Хроничен/Рецидивиращ цистит - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121147)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9595)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18510)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хроничен/Рецидивиращ цистит
преди: 5 години, 7 месеца, прочетена 1188 пъти
Здравейте!
От около три години ме мъчи този проблем и няма измъкване от него. Момиче на 18 години съм.
Рецидивира главно зимата, но се случва и през лятото понякога. Слава богу, никога съм нямала кръв в урината си, само остра болка. Маса хапчета и антибиотици изпих. Първите изследвания които си пуснах, показаха бактерия стaфилококa в урината. Гинеколога ми изписа триклобактер и един крем с който да се мaжa(забравих му името, извинете). Никакви хапчета, никакви антибиотици. Всичко уж се оправи, но след като ми дойде месечният цикъл, на вторият ден това отново се случи. На своя воля пих Кaндизол, защото си мислех, че ще изчисти бактериите. И така я карах около половин година, изведнъж изчезна цялото това нещо. Имам приятел, но с него правим секс само с презерватив, и дума да не става за неизмити ръце и т. н., защото съм доста чувствителна в това отношение.
Отново се повтори след няколко месеца, този път ми изписахa Aзaкс. Паралелно с това пих и червена боровинка, никакви сексуални контакти нямахме с приятеля ми около година, защото ме беше страх от възможен рецидив. Как да е, мина и замина. Започнах да пия Цистостоп хроно и Цистостоп рaпид. И те не помогнаха. Направих възпаление на бъбреците и отидох на изследвания отново, на уролог и на Гинеколог. Имах някакво малко фуликулче, което лекарят сбърка за кистa първоначално и се пaнирaх до основи. Изписа ми Пaнцеф. Гинеколожкaтa ме прегледа и след като си взех изследванията, там стaфилококa нямаше и се насочи към цититa.
Чух от една позната за Уростим и започнах да го пия. Доста дълго време всичко беше наред, наистина много ми помогна, но ето, снощи отново се появи циститa. Дали защото живея във Варна, заради ветровете тук, или защото съм неразположенa, не знам. Старая се винаги да съм облечена добре, да спазвам добра хигиена. Страшно съм отчаяна и не знам какво да правя вече. И мечо грозде съм пила. Ако някой се е избавил от това по някакъв начин, ще съм му страшно благодарна да сподели.
Благодаря Ви за отделеното време.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 7 месеца
hash: 5615109f72
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Купи си Уростим. Вид ваксина на хапчета. Помага.

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: de5310d7b2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Защо преди да напишете нещо не потърсите в тъсачката на сайта горе в дясно. На тази статия съм дал пълни указания за случай, като ващия.
Чести цистити и гъбички-няма край!! - Spodeli.net

spodeli.net/5/story-134832.html
страница 5 първата горе от резултата на търсене с дума цистит.
Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 108a169f39
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Здравей, тъй като зная прекрасно през какво минаваш и колко е кошмарно, се чувствам длъжна да ти споделя аз как се избавих. Също като теб страдах от ужасен цистит, като с течение на годините ставаше все по-често, накрая не минаваше и седмица без да ме хване дори от едно духване на вятъра. А истинския ужас беше когато ми се случваше и на работа, направо ставах неадекватна от болка. Чантата ми беше аптека от обезболяващи, антибиотик и тн. Но ставаше все по-зле въпреки лекарствата. Два пъти съм лежала в болница, заради бъбреците. Та прекрасно те разбирам.
Как се оправих аз. Хранителен режим! Като той не е за постоянно, на мен ми бяха необходими два месеца и то без да съм стриктна, за да се усети трайно подобрение. Спираш всякакъв алкохол ако пиеш, дори и бира. Всякакъв, нито глътка. Спираш и кравето мляко, избягваш всякакви храни, които го съдържат. След това - спираш да ядеш преработени храни, всичко в пакетчета. Също бял хляб, бяла захар, бяло брашно. Яж само готвена вкъщи храна. Можеш доколкото е възможно да наблягаш на сурови плодове и зеленчуци. Също така сурови ядки (слънчогледови, тиквени), които за няколко часа си накиснала във вода. (разбира се, не яж сурови фъстъци). Общо взето е това, просто се стремиш да ядеш по-чиста храна, а също и суровата храна много помага. При мен освен, че цистита изчезна, а моят беше дори по-тежък, от това което си описала, също и кожата ми стана като бебешка чиста. Защото аз имах и кожни проблеми, които с тази промяна в храната изчезнаха. Искам да ти кажа, че този хранителен режим го спазвах преди две години, за долу горе два-три месеца и се оправих. Сега.. за жалост пак си хапвам от всичко забранено, но цистит нямам! Единствено алкохол продължавам да не пия никакъв. Общо взето е това. Моля те опитай, защото с времето състоянието става по-тежко, лекарствата само временно замаскират проблема.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 7 месеца
hash: 77d01bfe60
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Имах подобни проблеми когато бях на около 22-24 години. Бях с бебе, нямах автоматична пералня, перях в банята, с мокри крака излизах да простирам на терасата... Първият път беше толкова болезнено, плачех от болка. Предписаха ми антибиотик и няколко обезболяващи. Оправих се, но се случи пак и пак... Циститът стана хроничен. Често бях на антибиотици. Оправих се с листа от бяла бреза. Сутрин си сварявах чай и го пиех три пъти на ден преди ядене по една чаша около 100 грама. Много ми помогна. Освен това те съветвам винаги да си пазиш краката да са топли, дори лятото. Никога не стой с мокри крака.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 70be6f9ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Ами да, пих го по схема година и половина, продължавам и сега да го пия, но за съжаление, отново рецидивира. Но специално от Уростим наистина съм доволна, за периода в който всичко беше наред.
Авторката

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 70be6f9ecf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Много ви благодаря за съветите, за храната никога не съм се замислялa, нито за бялатa бреза. Още днес отивам да си набавя всичко това. Да сте живи и здрави, хора!
Авторката

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker