от първото. " Като знаеш истинската същност на проблема а не просто удобното обяснение можеш да направиш нещо по-въпроса и да потърсиш истинско решение. Иначе психиатрите наистина не могат да направят нищо друго освен да го дрогират и приспят за да няма възможност да се проявяват неприятните и гротескни страни на ситуацията в която се намира.

 
  ...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: fdb416ae6b
гласове:
1 2 3 4 5
  (50 гласа)

5.   Разбирам ви, но не съм описала всичко, което е говорил и продължава да говори, когато го пуснат хапчетата. Параноидна шизофрения се води. Нормален е до момента, в който не се отключи.. после почва да говори как го преследват няколко черни джипа и “точния човек” го търси и иска да го отвлече.. и понякой път изведнъж се срива на земята (всеедно припада или се прави на умрял). Барикадираше вратите докато беше в нас..

Знам, че няма кой да ни помогне, но може би търся или съвет или да споделя на някой.. и ако някой се е сблъсквал с такова нещо да сподели..
И знам, че в друга държава нямаше да е толкова трудно..

 
  ...


...
преди: 5 години, 9 месеца
hash: c037a9d432
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Съгласен съм с 2 с това да прекара някакъв значителен период в планината в някое село, далеч от невротизмите на града. Въпросът е по-скоро логистичен - как да го организирате, кой ще е с него (ако нямате хора), дали той сам ще иска да стои там и въобще такива неща. Някоя баба или дядо в някое село дали няма да се съгласи да го "гледа" срещу някаква минимална сума (не знам какво друго да предложа). Със сигурност го обсъди с брат си и родителите си.

Иначе най-вероятно психозата му се е отключила от наркотиците. Дори тревата, която се опитват да пробутат за безобидна, понякога в големи дози може да отключи психотични състояния, особено ако е смесена с други вещества.

Трябва да се изследва рода ви, за да се проследи дали е имало други болни от психични разстройства. При шизофренията има фамилна обремененост.

Имай предвид, че някои психиатрични лекарства са с изключително злокобни странични ефекти. Има лекарства, при които дори и да нямаш халюцинации и делюзии ще ти докарат.

 
  ... горе^
преди: 4 години, 7 месеца
hash: 2414b24f1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Това обвинение към лекарите, което отправяш е безпочвено. Те със сигурност по-добре знаят от вас как да го лекуват. Ами ако отключи агресия и убие приятеля ти, по-добре ли ще се чувстваш? Добре ще е ако това момче един ден работи нещо, защото ще увисне на шията на теб и близките ти и колкото и да ти е мило братче, в край на сметка и ти имаш свой живот. Занеговата шизофрения той си е виновен - научете го да работи като се поосвести. Сега може да ти звуча грубо, но ако не го нправите потъвате всички вие.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker