Не мога да пия вода - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Не мога да пия вода
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1684 пъти
Здравейте, още от малка не пия вода. Майка ми ми е давала фрешове и степчета, защото не съм пила друго. Сега когато съм по - голяма е още по - зле. Насилвам се да пия по две чаши вода на седмица, но корема ми се подува и ми се повръща от толкова много. Като съм навънка най - много да изпия три глъдки и толкова. За разлика от това пия много мляко, чай и сокове, но това да не мога да пия вода не ми се струва нормално.
Има ли хора с подобен проблем?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1acdead493
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Много е вероятно да е на психологическо ниво проблема тъй като всичко друго, което казваш, че пиеш, е също предимно вода (чаят си е 99. 9% вода). Аз имах подобен с млякото - някъде на 4 годишна възраст съм го бил спрял (така ми казаха нашите) и в последствие като се опитвах да пия мляко го повръщах. Един ден обаче, вече на 25 като бях, реших че трябва да мога да пия мляко и малко по малко започнах. Сега пия мляко без проблем - кисело, прясно, всякакво.

Та, вероятно е по някакъв начин да си свързала водата с нещо опасно, грозно, неприятно. Бях попаднал в една статия в нета за това как някакво момиче развило фобия към маслини и дълги години не знаели защо (дори не можела да пипне маслина, да не говорим да я изяде), но под хипнотична регресия открили, че като била много малка видяла починал роднина с отворени очи и зениците му ѝ заприличали на маслини. От тогава направила такава асоциация с маслините на подсъзнателно ниво.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5bea7f6415
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Свикнала си, да пиеш фрешове, мляко, степчета, безалкохолни, сокове и т. н. и водата, не ти харесва просто. Ако изпиеш 2чаши сок, корема ти ще е също толкова подут, колкото след 2ч. вода!
В сока също има вода, в степчетата също, в чая също!
Проблема не е, че не можеш, да пиеш, а не ти харесва предпочиташ нещо сладникаво. За, което пък е виновна майка ти, че така те е научила от малка! Тъпчела те е със сокове, за да пиеш още и още, а ти така си спряла водата.
Пак приемаш вода, чая е 90% вода както и степчетата и т. н., но овкусена, а ти така си свикнала!
Аз бях свикнала на безалкохолни в пубертета, и не ми харесваше водата - горчеше ми макар, че и в тях има доста количество вода. Един ден малко по малко свикнах - като няма друго и много често дори, предпочитам студена вода в летните дни, пред безалкохолното от, което наистина ти се подува корема и остава чувство, за жажда понеже е сладко.
Проблема е навика и това, че майка ти така те е научила. Друг проблем нямаш! Смешно е, да кажеш, че не можеш, да пиеш вода, а пиеш чай, който не е с нещо по различно. Едно е, да не искаш, да не ти харесва - друго е, да не можеш, да пиеш!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 094938e55e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Аз съм на 30 години и имах същият проблем. Трябва да се погрижиш за това, водата е много важна за организма и е незаменима. Освен това, когато си постоянна в пиенето на вода ще видиш, че след месец ще ти се допива, ще ожадняваш и ще ти се допива не друго, а чиста вода. Ако не вземеш мерки, кожата ти няма да е хубава, ще задържаш течности, ще ти се появи целулит, косата ти ще се къса и цъфти, виж колко е важна водата. Свали си едно приложение drink water има ги много, което да ти напомня и бъди постоянна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 9f408ad040
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да! Имам същият проблем! Смятам, че е на психологическа основа. Не мога да поглъщам вода, да преглъщам, не ожаднявам, гади ми се от нея, а майка ми ме кара насила да пия. Незнам на какво се дължи.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: cf0756b9a0
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   И аз не пия много вода, но трябва да отбележа, че с моя затоял живот метаболизмът ми не е ускорен и загубите на вода не са големи. Друго, което съм забелязал е, че вода от чешмата "не ми върви", и ако не сложа разтворим витамин вътре, пия по-малко. Откакто си купих кана за пречистване на вода, пия почти двойно. Друг фактор който трябва да отчетеш е личното тегло. Не може да сравняваш прием на вода между 90 килограмов мъж и 45 килограмова жена. Ако си чула норма за минимум 2 литра вода на ден, това може да е препоръчително количество за някой, но не за всички, заради разликите в телата, различната активност и различните условия на околната среда. Така че, ако имаш възможност, първо пробвай с бутилирана вода или с кана за пречистване на вода, защото не се знае водопроводната вода какви примеси има.

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: efc5e2590d
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   Ако хапваш доста плодове, зеленчуци, манджи, те също имат вода.
На ден най-много 1-2 литра стигат, освен ако не се потиш обилно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: e1f338d915
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Имах подобен проблем. Всъщност, при мен се проявяваше на моменти, но сега след тренировка, бягане или по- дълго ходене просто не мога без вода. Пробвай да пиеш тогава или всеки път, в който ти стане жега и изпиташ невероятна жажда. Тогава може да ти се услади. При мен поне така стана.


Black Sabbath

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2997aa3361
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   Здравей.
Тялото ни има водни запаси, в кухините на тялото ни, във всяка клетка има ендогенна вода, която клетката използва когато има недостиг на външно приета вода, голямо количество вода се съдържа и в мастните запаси на тялото, в 5-7 кг. мазнина има 1-2л. вода. Поради, което, все повече хора (повече в чужбина, но има и няколко човека в България) практикуват т. нар. сух пост ( между 3-5 дни без вода и храна), заради здравословните ползи, а и, защото свалянето на мастна тъкан е много повече отколкото на воден пост (пиене на вода без храна, между 3-21 дни, може и 40 дни ако се лекува болест).
Има много случаи на хора, които поради бедтсвие са нямали достъп до вода, но са оцелявали без вода, близо три седмици. Също така, руски учени, чрез опити са доказали, че човек може да издържи бвз вода и над 20 дни, без да има опастност за здравословноъо му състояние. В клинични условия е доказано, че смъртни случаи има поради прекалена консумация на вода и стрес, но не и поради дехидратация в условия на спокойствие.
Конкретно за теб, не ти се пие вода, защото пиеш много други течности, които обаче не са добри, нито чаят, който извлича водата от тялото ти, нито кафето, което те окислява, ниъо изкуствените пастьоризирани сокове са добри. Добри са плодоветв, в които има вода, добри са фрешовете. Някой фритарианец ще каже, че водата от плодовете е достатъчна и да се пие допълнително вода не е нужно, но предполагам, че ти се храниш с много неестествена храна като готвена, от която водата е извлечена и тялото изразходва много от своята енергия и вода, за да преработи поетата храна, също и солена храна, която дехидратира, също и мазна, и преработена... така че, за такива хора е нужно да приемат допълнително вода, за да може да отмиеш шлаките от организма си, за да може да помогнеш на храносмилателния си тракт да преработи храната и, за да се движи по-леко в червата ти, за да излезнат излишъците нормално, а не да застояват и загниват, което е причинител номер 1 на болестите.
Пиенето на вода е и навик, не само нужда. Започни с ъова, че ще пиеш 1л. вода с лимон в началоъо на деня преди всяка храна. Водата ти да е изворна или филтрирана с филтър, обогатен с магнезий, калий и натрий. Ще пиеш и половин до литър вода 20 мин. преди всяко хранене. ако ядеш 3 пъти на ден, ето ти около 3 литра вода.
За активно спортуващ, който се поти, са нужни по 1л. вода на 10кг. телесна маса, за неспортуващ активно са нужни по половин литър на 10кг. телесна маса, но зависи и от качеството на поетата храна, колко вода съдържа тя. Премахваш всякакви вредни течности, съдържащи захар, кофеин, оцветители, мехурчета и прочие, и ще видиш как по естествен начин ще ти се пие вода, която ако смяташ за безвкусна, овкусявай с лимон, малко изтоскан портокал в нея, и ще видиш, ще ти стане навик.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d3edc4a9b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Може да опиташ да пиеш водата леко затоплена, с малко захар или лимон в началото. Може би ще ти понесе по-добре.
Имаш ли някакви проблеми със стомаха - да ти се връща храна след ядене или да имаш кисел/горчив вкус в устата често?
По едно време стомахът ми беше раздразнен и имах чувството, че съм глътнала топка олово като пиех вода (но с чай например нямаше проблем, както и с малко по-топла вода).

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a01f00fe9f
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   От автора:

Благодаря ви за отзивите! Не пия кафета и темподобни, храня се здравословно, пия по 3 чаши мляко на ден и ям доста плодове, просто като активно спортуващ човек даже след тежка тренировка не изпитвам нуждата от вода, но работя по въпроса като се насилвам по няколко чаши и се надявам да свикна :)

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5e79f3df3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

11.   Рядък вид идиоти сте обаче... И да ядеш краставици всеки ден няма да замени водата. Отучи се от този навик, иначе най-много да умреш на 50, какво толкоз...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8280324a05
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Майка ти идиотка ли е? Специално със степчетата е направо върха на здравословното пиене, възвишеност и изтънчен вкус. Стой един ден без да пиеш нищо и ще ти се допие вода от локва.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5fa42166a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   Замени млякото с вода или поне айрян да е, прясното мляко не е полезно. Редовен ли ти е стомаха?

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker