Въпрос за депресията - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121033)
 Любов и изневяра (29668)
 Секс и интимност (14347)
 Тинейджърски (21877)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7293)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Въпрос за депресията
преди: 13 години, 15 дни, прочетена 9904 пъти
Здравейте приятели, имам сериозна депресия от години и искам да ви попитам нещо, тъй като вече се отчаях. Пих антидепресанти, ходих и на психотерапия, ходих на работа 5 месеца, пия витамини от два месеца, пробвах и хоби да се развличам, а също и с излизане навън. Четох книги като "подсъзнанието може всичко" или "Излекувай живота си".. Кажете ми хора, възможно ли е да ми е грешно поставена диагнозата депресия или другия вариант е да имам нужда не от антидидепресанти, а имуностимулатор и витамини и минерали, за да се справя с депресията. И как да разбера, че имам слаба имунна система. Попринцип не боледувам често, но имам проблеми с ноктите на краката и ръцете. На ръцете се чупят много в края им и често се цепват точно в основата, ако ме рабирате и не могат да пораснат дълги. Тъкмо започват и задължително се чупят. На краката мисля, че имам гъбички. Странни са. Не така хубави както би трябвало. И като добавя, че кожата на лицето ми се струва суха и ми се лющи.

МИЛИ ХОРА КАЖЕТЕ МИ, ВЪЗМОЖНО ЛИ Е ДА Е СПРАВЯ С ДЕПРЕСИЯТА, АКО ПИЯ ИМУНОСТИМУЛАТОР, ЦИТРОСЕПТ И ВИТАМИНИ? НЕ МИ ПОДЕЙСТВА НИТО ЕДНО ОТ НЕЩАТА ИЗБРОЕНИ В НАЧАЛОТО. И АНТИДЕПРЕСАНТИТЕ НЕ ДАВАТ НИКАКЪВ РЕЛУЛТАТ. КАЖЕТЕ МИ КАКВО ДА ПРАВЯ? ИМАМ ВЕЧЕ СЕРИОЗНИ СУИЦИДНИ МИСЛИ. НЕ МОГА ДА ИДЪРЖАМ В ЕЖЕДНЕВИЕТО СИ ВЕЧЕ.

Какво да правя, смилете се над мен. Не издържам вече. Не само съм отчаяна, направо ужасена съм. Побърквам се. Нищо не ми е интересно и вече по цял ден бездействам. Не искам дори да се изкъпя. Не искам да ставам от леглото. Нищо не е в състояние да ме развесели или разнообрази. Всичко ми е адски скучно, тъпо, безралично. Когато се наложи да правя нещо, което ме отегчава или не ми донася удоволствие съм много подтисната, раздразнена, отегчена. Имам да не кажа всички признаци на депресия. До скоро беше съпроводена със ужасна тревожност. Сега е по-слабо изразена, но се боя, че се възвръща отново. Чувствам се ужасно безпомощна. Имам и социофобия. И още куп - тъга, чувство за вина, за нищожност, раздразнителност, безапетитие, въобще всички признаци за депресия.

МИЛЯ ВИ ПОМОЩ. НЕ МОГА ДА ИЗДЪРЖАМ ХОРАААА. АКО НЕ Е ДЕПРЕСИЯ, ИМА ЛИ ДРУГО СЪС СЪЩИТЕ ПРИЗНАЦИ? ПОМОООООЩ!!! ИМАМ ПРИЯТЕЛ, ТОЙ СЕ НУЖДАЕ ОТ ВНИМАНИЕ И ГРИЖИ. И АЗ МНОГО ИСКАМ ДА МУ ГИ ДАМ. ОБОЖАВАМ ГО, А ТОВА ДОРИ НЕ МИ ПОМАГА ДА ИМАМ СИЛИ И ДА СЕ КРЕПЯ. НЯМАМ ИНТЕРЕС НИТО КЪМ СЕКСА ВЕЧЕ, НИТО КЪМ НИЩО. НЕ ПОЗВОЛЯВАМ ДАЖЕ ДА МЕ ДОКОСВА. сПЯ С ТАПИ ЗА УШИ, ЗАЩОТО СЪМ РАЗДРАЗНИТЕЛНА ОТ ШУМОВЕ, КАТО ТЕЛЕВИЗОР НАПРИМЕР. БЕЗ ТЯХ НЕ МОГА ДА ЗАСПЯ, ИСПАДАМ В ТРЕВОЖНОСТ, НЕРВИ И ПЛАЧА.
АЗ СЪМ САМО НА 23 Г.
ХОРА ПОМОООООООООООООООООЩ!!!

Какво става с мен? Къде греша, какво изпускам? Дайте някакъв съвет?

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 13 години, 14 дни
hash: 55dc49a1ed
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Вземи решение за себе си да се измъкнеш от състоянието!
Не разчитай на някой друг или на нещо друго.
Говоря от личен опит. Имаш и приятел, аз и това нямах когато се борех с депресията... само "врагове" и проблеми... много пъти оставах и без работа, с 6-годишно дете, за което трябваше да се грижа, и заем за жилище, който аз трябваше да изплатя, след като мъжа ми почина... и още, и още... и отгоре на всичко и депресията, точно състоянието, което описваш...
Не тръгнах по лекари, хапчета съм пила 2-3 пъти само, за по 10 дена, след това ги спирах постепенно.
Това състояние колкото по-дълго продължава, става по-трудно да го прекратиш. Така че не го чакай, не му се оставяй. След като си чела Кехоу и Луиз Хей, наясно си какво да правиш. Промени старите си мисловни модели, които са довели до депресия, с нови. Започни съзнателно да наблюдаваш и контролираш мисленето си.
Депресията ако дълго време продължи, може да доведе до физически проблеми. При мен слава богу не се случи... Вземи решение, че ще се измъкнеш, разбери, че ОТ ТЕБ ЗАВИСИ какво ще се случва в живота ти и как ще се чувстваш.
Йога, медитация... харесай си нещо и го практикувай... УСПЕХ, пиши как върви.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Благодаря за съветите

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 7716da8376
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Миличка, спокойно, единственото нещо, което може да те измъкне е самата ти. Била съм в подобно положение. Насилвай се, излизай много, разхождай се, на сила, ако трябва и в един момент това ще даде резултат. Аз също по едно време се бях затворила, имах чувтство на страх и тревожност и нямах интерес към нищо. Но един ден си казах, мамка му, аз съм на 25, имам страхотно гадже, което ме обожава, имам приятели, които ме обичат и родители, които правят всичко за мен, защо да пия тъпи хапчета, когато ми няма нищо, само дето качих 10 кила от тях. Просто си казваш, че живота е хубав, излизаш и се сблъскваш с всичко, което те плаши, за да го преодолееш. Разходки, смях, хубави филми, екскурзии и без лошите мисли и чакането да ти се слуи нещо лошо. Спокойно, направи така, поне обаче 4-5 месеца, няма да стане веднага. Спокойно, всичко ще се оправи.
А за ноктите, има хора с по-чупливи, това не винаги е знак, че ти има нещо. Пий калции, витаминки, много вода, хапвай повече зеленчуци, плодове, чисти меса. А за гъбичките на краката, ееее голяма работа, има толкова мазила за нокти, това се оправя. Давай смело напред, ако ме послушаш ще видиш, че всичко ще се нареди. Недей чака хапчетата и лекари, ПОМОГНИ СИ ТИ:) Или ако имаш нужда, пий само deanxid, розовите, безвредни хапчета, даже са без рецепта, даже по-добре си вземи глок, мента и валериан продават и са билкови-хомеопатични, взимай душ сутрин и вечер, не много топъл, ако може леко хладен, това наистина облекчава организма и успокоява:)
А отностно настроенията, знаеш ли, аз ту се смея, ту за нещо се чупя, когато ми се плаче, плача, изразявай тези емоций, не ги задържай в теб. Просто може да си като мен по-чувствителна и емоционална:)
Желая ти успех, не се давай, горе голавата:)

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: ad7091949e
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Проблема не може да се реши нито чрез книгите, нито чрез витамините и хапчетата. Проблема можеш да си го решиш ти самата. Докато не преодолееш тая "бариера" в главата си нищо няма да ти помогне.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 8e3e5d5452
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   И аз бях така и уж бях с момче, което ме обожава, но ми тежеше много, не го обичах и се депресирах от това, че не мога да се разделя с него и същевременно не мога да съм щастлива. накрая събрах смелост и го зарязах, влюбих се в друг и така излязох от депресията....

 
  ...


...
преди: 13 години, 14 дни
hash: ae9cde3332
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Пробвай с други хапчета. Аз смених 7 вида, но последните действат. Справи се със социофобията, при мен тя се оказа първопричината. Аз сега започвам психотерапия, така че повече съвети нямам право да давам..

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   О благодаря номер 6, имах нужда да го чуя, можеш ли да ми споделиш тези седем вида? Много ще съм ти благодарна!!! Ако не искаш тук ще ти оставя имейл!

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: ae9cde3332
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   от номер 6

разбира се че мога, но нима искаш да ги пиеш на своя глава? Според мен е редно лекар да ти ги изпише. Но наистина става с пробване. Едни имат касмет още с първите, а при мен трябваха повече. Ако настояваш ще ти ги напиша. А ако те интересува и нещо друго от моя скромен опит остави имейл.

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   Много ти благодаря!!! От цялото си сърце!!! Пиши ми - thecoollion@abv.bg

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: ae9cde3332
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   от 6

препоръчвам ти Paroxetin 40mg или някой заместител който е със същата активна съставка: Paroxetinhydrochlorid. Действието му е двойно. Депресии и социофобия. При мен подейства много добре, но го замених заради един от страничните ефекти, който разбира се, не е задължително да се прояви при всеки.
Едва след като ти се подобри състоянието с медикамент, трябва да проведеш една когнитивна поведенческа терапия.
А причината за това с ноктите потърси някаде другаде, не е от депресията.

 
  ...

...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   БЛАГОДАРЯ ТИ! А когато имаш възможост можм ли да поием малко на имейл? Или скайп?

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Писах ти писмо, дано видиш, защото се забавих, сана дълго и затова.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 14 дни
hash: f9b82c362f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Здравей, имаш депресия или поне състоянието ти е такова щом го казваш. Но това че ноктите ти се чупят показва че може да имаш и нисък калций. Което може да е причина за депресията. Когато калция е нисък невроните не работят както трябва и състоянието наподобява депресия.
Нормално при това състояние чувстваш и обща слабост и отпадналост. Може да изпиеш тонове антидепресанти, но ако не се оправи калция няма да се оправиш.

Та какво трябва да направиш:

Да идеш на лекар и да поискаш изследване на калция. Йони на калция, не просто калций. Ако намаш нисък калций, значи имаш депресия. не е това диагнозата...

Ако имаш нисък калций: трябва да се види причината за това състояние. Има 3-4 причини, лесни за диагноза.

Най-често е червата, ако флората се е изродила не може да се приема калция в кръвтта. Това се оправя с голяма доза тетрациклин и след това взимаш и ядеш кисело млеко, но заквасено от теб или купено от някой селянин. От магазина не ти върши работа, защото бактериите ги убиват за да трае по-дълго млекото. За около седмица се оправя калция. Невроните -- за около месец и половина. Но положителния ефект ще се почувства след седмици.

Може направо да пробваш с кисело млеко, без тетрациклин -- нямя да ти навреди. Ако ти помогне значи е това.

Късмет!

 
  ...
преди: 13 години, 14 дни
hash: 05d9291453
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Paroxetinhydrochlorid - трябва ли ми рецепта за него?

 
  ...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 836265d4d0
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Отг, за но 14: Да, трябва ти

Ева

 
  ... горе^

...
преди: 13 години, 13 дни
hash: 0c5459d52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

17.   Миличка, бях в твоето състояние 2 години! Все едно аз съм го писала това! Затова те чувствам близка, въпреки че не те познавам. И аз отключих депресията към 22-23 годишна от силен емоционален стрес. Отначало, точно както казваш, започна с тревожност за всичко. После премина в абсолютна апатия и безразличие, нищо не ми беше интересно, загубих интерес към нещата, които преди смятах за забавни, станах абсолютно асоциална, не исках даже да се къпя, както казваш. Беше ми абсолютно все едно даже дали ще живея, защото животът вече нямаше смисъл. Дори загубих физическото чувство за болка. Започнах да се самонаранявам и т. н. Прекъснах образованието си, загубих почти всичко. И не вярвах, че съм болна. Това всичко ти го казвам, за да разбереш, че знам какво ти е и те разбирам.
Искам да знаеш и, че това нещо е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО сериозно заболяване и не бива да подхождаш към него с лека ръка. Искам да знаеш и, че ИМА изход. Сега съм добре и онзи кошмарен период е вече минало. Ти също можеш да го постигнеш, НО обезателно ти трябва помощ, от това състояние не можеш да излезеш сама, защото НЕ е обикновена депресия, а КЛИНИЧНА депресия. В повечето случаи е генетично заложена, но може никога да не се прояви. Отключва се след силен емоционален срив или преживяване например.
Обикновено се съпровожда от мания, която се изразява най-вече в хиперактивност и невъзможност за концентрация, но може да се прояви и само депресията. Нелекувана, може да се задълбочи и да доведе до трагичен изход!!!
Обиколила съм половината психиатри в София, но ми помогна един единствен човек и това беше доктор Стоянова. Ходила съм частно при нея в един кабинет близо до Медицинска академия, но не знам точния адрес. Но знам, че работи и в психиатричната клиника на Медицинска академия. Сградата е точно до кожната клиника. Отиди и се позаинтересувай, моля те! Това НЕ значи, че си луда, искам да го знаеш! БОЛНА Е ДУШАТА ТИ!
Всъщност при депресията настъпват промени в химията на мозъка ти, затова са и лекарствата. Заинтересувай се от лекарствата Депакин Хроно от 500 милиграма и Конвулекс от 1000. Също така и задължително от Золофт! Попринцип той е против тревожност. Аз лично отказвах да го пия, защото мислех, че такова нещо не може да се контролира от хапче. Но пробвах и НИЩО не изгубих! Вярвай в каквото искаш, но пробвай, моля те!
Няма да ти помогнат нито витамини, нито приятели, нито съвети, даже самата ти си безпомощна сега пред себе си!
С цялото си сърце искам да се оправиш и да ти помогна с каквото мога. Тук не се оставят лични данни, виждам, затова и не знам как друго яче мога да си общувам с теб, но ще следя темата и ако имам възможност, бих се запознала с теб. Ще се нарека Анна, заради анонимността, която виждам, че е задължителна.
Ще чакам да пишеш.

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

18.   Страшно много благодаря на всеки от вас за съветите и вниманито! Имах нужда от надежда. Малко ме поуспокоихте и ще поработя над съветите. Дано най сетне се завърне спокойствието в деня ми и усмивката. Твърде нечестно е толкова млада да си отида от този свят.

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: bd403566dd
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Хей, къде ще си ходиш, бре? Никакви такива! Стегни се, усмихни се, контактувай си с хора, ходи на кино, театър, намери нещо, с което да се ангажираш. На 23 си! Аз съм на 33 (почти), с малко детенце, за което се грижа самичка, а то изисква много внимание и почти нямам време за себе си. Но гледам да се боря, никак не е лесно, но, понякога Животът е труден. Имаш и приятел, на когото да разчиташ, това е от изключителна важност.

Птичето

 
  ... горе^
преди: 13 години, 12 дни
hash: 0c5459d52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

21.   Към онези от вас, които дават съвети от рода на: "излизай с приятели, ходи на кино, забавлявай се, излизай, разхождай се, бори се, млада си и т. н. " ще кажа само, че НИЩО, ама НИЩИЧКО не разбират от онова, за което иде реч. Вашите трудности и депресии не приличат по НИЩО, АМА НИЩО на нашите клинични случаи. Тук човек е безпомощен. Буквално!!! Не става въпрос просто да се стегне. Цялата химия в мозъка се променя. Това не е дупка, а вакуум, в който се попада. Само човек, който е бил в това положение, може да знае за какво става дума. Така че апелирам да пишат само хора, които са имали клинична депресия или биполярно афективно разстройство, за да бъдат полезни. Защото спечелването на тази битка е по-трудно, отколкото вашите падения в живота и трудности. Разберете го! Не го казвам, за да ви се карам, но просто НЕ ЗНАЕТЕ за какво става дума!

Анна

 
  ...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 7716da8376
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

22.   Към 21 Анна :
Знаем за какво иде реч и ще ти кажа, че ако сам не си помогнеш, няма кой и не очаквай хапчета и доктори да те измъкнат. И искам да ти кажа, че мен това, което ми помогна най-много са приятелите и разходките...
Всеки помага с каквото може да е полезен, така, че коментара ти беше излишен и малко... груб!

 
  ...

...
преди: 13 години, 12 дни
hash: 0c5459d52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

23.   Към 22:
Приятели и разходки? Ок, може да помагат за лека депресия. Не съм казала, че при всеки степента трябва да е еднаква. Познавам и момиче с по-лека форма на депресия и знам какво е.
Съгласна съм всеки да помага с каквото може, но наистина гледам, че има хора, които не разбират и грам какво е това! Дават себе си за пример как са се измъкнали... а не знаят, че измъкването им не е от положението, за което говорим. Те са герой, но за себе си. Нека бъдат!
Когато аз бях в тежката форма на депресия, прогоних приятелите си, защото не ги исках. А те искаха да ме видят, да бъдат с мен. Тогава мислех по друг начин. Бяха ми безразлични, досадни, неносещи полза, жалки. Как може такова нещо да го мисли нормален човек? Е, явно нещо не ми беше наред. В това състояние приятелите ми ми бяха абсолютно безразлични. Все едно гледах предмети. Те ми купуваха плюшени играчки, а аз не исках да ги виждам. Как тогава могат да ми помогнат? Ще ти кажа как- НИКАК! Безпомощни са!
Разходки? Ще ти кажа как виждах света по време на депресията при разходка. Пак безразличен. Просто беше абсолютно непосилно да усещам удовлетворение, красота, удоволствие, нещастие, тъга. Нещата, които виждах около себе си, възприемах само с физическия им вид, не влагах никакво, никакво усещане в тях или смисъл. Дърветата са зелени и сиви, а не са красиви. Знаех, че небето и синьо, залезът-оранжев, че вятърът духа. Но нищо от това не можех да усетя. Можех да гледам как човек плаче, но за мен той беше просто човек, активирал слъзните си жлези. Не можех да разбера какво е това да му е тъжно. Не намирах смисъл да ставам от леглото, да се къпя, защото после пак ще се изцапам, да ям, защото ще го изходя. Бях мнителна и не исках да заспя нощем, държах се нарочно будна. Всичко беше сиво, вакуумно. Даже фобийте ми към височини и паяци изчезнаха. Защото и страхът е форма на усет. Абсолютно не ме интересуваше дали ще живея или умра, спомням си, че даже пресичах улиците на червено, колите ми бибипкаха, а на мене ми беше все едно дали съм тук или в отвъдното. Затова не ми пукаше. Загубих усещанията си за физическа болка. Рязала съм се с нож и нищо не съм усещала физически. Това е защото химията в мозъка се променя. А колкото и тъпо да звучи- хапчетата в този момент помагат. И никакви кина и театри, приятели и разходки не действат!!! Та нали трябва да усетиш разходката? Да почувстваш приятелите си? Дори и омразата би била усещане. А какво става когато всичко, ама ВСИЧКО ти е безразлично??? Приятелите са а, разходките не са нищо друго освен ходене сред неща...?? !! Няма как да помогнат на един буквално объркан мозък отвсякъде... Човек не може просто да се стегне! Да не би да мислиш, че съм искала да проваля и изоставя образованието си? Като на него съм държала цял живот? Още от 1 клас изкарвах само 6-ци, после и в университета бях максималистка. То беше на 1-во място, а гледах как се изплъзва от ръцете ми и бях безпомощна. Това не е депресията за приятели и разходки!!! Ако ще и коментарът ми да е бил груб- нека е! Защото понякога услугите и опитите за помощ са като мечешките прегръдки, които могат само да те смачкат без да искат... в опити за полезност.

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 дни
hash: 7716da8376
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

24.   Към 23
Не ме разбирай погрешно, не искам да се карам с никой, аз също съм била и споделям само, може да опита от всички съвети и да види кое най-добре ще и се отрази. Но искам да кажа, че трябва да се насилиш в началото, да направиш малка крачка, защото поне при мен, аз се насилих даи злизам, да общувам, искам не искам-ТРЯБВА, не може да се разчита на някакви гадни хапчета да контролират мозъка ти. Знам, че е трудно и аз не исках да виждам никой, не ми се излизаше и нямах желание и настроение, даже бях спряла да ям. Въпроса е да направих първата крачка:)Успех на всички:)

 
  ...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

25.   Леле този коментар е уникален и така ме разчувства - от авторката

 
  ...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

26.   пак съм авторката, за коментар 23 исках да оточня

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 дни
hash: 37d6fa9ff8
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

27.   Към 23, аз съм 1: Не давай оценки и квалификации, след като не знаеш "хората" от какво са се измъкнали. Писах, защото мислех, че се търси помощ в ситуацията и исках да споделя на мен какво ми е помогнало, а не за да кажа какъв "герой" съм.
Да, мислех, че става въпрос за съвет и помощ, а не да се разчувстваме. Иначе изцяло съм съгласна с 22.
Очаквах, че ще скочат медицинските лица, само като видят, че съветваме да не се вземат хапчета. Съжалявам, че писах...

 
  ...

...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 7716da8376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

28.   Към 27, аз съм 22 - Да, изцяло и аз мисля като теб, а и аз съжалявам, че писах, мислех, че тук се иска помощ и съвети, от хора попаднали в подобна ситуация или дори и съвети и мнения от не попадали, но със силна воля и характер, а то наистина стана... много сълзливо!
Аз и до сега предпочитам да дружа с хора, които имат волята и желанието да се борят, а не тук да мрънкаме и да се нагрубяваме, защото видите ли, ние, които сме го преживели в по-лек вариант=не разбираме нищо!
Успех и повече не искам да пиша, отписвам се от темата и не желая и да помагам, защото все някой всезнайко ще се намери да те осере(извинете за израза). Типично по български, Ганьо все е най-зле и все другите не го разбирали...
Всеки споделя опит, аз само казах на мен какво ми е помогнало, а тук ме нападнаха... Защо пък да не помогне и на друг! И пак казвам, най-важно е човек сам да осъзнае, че иска да промени това положение и да направи първата крачка... Както и да е...
Все пак пожелавам на авторката да се справи със ситуацията по въжможно най-лекия за нея начин, независимо как, с терапия, хапчета, воля, помощ! Успех от сърце:)

 
  ...
преди: 13 години, 11 дни
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

29.   Oт Авторката - не веднъж ви благодарих. Аз оценявам коментарите на всички. Имах нужда от съветите на всеки един от вас. И защо се запалите на един от коментаторите и съжалихте толкова. Не трябва ли да се изказва мнение и ако не сте съгласни да го опровергаете или пък да си продължите съветите към мен и да не обръщате внимание. Недейте така приятели. По-важното е че за мен вашите мнения бяха от значение и стойностни. Няма злоба в коментарите на "Анна" и 23 номер, по-скоро виждам чувствителност и, оже би лека нетакчтичност, но не и недоброжелателност. Пожелайте ми успех. Всички ми дадохте надеждица, че може щастието да се завърне в живота ми. Дадохте ми сили и сега ще ги използвам да продължа да се боря. Ще пиша по-нататък как са се развили нещата и дано имам късмет. Благодаря на всички!!!

 
  ... горе^
преди: 13 години, 11 дни
hash: 0c5459d52f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

30.   От 23: Вижте, ни най малко не ми е минавало и на ум да предизвиквам у вас съжаление или да омаловажавам опитите ви за помощ! Да, понякога съм нетактична, но ме учудва как решихте, че се тръшкам. Историята си написах, за да се опитам да ви обясня ситуацията за която иде реч, за да се опитам да ви доближа до случващото се, а не за да ви отдалечавам. Не съм я писала за мен. Аз си я знам. Пиша я, за да ви обясня разликите. Исках да видите тези разлики нагледно. Лично аз мразя да ме съжаляват и ужасно съжалявам, че сте приели думите ми погрешно и с различно послание от това, с което тръгнах да ги пиша.

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: 7716da8376
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

31.   Аз съм 22
Аз не искам да се карам с никой и на теб и на всички тук пожелавам само здраве, то е най-важно, желая ви го от сърце и много успех, дано всичко се оправи и остане далеч в миналото, нека се радваме на живота и хубавите неща приятели:)
Ако съм обидила някой се извинявам:)
Слънчев ден на всички:)

 
  ...
преди: 13 години, 10 дни
hash: eca7f618a3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

32.   Към 23, аз съм 1: не се сърди, всичко е наред.
Реагирах към тебе, защото казваш, че не сме преживяли състоянието на авторката - преживяли сме го. Няма противоречие, всички сме прави, само моля ви не казвайте, че не знаем за какво става въпрос - знаем.
За авторката, МНОГО се радвам, че си осъзнала силата си и ще я използваш, и че ще пишеш как вървят нещата, УСПЕХ НА ВСИЧКИ от сърце.

 
  ... горе^

...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bbc9c3dbca
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

33.   Това е супер тежка форма на депресия!!! Случайно попаднах на статията, тъй като търсех информация за едни лекарства и се учудвам как е възможно човек да изпадне в такава дупка?

Ще ти кажа само да прочетеш "Кръстникът" на Марио Пузо и го погледни от поучителната му страна! А иначе нямам идея как си стигнала дотук и до това да бъдеш асоциална, но небива това да продължава!!! Депресия не се лекува с нищо, тя се преживява... Сама можеш да теглиш една ... на всичко и да си кажеш, че си по-силна от всичко и ще се справиш!!! Антидепресанти, имуностимуланти и пр. и пр. - пълна глупост!!!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

34.   Здравей 33 и аз се чудя, на 23 съм само, хубаво, възпитано момиче, казват ми, че съм умна, че съм била много силна. Чудесно, но с тази гадост не мога да се справя. Не знам вече какво ще стане.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c31f3816b8
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

35.   И аз съм претърпял тази гадост за която говориш отне ми около 2 и половина 3 години, като първо от хапчета без ефект абсолютно никакъв, през психолози, терапевти пак нулев ефект. И постепенно преодолях тази депресия като спрях хапчетата започнах да спортувам колкото и да ми беше тежко в началото и си казах отделям енергия за спорта и само за спорта и постепенно депресията изчезна напълно. А повярвай ми беше голяма депресия голямо чудо, нямах желание дори да се оплаквам пред някого постоянно бях в напрежение от "нещо". И знай един път пребориш ли се ще се чувстваш невероятно жива поне така е с мен. периода на възстановяване ми беше 25-27-8г. Успех и да знаеш че всичко има край.

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 04f7a0b937
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

36.   Благодаря приятелю, не зная колко зле си бил, но наистина ужасно ми е меко казано

 
  ...
преди: 12 години, 9 месеца
hash: e7dfd03763
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

37.   Аз лично страдам от агорафобия много е тежко не се подлагам на лечение защото нямам избор майка ми е съкратена заплатата ми е нищожна и се налага да работя с клиенти които са свидетели на симптомите ми. Налага ми се да им търпя провокациите за капак на всичко търпя комплексите на управителката върху мен когато не е на кеф. Това треперене което се появява когато тряба да обслужвам повече клиенти все по трудно контролирам.

Отскоро започнах да спортувам и да се храня
нормално (макар и на сила). Искам да ви кажа че преди да ми се отключи тази фобия бях страхотен перфекционист и нямах грешка не обръщах внимание на завистливците както и на шефката ми, но явно да се бориш сам е по трудно отколкото очаквах. Тотално се сринах опитвам да се боря както преди но някак си не се получава. За пръв път в живота си досега не знам какво да правя адски объркан съм.

 
  ...

...
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 9bc309f08c
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

38.   Нека обесня какво представлявава клиничната депресия. Аз страдам от нея. При мастурбация не изпитвам никакво удоволствие, при упражняване на хобита също, любима храна също. Спя по 4 часа най-много. Клиничната депресия представлява хормонално нарушение! колкото и да се "стягаш" дори и да си бил "най-стегнатия" преди нея, не става. Мойте мъки продължават 4 месеца. Стискам зъби всеки ден, и се здържам от самоубийство само защотото знам че има изход но кога??? биохимията ще реши. Тази коварна болест не мога да я пожелая дори и на най-големия си враг! Успех на всички със справянето. Александър на 21 с разбита душа.

 
  ... горе^
преди: 11 години, 11 месеца
hash: 5ff4c18ca3
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

40.   А защо не опитате да смените местоживеенето си? Не знам според мен ви трябва нова среда, работа и дори познати.

 
  ...
преди: 11 години, 6 месеца
hash: 7c1fe52039
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

41.   Мен ме спасиха констелациите. Потърси инфо в нета. Виждам, че прeи доста време написан този зов за помощ. Все пак споделям, дано да съм полезна... Излизане от ада има! Успех.

 
  ...
преди: 11 години, 4 месеца
hash: 4aa07838fd
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

42.   Борбата ми с депресията започна в началото на ноември 2009г. Тогава незнаех нищо за нея. Бях слушал но мислех, че е привилегия на разглезени фимови звезди. Удари ме внезапно. Някаква добре заключена преди врата в душата ми се отвори и вътре нахлу негативна енергия, бликаща от кой знае коя дупка на ада. Бях шокиран! Потъвах в черната дупка ежедневно, сантиметър по сантиметър. Безсънието от ужаса още повече ме натискаше в бездната...

 
  ... горе^
преди: 10 години, 9 месеца
hash: 62ef294b0f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

43.   Виждам, че последният коментар е сравнително отдавнашен, но все пак реших да пиша. И аз търся начин за излизане от депресия. Само че аз бях на терапия и сега излизам от нея, защото на фона на терапията, също правя депресивни епизоди. Смятам, че не ми помага, поне в дългосрочен план и затова мисля да продължа намалявайки и спирайки напълно лекарствата. Трудно ми е в момента. Много ми се иска да успея. Обнадеждават ме горе-написаните постове. Бях при лекар хомеопат и според нея това, което чувствам в момента, се дължи на страничните действия на антидепресантите, които съм пила в продължение на няколко години. Даде ми капки и ми каза постепенно да спра антидепресанта и този отвратителен ривотрил/пия само 0, 25/. Но в момента ми е трудно и затова пиша.... Предстои ми почивка със семейството ми и не знам дали ще се справя...

 
  ...

...
преди: 10 години, 2 месеца
hash: e5216b0043
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

44.   Бих се радвам 23 да сподели как се е измъкнала, разбира се ако още влиза тук.
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 8 години, 8 месеца
hash: d9165f2e87
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

45.   Липса на витамин Д и Цинк. Да се взима сутрин и обед по 250мг НИАЦИН, по 5 000 IU D3, по 1 таблетка витамини B50, по 1 таблетка мулти витамини с Цинк 10-15мг, вечер двойна доза - тоест 500мг ниацин, 10 000IU D3, 2 таблетки витамин B50, 2 таблетки мултивитамини с цинк. И по 2 таблетки витамин Це след хранене. Да се набляга на банани, и къри.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker