Бързо и здравословно хранене, без миене на чинии. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121037)
 Любов и изневяра (29669)
 Секс и интимност (14348)
 Тинейджърски (21878)
 Семейство (6463)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3166)
 Образование (7294)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18483)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Бързо и здравословно хранене, без миене на чинии.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1358 пъти
Предложете ми някаква диета, хем да е здравословно, хем да не се налага да готвя и да мия чинии, най-много 1 лъжица или вилица.
Засега съм се спрял на кисело мляко с варени яйца, хляб и някакви мезета (суджуци, луканки). Може от време на време да разнообразявам със салати (зеленчуци, плодове). Живота е прекалено кратък, за да си губя времето със скучни и рутинни задачи като готвене и миене на съдове, по-добре да правя нещо смислено.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: fc4a1e3cc3
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Толкова ли те мързи да измиеш 1 чиния и една чаша?
Утре ще те домързи и да се изкъпеш под предтекст, че видиш ли е много скучно!
Няма как да е здравословно без необходимата хигиена.

Между другото защо ти е да ползваш изобщо лъжица или вилица, можеш директно с пръсти да ядеш!

Ме

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e31ce5c3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Растително суровоядство (raw plant based diet / raw vegan diet). Без екстрахирани мазнини дори да са нерафинирани и 'сурови', сол до 3 гр. на ден. Разгледай в интернет има много информация. Основно пия плодови смутита, ям цели плодове, и салати, в които слагам блендирани ядки (единствената полезна мазнина) и малко сол. Не бих го нарекла диета, защото аз не отслабвам с това хранене (40 кг. съм на 160 см. ), но аз и не искам, ако си с наднормено тегло, ще отслабнеш, със сигурност. И спорт. И разделно хранене, плодовете се ядат преди зеленчуците, но като цяло, всичко е лесносмилаемо и не са нужни по 4-5 часа на определена храна, за да се разгради. Храни се така и след време ще усещаш гадната воня на храни готвени с олио, на пакетирани разни 'храни', на месото и млечните, това е така, защото вкусовите ти рецептори, обонянието и тялото ти ще са пречистени.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e31ce5c3a1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   А и никакви цигари, алкохол, сокове и каквито там неща има за пиене. Ще пиеш вода и фрешове с пулпата, но водата ти е основната течност.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 36af5a1f20
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много ми се иска да разбера, какво точно смислено би направил, спестявайки време от готвене и миене на чинии...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e19096a02e
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Мдаааа, суджуците и лукакните са върха на здравословното хранене!
И да те светна- има направени миялни машини!

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 16e602c01d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Интересно ами като имаш деца, Как ще ги възпиташ? Като си мислиш че живота е толкова кратък, че нямаш време за нищо.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 93c390f8cc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Като толкова много те мързи има пластмасови чинии, чаши, вилици, лъжици...Ядеш, хвърляш ги и готово.Ама наистина нищо няма да ти стане като измиеш една чинийка и виличка.Работа за 2 мин. ама както и да е.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: f54dcf90c7
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Аз обичам да ям суджуци и луканки, какво вредно има в тях? Това си е месо, и то чисто месо, а не пушено или пържено.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2c999d11ec
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Ми то салата да си направиш пак трябва да миеш чиния. Яж само плодове и кис. мляко или поръчвай готова храна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5bcf211c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   8, напиши в гугъл "150г колбас дневно = рак на пакреаса" и чети... да ти е сладко!

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5bcf211c47
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   За който го мързи да търси:

"150 гр. колбаси на ден докарват рак

PlovdivMedia - 150 гр. колбаси на ден докарват рак
Прясна новина от Швеция, публикувана в „Дейли Мейл”, хвърли в паника света – консумацията на преработено като салами, наденички и кремвирши месо, причинява рак на панкреаса. Шансовете да заболее човек от смъртоносната болест се увеличават с невероятните 20%, ако той яде дори по една малка наденичка на ден. Или пък предпочита почти всеки ден да си хапва около 50 г преработено като колбас месо - не повече от няколко парченца бекон, шунка, сух или друг салам. Ако апетитът му е по-голям и си позволява 100 г колбаси дневно, направо е загубен, според шведските доктори. Защото вероятността да се прояви болестта скача на 38%, в случай че саламите и наденичките тежат около 150 г – на 57%.
Британски лекари препоръчват да се ядат не повече от 500 г седмично сухи и други колбаси. И това ограничение да се превърне в закон най-вече за мъжете, защото жените по-рядко попадат под ударите на споменатата болест.
Само преди месец и учени от Харвард оповестиха официално, че 50 г наденицата на ден увеличава опасността и от диабет. Те са открили, че не само месото в нея, но подправките и изкуствените добавки, силно допринасят за развитието на ракови клетки.
Веднага след съобщението на специалистите от Харвард, „Ройтерс” излезе с друга новина – жените, които консумират по-големи количества преработено месо във вид на различни салами и кремвирши, са изложени на повешен риск от рак на яйчниците.
Според Тихомир Стефанов, който работи 25 години в месопреработвателен цех, над 60% от съдържанието на саламите ни е сланина, около 30% е соята. Останалото са консерванти и оцветители. В кремвиршите се слага паста от разпенена сланина, дълбоко замразени вътрешности, пилешки пера, шийки, крака и кожи и... забранени канцерогенни оцветители, аромати, евтини соеви продукти.
Спец №1 по здравословно хранене проф. Христо Мермерски: Луканка и суджук не близвам! Навремето изяждах по 2 шницела и 3 кебапчета наведнъж. Но ако бях продължил така, отдавна да съм на оня свят. Сега ям само пилешко, колбаси не близвам. Истината е, че при консумацията на луканка или суджук, произведенени преди 1-2 месеца, в организма на човека се образуват веществата нитрозамини. Доказано е, че те имат силно раково действие.

Публикувана на
13 Февруари 2014 година
"

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5750e3a6d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Поради същата причина аз си купувам пластмасови вилици за еднократна употреба. Готвенето рядко - предимно замразени панирани пилешки хапки или картофи, и то само на фурна в която съм сложил хартия за печене която изхвърлям като ги омета директно от нея. Риба или месо не слагам във фурна защото ще се умирише фурната, а после ще трябва да се чисти. Единственият прибор за хранене, който понякога ми преодолява мързела да го мия е една лъжица. Причината е че попаднах на един продукт към който се пристрастих - сладоледено тирамису Била с немското знаме на капака, а металната лъжица не се гъне и е по-голяма от пластмасовата. Ако не беше това нямаше да мия досадната лъжица. При салатите няма как, налага се да се мие една купа. Пак поради мързелът не ползвам ренде защото трябва да се мие и то, а с времето се научих как да режа зелето без дъска и само с едно швейцарско ножче, което само забърсвам накрая. Като се разполви зелката, правя няколко прореза по посока сърцевината , а после режа с ножчето странично и салата пада в купата на ситни квадратчета и сочна, а после я кълцам допълнително отгоре като е в купата за още по ситно. Не ползвам колбаси защото ме отблъсква сланинестата им мозайка, макар и те да не налагат цапане и миене на съдове ако са готово нарязани. Нарязана шунка в хладилник е удобно решение което практикувам. Харесва ми и мортаделата, но не знам защо сънувам кошмари след консумацията и. От плодовете най-удобни са бананите и динята. Бананите защото не се налага да се мият, а динята защото е голяма и веднъж като се измие във ваната с душ и препарат, после се съхранява в хладилника и се яде няколко дни. За да не цапам и мия, изрязвам един отвор в кората и от там я изяждам с лъжица чрез дълбаене. Готовата храна от супермаркет в комбинация с пластмасова вилица е това което най-често практикувам. Топ продуктите ми са печен суджук и пилешко бутче от Била, хрупкави пилешки хапки, ущипаци, руло стефани и пиле по съучански от СВА. От тия не мога да кажа, че хапките, суджукът и ущипаците са безвредни. Особено ущипаците. Гледай и на етикетите на храната, да няма маргарин, защото се прави от палмово масло.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d15e6426d6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   10 и 11, цитирате ми статии от сайта "пик" и не правите разлика между суджук и кренвирш, вие дори не можете да напишете думата правилно, пишете "крем"вирш, какъв крем бе??? Крем за мазане на лице ли? И вие ще ми кажете какво да ям, ще си бръскам суджуци колкото искам!!! Вие и водорасли яжте ако искате.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e23df59287
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

15.   Яж навън, вече навсякъде има ресторанти за здравословно хранене.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 73026f3c51
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   И тези пластмасови вилици и чинии за еднократна употреба къде мислите, че отиват - в океана! Заради удобството да не миете съдове, замърсявате природата. Много ограничено мислене.

 
  ... горе^

...
преди: 4 години, 1 месец
hash: 15f76d390e
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   Открил съм най-мързеливото ядене. Като при това то е и в топ 10 на най-вкусните ястия на които съм попадал. Прави се по следният начин. Вземаш качествен Уеджис или така наречените картофи с кожа. Пример за качествен замразен уеджис е в Била, с марка Била. Белгийски, което значи майсторски защото той им е част от националната кухня и го разбират по-добре от другите. От 750 грама, на опаковката пише Potato Wedges - Western style. Не съдържа палмово масло и други боклуци. Та изваждаш от фризерът един пакет, слагаш хартия за печене върху решетката на фурната и изсипваш картофите върху нея, разпределяш ги да не са един върху друг, можеш да капнеш и малко олио върху тях за да хванат хрупкава коричка. И вкарваш решетката във фурната загрята предварително на 200 градуса. Поставяш я близо до реотана, на около 15 см за да хванат хрупкава коричка. След минимум 25 минути ги изваждаш след което настъргваш обилно кашкавал върху тях, и са готови. Особено важен елемент е сосът. Вземаш една чаша от кафе примерно, и лявата и половина напълваш задължително с качествен кетчуп примерно Heinz, а дясната и половина с качествена майонеза, добро решение са и сосовете Crucials, като вместо майонеза може да използваш и бургер сос, така, че отгоре на чашата да има две половини от двата соса. Вземаш картоф с кашкавал, потапяш в сосовете, и ставаш пристрастен към това. А после изхвърляш хартията и не се занимаваш с миене.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker