Болки след спиране на газирано - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120678)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Болки след спиране на газирано
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1125 пъти
Здравейте, на 17 съм и от три-четири години всеки ден пия кока кола. Някой път по 1 литър, друг път го карам на 2 литра. На училище, винаги си купувам сандвич и вода. Не ям дюнери, джобове или пържено. Само единствено кока колата ми е проблема. Имам активен начин на живот, винаги вървя пеша, карам колело всяка сутрин без два дни в седмицата. Карам по два часа, правя през ден коремни преси и планк. По принцип нямам болни места, но понякога ме заболява бъбрека при прекомерена употреба на кола. Веднъж бях на вън цял ден и бях изпила съм 4-5 малки шишета кола и вечерта си бях купила дневната доза 1 литър май беше. През нощта започна да ме боли много бъбрека, на другия ден отидох при личната си лекарка и ми казаха да направя изследвания. После бях на училище, вечерта не пих кока кола и болките спряха. След това, повече не ме е заболявало, не съм прекалявала. Ето го и главния ми проблем - Дните в които мога да не пия кола са малко. Да кажем, от няколко дни издържам. Не съм пила кола от два дни и се чувствам ужасно. Винаги след един ден най много, започва да ме боли главата ужасно много, чувствам се отпаднала, ставам раздразнителна, вкарвам се в депресия, нямам сила за нищо и желание за нищо също. Ставам като някаква развалина. Но от части спирането ми е от към психическа страна. Имам гаден баща, който псува и крещи силно когато е пиян( често е пиян) и винаги като стане хаус, изпитвам все по голяма нужда да пия кола. Когато той е вкъщи, си казвам че ще си купя една кола, така се чувствам една идея по добре. Когато го няма- пак си купувам- така сякаш ми е по весело и по-спокойно( нещо като че празнувам че го няма с колата). Самата ми среда не е никак спокойна и това ми пречи още повече. Чакам след една две години да се изнеса.

Не ме разбирайте погрешно, пука ми за здравето ми, спортувам, уча редовно, но явно съм се пристрастила съвсем към колата, даже не знам към кое точно - захарта ли, кофеина ли..

Кафе никога не съм пила. Не обичам сладко много, най-много съм към соленото и киселото.

Искам да попитам : Трудно ми е след 4 години пиене на кола, да я спря изведнъж. Тогава започват да идват гадните симтоми. Освен ако не си купувам по едно малко шише и с него карам по два дни, защото ми е наистина ужасно трудно.

Не искам да се заничавам да гледам за грешки. Просто искам някакви мнения.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8c6aacfe49
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Възможно е да е от захарта. Аз също пия много газирано, енергийни напитки особено. За жалост аз водя много мързелив живот, не излизам и не се движа. Има периоди, в които по 4 или 5 дни не пия вода, само енергийни. Опитвала съм да мина първо на натурални сокове и малко по малко на вода. Обаче и това не ми се получава.
Купила съм си джинджър и лимони да си слагам във водата, поне да не е толкова безвкусно. Седят от няколко дни в хладилника, а вече съм на втората енергийна преди обяд.
Захарта има пристрастяващо действие, защото кара мозъка да се чувства щастлив. При мен може би е просто от липса на инициатива да направя нещо добро за себе си. При вредните навици трябва да си много внимателен, за да не си намериш друг, докато се опитваш да се справиш с първия.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: f8115742ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Аз лично смятам, че съм пристрастен към кафето. Пия по 4-5 на ден. Ако не си взема дневната доза кофеин се чуствам точно като теб ( без болката в бъбреците). Смятам че и ти си пристрастена към кофеина.Смятам няма нужда да обяснявам колко е вредна колата. Пробвай да я смениш с хубави кефенца и повече вода. Предполагам ще се чувстваш по добре. И един съвет, ако минеш на кафета само еспресо (без нес кафета и разни разтворими) и къси или нормални, дългите са вредни. Успех и не се вкарвай в някакви филми.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9c86032932
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Кока-кола Направо не мога да повярвам, че има грамотен човек, като вас. 2л. са 8 дози. Киселинност, на колата, която никъде не се упоменава-4, 8%. Оцета е 5-6 %!!!!
Високо глукозно -фруктозен сироп равен на около120 гр/л. чиста захар. Кофеин, заради липсата на който ви боли главата при колова абстиненция/ неприемане на кола/. Отделно колата извлича, като кафето двойно на приетото количество вода от кръвната плазма и сгъстява кръвта, което пак води до главоболие и риск от тромби и инфаркт. Добавяме оцветителите.
В резултат на приема на колата, получавате масиран удар по черния си дроб/цироза/, от фруктозата. Масиран излив на инсулин от панкриаса/ диабет/, от глюкозата. И за капак от обезводняването удар по бъбреците. В бъдеще влошеното здраве на бъбреците ще доведе до безплодие. Лошо състояние на сърцето и психиката. От сладкото разцвет на патогенната флора в червата ви/ много и различни болести/
Е както се казва честито! Вашето здраве е ваша отговорност!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: b0529e44f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Само да попитам, лвия бъбрек ли те боли?
Защото по памет, левия бъбрек е отговорен за кислорода в кръвта.

Ще се поправя, ако греша, трябва да чуя едно видео, ако го намеря, на руски.

Та, като пиеш газирано, отнемаш функциите на левия бъбрек.
Когато прекалиш с колата все едно препренатоварваш бъбрека.
Като спреш пък изведнъж, все едно си без един бъбрек, той няма време да се пренастрои на новия режим.

Така, че започни с намаляванена количеството кола, само сутрин, а след обяд, колкото и да не ти е по вкуса, содена вода, ама вода със сода за хляб имам предвид.

Казвш, че не обичаш сладко, а колата какво е?
Я виж съдържанието и?
Ако пиеш от стъкло, е една, ако пиеш кутийка е друго, ако пиеш от пластмаса е трето.

За да спреш по-лесно колата, започни да тренираш в гора, ако има около вас. Така ще има по наситен кислород и нуждата от кола ще отпадне.

Колата рано или късно ще засегне очите, ще засегне панкреаса, изобщо си заформяш букет от трънчета.
А за да не изпадаш в депресия, просто гората е сасението, заради кислорода. Има ли кислород тялото, няма депресия.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 472373a5cf
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

5.   Здрасти, мнението ми е, че колата е пристрастяваща, което и ти го знаеш. Ако я пиеш, пий и много вода за да се подпомогне изхвърлянето на метаболитните вещества от нея от организма. Симптомите ти ми напомнят на тези при спиране на кафе, вероятно е от кофеина. Съвета ми е да заместиш колата с чисто кафе.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9c86032932
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   5, Добро начало и много лош съвет на края.
И в двете има кофеин, който пристрастява мозъка.
Захарта също пристрастява, като наркотик.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker