Депресия - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Депресия
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1466 пъти
Здравейте,

Казва се, че всеки има психически отклонения, но проблем стават само ако започнат да пречат на нормално водене на живот.
В последно време имам усещането, че май го докарах до този момент и не знам какво точно да правя.
Чувствам се в безизходица. От няколко години вече не съм във "върховна форма" но се траеше. Казвах си "стегни се" и някак си изкретвах. Само дето в последната половин година се случиха много лоши неща и сякаш рухнах... баща ми е раково болен и преди две-три години всички лекари обявиха, че вече няма какво да се направи. "Оставете го да си умре" казват. Търся помощ от чуждестранни болници и до скоро с много лечение го закрепяха. Но вече дори от чуждестранните болници казват, че няма какво да се направи и отказват да го приемат.
Баба ми почина, най-добрият ми приятел също..
Чувствам се сам. Вече съм в тридесетте си години, специалист с висока заплата, но на цената на много работа и постоянен стрес. От работа никога не са доволни, дори когато работя по-бързо от очакването, а в последно време (след последните събития) сякаш съвсем рухнах.
Постоянно съм изморен, трудно се съсредоточавам, не мога да спя, изоставам в работа - от там проблеми. Явно от там самочувствието ми падна ужасно и ония глас, който всеки има и го дърпа надолу, стана много силен. Чувствам се сякаш всеки момент съм пред уволнение и драпам със зъби и нокти да си свърша работата. Страх ме е да си помосля какво ще правя аз или семеството ми ако остана без работа...
Не знам какво да правя вече.. съзнавам, че друг съвет освен "стегни се! " няма и ще направя всичко по силите си, но вече не съм сигурен че мога.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 032608ae38
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   До автора - 99 % от хората в България са така - на ръба на оцеляването, на лекарства, с болни родители на около 70 г...
Решението е да претръпнеш някак и да приемеш съдбата, защото ще се побъркаш!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da1c734c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   По същият начин съм. Не, решението не е да претръпнеш, а да го преодолееш, не слушай номер 1. От бедно семейство съм, а съм умно, миловидно момиче с две висши. Майка ми е раково болна, брат ми е с БАР, аз нямам приятели и мъж. Разболях се от депресия на 12, след това развих ОКР, паник атаки и социофобия, накрая и шизофрения с всичко, което придружава тази болест, пих лекарства и лежах в клиника, но нищо не се промени. Пропилях целият си живот, проспах го, нищо не видях и не разбрах. Преди две години просто живурках, с мисълта как да се самоубия. Сега вече съм добре, мисля позитивно, запознах се с мъдростта на източните учения, но все още знам, че не мога да се адаптирам към света и към хората.
Съжалявам за баща ти. Наистина... Това е много тежко. Много тежко. Но аз ти казвам, че ще се оправиш. Ти ще се оправиш. Изисква време, не става от раз. Дерзай, мила!
До номер 1 - не лъжи момичето. Не са така 99%, знам го. Така СМЕ някои. Останалите са добре. Писна ми да слушам колко за зле хора, които са облечени добре, с дипломи, с коли, прави и здрави, тъпкани с пари, нагримирани, затова пък прости, зли, жестоки - не обобщавам, разбира се - а аз и семейството ми, хора умни, сме захвърлени на майната си от държава и всичко. Вече не се хващам на тия приказки. Вече не.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: da1c734c71
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Пак съм аз. Ти не утешаваш по този начин момчето. Най-погрешно е да се каже на човек с депресия да се стегне, колко са зле другите, и прочие, не разбираш ли това? Прав си, че мнозина са така, но какво, да не се оплаква? Естествено е, че ще го приеме с времето, но нали момчето иска да си излее душата, да изплаче, за да му стане по-добре?

Искам да се извиня. Чак сега видях, че авторът е МЪЖ, не жена. Моя грешка, за което се извинявам още повече!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: eb35deb5f1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Честно да ти кажа аз предпочитам по-зле платена работа, но без толко стрес. Парите не са всичко. Стягай се и това е. За съжаление ние всички ще умрем. Животът е много странен, дано има нещо след него. Нямаш право да се предаваш, какво пияница ли ще станеш или наркоман? Трябва да продължиш напред. Успех

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 7c1b27aca9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   На мен съветът "стегни се" никога не ми е помагал, тъкмо напротив, отчайвала съм се още повече. Ако съм се "отпуснала", то не е било по мое желание, а защото просто вече нямам повече сили. Затова, когато вече не знам какво да правя, просто правя каквото мога и колкото мога. Това е съветът, който мога да ти дам - прави каквото можеш. И се опитай да изключваш мисленето от време на време. Просто не мисли за малко. Всичките ни проблеми и страхове идват от мислите ни. Измисляме безброй варианти за бъдещето, които могат да се объркат, връщаме се към миналото със съжаления и накрая рухваме психически и физически от страхове и тревоги. Ако пък мислиш, мисли само за сега, за този момент. Другото е минало или още не се е случило.
Между другото, пробвай да вземеш и малко магнезий, защото след толкова стрес със сигурност ти се е поизчерпал, а той е естествен антидепресант.
Дано това да ти помогне. Дълбоко ти съчувствам.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker