Рак на дебелото черво-помогнете ми!!! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Рак на дебелото черво-помогнете ми!!!
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 2817 пъти
Здравейте,
На мой много близък човек му откриха рак на дебелото черво. Има ли надежда, знам, че този вид рак е един от най-опасните и почти никой не се е излекувал. Много съм притеснена, да лекарите казват, че всичко вече е лечимо, защото медицината е напреднала, но ми е ясно, че операцията е наложителна и трябва да стане час по-скоро, но дали да се доверя на българските лекари? Ако някой може да ми даде някакъв съвет ще съм му много благодарна, защото трябва да взема светкавично решение, тук или в чужбина?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 9335a48c14
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Зависи стадия в който е рака. На моя дядо му откриха рак на дебелото черво през 1998г, отстраниха го и дядо живя 16 години след това. Имаше късмета рака да не е в напреднал стадии и да няма метастази. Почина през 2014 но не от рак, а от падане в къщи. Беше много жизнен старец и живя до 89години. Така че спокойно. Лечимо заболяване е, включително и в България, но разбира се, ако имате финансовите възможности - чужбина е по-добре. Надявам се всичко да се оправи и желая успешно лечение и оздравяване на вашия близък. Бъдете силна и поддържайте положителния тонус на човека, това е много важно. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a103b848a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Имам познат, на който преди няколко години му откриха такъв рак. Оперираха го и сега си е добре. Но не знам - Божа работа. Моя дядо пък преди много години е починал именно от такъв, но все пак говорим за 1981 г. Иначе съдейки по хората, болни от рак сред познатите ми, определено лечението в чужбина дава по-голям шанс за успех. Но все пак Божа работа. Дано се оправи.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e103a97f38
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Ако можете да си го позволите - чужбина естествено. Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 52a6b98ca2
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Църква, молитви, Библия

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1d0d8622b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   месото и млечните продукти да се ограничат максимално, да увеличи консумацията на чесън, лук, задушени зеленчуци. да забрави за полуфабрикати и сладки неща

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c346fba65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Зависи от общото състояние на човека, дали се чувства добре и колко кг. тежи. Да направи курс от 20 до 40 дни - воден пост, но не рязко, а постепенно. Първо, да премахнене старото си меню (всички болести на физическо ниво, започват от стомаха и червата, като разбира се, първопричина са мислите и емоциите на човек, затова част от всяко справяне с т.нар. болести, е - почивката и себеанализа, за рак от типа на туморно образувание, където клетките са станали непокорни с изменени функции, формиращи свое тяло в тялото - трябва, човекът да се справи с разочарованието, да се чувства обичан и да обича.), да започне, да яде растителна храна, после един ден от седмицата да не поема храна, а само дестилирана или филтрирана вода. Сетне, да направи три дни от седмицата на воден пост, да продължи със суровата и растителна храна, и когато е готов, да направи следната смес, и да я пие три дни по ред - вода с лимон и грейпфрут, в съотношение 3:1 с разтворени 30 гр. магнезиев сулфат в тези 4 л. течност, тези 4 л. се изпиват за един ден, така три дни пие и не се храни, след което да направи 20-40 дни на воден пост - самостоятелно или под наблюдение на специалист ( аз го практикувам сама, вече 6 години, защото съм изчела много литература, уверена съм, вярвам в това, което правя и не ме е страх от лечебните кризи, но всеки организъм и психика реагират различно, освен това аз не ям животински продукти от 13 години, не пия, не пуша, но съм живяла нездравословно, преди това, а то дава отражение, особено старите болежки и скрити болести си проличават в лечебните кризи при поста /пречистването/, но няма нищо страшно, защото тялото е умно и знае как да се саморегулира). Нека яде само сурова, растителна храна ( плодове и зеленчуци), на салатите да добавя естествени мазнини от сурови ядки и семена за набавяне на вит. от група Б и омега мастни кислени за, по-лесното храносмилане на суровите зеленолистни. Да избягва кръстоцветните (зеле, броколи, карфиол), също, полека със спанака, за желязо да се ползват - сухи подправки и сурово какао, за калций - брашно от рожков и запарка от семена на пъпеш, калий има в почти всички плодове, натрия го има като естествен елемент в почти всеки плод и зеленчук. Хемоглобинът се повлиява от правилната диета, изцяло, но може да вземете кислородна бутилка, тъй като кислородът стимулира производството му. Също и стоене на слънце. Никакви масла, олиа, зехтини, сол, захар, кафе, алкохол, цигари и стрес.
За външно мазане - рициново масло, стимулира произв. на бели кр. телца в тъканите.
Лимфни масажи, по посока на движението, на лимфата - от върха, на пръстите, на крайниците към средната точка на торса при слънчевия сплит. Подскоци. Топли и студени душове. Пиене на 5-6 л. вода, на ден.

Съжалявам за разхвърляните мисли, пиша от телефон и е трудно, но идеята е, че ракът, особено на дебелото черво е със сигурност вследствие на загниване, на отпадъчни хр. вещества.
Затова е важно, първо - разбиране на това какво е болест, какво е рак, разбиране и вяра в пречистването с вода (когато човек не поема храна се отделя хормонът на растежа, който позволява производство на нови, здрави клетки) физическо пречистване и смяна на цялото досегашно разбиране за храненето, също, и огромното значение на храната, и смяна на хранителните навици. Отказване на зависимости като цигари, алкохол, кафе, захар и сол (ако са налице).

Необходима е промяна и на мисловния модел. Ще ти дам линкове към литература и източници на информация, но направи свое проучване по въпроса, темата за т.нар. гладолечение и суровоядство е обширна, има много информация на руски и английски, в България не е много застъпена практика.

https://m.facebook.com/profile.php?id=407035619482212&ref=content_filter

https://m.facebook.com/profile.php?id=273200749725482&ref=content_filter

Книги на Пол Брег, Хърбърт Шелтън, Атерхов - за суровоядството и пречистването на вода. Има ги на бълг. в сайта spiralata.net

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2d1a6474e2
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Съгласен съм с 4 за молитвите. Или ако човек не е религиозен - позитивно мислене и нагласа, че ще се излекува. При молитва мозъкът работи като при медитация и тялото се настройва да се бори с болестта. Учените са доказали, че психологическата нагласа е от огромно значение при лечението. Също така човек се настройва на вълна търсене на решение.
Разбира се, само с положително мислене не става. Трябва пациентът да следва указанията на лекарите и да се възползва от достиженията на медицината. Имам познат, излекувал се в България от такова заболяване. Имаме добри лекари. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a103b848a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   https://pik.bg/чудо-професор-надви-рака-със-зелев-сок-излекувал-е-стотици-има-и-рецепта-за-дълголетие-ето-news276841.html

Раковите клетки се развиват в киселинна среда. За да се спре растежа, трябва да се алкализира средата, а това става най-ефективно със зелев сок.

Прочети кои са алкалните храни, които трябва да се консумират, и кои киселинните, които трябва да се избяват.

В общи линии да не яде месо и да яде варива, зеленчуци, плодове.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f0b77c732f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Лелята на баща ми имаше рак на дебелото черво в третия стадий. Отстраниха го и сега е добре. При това не в София, а в Русе. Медицината наистина е много напреднала. Пожелавам ви успешно лечение и здраве.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f0b77c732f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

10.   Номер 4, а какво ще кажеш за медицина?

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c346fba65a
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Към номер 8

Варивата са трудносмилаеми и ще загният в едни недобре работещи черва, стимулират отделянето на пикочна киселина, което може да се прояви като болки в ставите.
Изобщо - готвената храна е киселинна, затова за лечение - пречистване и суровоядство. Пък след като тялото започне да функционира в насока да приема хр, вещества, а не влага всичката си енергия за преработване на вредни 'храни', чистене от токсини и поставяне на защитни механизми (каквото, всъщност са болестите) - може да се яде и готвена 'мъртва' храна, в съотношение 80/20% сурова/готвена. Растителна.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 739db57e02
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Имам роднина - оперираха я ТУК, добре е. Минаха вече година. Подложиха я на химимотерапия - добре е и дай боже все така да е. И всички да са така. Живи и здрави.

Какво реши?

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c9102e11c6
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Д-р Радосвет Горнев ви трябва.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: ca802e1011
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

14.   Да спре въглехидратната храна пича. Раковите клетки се хранят с глюкоза. Ракът на дебелото черво не е труден за отстраняване. Запознайте се с AIP (autoimmune protocol) диетата или кетогенната диета. При кетогенната диета въглехидратната храна я няма... при AIP диетата има известни въглехидратни храни но те са лесно смилаеми и не са с висок гликемичен индекс. Зелени сокове, кръстоцветни зеленчуци като броколи, кейл и зеле, зеленолистни са жизненоважни(задушени задължително защото са целулозни храни и в суров вид са трудно смилаеми за вече наранена храносмилателна система и ще дразнят чревните стени), риба богата на омега 3 мастни киселини (сьомга, скумрия, сардини). зелени смутита (може да се включат берита, ако са поносими). сладки картофи в зависимост от поносимоста към нишесте. Задължително физическа активност, пълноценен сън и контрол на стресовите ситуации. Чревните стени са тежко възпалени и. балансът на чревната флора е нарушен при подобен вид симптом така, че чесънът както някой казват, ще е лоша идея. Химиотерапии ще го скапят и отслабят с малък щанс да оздравее, ако не ще го убият... оперативна намеса в случай, че диетата и начинът на живот не помогнат. Ракът на дебелото черво е напълно обратим и може да се постави в ремисия, чрез промяна начинът на живот. И моля ви, отбягвайте съвети за гладуване и подобни... библии и всякакви малоумщини от този тип. Ракът в този случай е причинен от ферментация на съвременната индустриална "храна" и липса на естествена такава. Ние сме живи организми, как очаквате да сте здрави като консумирате не храна, а продукти на които не можете да прочетете 90 % от съставките изписани на опаковката им. Пича може да забрави за старият си начин на живот и да почне да се образова на тема храна и как работи човешкият организъм, не да търси вълшебното хапче. Дано е разумен, ако не... успех с плодовете на една лъжлива и доста печеливша индустрия, така уважаваните доктори. Успех, здравето е в неговите ръце.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: eb8b88cc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Много от нещата в коментарите са правилни. Рака не е външно доставено заболяване. Рака си е наш, лош, но наш. Ежедневно в най-здравия организъм се появяват10-15000 дефектни, атипични клетки, с тях се занимава имунната система. Ако е налично заболяване то е вече от две години минимум. Когато имунната система бъде блокирана от прием на алкохол, кофеин, трансмазнини, тютюнопушене, захар, външен стрес, атипичните клетки не се унищожават при фагоцитозата и се получава рак. Основно трябва прочистване на храносмилателната система, хранителен режим, имуноподпомагане. В случай на операция никога не е сигурно 100% отстраняване на рака. Дори химиотерапията и лъчетерапията не дават 100% разултат. Винаги остават незасегнати туморни клетки. От тях след време се получават рецидиви. Лошото е че и нормални и имунни клетки се засягат от лъчетерапия и/или химиотерапията. Останалите незасегнати от терапиите ракови клетки трябва да се унищожат от налична работеща имунна система. Това може да е много голям проблем след тежко облъчване или отровната химия. Лекаря може да спаси спешно живота, но само и единствено собствената имунна система може да се пребори с рака и изцери организма на човек. Тук медицината е безсилна и у нас и в чужбина. Единственото нещо, което лекарите могат и трябва да направят след периода на животозастрашаваща спешност е да помогнат на индивидуалната имунна система да самоизлекува организма. Друг вариант природата не ни дава. Религиозната вяра помага на духа, но тялото си е материално и само в здаво тяло има здрав дух.
Надявайте се на Господ, но и сами си помогнете!
Действията или бездействието водят до последици.
Вашето здраве е ваша отговорност, и дори лечението от лекар не прехвърля тази отговорност други му. Тя пак си остава ваша, както и последиците са за вас. Образовайте се!
Природата може без нас, но ние не можем без природата!

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c5f8ea5e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Колко акъл се изсипа тук, а най-важното никой не се сети да каже.
Затова аз ще ти го кажа.

Тъй като става дума за дебело черво, ще те попитам нещо: природата е дала на всяко животно точно определена поза за изхождане според анатомията му.

Познай коя е позата за изхождане на човека? Клекналата!

И знаеш ли защо? Защото когато човек е клекнал се случват няколко неща:
Виж тази картина за илюстрация https://ibb.co/mwBYJA
Ректумът и сигмовидното черво (в зелено) събират отпадъците, които трябва да отидат в тоалетната - те са като депото за боклук на тялото.
САМО ЧЕ за да се изпразни сигмовидното черво е нужен натиск от бедрото, който да го изтиска и изтласка съдържанието му към ректума. ТОВА СЕ СЛУЧВА САМО КОГАТО ЧОВЕК Е КЛЕКНАЛ - лявото бедро изтисква сигмовидното черво.
При изхождане седнал върху тоалетната то не може да се изчисти и там винги се задържат отпадъци. И познай какво - 80% ОТ РАКЪТ НА ДЕБЕЛОТО ЧЕРВО ВЪЗНИКВА ТОЧНО ТАМ, защото поради неправилния начин на дефекация то остава винаги замърсено.
Виж илюстрацията https://ibb.co/mm3G5q
Когато човек e седнал на тоалетната аналният проход не е разтворен и дебелото черво не може да се изчисти напълно.

В резултат не горните две причини дебелото черво не се изчиства докрай при изхождане в него се задържат токсични отпадъци, които след време може да предизвикат рак!

Така че как ще лекуваш рак, ако продължаваш да си го причиняваш ежедневно ползвайки седяща тоалетна?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: a103b848a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

17.   16, дядо ми цял живот е срал в селски кенефи клекнал и е починал от рак на дебелото черво на 41.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 71a67d3cad
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Баща ми е български лекар, онколог. Знаеш ли колко хора са си отишли, защото "не знам дали да се доверим на българските лекари"? С това масово недоверие си спират сами лечение, самоназначават си билки, чакат за чужбина. А вие знаете ли колко ЧУЖДЕСТРАННИ ЛЕКАРИ учат медицина у нас и идват специално в България да учат, защото тук според тях се преподава добре медицина и не, не е защото им е евтино. Спрете с това недоверие към българските лекари, защото те са учили минимум по 10-13 години, за да ви лекуват и помогнат.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: eb8b88cc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

19.   ОТ 15. Това, което е написал 16 е вярно и трябва да се ходи по нужда клекнал, но категорично не е причина, а само предпоставка точно на тези места на дебелото черво да се появят тумори. И понеже в съвремена тоалетна това е невъзможно, тогава кръстоввате ръце на слабините и се навеждате максимално напред по време на дефикация. Така налягането се насочва в сравнително правилна посока. За мъжете същото важи и за уринирането. Клекнали или най-малко седнали на бидето, а не прави, защото мехура не се изпразва напълно, когато уринираме прави.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a103b848a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

20.   19, защо да е невъзможно? Просто си слагаш под краката едно столче или обърнат леген и става, защото позата е като да си клекнал.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: eb8b88cc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

21.   От 15 до 18 Моля баща ви да даде коментар на написаното от мене. Ще съм много благодарен! Всяко действие или бездействие имат последици. Здравето е лична отговорност и дори поверено в ръцете на лекар, то пак си е наша отговорност, както и последиците.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: eb8b88cc8c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   20 Невярвам да си носите столче или леген с вас, когато сте извън дома си

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: a103b848a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

23.   22, аз обикновено сера вкъщи. Иначе навън си сера без столче, рзбира се.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c83abb781f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

24.   Хайде и аз да си кажа мнението за лечение на рак. Н. 14 и Н. 15 са казали хубави неща, но аз искам да допълня още нещо, което много от вас, може би, не са чували. Н. 14 се доближава до това което ще кажа, но има нещо с което се разминаваме. Тя казва още в първите две изречения: "Да спре въглехидратната храна". "Раковите клетки се хранят с глюкоза: По първото изречение тя сигурно има на предвид храни като ориз, картофи и т. н., т. е. храни които имат много въглехидрати и е абсолютно права. Относно второто изречение, че "раковоте клетки се хранят с глюкоза" не съм съгласен и ще се аргументирам с примери. Има една книга написана от един австрийски природен (naturopathic) лечител на рак със зеленчукови сокове, който се казва Rudolf Breuss и заглавието на книгата е: "The Breuss Cancer Cure". Тази книга обяснява всичко за лечение на рак чрез соково гладуване. Логиката на това гладуване е, че раковите клетки се хранят с протеин. Този сок трябва да се прецеди изключително финно за да няма почти никакви зеленчукови частици. Лишавайки раковите клетки от храна (протеин) те започват бавно да умират. В същото време в този сок има витамини, минерали, ензими и зеленчукова захар, които захранват до някъде здравите клетки. Това гладуване е 42 дена, но на който не му се умира трябва да го направи. Много хора са го правили и са излекували рака. Ще дам пример с моя приятел Тони. Преди доста години, когато е бил на 70г. получил рак на дебелото черво в много напреднала фаза малко по-навътре в ануса. Отива при докторите и се започва лечение с химотерапия и лъчетерапия. Докторите правили всичко възможно, но никакъв резултат нямало. Тони казал на докторите, че иска да си отива в къщи. Докторите му казали, че ако си отиде след два месеца той ще бъде мъртав. Въпреки предупреждението Тони се прибира в къщи. Отваря интернета и пише на английски Cancer Cure. Излизат на 100 заглавия, но това соково гладуване му привлича вниманието. Купува книгата, прочита я много внимателно и решава да проведе тази терапия от 42 дена. През това време е загубил почти 15 килограма, но и рака изчезва. След възстановяване на нормално хранене (около 12 дни) отива при същите лекари и те му казват, че рака е изчезнал. Учудили се как това е възможно, но Тони не им казал какво е направил. Тони изчакал една година и пак повтаря същата 42 дена терапия. След възстановяване на нормално хранене(12 дни) пак отива при същите лекари и те му казват, че рак няма. Мен тази негова история много ме впечатли и аз реших да направя тази терапия превантивно. Аз нямах рак, но ако нещо е заработило исках да го унищожа предварително. Като казвам всичко това искам да подчертая, че това е въпрос който всеки сам трябва да реши. Казах как се казва книгата, има я на английски и повече от сигурен съм, че я има и на немски, но не знам дали я има на български. Ако я има преведена и на български заинтерисованите трябва да я прочетат и сами да решат какво да правят. Искам да ви призная още нещо. Аз съм гладувал лечебно много пъти през годините, обикновено два пъти годишно по две седмици. По време на гладуването непремено трябва да се правят и клизми. Клизмите са много важни за изчистване на дебелото черво, а също и онова което продължава да слиза надоло от тънките черва към дебелото черво. Ето и сега започнах да гладувам на 11 октомври до включително 26 октомври-това са 16 дни. Днес 29 октомври ми е третия ден на възстановително захранване до края на тази седмицата.
Искам пак да спомена, в книгата пише най-подробно какви сокове да се пият и по колко на ден. Процедурата трябва да се спазва много стриктно, който иска да получи добри резултати. Има ли нещо по-важно от живота???

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: c5f8ea5e52
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

25.   Да допълня - столчето не върши работа при изхождане. Вижте пак https://ibb.co/mm3G5q
Трябва торсът да е легнал върху бедрата, за да може лявото бедро да притисне и изтласка съдържанието на сигмовидното черво към ректума: https://ibb.co/mwBYJA

Това със столче не се получава, защото тогава не лягаш върху бедрата и бедрото не указва натиск върху корема.

 
  ...

...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 7f0aa4b686
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

26.   Ако имате възможност. Само в Турция, чувал съм, че са най добрите.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 74071cec31
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

27.   В кой стадий е заболяването? Баща ми беше в напреднал стадий и въпреки, че го оперираха, почина 2 месеца след операцията. Ако ракът на дебелото черво се открие в 1 или 2 стадий шансовете за излекуване са големи 90%. Баща ми беше в 4 последен стадий.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker