Съвети,за да не става аборт,мисет аборт и др. - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121134)
 Любов и изневяра (29692)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21890)
 Семейство (6467)
 Здраве (9594)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3176)
 Образование (7300)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18507)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Съвети,за да не става аборт,мисет аборт и др.
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1630 пъти
Здравейте на всички!
Преди 3-4 месеца направих спонтанен аборт в 6г. с и го преживяхме много тежко с моя приятел и най-вече аз. Беше ми първа бременност.
Сега съм бременна отново, но съвсем в началото.
Бих искала майки или бъдещи такива да ми дадът съвети какво да направя, ям и т. н за да не се получи пак така и бебчо да се развие нормално. Пия фолиева киселина и магнезий. Алкохол НЕ пия, но цигари признавам си пуша.. просто ми е много трудно да ги спра. Някои ми казват, че нямало проблем защото съм едва в няма и 3та седмица, но после да ги спра. Аз и сега не прекалявам, но ще ги спра това е сигурно. Искам да направя всичко каквото зависи от мен, за да може бебето да е добре. Много ме е страх.
Също така искам да попитам ако има някой запознат:Защо се получава понякога така, че големината на ембриона да не отговаря на седмицата в която е?
Благодаря предварително :)

Ж22

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: df3fc3e24c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   1. Отиди до коша и изхвърли цигарите! Аз след като видях положителния тест направих същото, а пушех по кутия на ден.
2. Няма храни, практики и т. н. , които могат да те предпазят от спонтанен аборт. Но има неща, които НЕ трябва да правиш!
Върни се и прочети 1. Пий фолиева киселина или витамини, съдържащи такава. Яж разнообразно, пий много вода. Не се прегрявай- никакви горвщи душове, джакузита, басейни.
3. Намери си свестен гинеколог да ти обясни, че в 3-та седмица бременност НЯМА. Брои се от началото на последния ти цикъл.
Да ти обясни още какво трябва да ядеш и да не ядеш. Какви малформации можеш да докараш на бебето си с това пушене. Какви изследвания да си направиш в началото на бременността. Всичко това е от съществена важност.
4. Понякога, ако те преглеждат с ехограф през корема в толкова ранна бременност може нищо да не се види или да не отговаря ембриона на срока на бременността. Мен винаги ме преглеждаха с вагинален ехограф. Имаше отклонение с 2 седмици при мен, понеже съм била с късна овулация. Ако и при теб има разминаване - не е фатално. Важното е да намериш читав лекар!
И бъди отговорна. Не искам да звуча като лоша свекърва, но си представи едно малко бебенце със заврята цигара в устата. То няма избор! Ти си неговият дом за 9 месеца и целия негов свят за много години напред. Бъди пример...

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8d32c5bfe2
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Имам едно дете, след него спонтанен, няма нищо което да направиш когато плода не се развива, сега чакаме второто и съм в петия месец. Цигарите ги спри, не стой при пушещи хора.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 5ee6600186
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз съм в 11-та седмица и също пуша, но веднага щом разбрах ги замених с много слаби цигари тип "планински" въздух където им викат. В началото не ги усещах, но след няколко дни се адаптирах към тях. Че е вредно вредно е. Гледай да не пушиш много, много. Но предполагам, че щом забременяваш след като пушиш не е станало така заради тях. Аз пия витамини огестан, предписани са ми от генеколога. Относно останалите неща. Не се тъпчи, яж когато си гладна. Не се къпи с много топла или вряла вода. Гледай да е от хладка до топла, така че да ти е добре, но не прекалявай. Пий много течности и ограничи кафето, гледай безкофеинови, 3в1та да не са силни. Обичай се топло, гледай да не ти е гол кръста и да не ходиш боса, общо взето се пази. Гледай да не се ядосваш, нервираш и не го мисли постоянно. И без това в момента е една точица. Не се сещам за друго, дано да съм помогнала.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 8cb7ce7d28
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз съм получавала 2 пъти преди да родя сина си. Когато споделих с лекаря си за абортите, той ми предписа утрогестан и ношпа, попитай гинеколога си дали не е добре да взимаш такива задържащи медикаменти и в каква доза.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 3e1a371081
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Била ли си на ендокринолог? Понякога щитовидната жлеза създава проблеми със задържането.

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 93042e828d
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

6.   Като знаеш, че си имала усложнения, защо не отиде на лекар да разберете какви са причините, а сега пишеш след дъжд качулка в някакъв си интернет сайт? Да ти го кажа по-просто - върви на лекар, направи си изследвания!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6e817d7937
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Защо пушиш като знаеш, че чакаш дете? Не си ли виждала колко зле се отразяват цигарите на плода в утробата? ! Нима порокът е по важен от детето ти? ! Що за хора сте пушачите...
Относно спонтанния аборт -той е резултат от естествен подбор на човека и щом плода бива отхвърлен от организма, това означава, че той е бил с тежки малформации, несъвместими с живота и за това е отхвърлен. По хубаво така, отколкото да се раждат тежко болни деца. Да пази Гоапод!
Нищо не би могла да направиш, вината не е твоя. Живей както до сега, само се стреми да отхвърлиш този ужасен навик. Яж си както до сега, повече витамини с плодовете и зеленчуците и слушай доктора. Лека бременност и здраво детенце ти желая.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 207fc1867c
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Има доста причини поради които може да стане аборт. От кой град си? Върви да ти изследват това онова, но не при кварталния гинеколог, който освен фолиева киселина не е чувал друго. Магнезий не е нужно толкова рано. А цигарите щом не можеш да спреш си представи, че биеш бебето си всеки ден. Искаш ли да го правиш? Може да го увредиш така, че после и 3 кутии на ден няма да ти помагат. Спираш ги ВЕДНАГА, изхвърляш кутията която имаш, ако ще да е пълна и неотваряна. Не трябва да вдигаш тежко, да се стряскаш и т. н.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2788878e3a
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Има много причини, основно - пази се от грипове, спри цигарите, не вдигай тежко, не спортувай много активно - дори активни танци като хоро, тичане заради вибрациите вреди. Кафето е вреден продукт, както многото сол, рафинирани продукти, суши и газообразуващи продукти. Цитирам лекарка та ми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 80526596ab
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

10.   И на мен ми се случи.
Не бързайте да хокате авторката и без това й е притеснено.
Гледах много влогърки които са минали от там, търсих инфо навсякъде и най-честата причина е генетична. Плода не е могъл да се развива нормално заради хромозомни дефекти.
Случва се в 20 % от бременностите в световен мащаб и не е от нещо което сме направили, просто мал шанс.
Не напразно има лозунг "Аз съм една от 4"
Именно да се говори открито по темата и жените на които се е случило да открият утеха и да не търсят причината в горещия душ или чашата кафе.
Циганките как раждат по 8 деца като живеят в кочини сред боклуци и мизерия и никакво пазене? Не ни сравнявам с тях, искам са кажа че ако сперматозоидчето е здраво, то е предпазено от плацентата и се развива благополучно.
Проблема ни е манталитета-обвиняваме и сочим с пръст дори когато не сме го преживели.
Авторке-можеше да поизчакаш още малко. Лекарите съветват поне 6 месеца, да се възстанови организма. Иначе се пази, моли се и ако е писано ще стане.
Тези прегледи за които те съветват се правят след 3 неуспешна бременност СПОРЕД лекари в чужбина.
Късмет миличка

 
  ...

...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: cd5e347311
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 1, какво искаш да кажеш, че в 3та седмица бременност няма? В коя седмица се изчислява като датата на ПРМ прибавиш 7 дни и извадиш 3 месеца. И по тази дата се изчислява коя седмица си, има си 1ва, втора и тн. Няма как изведнъж да скачаш в 3ти месец, нали?

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: e4ba13ff4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   От авторката:Номер 10 много ти благодаря за подкрепата и милите думи. Благодаря и на всички останали за съветите.
Оставих цигарите от раз след като попрочетох тук и там.
Имам запазен час и за АГ, за да ми се направят и допълнителни изследвания. Просто искам всизко да е наред този път!
Благодаря ви отново.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker