Дъщеря ми спря да говори! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120981)
 Любов и изневяра (29663)
 Секс и интимност (14342)
 Тинейджърски (21869)
 Семейство (6457)
 Здраве (9582)
 Спорт и красота (4693)
 На работното място (3164)
 Образование (7292)
 В чужбина (1648)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1737)
 Други (18468)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Дъщеря ми спря да говори!
преди: 13 години, 14 дни, прочетена 4077 пъти
Детето ми е на 19 години, първи курс студентка. Имаше тежка сесия, която обаче взе успешно. Винаги е била отличничка, безпроблемна във всяка област, има си приятел от две години, не ползва наркотици. Преди около две седмици преди изпит изпадна в истерично състояние. Оттогава спря да говори - нито с мен, с баща й, с брат й, гаджето й. Звънят й приятели по телефона - чувам я, че не вдига. Не излиза от вкъщи, по цял ден чете, слуша музика, почти не яде.

Опитах се многократно да говоря с нея - попитах я дали не се е случило нещо лошо, тя поклати глава. Мисля, че е изпаднала в някакъв тип депресия.

Пробвах да я заведа на психиатър, тя категорично отказа. Имам чувството и че не спи особено нощем.
Какво да правим? Пробвахме всичко - чрез приятели, семейството, забавления, опити за разговор. Отказва да се вижда с приятелите си, гаджето й идва у нас и тя дума не му проронва, той е направо смазан.

Моля ви, дайте идеи. Побъркваме се вече от притеснение и дори не знаем как да й помогнем.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 14 дни
hash: a60423914b
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Само чрез психиатър или психолог. Не е нужно да я водите - те правят посещения вкъщи. Може да коства известна сума, но не чак толкова. Първоначално се консултирайте без нея и после нека дойде у дома Ви. Нещата вероятно ще отшумят, но все пак не ги подценявайте. Дано е от стреса, а не в следствие на него да се е отключило някое психично заболяване. Не искам да Ви плаша, но вземете мерки - говоря от собствени наблюдения и опит.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 75224fc90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

2.   Здравей!
Ще се опитам да ти вдъхна кураж и да те поуспокоя, дано успея.
Виж сега, може да е нещо временно (дано и да се оправи от само себе си). Но е много възможно да е преживяла нещо, което да я мъчи и да не знае какво да направи или да каже. Необходимо й е време. Недейте да й говорите за психиатър (психолог повече би помогнал), но тя е млада, на 19 години това едва ли не звучи като обида. А и в България настойката още е неадекватна към този вид помощ. Според мен е нужно да се опитате да не я притискате /съзнавам, че сте изключително притеснени и се чувствате безсилни/, може би с времето сама ще ви сподели какво я тревожи. А какво е станало с изпита, взела ли го е. Ако са я скъсали е възможно затова да се е изолирала. Мисля си, дали няма да е добре, да се сприятели с човек, когото не познава. Понякога е по-лесно да споделиш с някой, който не е в обкръженивто ти, отколкото с близките. Хубаво е, някак-си да не усети, че този човек е заради "проблема". Дано да е нещо леко и да й мине бързо, не се отчайвайте. Тъй като тя е в една крехка възраст, приятелите й навярно са около същата такава и е възможно да не я разберат, опитайте с някоя по-голяма братовчедка или нещо от сорта. Ако разберете нещо, потърсете човек, който е бил в подобна ситуация и би могъл да й даде съвет. Ако мога с нещо да съдействам съм насреща, мисля, че всеки тук би искал да помогне
Птичето

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 1bfc7af6a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   Има ли с какво да се разведрява? Всемете и куче-голямо и обичливо-нещо, за което да се грижи.

Мег*

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: 84b1256d17
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Един мой селски от учене откачи, това съвсем сериозно.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: b9a439c7a9
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз съм минала през това... просто не и е добре, остави я малко сама ще и мине..

 
  ...


...
преди: 13 години, 13 дни
hash: ffc538b047
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Здравейте,
Вярвам, че скоро ще й мине. И аз съм имала подобен период и просто преди това, както и при нея, ежедневието ми беше изпълнено с много стрес, с който се справих доста добре. Но после като че ли всичко се беше натрупало и в момент, в който изглеждаше все едно, че всичко е перефктно в живота ми, този стрес изби на бял свят и около месец два само ревях и не можех да се съвзема. Също имах проблеми със съня. С времето ми мина, отделно тогава майка ми също много се беше притеснила и накрая ме беше убедила да пия валериан или валидол, които действат успокоително - отделно фактът, че съм виждала мой познати и учетели да ги пият, ме караше да се чувствам по-добре - един вид, че не са някви сепциализирани таблетки за "тежки случай", ако мога така да се изразя. Не й говорете за психиатри и психолози, защото тогава човек започва да си мисли какво не му е наред и как стигна до там, а и криворазбраното разбиране на хората около нас ни кара още по-скептично да гледаме към тези специалисти.
Стискам палци по-бързо да се оправи, но просто не я притискайте и й показвайте, че сте до нея и че всичко ще се оправи - не трябва да вижда, че вие смятате, че нещо сериозно й има.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 13 дни
hash: 75224fc90a
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Да, хубаво ще е да се грижи за нещо - домашен любимец, ако трябва да започне някаква малка работа, но не толкова, за да печели пари, а за да е ангажирана, нещо, което я вълнува.
Поздрави,
Птичето

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 8bc38764c4
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Сериозно ми звучи. Аз също съм майка с толкова годишно дете. Съветвам те да посетиш психиатър без нея. Трябва ти професионалин съвет, не губи време.

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: ad9d951e05
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

9.   Виж наистина незнам как да го кажа по-внимателно...

Може би има проблеми с наркотиците. Дано да греша. Вие няма как да сте сигурни в обратното. Има наркотици, които просто няма как да разбереш, че ги взима. Сестра ми например друса от няколко години. Нашите и имат пълно доверие и дори си мислят, че цигари не пуши и ми я сочат за пример... Но по-добрият вариант в този случай е да не излиза никъде и да си стои вкъщи, както и прави. Може би сама иска да се предпази, което говори много добре за нея.

Мисля си, че може и да е друго. Например проблем с гаджето-твърде е възможно. И да е станала раздразнителна от това.

Може да ви се сърди за нещо...

Може да е бременна и объркана...

Може и да са я изнасилили. В най-лошият случай, но според мен най-вероятният. Защото симптомите са същите.

При всеки един случай с детето ви се случва нещо сериозно.

Знам, че не такъв отговор очаквахте, а може би утеха и успокоение, но това е което мисля.

И сега ме нападайте колкото искате, но няма как да премълча това. Чувствам се длъжна да предупредя каква би могла да е причината.

Имам опит с деца все пак.

Извинявай за откровението.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 13 дни
hash: e3c86c5b8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   има проблеми със стреса в уноверситета - пуснете й един семестър отпуска и и вземете действително куче... гледайте да е от породите, които обичат хора като златен ретривър.
Стискаме палци да се оправи момичето

 
  ...

...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 299e57a439
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

11.   Това момиче не е добре. Има много други хора, които също учим, имаме тежки сесии (и с по 10 изпита), но не истерясваме. Обяснете ?, че от толкова пренавиване няма никаква полза и че ако още от заешката година го кара така... не ми се мисли как ще си взима държавния изпит. Дайте ? да разбере, че оценките не са всичко в този свят. Аз съм го разбрала, затова успехът ми е 6:00 (понеже съм спокойна, а спокойният човек е най - годен да се представи добре). Мои колеги, които приемат тези неща на живот и смърт... ами, понякога се дънят от пренавиване. Не е важното да си "отличник" във формалния смисъл. Важното е да си специалист. Напомнете ? също, че ако си съсипе здравето от толкова вманиачаване и влезе я в болница, я в лудница, шестиците няма да ? помогнат особено. Искрено ви желая успех!

Борония

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 17425552fc
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   да не би да става дума за някаква форма на елективен мутизъм?

 
  ... горе^
преди: 13 години, 23 часа
hash: 36962620e5
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   Мисля, че номер 9 е прав може много работи да са се случили и според мен оставете я да не излиза да се успокои и след време може да се оправи, но ако смятате идете на психолог той ще ви каже със сигурност че е стрес няма какво друго. Чувала съм понякога, че стресираните докато спът говорят на сън това, което ги мъчи но не знам дали е така. Успех...!!!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker