Искам да изпитвам удоволствие от момента - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121031)
 Любов и изневяра (29666)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Искам да изпитвам удоволствие от момента
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1129 пъти
Здравейте! От началото на тази година досега чувствам, че нещо не е наред. Става дума за един голям период оттогава досега, през който нямам желание за никаква дейност, и в повечето моменти не мога да се насладя на момента. Преди не бях така, обичах ежедневието, макар и да не е било кой знае какво, но се наслаждавах, а сега нищо не ми се прави, към нищо нямам интерес, включително и към хобитата си. Първоначално бях мега развалина, не се грижих за себе си дори, пуших цигара след цигара - не съм имал кой знае какъв проблем със самочувствието, просто нещо ме беше ударило толкова тежко, че сякаш не можех да се изправя.. отпаднал съм всеки божи ден, мога да спа цяла година даже, това ми е любимото, даже това е единственото, което правя с удоволствие. Нямам никаква енергия, не мога да спа през нощта, мразя когато нямам уговорки за деня, щото приятелите са единственото, което ме крепи горе-долу. На родителите ми не бих споделил, защото те се филмират от такива неща. Ужасно е това и не мога да го търпя, ставам раздразнителен и не ми се говори, с ченгел трябва да си вадя думите.
Гледал съм много клипове и статии за самопомощ, не съм бездействал, винаги съм се изправял срещу това, но то сякаш е толкова силно.. мина доста време и се чудя какво да правя, ще полудея накрая, на ръба съм.. почнах да се грижа за себе си, да спортувам, но пак не изпитвам никакво удоволствие и с 300 мъки ги правя нещата. Какво по дяволите е това, някой може ли да обясни? Имам чувството, че за такова нещо човек не може да си помогне сякаш, изключително силно е и колкото и да си упорит, то те сваля на мига. Започвам да се отказвам, 8 месеца минаха, а промяна никаква.. Да се обърна ли към специалист, не знам, но просто искам да мине това вече. Искам да изпитвам удоволствие от момента, искам да правя неща, да върша нещо, да си намеря хобита, да си запълвам деня, да стана по-живнал, повече енергия да ми дойде. Баси.. писна ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: 3ce651f253
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Това, както го описваш, е депресия. Обърни се към личния си лекар и му кажи, каквото си казал на нас. Той ще те насочи към специалист, успех :)

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: c234cc7958
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Мързелив си. Намери си работа и няма да имаш време да мислиш за глупости.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 179eeea0e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Промени ежедневието си. Започни да излизаш по-честно, запознаства. Все нещо различно. Обикаляй на някъде, смисъл различен град нещо. Пусни се до морето колкото да изпиеш едно кафе. И аз бях така и по този начин се оправих.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 6778659602
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Направо ще копирам коментара си от друга тема тук.
Това, което описваш е масово явление - депресия. Аз не съм много по-добре от теб. Но дойде момент, в който отлагането, апатията, ленивостта ми станаха истински непоносими за мен самата, усетих, че съм на път да се изгубя и започнах да чета. Какво ли не четох психология, религия, съзнание, подсъзнание, учители, школи, учения, позитивна енергия, любов към себе си и тн. И стигнах до следния извод: Може да си най-талантливия, най-позитивния, най-умния, но ако не възпиташ у себе си самодисциплина всичко това ще си остане непроявено. Всеки един на този свят крие потенциал за велики дела в дадена сфера. Но какви велики дела, ако не можем да лягаме, да се будим, да се храним в един и същи час, ако не можем да вземем решение да споруваме или да учим по един час и да следваме това решение. Ако вместо това полежим още един час, изгледаме още един филм, поцъкаме на телефона и деня замине - влизаме в една зона на комфорт... която е всъщност ужасно некомфортна, страдаме от вина, раждаме нови страхове, болести, асоциализираме се. После трудно работим, трудно създаваме взаимоотношения, никъде не се вписваме. Може моята истина да не е твоята, но вкарването на структура в ежедневието ми помага изключително. Мисля, че това е началото, основата. От там нататък самоусъвършенстване, любов към себе си, баланс. Но първата крачка, просто да се стремиш да си доволен от себе си е ключът към здравето, към щастието, към всичко.

Продължавай да се грижиш за себе си и да спортуваш. Гледай да го правиш в един и същи час, да не отлагаш. Ако човек повтаря едно и също действие всеки ден за 21 дни, то се вкоренява като навик и изисква все по-малко воля, започва да ти идва от вътре, тялото да си го иска. Виж, не е много 3 седмици. Предизвикай себе си.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: ac17918c98
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Да питам, кога си лягаш?

Ако не си лягаш най-късно, ама най-най-късно до десет, мозъкът няма как да изгради серотонина.

За да не давам напразно съвети, ако наистина лягаш късно, направи всичко възможно да не поглеждаш телефон, телевизор или компютър след 8 вечерта.
Стаята в която спиш да е тъмна, задължително.
След осем правиш домашни нещица, помощ на мама, това онова, забравяш приятели и излизания, измиваш си очите към девет и половина, най-късно десет и лягаш.

Ако не ти се заспива, с ръцете подпираш под ребрата областта, ей така като масаж и, натискаш корема най-елементарно, и няма начин да не ти се приспи.

Опитай и кажи, има ли промяна, ако обаче си лягаш навреме, проблемът е другаде.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: a96a65521f
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Коментара на номер 2 е малко груб, но е прав. От депресия страдат хората, които ги мързи. Депресията ти казва да се затвориш в къщи и да не излизаш с. Никого. Истината е, че трябва да правиш точно обратното за да се спасиш. През опасностите е пътя, а страхът е посоката.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker