Езикът ми е бял - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120670)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Езикът ми е бял
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1186 пъти
Здравейте на всички! Момиче на 21г. съм и не знам дали е нормално, но се зачудих нещо. Наскоро реших, че искам да си сложа обица на езика. Мисля да го направя след 3 седмици, защото тогава ще съм си вкъщи. Но от много години, още от дете езикът ми си е по-бял. В началото около 1см ми е розовичък и нормален, а след това си е бял. Четкам си го сутрин и вечер с четка за зъби и паста. Също така езикът ми не е гладък, а си е нацепен на места. Нямам кариеси и лош дъх. Това нормално ли е? Имали ли сте подобен проблем? От много години си ми е такъв и мислих, че не е проблем. Но като разглеждам хора с обеци... езиците им нямат нищо общо с моя.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: feb643df8b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Душичка, изобщо да не те притеснява, че езичето ти е бяло! И без това, като ти се изпразнят върху него ще побелее, нали така?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: b9d60ee6b1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   И при мен е така. Доктора ми каза, че е хроничен фарингит. Ходи да те види GP.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: f6830d9d29
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Бял език може да се дължи на:

Болести на ендокринната система, разстройства на храненето и на обмяната на веществата - дехидратация.
Симптоми, признаци и отклонения от нормата - сухота в устата, треска, дишане през устата.
Външни причини за заболеваемост и смъртност - странични ефекти от лекарствени медикаменти (например продължителна употреба на антибиотици, стероидни инхалатори).
Инфекциозни и паразитни болести - орална кандидоза, сифилис, инфекция с ХИВ, СПИН, инфекция с вируса на Епщайн-Бар (Epstein-Barr virus).
Болести на костно-мускулната система и на съединителната тъкан - системен лупус еритематозус.
Болести на храносмилателната система - географски език, левкоплаия.
Болести на кожата и подкожната тъкан - орален лихен планус.
Новообразувания - рак на сливиците.
Фактори, влияещи върху здравното състояние - тютюнопушене, употреба на алкохол.
Болести на кръвта, кръвотворните органи и отделни нарушения, включващи имунния механизъм - имуносупресия.
Други - лоша хигиена на устната кухина.

пусни си прегледи

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3f1a1c785f
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

4.   Това най-вероятно се държи на недостатъчен прием на вода. Опитай да пиеш по 2 литра вода на ден и мисля, че ще се оправи.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: aa7b549df3
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Означава, че имаш отлагания в тялото, отлагания като слуз, застояла храна в дебелото черво и червата, замърсявания по другите органи. Не, че другите хора нямат, но при теб се получава изхвърляне на тези токсини и това е добре, тялото дава знаци, че е задръстено от тях и се чисти. Било то, чрез налепи на езика ( по езика и не само, се прави диагностика на всеки орган, отляво и отдясно са белите дробове, в средата е стомахът, по- назад са вече - червата, бъбреците... , но ясно може да отгледаш състоянието на бял дроб и черва. ) Симптомите на очистване са, било то чрез силно потене, пъпки, акне, (опит на лимфата да изхвърли токсини), друг вид кожни промени (било то, за да покаже, че има кандидоза или друга гъбична инфекция) хрема и кашлица ( изкарване на слуз).

1. Водно пречистване. Или пловодио, на смутита или цели плодове. След 10 дневно водно пречистване, моят език се изчисти, пих само вода. Има цяла група във фб, на български, а и на английски има няколко, за хора, които, за съжаление, най-вече отслабват (методът не е за тази цел). Дава се шанс на тялото да обнови клетките си. Човекът не е създаден да се храни по няколко пъти на ден, всеки ден и то с тежка храна. Когато сме се хранели, главно с плодове, да, ядяли сме всеки ден, но когато са настъпили неблагоприятни условия и сме започнали да ловуваме (ядяла се в тежка храна като месо поради липса на друго. ) (Ескимосите, които ядат само месо, живеят до 50 годишна възраст. ) Когато сме ловували, не се е ядяло всеки ден, правели са се запаси, но не е имало условия да се яде толкова много както сегащният човек имащ достъп до неограничени количества храна. Помислете по това.
Приемете тялото като мелница, която се износва с времето, защото мели прекално много. Но е умно и постоянно ни дава сигнали и се регенерира, болестите са крайна мярка на тялото да се регенерира премахвайки болните клетки и отпадъци.

2. Пий повече вода, което ще ти кажат и другите, да дехидратацията води до бял език, но не остава бял след миене, за да остава бял, значи - налепите са отвътре, не са просто външна мърсотия, която да изчеткаш.

3. Повече движение, така стимулираш лимфата, а тя е дренажната система на тялото, докато кръвоносната е - доставчикът на хр. вещества до клетките, лимфата, извозва излишното пт вече преработените, от клетките хр. вещества.

4. Стани веган. Бих казала, или поне, вегетарианец, но не е достатъчно. Млечните са дори по-вредни от месото, защото освен силно киселинни, имащи от добавените в животното ваксини, хормони на растежа (който не ви е нужен когато порастнете, затова при мъжете се получава гинекомастията, от естрогена даван на кравите, за да дават повече мляко), са и набутани със сол, допълнителен калциев флорид (калциращ на неправилни места и образуващ шипове и остеопороза) най-голям процент болни от остеопороза има в държави, с най-голяма консумация на млечни храни.
Образуват и слуз.
Проверено е, правила съм си експерименти със себе си, най-отговорно мога да заявя, че млечните ми докарват куп болки в костите, лоша кожа и подуване на мастните жлези, понякога и на лимфните.

5. Пий магнезиев хлорид, целият пакет, разтворен във смес от един литър фреш от грейпфрут и лимон, в три литра вода. Завръзява се тая смес и се размразява, после се пие три дни.
Като през тези дни се храниш малко и то с плодове.
Лято е все пак, макар че с тия парници и внос, има по всяко време.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ebe0a7c66d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Аз имах от обострен гастрит бял език преди време. Много ме беше страх да нямам тумор на стомаха, но не, беше гастрит обострен.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker