Чести цистити и гъбички-няма край!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121120)
 Любов и изневяра (29688)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3174)
 Образование (7299)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18505)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Чести цистити и гъбички-няма край!!
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 2714 пъти
Здравейте на всички!
Тук съм, за да споделя здравословните си проблеми и се надявам да има добри хора да ми дадат насоки и съвети.
Така, започвам с това, че съм на 20.
Някъде от около 3-4 години имам постоянно някалъв здравословен проблем от гинекологично естество. Когато бях малка пък всеки грип и настинка хващах, че и синузит хроничен. Абе, с една дума всяко заболяване по мен е хронифицирано. Но сега ще пиша за две конкретни.
Гъбички - от 9 клас насам имам поне 2 пъти в годината. Тогава мисля, че се развиха от стрес и смяната на сезона (бях девствена тогава). Та от тогава не минават няколко месеца без тая гад да ме притесни. Получавам ги при прием на антибиотик, при стрес, при продължителна употреба на ежедневни дамски превръзки.
Цистит - същата работа, абе горе-долу едното като ми цъфне, иде и другото.
Последно имах следния проблем : от болките в бъбрециъе (пиелонефрит, хроничен разбира се), зспопна страшно парене при уриниране, често ходене до тоалетна, и пишках по няколко капки. Тогава нямах никаква възможност да ида на лекар и си взех ципрофлоксацин, но-шпа и добавки на растителна основа (уринал акут и други съдържащи червена боровинка и тн). Оправих се. Но преди 2 седмици бях на практика и нямаше как да ида когато ми се доходи по нужда и изчаках около час стисках. По едно време ме преряза корема, като се изпишках ме заболя и имаше кръв дори. Започна отново парене, щипене и отидох при личния, той ми изписа да пия цефзил, но шпа и много, много течности. Оправих се.
Обаче понеже почивам 1 месец от противозачатъчни и имах от време на време по-обилно или зацапващо течение и трябваше да нося ежедневни превръзки. Отделно, че забравих да си взема Микомакс преди да започна АБ. И Айде гъбички пак... входа на влагалището беше побелял и имах адски сърбеж и ужасно чувство.. И понеже ми писна да пръскам пари за лекарства си взех дактакорт (изписван ми е преди) и се мажа с него и се подмивам с отвара от смрадлика. В момента съм на 4ти ден и смятам да продължа седмица.
Знам, че хич не е хубаво самолекуването, но просто разберете, че до гуша ми дойде от това всеки месец да давам по над 50 лв за лекарства и след това отново да се пъкнат тия гадове..
Преди малко четох нещо от рода на това, че честите гъбични инфекции се получават при диабет и се замислих, дали има нещо вярно? Аз ям по много сладко на ден и по принцип кръвното ми е ниско и ако пък се огранича от сладкото и вече ми е прималяло. И ям предимно сладки работи, един шоколад мога да омета за 5 минути, докато другите ти гледам на ден как ядат по 3-4 парченца и им е много сладко, а аз нямам спирка.
Ако е от значение съм 43 кг при 153см височина.
Дано все пак имате идея какво трябва да правя, защото това висене по кабинетите и хвърляне на пари на вятъра ми идват в повече.. След всяко поредно посещение ми се реве, чувствам се като боклук, сякаш съм непълноценна жена.. Нито мога да работя, да уча, дори секс не мога да правя, от месец не съм спала с приятеля си заради тези болести.. А другите на моята възраст спят с тоя и оня и да им има нещо не си обръщат и внимание.. Пък и дори да нямат.. Как за Бога аз хващам всичко, като някакъв магнит за болести съм.. Понякога когато запопна да мисля за това, сядам и се свивам в стаята си, плача и се самосъжалявам, че съм на 20 години, а имам повече болести от баба ми.. Съжалявам, че стана толкова дългс темата, просто не откривам изход вече...

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 8f98ee729d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Разбирам те.. и аз боледувам често и проблемите се хронифицират. :(
От средата на миналата година съм била на гинеколог повече от десет пъти и все имам нещо (бактерии, гъбички, че и цистит изкарах). Надявам се някой, които е преминал успешно през това да сподели опита си.
За гъбичките си мисля нещо. Четох, че когато човек яде много сладко и захар ги подхранва (аз също много обичам сладко). Може наистина тук да е разковничето.
Не се отчайвай. В живота лошото върви ръка за ръка с хубавото. А и всеки проблем в даден момент отминава.
Ж30

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Ако сте сериозна, ще ви помогна. Напишете кога и с какво се храните дневно за една седмица. Диагнози от официалната медицина?
Лекарства, особенно антибиотици, някакви изследвания?
Теглото ви е поднормено. Сега забелязах за сладкото и ниското кръвно, което говори за проблеми с бъбреците.
Те от своя страна ще доведат до репродуктивни проблеми. Но основно имате чревно-храносмилателни проблеми за които не споменавате. Вероятно носите бельо тип 'прашки', което доусложнява положението ви.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: a66f1187d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Здравей ти си за уролог направи си изследвания

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ако сте сериозна, ще ви помогна. Напишете кога и с какво се храните дневно за една седмица. Диагнози от официалната медицина? Лекарства, особенно антибиотици, някакви изследвания?
Теглото ви е поднормено. Сега забелязах за сладкото и ниското кръвно, което говори за проблеми с бъбреците.
Те от своя страна ще доведат до репродуктивни проблеми. Но основно имате чревно-храносмилателни проблеми за които не споменавате. Вероятно носите бельо тип 'прашки', което доусложнява положението ви

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 55f39a94ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Авторката
Ами всъщност не ползвам често бельо тип прашки.
И да също имам и проблеми с бъбреците (пиелонефрит и песъчинки, но от 2г не съм ходила на уролог. Тогава бях в болница заради възпалението, но с бъбреците също имам проблеми от 2-3г).
Храня се обилно и честп (в сравнение с момичетата на моята възраст), дори през нощта съм гладна и се събуждам сутрин адски гладна и ако не ям ми е лошо цял ден. Ям всичко, което ми харесва ( нямам впредвид някакви определени режими и тн)., но не ми се лепи нищо. Даже миналата година бях 38 и тогава също ядях по много. Сега съм 43 и не мога да кажа, че водя особено сктивен начин, но поне веднъж в седмицата ходя на спорт, правя упражнения и наблягам на ходенето пеш. Ледам да пия повечко вода заради бъбреците, а и аз като цяло съм любител на водата. Газирано пия веднъж в годината по 1 чаша ако ми се допие (просто ми е гадна газировката и от малка спрях да пия газирано). Натурални сокове също избягвам (защото са бъкани и те с боклуци.. ) единствения грях от към напитки е Изоспорт и то не защото е енергийна, а защото е сладка и негазирана напитка.
Не се лишавам от месо, мляко, плодове и зеленчуци. Когато каквото ми се дояде си взимам.
По принцип също искам да кача и някой кг отгоре, но явно си е ген, защото виждам пълни момичета ядат на ядене или на ден по 1 филия хляб, аз по 2-3, ако ям супи и по-течни ястия съм стигала и до 5-6. И не е само за хляб, но като цяло всичко ям повече отколкото другите момичета.
А сладкото ми е най-най-голям грях и ако на ден не хапна нещо сладко ми е зле.
Кръвното ми преди беше 80/60, сега е около 100/60 (без да се чувствам зле).
А прием на АБ, олеле майко.. Поне 2 пъти в годината, дали, че съм болна, дали бъбреци/цистити, дали гъбички.. Това ми е кръговрата..
Уж всеки проблем се оправя и след няколко месеца ме лепва пак.. Чак ми писна..
Благодаря за коментарите, добри хора! Очаквах да има хейтърски коментари, защото много пъти съм публикувала теми тук и срещам само злоба, как само съм се оплаквала и тн, а само аз си знам какво е да тичам все по доктори...
Не знам, дали има значение, но се сетох да спомена, че имам поликистоза и по-миналата година ми отлриха също и салпингит (не съм сигурна дали не е и той хроничен).

 
  ...


...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 1ca8428020
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Като ти се прияде сладко и си у вас, малко топла вода заливаш лъжичка сода и пиеш.

Убива желанието за сладко.

За цистита има един Цистон на Хималая фирмата, не е скъп, върши работа, на базата на бабини зъби билката е направен и е добър.
Може и самата билка да пиеш, както е удобно.

Подмиване със содена вода, вода с йод, смрадлика, лайка.
Освен това намазване на областта долу с рициново масло.
Гъбичките не могат да се развиват в мазна среда.

Отделно, самомасаж в долната част на корема.
Цистита се появява в резултат на лошо кръвоснабдяване на съответните органи.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c1d00bfc62
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   За чесъна който ти споменах пия 2пъти по 3 лъжички, забравих да спомена, че също съм мн доволна от глобулката Ломексин. За сладкото просто няма как да не ядеш, ще припаднеш някъде...

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5fce5949a7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Много благодаря за съветите! Ще опитам всичко, което казахте :)

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   ОТГОВОР
Както обещах, ако сте сериозна, ще ви помогна да се самоизлекувате. Защото абсолютно никой не може да ви лекува. Дори най-великото медицинско светило не е в състояние да го направи. Лекаря само може да помогне на вашата лична, собственна имунна система да ви самоизлекува.
Самолечението обаче без помощ от лекар или знаещ си е черно тото с неясен резултат!
Вашето здраве е ваша отговорност, и дори лечението от лекар не прехвърля тази отговорност други му. Тя пак си остава ваша, както и последиците са за вас. Образовайте се.
Както предполагах имате проблем с бъбреците, но положението ви е по-сериозено. Характерно е за консумиращите захари, че имат недостиг на кислород в тъканите, и филтруващата функция на бъбреците е нарушена. Това води до свързани с гъбични, бактериални и други инфекции състояния наричани от официалната медицина болести, със съответните диагнози.
1. В рамките на сравнително кратко време сте качили от 80/60 на 100/60 кръвното налягане.
2. Имате вече геникологични блокажи/поликистоза, салпингнит/, те са за да, не можете да забременеете, защото с това състояние на бъбреците ви, вие ще умрете от токсикоза при бременност. Всичко в женската гинекология освен венеричните болести са в следствие на болни / токсикоза/ бъбреци. Това е фундаментален природен механизъм за опазване на живота ви, но за сметка невъзможност за разможаване. Болни и нелекувани бъбреци водят по женска линия, от баба, през майка на дъщеря до болни бъбреци в женските деца и дори до безплодие.
Хемофилията при мъжете също се предава само по женска линия.
3. Изоспорта съдържа сигурно кофеин, който променя сечението на кръвоносните съдове, свива всички освен бъбречните. Получавате бодрост и леко облекчение, но за кратко, това обаче в този момент започва да товари бъбреците, който извличат двойно на приетото питие количество вода от кръвната плазма. Обема на кръвта намалява и се сгъстява. Решението е прием на вода. Минералната вода, чая, соковете и други са течности, но не са вода, а храна. Вода от тях се получава едва след 30-120минути храносмилане. Пийте само чиста вода!
4. Захарта води до зависимост същата, като от морфин, кокаин и други наркотици.
Захарта е храна за гъбички, бактерии, вируси и рака.
Захарта блокира витамин В1 и вреди на нервната система и мускулите.
Захарта пречи на усвояването на калция и кара организма да го извлича от костите и зъбите.
Захарта извлича 58 молекули от много ценния магнезий за молекула захар от организма.
Захарта блокира имунната система, като прави фагоцитозата до 17 пъти по- бавна.
Захарта води до затлъстяване и диабет и други над 75 нервни и дегенеративни болести.
Главната причина за всички тези състояния е проблем с храносмилателния ви тракт, колкото и чудно да ви звучи.
Забелязах, че се храните хаотично, без режим. Това е основен проблем, но не единствен. С цел премахване на причината, а тя е заради вашето хранителни навици причиняващи проблем в червата и по-точно в дебелите такива, консултирайте се с гастроентеролог или диетилог.
Важно е не да се потискат медикаментозно симптомите, а да се отстранят причините. Точно тук официалната медицина е най-зле. Изписват медикаменти, взимат си парите, но причините остават. Вие не се оправяте, изписват ви други медикаменти, отново си взимат парите. Човешкия организъм е взаимосвързана система функционираща, като единно цяло. Официалната медицина е разчленила това цяло и единно човешко тяло, и всеки се е съсредоточил върху своята част/ специалност/, без да прави връзка с останалите части. Оправят се симптоми на парче, според спешността и специалността на медика. Причините обаче остават, защото няма цялостен поглед над положението на страдащия.
Чрез диета не се променя нищо, само се подържа дадено състояние!
За промяна трябва режим, за да може организма да свикне постепенно. Това е адски важно, за да не започне ответна реакция на организма ви. При такава реакция организма се чувства застрашен и отключва стесови реакции. Затова бавно и плавно увеличете дневния прием с 500 Ккал. и качваите по 0, 500кг/седмично. Хранете се точно по разписание в определен от вас час, 3-4 пъти дневно през 3, 5-4 часа. Ако ви е невъзможно да се нахранете в уречено време носете си нещо малко в джоба и го хапнете в точното време. По този начин отбягвате началото на стресова реакция. След това, при откриване на възможност се нахранете според указанията.
Вода и течности само 15-20 минути преди хранене и 120 минути след хранене и никога по време на хранене. Вода до 3 литра, но не наведнъж, а за целия ден. Така ще поправите теглото си, и ще може да направите запаси, от които организъмът да черпи при нужда.
Дъвчете храната много усърдно до течно състояние в устата ви. Хранете се бавно на тихо спокойно място. Вечеря до 18:30-19 часа. Вечер лягане за сън не по-късно от 22:45часа. Около 22:30 прием на 2-3 супени лъжици овесени ядки с 150-200гр. кисело мляко, миете зъбите и сън.
Не изпадайте в хранителен/вегетариански, вегански/ ексремизъм, но не консумирайте едновременно повече от един вид протеин.
Спорт задължително за предпочитане между 16-18 часа. Никакво сутрешно бягане, а само утринна гимнастика. Само бавния 6-8 месеца резултат е траен. По никакъв друг начин не можете да излъжите заложената от природата биохимия.
Вие почти непрекъснато сте в състояние на неосъзнат клетъчен стрес. Затова и имунната ви система не може да се справи ефективно с гъбични и други инфекции. Дори антибиотиците могат да са полезни, въпреки, че унищожават чревната ни флора, като ни печелят време, необходимо на имунната система да сработи и се справи сама с неприятелите нападнали нас, но само при наличието на телесни резерви. Защото само имунната ни система може да ни самоизлекува и никой друг на този свят. Компетентните медици могат и трябва да ни помогнат.
Нашите черва са заселени с бактерии и микроорганизми. Те са доживот с и в нас. После именно те ни разграждат, като предадем богу дух. Въпроса е кои, са повече? Полезните Бифидус и Лакто бактерии или условно патогенните Е. коли, стептококи, или тотално патогенните стафилококи и други гадове. Нашата грижата за първите ни носи нашето здраве.
Само ако първите са >=80% ние сме здрави.
Човек е белтъчно същество и за него най-важни са белтъчните аминокиселини и мазнините. Протеините изграждат всичко у нас, клетки, органи, хормони, но клетъчните стени и менбрани са изградени от мазнини. В живата природна храна има комбинация от основните градивни елементи; белтъчини, мазнини, въглехидрати, витамини и минерали, влакнини/фибри/, ензими и други. Не така стои въпроса с преработените храни, те най-често съдържат най-евтения и най-трайния елемент захарите. Това обаче не ги прави евтени, като цена на пазара. Природата се грижи за всеки човек, чрез компенсаторни механизми при наличието на натрупани резерви в тялото ви за около 6 месеца. След това едностранчиво снабдяваното ви тяло ще започне да ви отмъщава. Подуване на корема, запек, вирусни инфекции, гъбични инфекции, панкреатит, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците, диабет, хронични органни болести водещи до онкология. Това е добре утъпкана пътечка, която ни превръща почти необратимо от относително здрави индивиди в доживот болни такива, клиенти обогатяващи фармацефтичната и хранителна индустрии.
Вашето здраве е ваша отговорност, и дори лечението от лекар не прехвърля тази отговорност други му. Тя пак си остава ваша, както и последиците са за вас. Образовайте се.
ПРЕПОРЪКИ: Минете на бавни въглехидрати. Елда, леща, нахут, боб, фасул, варени картофи по възможност с кората, ако са домашни, кафяв ориз и други с гликемичен индекс до 40. Ядки и семена. Бавно 15-20 минутно хранене с много дъвкане.
Дори храната да е топ здравословна погълната без дъвкане и полята с течности води до плачевен резултат. Важно е с какво се храним, но още по-важно е кога и как се храним.
Само в строго определени от вас часове, 3-4 пъти дневно през 3, 5-4 часа, до 18:30-19 часа. Сладост само от цели плодове, без стафиди, грозде и банани, 20-30 минути преди закуска или обяд. Плодове не консумирайте след 16 часа.
Вода само 20 минути преди храна и 120 минути след хранене и нито капка по време на хранене.
Първо се яде десерта. Но за вас десерти не се допускат, докато не си оправите храносмилателния тракт. 20 минути по-късно следва второто.
Второ се консумират салати от кореноплодни и стъблоплодни и листни зеленчуци. Зеле, алабаш, моркови, топинамбур/гулуя, земна ябълка/, цвекло, ряпа, дайкон/дългата ряпа/, марули, репички, зелен лук и чесън и зелени подправки. Краставици без домати/те са плод/, пипер. Никакви салати с протеини например шопска, яйчена, цезар и други подобни.
След 8-10минути следва основното ястие.
Основно ястие са гъсти супи. Яхнии от растителни/бобови/ протеини. Гарнитура с месо или риба. Консумират се въглехидратите от блюдото докай, които обикновено са някаква гарнитура. Едва накрая се консумира месото или рибата. Яйца. Винаги само един вид протеин.
И никакви течности и вода от 15-20 минути преди началото на храненето до 120 минути след края. Само може да изплакните устата без да поглъщате водата.
Не консумирайте тези продукти!
Маргарини, олиа, пържено, обезмаслено. Използвайте краве масло или сметана. Може до една супена лъжица сурово слънчогледово или маслиново масло за салатите.
Готова кайма, хляб с мая, пасти, сухари, пици, жълти сирена, пушени сирена.
Газирани и сладки напитки и кулинарни изделия и неща зсъдържащи подсладители и/или захар. Готови и полу-готови храни, пушени риби, меса и колбаси, промишлени сосове, майонези, кетчуп, "йогурти"и други.
Консумирайте качествени протеини и мазнини!
Напук на докторите често мазни свински меса от различни части на животното, сланина, карантии. Рядко птиче и говеждо месо и заешко. Маслини
Млечно масло, заквасена сметана, извара, саламурено сирене, кисело мляко. Млечните продукти само по зададения приоритетен ред, за предпочитане от кози.
Риба само от див улов, никакви аквакултури и миди.
Често яйца и бит хайвер. Зародишите са най-пълноценните протеини.

ЦИСТИТ: Той скъпи дами се приченява от щамове на бактерията Ешерихия коли. Нормално те си живеят в дебелото черво на човек. Цистита обаче се развива в пикучния мехур. Въпроса е как е попаднала тази бактерия там? Защо мъжете, който също имат пикучен мехур не страдат от тази болест? Е има изключения и това са гейовете и любителите на любовта отзад и други. По-често всичко е по банално, почесване отзад, почесване отпред и заразата е на лице. Заболяването ескалира с модата на бельото тип „прашки“, изкуствените материи и други модерни извръщения в интимната сфера. И така, пътят на Е. коли е от дебелото черво през ануса, през изхода на уретрата попада вътре в пикучния мехур. Може да достигне и влезе в бъбреците даже. При жените този път е значително по-кратък и затова те са основните потърпевши.
Лечение със сода бикарбонат, медицинска от аптека, не от магазина. В 250мл. чаша сложете една равна чаена лъжичка сода. Залейте я с 50 мл., почти кипнала 85-90 0С вода, разбъркайте, разтвора кипва. Добавете още 200мл. студена вода, може трапезна или преварена. Температурата на разтвора става около 38-40 0С. Сутрин след ставане на гладно се пие бавно, на малки глътки, и след това се стискате поне 30 минути преди посещение на туалетна. Хранене 20 минути след това. Прием на още до две чаши може да се направи по същата процедура най-рано 2 часа след хранене. През деня се приемат 2-3л. вода и се ходи често до туалета. Носете топли чорапи, подходящо бельо и спазвайте и общите препоръки. Прием до седмица максимум.

ГЪБИЧКИ: Начина на заразяване с гъбички по половите органи е идентичен с цистита, само приченителя е гъбичката Кандида/Млечница/ и нейното развитие е породено от храносмилателни проблеми. Това е употребата на много захар съдържащи храни, и променено в лоша страна съотношение полезна към патогенна микрофлора в храносмилателната система от устата до изхода. Това е в следствие от лоши хранителни навици.
Дори храната да е топ здравословна погълната без дъвкане и полята с течности води до плачевен резултат. Важно е с какво се храним, но още по-важно е кога и как се храним.
За външно подмиване се прави 2% разтвор на аптечна сода бикарбонат/пакета е 100гр. в 5л. вода/ и се прави интимен туалет поне 2-пъти дневно. Разтвора се правят по следния начин: Кипва се вода до 85-95 0С. Заливаме с около литър кипнала вода 100гр. сода, разбъркваме, доливаме до 5л със изстудена преварена вода. Този топъл разтвор е за външна употреба

За върешновлагалищно промиване
Необходим е по-слаб разтвор: половин чаена лъжичка сода в 250мл. вода. Разтвора се въвежда във влагалището с помощта на гумен дамски душ, промива се слузестата обвивка от патологическите отделяния два пъти в ден. След промивката е необходимо да се сложи локално противогъбично средство, назначено от гинеколог – свещи или вагинална таблетка.
Разтвора се правят по следния начин: Кипва се вода до 85-95 0С и заливаме с 50мл. вода 1/2 ч. л. сода, след това доливаме още 200мл. до небходимите 250мл. със изстудена преварена вода, така че температурата на разтвора да е около 30-36 0С, за вътрешно вагинален душ.

Сода в гинекологията против безплодие
Една от предположителите причини за не настъпване на бременност при здрави по всички показатели жени може да бъде повишената киселинност на влагалището, която може да доведе до гибел на сперматозоидите. Содовия разтвор алкализира вагиналния секрет, въведен с интимен душ преди полов акт, в дните на овулация и благоприятства зачеването.


Важно! Общи Препоръки: По време на провеждането на процедури е нужно да се придържате към следите препоръки:
•Пълно изключване от своя рацион на хранене сладките, мазните, пикантните и солени блюда, които задържат водата в организма и пречат на ускорената диуреза, бързото и изхвърляне.
•Отказ от употребата на енергийни напитки, кафе, алкохол и продукти в които се съдържат кофеин и/или захар;
•Пийте повече вода (минимум 2-3 литра на ден). Колкото повече вода се приема, толкова за по-кратко бактериите престояват в пикочния мехур. Сокът, кафето и безалкохолните напитки не са заместител на водата. Много хора избягват да пият вода, защото знаят, че това ще ги кара да ходят по-често до тоалетна. А именно това е естественият процес в организма.
•Не задържайте урината, когато ви се ходи по малка нужда. Именно нейният продължителен престой може да предизвика появата на инфекции.
•Пълно изключване носенето на тясно бельо и от синтетика. Носете памучно бельо, избягвайте изкуствените материи.
•Сменяйте често дамските превръзки или тампоните, ползвайте „билкови“ превръзки.
•Тези, които приемат транквилизатори и антидепресанти временно следва да ги спрат.
•Въздържание от ходене в басейни, солариуми и сауна, къпане в открити водоеми и морето
•Не трябва да се взимат гореща вана и/или душ
•Придържане към физически и полов покой.

Умните се учат от грешките на другите! Успех!
М54

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 0632b571e9
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Аз имах гъбички сигурно десет години почти постоянно и накрая попаднах на един форум, в който пишеше някои неша. Откакто ги правя изчезнаха, да чукна на дърво поне засега.
Първо, свари си чак от джинджифил, канела и лимон и пий всеки ден. Вземи си пробиорик и пий по ееин на ден. Освен това хлябната сода за пиене съшо помага,но дразни стомаха. Мобе самонпонякога. Мажа се там и със кокосово масло, ро е прптивогъбично. И най - важноро никакви въглехидрати - т.е спираш хляб,картоди,сладко,ориз и плодове

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d683cb3cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Изключително полезен коментар №10. Много верни неща има в него, всъщност всичко.
За цистита конкретно - получава се, когато тази бактерия, обитаваща дебелото черво попадне във влагалището. Друг начин няма. Необходима е строга лична хигиена - избърсване отпред назад или най-добре измиване веднага след изхождане, внимание при анален секс, ако практикуваш такъв и проблем няма да има. Пиша го от личен опит - от години не съм имала цистит вече.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ddf7d0bc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Авторке, съжалявам, че не мога да ти дам съвет и се извинявам, че ще да се обърна към коментар 10!
Господине, впечатлена съм от коментара ви, мнението и опитът ми напълно съвпадат с написаното от вас, с 2 изключения–вегетарианка съм от години и съм усетила ползите, за мен екстремно е да се избиват жестоко клетите добичета, за да ядем ние после трупове, т. е. мърша и второто касае плодовете- яде се само от един вид плод, грозде и банани в това число и никога не се смесват с друга храна- така, че плод само на закуска.
С ясното съзнание, че не е тук мястото, но поради невъзможност за лична кореспонденция, не се сдържам за ви попитам дали не знаете как бих могла да преборя моя проблем- слънчевата алергия? Не намирам причини и съответно начин да се справя? От 10-15 г. я имам, с първото пролетно слънце се изривам по лицето и шията, понякога и по ръцете, сърби ужасно и минава много време, докато кожата се излющи и дегенерира. Като хвана малко тен всичко се оправя. Ползвам специален крем за алергия с висок фактор, но това не е решение... ще помогнете ли и на мен?
Ж, 50

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2a9752371f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Хроничният си цистит, повтарящ се през 1-2 седмици излекувах с Уростим (имуностимулатор -ваксина, която е на хапчета и се приема по схема). След нея спря и така и до днес.
Гъбичките- с Микомакс мисля, че беше.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   До авторката и относно коментар 13. Както ви писах никакви стафиди, грозде, банани и ще добавя грейпфрут. Първите три съдържат глюкоза, а не фруктоза.

ВЕГЕТАРИАНСТВО: Ако спазвате препоръките за вегетарианство, нищо добро не чака вас и вашето бъдещо поколение. Вегетарианството и другите хранителни ексцесии водят до витаминно-минерални дефицити, анемии, автоимунни заболявания и хроничен белтъчен глад. Растенията не съдържат повече от 12 аминокиселини, а на човек му трябват 20 АК за изграждане на мускули например. Ако организма гладува той първо започва да ресинтезира именно мускулната тъкан. Губи се мускулна маса.
Към автора и 13.
Ако имате вече деца, бъдете си вегетарианка и каквото си искате там. ПРИРОДАТА ВЕЧЕ НЕ СЕ ГРИЖИ ЗА ВАС. Вие сте създали поколение. Kакъв здравен статус ще има то си е друг въпрос, който няма да коментирам.
За моми в пуберитета и нераждали млади жени вегетарианството е пагубно. За момци от 10 годишна възраст и нагоре непиемането на подчертавам дебело животински мазнини също е пагубно. И двете неща са си хранителен геноцид. От мъже на соеви протеини стават най-добрите джендъри и меки китки.

ЖИВОТНИТЕ КАТО ХРАНА: Абсолютно сте прави, че тези"тъкани", "органи" са чужди. Да но и майчиното мляко за собственото ви бебе е чуждородна храна. Дори и лист от маруля си е "чужда " храна. Именно в това е тайната на живота. От чужда по произход тъкан, след храноразчленяване и ресинтез на чуждата тъкан да синтезирате своя тъкан. Действията или бездействията водят до последици. Вашето и здравето на вашето налично или бъдещо поколение зависи от вас.

ЖИВОТНИТЕ КАТО ХРАНА: Когато се отглеждат зеленчуци или соя, се използват пестициди, отсичат се гори, разрушават се местообитания, убиват се животни, пряко или коствено. Смъртта е част от природата. Ако не разбирате това, не сте разбрали другата тайна на живота. Нужно ни е производство, което да уважава околната среда. Това обаче едруга тема. Защото природата може без нас, но ние не можем без природата.

13. според мене именно във вегетарианството се крие част от проблема ви. Кожата е най-големия орган в нашето тяло. През нея човек може да поема вещества и да отделя други. През нея неможе да се осъществява дишане категорично. Въпреки това храненето на кожата е от вътре навън. Причина за алергията вероятно са дефицити, породени от диетата ви. Друга може да е свързано със стомашно-чревния тракт и/или бъбреците и черен дроб. Когато има проблеми с детоксикацията на метаболити и някой от двата органа не е наред, в извеждането на токсини се включва кожата. аз залагам на витаминно-минерални дефицити, които можете да установите с кръвни тестове, В12, Д и други.
М54 Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ddf7d0bc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   До 15 от 13-
Благодаря Ви за бързия отговор! Първо искам да кажа, че посочих с кои ваши твърдения не съм съгласна, не очаквах да разисквате темата за вегетарианството, нека всеки си хапва каквото си иска, въпрос на личен избор!
Моят съм си го направила съвсем съзнателно и доброволно, информирана съм, редовно си правя изследвания и от години никакви дефицити не са установявани, слава Богу нямам и никакви сериозни заболявания, приемам и витамини отвреме на време, спортувам, добре съм, не се оплаквам. Търсих и четох много за алергията, слънцето било променяло клетките на кожата и тялото не могло да ги разпознае като собствени и имунната система атакува... в общи линии само хипотези. И аз си мислих като вас за детоксикацията, нямам и никога не съм имала проблеми с бъбреци, черен дроб и т. н., спазвам здравословен режим на хранене, описан и по-горе от вас, но не намирам изход, даже търсих и психологически причини за алергията. Както и да е, продължавам с търсенето!
Бързо оздравяване на авторката, а на Вас- благодаря от сърце!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   13, . Ако проявите интерес тук, мога да развия вижданията си относно психиката и храната и проблемите на храноразчленяването и алергиите.
Напрактика няма алергична реакция на имунната система, която да не е причинена от неправилно разчленена и усвоена от храносмилателния тракт приета отвън храна, медикамент или друго вещество, Затова причини доволно много, някои банални.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: ddf7d0bc46
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   15, разбира се, че ми е интересно, може да дадете и линк за информация. Надявам се коментарът Ви да помогне и на други. Дано авторката да не се сърди!
П.С. Имам алергия и към метали, само злато нося, ако е от значение.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: c3e9b9c521
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   Имах същия проблем като теб, мога да ти кажа какво помогна при мен:
- успоредно със стандартното лечение за гъбички, започни да вземаш и пробиотици за възстановяване на вагиналната среда. Трябва да ги вземаш поне няколко месеца до половин година - когато средата се възстанови, започва сама да унищожава вредната флора
- за вагинална промивка: в чай от лайка след като кипне разтваряш една малка лъжичка хлебна сода - но не прекалявай с промивките, защото също нарушават средата
- увеличи приема на витамини от Б групата (Б комплекс или също бирена мая)
- избягвай басеини, къпи се само в морето. Aко вземаш вана гледай да е също с повечко морска сол
- над 2 литра вода дневно - засичай си, защото много хора си мислят че пият достатъчно вода, но всъщост излиза че не е така
- за цистита, за да не се самозаразяваш, веднага след полов акт задължително се изпишкваш без да отлагаш и вземаш душ, това е за да не попадат Е-коли в пикочния канал. (Противно на горните мнения не е нужно да си правила анален секс, партньора ти може да пренесе бактериите при нормален секс или даже само при търкане или опипване в интимната зона)
- чай от мечо грозде почваш да пиеш вместо вода още докато усетиш първите слаби симптоми на инфекция
- и накрая най-трудното, но и най-важното: ще трябва да си промениш начина на хранене:

Изключваш ТРАЙНО сладкишите, бялата захар и тестото и намаляваш и плодовете - ако не направиш това, всичко останало ще е само с временен ефект. Отново - без хляб и тестени изделия, за теб са точно толкова вредни, колкото и захарта. За да не ти става лошо яж по-често и си увеличи приема на протеин и зеленчуци по време на основните хранения. Гладът за сладко изчезва след около седмица две правилно хранене. Ако огладняваш между храненията, през деня примерно можеш винаги да си носиш сурови ядки - хранителни и полезни са, а и доста калорични, но за теб е добре щом нямаш проблем с напълняването - орехи, лешници, бадеми, фъстъци също, ако ти понасят. Също подходящи закусчици да имаш в себе си за като си в движение през деня са парчета кашкавал, варено яйце, резенчета ябълка и моркови, яйрян. Важно е да имаш в себе си нещо мислено и приготвено още като излизаш откъщи, а не да решаваш и търсиш спонтанно. Ядките са най удобни, ако те мързи. И задължително много вода! Като усетиш че ти пада кръвното, вместо сладко пий примерно веднага айрян със сол. Малка бутилка яйрян можеш лесно да носиш винаги в чантата. Ако огладняваш след вечеря - най-добре кисело мляко или парче кашкавал. И аз смятах, че е непосилно да откажа сладкото, но отвикването наистина отнема само около седмица и нещо и след това изобщо нито ти липсва, нито ти се дояжда, още повече пък като знаеш че е зле за теб - просто опитай! Ще видиш, че ще се почувстваш в пъти по-добре.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5860eb65a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

20.   От 10. 15. до авторката и 19. Някой съвети на 19. не са правелни.
/19/... Имах същия проблем като теб, мога да ти кажа какво помогна при мен:
1. Проблема ви не е съвсем същия, нямате болни бъбреци с гинекологично изражение.
/19/……. - успоредно със стандартното лечение за гъбички, започни да вземаш и пробиотици за възстановяване на вагиналната среда. Трябва да ги вземаш поне няколко месеца до половин година - когато средата се възстано започва сама да унищожава вредната флора...
2. Приема на медикаментозни пробиотици не води до трайно заселване на лигавиците с полезна микрофлора. Само вашите добити по рождение бактерии могат да сторят това. Само техните колонии са устойчиви, затова се погрижете за тези населяващи вашите /Около 22:30 прием на 2-3 супени лъжици овесени ядки с 150-200гр. кисело мляко/, черва. Приемайте като желаете пробиотици, но не разчитайте единствено на тях. Същата работа ще свърши и обмазването на вагината с качествено кисело мляко по възможност козе. Защото само козата не пренася туберколоза и левкемия, за разлика от кравите и овцете. Ако някой твърди, че козето мляко е най-близко до човешкото, това не е вярно. И козето и кравето и овчето млека са казеинови, а човешкото албуминово.
/19/... - за вагинална промивка: в чай от лайка след като кипне разтваряш една малка лъжичка хлебна сода - но не прекалявай с промивките, защото също нарушават средата...
3. Дозата на содата е двойна, като не указвате и количеството /чай/течност.
/19/... За да не ти става лошо яж по-често……
4. За промяна трябва режим, за да може организма да свикне постепенно. Храна само в твърдо определените от самата вас часове, през 3, 5-4 часа 3-4 пъти дневно.

Другите препоръки са правилни. Пиша това с цел да сме максимално полезни на страдащите.
С уважение!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 2c1baf4fab
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Еала правя на всички, които се включиха да помогнат кой с каквото знае на мен и други страдащи! Искрено съм благодарна и дори не очаквах такава дейност, защото много пъти съм публикувала с надежда някой да ми помогне и всички коментари са от рода на Ходи на лекар, аз откъде да знам; и Стига си се оплаквала ти си хипохондричка.. А само болните си знаем какво е (или поне при мен е така) да вися пред кабинети и да излизам с поредната диагноза и поредните лекарства.. А това допълнително ми скапва психиката, защото всичките ми здравословни проблеми се струпаха в периода от 2-3 години.. А съм млада.. Впропщчем, днес започна да ме боли десния бъбрек, но нямам парене или болки при уриниране нито различен цвят на урината.. А не съм била на студено, на течение и тн..
Не знам, малко по малко започвам да се самолекувам, въпреки, че ми е известно, че това е крайно неправилно, но понякога се чувствам отчаяна..
Отново благодаря на всички, които се включиха, ако някой има още някой съвет, да пише.
Авторката

 
  ...

...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: d683cb3cb2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

22.   Ти не се самолекуваш, а просто ще започнеш лечение, което е алтернативно и което в повечето случаи помага. Химията е ясна - фармацевтичните компании процъфтяват от миналия век. Лекуват се симптомите, не причините.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 6fdd1215cb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

23.   До номер 15...останах силно впечатлена от познанията Ви, личи си, че сте човек учил медицина или занимаващ се в тази област. Продължавайте да помагате на хората, с тези ценни съвети. Бих била благодарна, ако споделите опит и съвет с мен, дали цистит има някаква връзка с увеличен лимф в ингвиналната част, близо до слабините? АНаскоро бях на почивка, бях силно нахапана от комари по краката, пет дена след това ми се подуха лимфите и получих ужасен цистит, още не мога да се оправя. Благодаря Ви искрено! Поздрави

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker