Бенки - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121113)
 Любов и изневяра (29686)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18502)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бенки
преди: 5 години, 8 месеца, прочетена 1100 пъти
Здравейте имам голям проблем. Преди около месец случайно попаднах на статия за бенките и я прочетох и там пишеше как бенка моге да се изроди в раково образование и други такива неща. Аз имам бенки не са нито много нито малко средно положение, както и почти всимките ми роднини имат бенки и на никой не му се е случило нещо такова като рак от бенка. Та от 1 месец ме е обзела параноята че може би имам рак на кожата, а съм едва на 17 години. Ходих на двама дерматолози за да питам за най голямата бенка дали е рискова казаха, че не е и и няма нищо, но мен пак си ме е страх. До преди да прочета тази статия всичко беше нормално, а сега тези бенки не ми излизат от главата. Моля помагайте как да спра да мисля за това. Моля историята ми да бъде публикувана, защото се нуждая от помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 8 месеца
hash: cfcd078be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако е на място където се трие постоянно от яка или други ръбове на дерхи, колан, гердан и т.н., може да я махнеш превантивно. Доколкото знам най-добре е хирургическо премахване. Аз съм си махал преди години 5-10 по-големи и на видими места и където се трие с колана, не знам сега какви са цените, преди беше 50 лева на брой. Слагат ти упойка на бенката и я изрязват за нулва време. След това ходиш да ти сменят превръзката веднъж и на другия път да ти махнат конците. Може да ти изпишат нещо за мазане против белези.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 85238ca9bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От автора:Самата процедура боли ли при премахванено на бенката и има ли някакви рискове като се маха бенка?

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cfcd078be4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Не боли, нищо не се усеща заради упоиката. Единствената болка е боцкането когато я инжектират, но едва ли ще ти е проблем. За рискове не знам. Чел съм, че при другите методи е по-вероятно да се получат проблеми, затова избрах хирургическо премахване. Ти вероятно си чувал, че бемки не трянвало да се махат. Това е семтемция от едно време, вероятно разпространена заради проблеми на хора, които са се опитвали да ги махат с първобитни или вредни методи и са получили усложнения от неправилното лечение.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 8 месеца
hash: cdd2cba043
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   До автора: Боли при поставянето на упойката. Конците се махат след около 15-20 дни, зависи как се възстановява кожата. Струва си. Също имах доста бенки, махнах 10 по-големи. Определено си струва. Бенките ми пречиха чисто козметично, но имаше 2-3, които се триеха с дрехите и се уголемяваха. Понеже след като ги изрежат взимат материал за лабораторията - те се оказаха рискови при резултата. Няма риск ако е при добър хирург.

 
  ...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 61281ac7fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Преди 15-ина години отидох при един възрастен билкар (за съжаление вече едва ли е жив) и той ми махна две едри бенки с някаква специална отвара, формулата за която пазеше в тайна. Та, капна по само 1 капка на всяка бенка с тази отвара и те след броени дни изсъхнаха, станаха пихтиести и след около месец паднаха сами, а по кожата останаха само два леко светли участъка от чисто новата кожа, която се появи там. След 2-3 години вече изобщо не си личеше там да е имало бенки. Тогава (малко след 2000-ата година) капването с една капка от тази отвара струваше 10 лева и ако в момента се предлагаше подобна услуга, бих платил и по 50 за бенка, тъй като имам още няколко новопоявили се за премахване. Този способ със сигурност е по-безопасен от хирургичната намеса.

 
  ...


...
преди: 5 години, 8 месеца
hash: 333260233a
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   В интернет е пълно с клипчета как да си премахнем бенки сами с разни отвари, включващи оцет, чесън и какво ли още не. Кога най-после ще разберете колко опасно и вредно е това! Бенки се махат само и единствено при медицинско лице, а не самостоятелно, при козметички или при разни известни уж народни лечители.

Съветвам автора да отиде при онколог-дерматолог и да направи една пълна консултация щом е притеснен. Има много различни видове бенки, брадавици, невуси, фиброми и т.н. Някои са плоски, други изпъкнали или пък с грапавини, светли, тъмни, сини, някои висят и се закачат, други са с неравни очертания. Работата на лекаря е да прецени кои да премахне и кои не. Най-добрият метод за премахване е електрокоагулация /ел. нож/. Възстановяването е бързо, белези не остават или са минимални. Важно е след премахването лекарят да изследва отстранената бенка - нарича се хистология. Това кварталната козметичка или дядото с отварата няма как да го направят.

Аз имам премахнати около 10 бенки. Две от тях бяха при хирург - останаха грозни белези от шевовете. Останалите бяха при онколог-дерматолог с електрокоагулация, а една на лицето беше премахната с азот. За съжаление една от премахнатите бенки се изроди, макар че е едва незабележима точица, мисля есенно-зимния сезон да отида отново на преглед и консултация.

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло, бъдете внимателни към нея и не си правете експерименти!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker