Зъболекар, който ми съсипа живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (100865)
 Любов и изневяра (23909)
 Секс и интимност (11775)
 Тинейджърски (20535)
 Семейство (5093)
 Здраве (8093)
 Спорт и красота (4225)
 На работното място (2314)
 Образование (6215)
 В чужбина (1343)
 Наркотици и алкохол (961)
 Измислени истории (742)
 Проза, литература (1531)
 Други (13976)
 Избор на редактора (147)
 
Зъбни импланти
Възстановете Вашата усмивка в рамките на седмица!

Зъбни импланти - цени

 

  

Споделена история от Здраве

Зъболекар, който ми съсипа живота
преди: 2 години, 2 месеца, прочетена 1832 пъти
Здравейте.
Аз съм момиче на 19 години от Бургаска област.
Истината е, че като малка не спазвах почти никакви хигиенни навици относно зъбите ми. Но с течение на годините, това се промени коренно.
Бях на по-малко от 12 годинки, когато трябваше да ми се омъртви 6-ти кътник, долу в ляво. За жалост, обаче дори тогава не бях попаднала на добър зъболекар и години по-късно се разбра, че каналите не са били запълнени. Та поправих тази грешка, когато го разбрах.
Запознах ви със зъбчето, за което ще говоря от тук-нататък. От вас само моля, да следите много вниманително последователността от действия и да изразите мнението си накрая.
На 28ми Октомври, този въпросен зъб, се счупи докато ядох хамбургер. Да знам, звучи много нелепо, но е факт. Консултирах се с майка си и с баща си, да ме насочат към добър стоматолог-хурург, за да ми извади зъба и ме насочиха към въпросния лекар.
Ще карам направо.
На 31ви Октомври в 11:30 на обяд, официално зъба беше изкаран, без да усетя никаква болка, нито нищо(Нормално, все пак бях на упойки)! Цитирам думите на зъболекаря, след като ми бе изваден зъба: " Сега дръж тази марла върху раната 30 минути, без никакво ядене поне 2 часа, никакво пушене 8 часа, никакво вдигане на тежко, напъване, плюене, смучене и навеждане. ". След като ми каза тези неща, си разменихе довижданията и се прибрах вкъщи. 30 минути по-късно, адската болка започна! Започнах да плюя кръв навсякъде, дори не беше плюене, а от рев, слюнката сама падаше от устата ми, като водопад, все пак упойката вече беше минала. Аулини ли не бяха, нимезили ли не бяха, аналгини, ацефеини, боже просто дай ми нещо само и само да спре! Пих каквото пих, от плача се изморих и заспах. Искам да вметна, че тези 2 минути спокойствие, след болката и преди да заспя беше най-хубавия подарък от живота.
Без да разправям допълнително
1-ви ден от ваденето: Болеше, аулините помагаха, но само за 30 минути. Споделях на родителите си, но те мислеха, че това е нормално, защото все пак е травма. Заспиването беше кошмарно.
2-ри ден от ваденето: Събудих се, ревах от болка, пих аулин, заспивах. Събуждах се, ревах от болка, пих аулин, заспивах.
3-ти ден от ваденето: Повторение на ден 2.
4-ти ден от ваденето: Повторение на ден 2 и 3. Споделям на родителите си: " Много ме боли, наистина не мога повече, не го понасям ".
5-ти ден от ваденето: След като зъболекаря ми не ми предписа антибиотик, трябваше сама да си го изпрося от него по телефона. Навих майка ми да отидем на друг зъболекар. Споделих и: " Мамо, боли ме като пия вода, боли ме дори когато дишам, не празното място, а зъба до него. Езика ми целия е надран, не мога да говоря, много ми е зле ". Тя естествено се притесни и побърза към другия зъболекар. В момента, в който си отворих устата, чейнето и падна, косата и настръхна, очите и щръкнаха като на златотърсач. " Боже господи, кой ти причини това? Цялата ти кост е счупена, половината ти 5-ти зъб е отвън, имаш сумати парчета счупена кост във венеца ". Е това беше. Чух го. Чух някой да ми казва, това, което аз се опитвах да обясня на родителите си, как го чувствам. Вече беше късно за каквото и било, а аз бях на прага да припадна от болка прибрахме се вкъщи.
6-ти ден от ваденето - О П Е Р А Ц И Я. Чудесни новини! Оказа се, че не просто съм имала оголен корен, счупена кост и т. н, но се оказа, че съм имала и 3 кисти във всеки един от корените. Всеизвестния "зъботрошач", който ми извади зъба, не е промил раната ми дори, как иначе да види, че съм имала кисти. Отделно е кълцал с клещите накъдето му падне. Дори не ми беше поискал рентг. снимка на зъбите, все едно наизуст знаеше кой корен накъде расте.
Опитах се да звуча саркастична и да вложа ирония в цялата история, но истината е, че това е деветия ден.
За 9 дни, аз, първокурсничка в университет, изпуснах 3 контролни и сумати материал. Наложи ми се да пия хапчета за нерви, понеже получавах паник атаки от болката. За 9 дни, аз се събуждам с рев от болка и се моля на ако това продължи, просто да умра. Този доктор, отне 9 дни от живота ми, и ще продължава да ги отнема.
По време на операцията, бях на 6 упойки. 1 час им отне да премахнат парчетата кост и кистите, толкова зле беше всичко. Упойката премина, а аз тепърва трябва да бъда зашита. Умрях на този стол. Исках да умра. 1 час съм ревала като животно, което го изтезават, с гърчове, давения и всичко.
Благодаря ви на всички стоматолози, лекари като цяло. Продължавайте да си купувате дипломите с пари и да отнемате човешки животи.
Едно знам, последните дни нанесаха такава травма върху мен, че дори и след операцията, когато болката вече започна да затихва, аз се страхувам, и от страх пия хапчета за кръвно и болкоуспокоителни. Страх да не преживея същото нещо отново.
Благодаря за вниманието.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
 
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3e7e37ad04
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

1.   Мамка му, момиче! Наистина много си преживяла. Наскоро и аз посещавах зъболекар заради счупен умъртвен зъб от преди. Добре, че поне каналите са били запълнени, но засега не се стигна до вадене. А й това ми е единствения 'ремонтиран' зъб.
Аз лично поразпитах няколко човека, от кой зъболекар са доволни в града. Живея в малък град и може да разбереш от хора, които са патили.
Но такива немарливи зъболекари, не трябва да практикуват професията си.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bd5b81d3d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

2.   Ужас! Човек винаги трябва да пита какво ще прави стоматолога, как става процедурата и винаги да поглежда резултата още като е при него на огледало.
На мен умниците пък ми направиха кореново лечение без да има нужда. Ходих два пъти при различни стоматолози и все част от пломбите са върху венците и ги възпаляват, а трябва само да подменят старите.
Нямам думи.
От тогава насам съм безкомпромисен към тия.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 4146bb5c1c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

3.   Не ти се подигравам на преживяванията, ако са истински, но ето мнението ми.
1. Ако беше толкова информирана, щеше да си търсиш правата по съдебен ред. Щяха да ти го кажат и другите зъболекари, при които си била в последствие. Българите доста се изпекохмек като демократи.
2. Нещо, което няма как да знаеш: аспиринът усилва кръвта, а в ацефеина какво има? Разбира се, как се досети.
3. Провокативните и гневни слова ме карат да си мисля, че темата ти е фейк. Несериозно е от страна на модераторите да я публикуват. Освен това, ако искаше да оплюеш някого, щеше да си дадеш воля в друг форум или дори фейсбук, като нямаше да пропуснеш и името на доктора.
4. В Бургас има много малко лицево-челюстни хирурзи.
5. На всички, които тепърва ще лаят: спокойно, български лекари с купени дипломи почти няма; за тея ниски заплати не си струва да я купуваш. ;) Бъдете благодарни за добрите лекари (а те са много), дано не попадате на некадърни такива (съществуват някакви бройки), че скоро няма да има никакви лекари и ще е много забавно.
6. Зъболекари ще има, защото техните услуги могат да са частни и отлично заплатени.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 110c315f49
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

5.   Ужас... съчувствам ти, и на мен една зъболекарка ми прецака зъба, имаше кариес, и не го беше промила като хората накрая, та чак 2 месеца по-късно стана ясно, че зъбът има гангрена и беше такова чудо докато го оправят.. Беше ми се подул венеца, цялата лява буза и беше тръгнало нагоре към главата чак!! Съжалявам за това, което се е случило. :с Дано всичко е наред вече, прегръщам те <3

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: bf0a0c3e17
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

6.   Олеее! Като човек преминал през гангрена на зъб мога само да ти съчувствам и да се радвам, че имах късмет да попадна на свястна зъболекарка. Жалко само, че жената се пенсионира наскоро и сега ако ми се наложи да ми правят зъб, направо ме е страх на кого ще налетя. Та, важното е, че вече всичко е минало благополучно и след време и нервите ти ще се успокоят, но друг път не ходи при случайни "касапи", ами поразпитай приятели и познати от кой зъболекар са доволни и в бъдеще ходи САМО при него! Това със зъбите хич не е шега работа и човек трябва да внимава.

 
  ...


...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 3a05984f13
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

7.   Номер 3, ти целия си фейк!

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 07858578f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

8.   Като роднина на семейство стоматолози имам какво да ти кажа по темата. Първо никой стоматолог няма вина, че ти не си имала хигиенни навици. Второ самия разказ говори за какво става въпрос, зъб №6 или първи кътник пониква към 6-7 г възраст, но коренът му е недоразвит и се развива в продължение на 3-4 години, тоест този ти зъб е бил развит около 11г възраст и на 12г се е наложило да вадят корена му!? ! Всеки който е имал кариеси знае и времето за което те достигат до корена на зъба, над 1 година, тоест твоите родители не само че не са те научили на устна хигиена, ами и не са те водили два пъти годишно на профилактични прегледи за да бъде хванат проблема навреме. Другото, което е, зъб с незапълнени канали боли, ако първия ти стоматолог не е запълнил каналите ти е нямало как да издържиш дори няколко седмици на болката да не говорим години. Най вероятно след първото лечение, което е било добро за мен, щом си нямала болка няколко години, ти си продължила да не посещаваш профилактични прегледи, в даден момент ти е паднала пломбата ти пак не си обърнала внимание, кариес е продължил да рови и тъй като зъба бил умъртвен не те боли и на теб не ти пука. Отишла си на лекар чак когато си имала вече счупване болката и абцеса. Родителите ти са препоръчали стоматолог-хурург не според това колко е добър в работата си а според цените на които работи, защото обикновено става въпрос за бедни хора. За повечето хора които нямат редовна грижа за зъбите си добър означава евтин!!! А евтиния стоматолог за да има повече клиентела спестява парите на клиента за снимка и работи на късмет, в 99% от случаите с огромен кариес и начупена коронка клиента няма киста а болката му се дължи на абцес, а и обикновено клиентите са достатъчно бедни за да нямат пари да го съдят. По процедура се прави снимка преди и след лечението на нерв на зъба /за да се види добре ли са запълнени каналите/, и се показва стара или прави нова снимка преди вадене и ако има съмнения и след вадене, обаче всяка снимка струва пари а българина беден и лекаря който сте избрали не само че е имал стеснение да ти поиска да направиш снимка ами и дори не ти предписал антибиотик защото сте показали че нямате финансови възможности.
Още нещо лекаря ти е препоръчал да не се напъваш, а ти само 30 мин след това си започнала рев който си е чисто напъване. А и самото пиене на вида и количеството лекарства, които споменаваш ме учудва как не си си докарала нещо по лошо. Аулинът е нимезулид и се пие по не повече от 2 прахчета на ден, в момента в който пиеш и аулин и нимезил съчетан с аспирин /ацефеин/ и то толкова на често си за болница с натравяне, то затова си и заспивала де, ама кой да се осети че е натравяне. Затова има наредби в аптеките нимезулидите да се дават само с рецепта, но има аптеки, които не спазват наредбите. Следващия път избирай качество и макар цената да е по висока вече си разбрала че понякога евтиното излиза доста по скъпо.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2baec1185f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

9.   И аз като малка бях скарана с устната хигиена и имах доста кариеси, които с времето си ги оправих. За щастие нямам опракване от зъболекари по Горна и Търново. Доволна съм от зъболекарите в търновската стоматология. Преди години положението беше зле и там ми правиха и операция, която мина успешно, носих и брекети, лекуваха ми и гранулом и за сега да чукам на дърво нямам проблеми. Но това през което си минала наистина е много гадно! Тези хора само парите ги интересува и нищо друго.

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 8a11540a4b
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

10.   №8, доста пространен коментар. Нищо ново не казваш - българинът като цяло е беден, въпреки че работи. Цените на стоматолозите са космически за работещите бедни. Има и доста некадърни стоматолози. И извинявай, ама ако ти или твоите роднини стоматолози изпращате на снимка и изписвате наложителни за лечението антибиотици според платежоспособността на пациента, сте много зле.

 
  ... горе^
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 07858578f2
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

11.   №10 много грешиш! Българина не е толкова беден да не може да си позволи да ходи два пъти годишно на профилактичен преглед по 2, 90лв и да си хваща кариесите отрано, кариеси чиито лечение плаща здравната каса. И всъщност всичко ще струва едни 6лв годишно и ако имат малък кариес и искат по качествена пломба от тази която плаща касата ще си доплатят малко, но в никакъв случай при навремено лечение не може да става въпрос за космически суми.
Твърдя че болните зъби на българина се дължат на незаинтересованост и липса на хигиена, а не на бедност. Повечето българи докато не го заболи и не се подуе с абцес на стоматолог не стъпва.

 
  ...

...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: b99c02fdae
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

12.   Невероятна драма за зъбни проблеми. Хората имат къде по-сериозни проблеми. Ти си ревла, не виждам как ще се оправяш в живота. И защо трябва да обиждаш лекарите, нима другият доктор не ти помогна?

 
  ...
преди: 2 години, 2 месеца
hash: 2d5ff31d65
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

13.   От авторката:
Историята ми е напълно истинска, и не желаех да я публикувам в ФБ, за да не изглеждам като драма принцеса, затова я споделих тук.
Фамилията на този зъболекар е - Дончев. А според вас, от толкова болки, как да мисля как да го осъдя, като просто исках да оздравея час по скоро. Моля ви престанете с цялата омраза. А вземете поука от моята грешка. Грижете се за хигиената си НАВРЕМЕ, и ако не дай боже стана време за вадене на зъб - задължително със снимка и на правилния зъболекар. Дори няма да си губя времето да обяснявам, защо историята ми е истинска.
Вече се чувствам по-добре. Раната зараства след операцията. Благодаря ви.

 
  ... горе^
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: b8313078ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

14.   Заради това,което Иванка Обрешкова-ортодонт в Бургас причини на детето ми, тя заслужава да отиде в затвора за дълго, да загуби завинаги правото си да практикува професията, да възстанови цялата сума,която получи от нас и освен това да ни плати обезщетение за причиненото! Ще отнеса въпроса към Сдружението на стоматолозите в България, това лице трябва да си плати!

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: b8313078ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

15.   Иванка Обрешкова е класирана в черния списък на стоматолозите в България
Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие от страна на ,,доктор" Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България"! Не зная от къде да започна...
Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше две криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор". Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Постави брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене. През 2016 година посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни. За последно дъщеря ми посети кабинета й само преди двадесет дни, като естествено последната е изказала ,,компетентно мнение" че всичко е наред...На всичко отгоре ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ не й е издала касов бон за платения преглед! Къде са данъчните?
От своя страна ние потърсихме помощ от препоръчан ортодонт в София миналата седмица. При прегледа той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението от това ,,светило" на медицината...
Куриозът е,че към настоящия момент дъщеря ми е студентка специалност ,,Дентална медицина" и бъдеща зъболекарка,а я осакати нейна колежка.
Какво ни предстои сега:
Освен ядрено-магнитен резонанс трябва да се направят много други изследвания, за да се стигне до точната диагностика, а именно:
Пародонтален статус,саниране на съзъбието,взимане на зъбни отпечатъци,оклузограми,изготване на фотодокументация,кондилография,пълен функционален и естетически анализ на съзъбието и захапката на TMJ,диагноза,съставяне на мултидисциплинарна стратегия на лечението,примерен mock-up,представяне на пълния анализ и план на лечение. До тук изброените манипулации включват клиничната част на лечението, а лабораторната част включва сканиране,сегментиране,изготвяне на гипсови модели,brooks checher,включване на гипсови модели в артикулатор.
След като се направят всички горепосочени изследвания, тепърва ще се пристъпи към закупуването на нова шина на дъщеря ми,която тя ще трябва да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да бъде такава и освен непрофесионалното поставяне на брекети,тази шина от своя страна също е допринесла за изместването на ставата,предизвикването на сублуксация и промяна на захапката...Интересен факт е и този,че шината,която закупихме от Обрешкова беше направена БЕЗ СЪЩАТА ДА ИЗИСКА И НАПРАВИ НА ДЪЩЕРЯ МИ КАКВИТО И ДА Е ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО, като гореизброените.Друга грешка е това,че ретайнера не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца. За съжаление разбрах,че не само моето дете е станало жертва на Обрешкова. Това се е случвало на доста други малолетни нейни пациенти.
Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в България лекар осъден НЯМА!
Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!
Прочетена 2173 пъти

 
  ...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: b8313078ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

16.   Иванка Обрешкова е класирана в черния списък на стоматолозите в България
Драги читатели, на вашето внимание днес ще предоставим изповедта на една майка, чието дете е жертва на брутална лекарска небрежност и безхаберие от страна на ,,доктор" Иванка Обрешкова, ортодонт в Бургас. Публикуваме без редакторска намеса отвореното писмо до нас:
,,Здравейте, приятели от сайта ,,Антена България"! Не зная от къде да започна...
Преди 8-9 години дъщеря ми се нуждаеше от поставяне на брекети,поради това,че имаше две криви зъбчета. Отидохме при Иванка Обрешкова, която тук няма да наричам ,,доктор". Още на първата ни среща ми направи впечатление, че е доста груба и арогантна, както и прекалено високомерна. Постави брекети на дъщеря ми, които тя носеше близо 2 години. След като свали брекетите и би следвало всичко да е наред, малката започна да се оплаква от силна болка при дъвчене. През 2016 година посетихме хирург, който след разчитане на рентгеновата снимка изказа мнение, че има изместване на ставата от ставната ямка долу в дясно, точно където са болките. Посъветва ни да се върнем при ортодонта, който да оправи проблема,причинен от самия него. Тогава Обрешкова обвини лошия въздух в града за състоянието на детето ми. Взе пари, за да постави меки шини, които тя да носи през нощта,без предварително да направи други изследвания,с цел точна диагностика. Изпълнихме всичко, но вече 3 години болките не спират,дори стават по-силни. За последно дъщеря ми посети кабинета й само преди двадесет дни, като естествено последната е изказала ,,компетентно мнение" че всичко е наред...На всичко отгоре ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ не й е издала касов бон за платения преглед! Къде са данъчните?
От своя страна ние потърсихме помощ от препоръчан ортодонт в София миналата седмица. При прегледа той остана потресен от множеството грешки, допуснати в лечението от това ,,светило" на медицината...
Куриозът е,че към настоящия момент дъщеря ми е студентка специалност ,,Дентална медицина" и бъдеща зъболекарка,а я осакати нейна колежка.
Какво ни предстои сега:
Освен ядрено-магнитен резонанс трябва да се направят много други изследвания, за да се стигне до точната диагностика, а именно:
Пародонтален статус,саниране на съзъбието,взимане на зъбни отпечатъци,оклузограми,изготване на фотодокументация,кондилография,пълен функционален и естетически анализ на съзъбието и захапката на TMJ,диагноза,съставяне на мултидисциплинарна стратегия на лечението,примерен mock-up,представяне на пълния анализ и план на лечение. До тук изброените манипулации включват клиничната част на лечението, а лабораторната част включва сканиране,сегментиране,изготвяне на гипсови модели,brooks checher,включване на гипсови модели в артикулатор.
След като се направят всички горепосочени изследвания, тепърва ще се пристъпи към закупуването на нова шина на дъщеря ми,която тя ще трябва да носи денонощно близо година. Тук е мястото да уточня,че шината ,поставена от Обрешкова е мека,а съответно не е трябвало да бъде такава и освен непрофесионалното поставяне на брекети,тази шина от своя страна също е допринесла за изместването на ставата,предизвикването на сублуксация и промяна на захапката...Интересен факт е и този,че шината,която закупихме от Обрешкова беше направена БЕЗ СЪЩАТА ДА ИЗИСКА И НАПРАВИ НА ДЪЩЕРЯ МИ КАКВИТО И ДА Е ИЗСЛЕДВАНИЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО, като гореизброените.Друга грешка е това,че ретайнера не е свален след вече цели шест години.Това е трябвало да се направи след втората година от махането на брекетите.
След като спре да носи новата шина, на дъщеря ми трябва да се поставят НОВИ БРЕКЕТИ, които да нормализират всичко. Това ще ни коства страшно много пари, загуба на ценно лично време, физическа болка ,също и емоционална травма.
Желая само този случай да стане достояние на колкото може повече хора,за да не се случва на други пациенти, обикновено деца. За съжаление разбрах,че не само моето дете е станало жертва на Обрешкова. Това се е случвало на доста други малолетни нейни пациенти.
Разбира се,ще заведем граждански иск,но не се надяваме на успех,тъй като в България лекар осъден НЯМА!
Благодаря за съдействието! Бъдете здрави!
Прочетена 2173 пъти

 
  ... горе^

...
преди: 4 месеца, 14 дни
hash: b8313078ac
гласове:
1 2 3 4 5
  (2104907 гласа)

17.   Hristo said on 08/09/2020 06:39:

Христо Бекяров Това лице е считано за светило в своята област от национален мащаб. Преди 10 години имах нещастието да контактувам с това лице(дъщеря ми имаше криви зъбчета). Обрешкова да се опита да ме убеди че едва ли не сме закъснели с поставянето на брекети. При консултации с други ортодонти(ИЗВЪН БУРГАС) се установи че няма нужда от каквато и да е интервенция в устата на дъщеря ми. Явно целта на това лице е била само и единствено ПЕЧАЛБА, не лечение.
Апел към всички, особено родители на малки деца -при сериозни диагнози ВИНАГИ търсете второ мнение.
Vesi said on 08/09/2020 06:40:

Veselina Jecheva Ужас, навремето водих сина ми при нея за второ мнение за брекети. Искаше двойно повече пари от другата зъболекарка, а и донякъде не ми вдъхна доверие. В крайна сметка избрахме д-р Балева и сме доволни
mariana said on 08/09/2020 06:41:

Mariana Varbanova Не съм доволна и престанах да водя дъщеря си при нея и от лечението и от държанието, , , , , , , последния път като ходихме преди години закъсняхме с дестина минути и обясних че не съм от града и имам новородено бебе в къщи при което ми беше казано че ще трябва да изчакам цялата опашка от хора с часове, , , , , ,
zdravka said on 08/09/2020 06:41:

Здравка Димитрова Много нагла, арогантна и груба жена. Бяхме при нея преди 2 години, прегледа ни беше има няма 10 минути, грабнах си детето, платих си прегледа и си тръгнахме. Едва ли не сме закъсняли и веднага трябвало брекети, пълни глупости! След консултация с други две ортодонтки детето въобще не е за брекети. Много алчна женица
elena said on 08/09/2020 06:42:

Елена Гочева Некадърна, ужасно алчна и високомерна. Съжалявам за мъките, които ви е причинила, за тревогите и болките на детенцето. Търсете си правата. Аз също бях нейн пациент, доволна съм от крайния резултат, но през самото лечение бях с ужасни болки точно поради некадърност и груби грешки, които доста късно отчетох като такива…
nadq said on 08/09/2020 06:43:

Nadya Avramova Ние издържахме от началото до края. Беше си изпитание. Нещата се проточиха много, удължи се периода, детето имаше безсънни нощи, много болка, но знаехме че е за добро, сметката порастна от 2600 на 4200
Все не се виждаше края, важното е обаче че всичко завърши долу горе добре
dimitar said on 08/09/2020 06:44:

Dimitar Atanasov Ако не се лъжа на времето ми взима 500долъра, още бях ученик и носих брекети първо 2г после още 1г. Ефект нямаше.
mariq said on 08/09/2020 06:44:

Maria Kostadinova Здравейте! Ние също сложихме преди почти две години брекети при Обрешкова. Вярно е, че е доста груба и арогантна, но не и оставам длъжна в това отношение! След два месеца махаме брекетите и се надявам всичко да е наред, защото не за първи път слушам и чета негативни отзиви. Последния куриоз при нас беше, че август месец Обрешкова беше решила да мери температурата на пациентите си. Ок, но не знам какъв беше този термометър, че почти всички 10 човека, които чакаха отвън бяха с по 39, 5 температура включително и дъщеря ми! Казала и да отива и да ляга, че сега я почвала болеста???? . При което взимам дъщеря ми и отиваме да мерим температура с още два термометъра. Естествено температура няма! Звъннах на Обрешкова и я поставих на мястото и! Мънкаше по телефона и не знаеше какво да каже, защото и пратих и два клипа как мерим температурата. При повторното ни посещение преди няколко дни дъщеря ми сподели, че била изключително любезна, както никога до сега. Надявам се при нас всичко да е наред с лечението, защото в противен случай ще и се наложи да ни върне едни 5000 лева! Не бих я препоръчала на никой! И съжалявам, че не се разровичках повече за нея. Честно казано съм доста притеснена! Имаме и други случки през тези две години, но е дълго за обяснение. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ!
Paloma said on 08/09/2020 06:48:

Paloma Takova НЕ!
Изпрати ме със сина ми на зъбна снимка (3, 6м). А оттам се изненадаха, защото успешна снимка на най-малкия пациент била на 5г и то само веднъж! Дойдохме с анамнеза, Обрешкова не пожела да попълни протокол за проведен преглед, който беше абсурдно кратък и скъп като цена.
Закъснели сме с лечението…казва!?
Моника said on 08/09/2020 08:48:

Monica Teneva Само като й чуя името и настръхвам. Бях й пациент около 3години.
Данчето said on 08/09/2020 08:58:

Йорданка Маринова И моята дъщеря беше при Обрешкова и тя каза, че трябва да носи телчета 1 год. След 1 год. и 6 месеца ни съобщи, че трябва да продължи с носенето на телчета поне още 6 месеца, съответно всеки месец 20 лв. Писна ми и спряхме да ходим при нея, но зъбите на дъщерями си бяха все още неоправени. заведох на на друг ортодонт и сега сме с брекети. Ефект има, а на всичкото отгоре е и нагла.
майка на потърпевш пациент said on 08/09/2020 14:02:

Когато на 6 август дъщеря ми е отишла на преглед при Обрешкова й е платила, но последната не й е дала касов бон!? След разговор с детето си установих, че при нито един от прегледите през последните години не му е давана касова бележка! Къде са данъчните, питам? !? !? !
Заключение said on 09/09/2020 11:51:

Изводът, който всички трябва да си направим е следният: Обрешкова първоначално плаши родителите, че са закъснели с лечението на децата си, след което като рицар в бели доспехи предлага своята, , квалифицирана помощ, , и спешно се заема да оправи проблема. Ако родителите са достатъчно интелигентни отиват и търсят второ мнение, като се оказва, че детето им изобщо няма нужда от поставяне на брекети. А когато постави такива, прецаква тотално захапката на пациента, предизвиква сублуксация, което обаче обяснява с влажния въздух в Бургас. Взима ви още пари, за да сложи неправилна шина, която уж да оправи проблема, но се оказва, че тя не само не го оправя, но го задълбочава. Пак отивате при арогантната баба и казвате, че няма ефект и детето ви още има болки. Пак съответно получавате отговор, че проблемът е от въздуха… Какво ви остава- започвате отначало при друг кадърен ортодонт, плащате наново същите пари, дори и повече и ходите по мъките още няколко години. Баба Обрешкова отказва да поеме отговорност. Ако желаете да си спестите всичко това-бягайте от нея в дън гори Тилилейски.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker