Организмът ми не издържа на диетата - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121127)
 Любов и изневяра (29689)
 Секс и интимност (14355)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6467)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4697)
 На работното място (3175)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18506)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Организмът ми не издържа на диетата
преди: 13 години, 23 дни, прочетена 3217 пъти
МОМИЧЕ НА 14Г.

Имам 5кг в повече и се опитвам да се отърва от тях. Спазвам диети и то строги. Имам огромна воля и не се изкушавам от храната. Имало е дни, в които съм яла по 2 ябълки. Наскоро реших да не ям. Първият ден не докоснах нищичко. На вторият НЕ бях гладна, но когато вървях по улиците ми призля. Не можех да ходя, нямах сили да направя и крачка. Почнаха да ми треперят ръцете. Прибрах се вкъщи с голям зор и обядвах. После дойдох на себе си.

Ден и половина БЕЗ ХРАНА НЕ Е МНОГО. И НЕ изпитвах глад. Проблемът е, че ОРГАНИЗМЪТ МИ НЕ МОЖЕ ДА ИЗДЪРЖИ. Какво да правя?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 22 дни
hash: 32117081f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Оставяме настрана това, че на 14 още растеш и е безсмислено и ВРЕДНО да тормозиш организма си.

Накратко: Организмът складира в черния дроб захар под формата на гликоген, чийто запас (за възрастен човек) е за около 48 часа. Така че дори и пълен глад до 48 часа не се брои за глад изобщо. Най-вероятно при теб се е изчерпал гликогенът, което е довело до хипоглекемия (остър недостиг на захар в кръвта и организма) при което той е изпаднал в паника.

Дългото гладуване или живеенето при отрицателен енергиен баланс е свързано с преминаването на организма от базиран на захари метаболизъм към базиран на (собствени) мазнини такъв. Това не става изведнъж, а след редица тренировки, по време на които човек се чувства като болен и трябва повече да си лежи и почива.

Правил съм лечебни гладувания до 28 дни пълен глад (само на дестилирана вода) - повярвай ми, не е приятно преживяване, особено първата и последната седмица.

Определено за човек на твоята възраст гладуването не е препоръчително - движение, спорт, здравословна храна (изключва се всичко, което е блъскано с хормони, пестициди и т. н. ), разходки по планините на чист въздух, любов и добро самочувствие - това е разковничето на успеха.

 
  ...
преди: 13 години, 22 дни
hash: 34985e3acb
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   ТИ НЕ СИ ДОБРЕ! Веднага спри, ако не искаш да умреш, разбира се...

P. S. Имах една съученичка като теб. В девети клас едва ? се размина. Без малко да я загубим завинаги, както се казва...

 
  ...
преди: 13 години, 22 дни
hash: 374125827b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Ех, че глупости - то бива непросветеност, но чак толкова. Пълен глад не значи, че ще отслабнеш, а напротив. Организмът пази така да се каже запасите си, защото иначе ще загине. А по-дълго време както виждаш няма как да издържиш и до нсе ти прилошее. И къде са родителите ти дкато ти правиш тези неща? По-добре се движи, спортувай, не яж следко, мазно, консерванти, газирано и т. н. т., а не тези глупости. Знаеш ли, че може да ти се разстрои целия организъм, включително цикъла /ако имаш такъв/ и даже да ти спре?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 22 дни
hash: 3dc847d0aa
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Пет килограма не са чак толкова много. За да отслабнеш, първо трябва да успееш да постигнеш вътрешно, душевно равновесие. Погледни реално на нещата, осъзнай че тези килограми не са нищо фатално и чак толкова спешно. Имаш много време, което да отделиш за бъдещата си фигура. За твоята възраст, ако искаш да свалиш някое кило, е подходящо да направиш няколко основни нвща. Трябва да хапваш често, но не в много голямо количество, да не употребяваш захар, шоколад и много мазни храни. Месото трябва да е по-постно, като пилешко филе, риба. По-малко тестени храни, но не изключвай напълно хляба. Трябва да си напълно спокойна и не бива да си забраняваш нищо от храната, ако в даден момент ти се прияде нещо много силно. От малко прищявка, да си угодиш с нещо, няма страшно. По-страшно е дълго да се лишаваш от нещо, защото после няма спирка, като решиш да го нападнеш. Последното хранене вечер е хубаво да не е по-късно от 6 или 7 часа. Много движение и разходки. Пий повечко вода, но не газирани напитки. Свалените по този начин килограми няма да стресират организма ти и ще успееш да ги задържиш. Хубавите неща стават бавно, затова спокойно и без притеснения действай. Успех!

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 57223c320f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   НА 14 растеж ако искаш да направиш нещо за 5те си кг (разбирам те и аз мразя излишъците си и се опитвам да отслабна) просто спортувай повечко наисина помага и яж ограничено, но не количество а КАЛОРИИ пък и влизаш в пубертета предполагам тогава е нормално да си по пълничка и ако не ядеш няма да се развие правилно

 
  ...


...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 884a4f2d5c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Странно ли ти звучи? Че кой организъм живее без храна? И то на твоите години. Точно на тази възраст имаш нужда от много храна, а не от диети. Така рискуваш да си навредиш на организма за цял живот

Мег*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 21 дни
hash: 5211358546
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Веднага спирай с диетите! Те ще ти спрат растежа, ще се разболееш от нещо, а може и дори да умреш! Имаше такъв случай за 15 годишна, спазвала диета и след това се разболяла и умряла. Ако толкова искаш да отслабнеш, яж колкото се може по-малко хляб и без мазните закуски в училище (пици, дюнери, хот-дози, хамбургери.. ). Сутринта закусвай вкъщи, ако имаш време, а ако нямаш си направи нещо във вас и си го сложи в раницата за училище. Чипсовете също вредят. Аз откакто спрях да ги ям се чувствам много по-добре. Също така може да спортуваш, но не и да пазиш диети. Дано съм ти била полезна :)
*Яса

 
  ...
преди: 13 години, 21 дни
hash: 973ca87a71
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Здрасти :) Значи аз днеска тъкмо се мерих и съм отслабнала с 5кг и затова викам да пиша тук:) Вярно свалих ги за един месец, но поне здравословно :) Значи сиг си го чела мн пъти, но спри сладкото и хляба, яж салати, супи, плодове, зеленчуци, след 7 гледай да не хапваш, макар че аз от време навреме се изкушавах :)) бягах по половин час на ден плюс някакви упражнения за талия и ръце си правех в къщи и не съм гладувала и не съм се тормозила и физически толкова :) Но един месец - 5 кг :) имай търпение, недей да гладуваш, няма смисал от това, само ще си навлечеш здравословни проблеми :) успех :)

 
  ...
преди: 9 години, 1 месец
hash: 14826ea244
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   И аз съм в същият случай. Но решението не е да спазваш диети и да вредиш на организма си. Спортувай повече и яж по-малко!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker