Затлъстяла ли съм? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121391)
 Любов и изневяра (29756)
 Секс и интимност (14387)
 Тинейджърски (21906)
 Семейство (6483)
 Здраве (9611)
 Спорт и красота (4707)
 На работното място (3187)
 Образование (7311)
 В чужбина (1657)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (798)
 Проза, литература (1739)
 Други (18578)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Затлъстяла ли съм?
преди: 5 години, 6 месеца, прочетена 1284 пъти
Имам проблеми с теглото. На 17 съм, тежа 94 кг и съм висока 168 см. Последно време много надебелях. Постоянно ям нещо, даже не осъзнавам как съм започнала да ям. Обожавам сладко и особено пица и други тестени продукти. Пробвах с едни дъвки за отслабване но после ги качих двойно килограмате които загубих. Пълнея в корема, вече имам двоен корем.. Confused И много стрии ми се получиха по ръцете и корема. Не знам какво да правя. Не знам как да се контролирам. Мислите ли, че вече съм затлъстяла? наистина имам нужда от вашата помощ.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 6 месеца
hash: 6f2559d595
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   да

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: c6c49cef3e
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Доста си затлъстяла даже, взимай се в ръце, строга диета и леки упражнения в началото. Нормалните килограма за теб да около 60, доста имаш за сваляне.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: b2f05d508a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Да, много над здравословната норма си. За да свалиш, спазвай нисковъглехидратна диета - не гладувай, но не яж тесто, пица, паста, картофи, ориз и сладко 6 дни седмично. Не вярвам храната да е по-важна от самочувствието ти като жена и здравето ти. Ако тренираш, ще е още по-добре. На 17 ще ги свалиш бързо килограмите.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 2412e5e81f
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Да и то много си, затлъстяла. Спирай с пиците, яж повече плодове зеленчуци и то в сурово състояние. Ако имаш финансовата възможност, обърни се към доктор Емилова, тя може да ти помогне да отслабнеш. Като пишеш в Гугъл търсачката, контакти с доктор Емилова Варна, и ще ти излезни.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: aa9c89ad80
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, мила!
Първо - да, при тази височина и години, да си 94 килограма не е добре - не говоря за външен вид, а не е добре за здравето ти.
Аз ти предлагам един от най-лесните начини, които винаги помагат за отслабване.
ПЪРВО - БЕЗ ДИЕТА В НАЧАЛОТО!!!
Това, което съм забелязала е, че хора, с наднормено тегло /и не само/, в стрежема си за промяна, веднага се "хвърлят" на някоя фрапантна и драстична диета, и да - свалят "килограми" /вода/; тези диети от сорта на "свали 5 килограма за седмица"
Да, и аз съм ги правила, но само когато искам да изхвърля вода от организма си;
Та, да дойда на идеята си, че се отклоних - в началото, когато си предприела крачката за промяна и само ти трябва стремежа да започнеш - НЕ ЗАПОЧВАЙ С ДИЕТА!!! Започни първо със намаляне на тестените храни, след това постепенно спиране и намиране на здравословни заместители, например вместо сладко хапни някакъв плод. Всичко трябва да става постепенно, отслабването и най-важното здравословният начин на живот се постигат с малки стъпки и плавно, не е маратон за време! След като започнеш да отказваш тези храни и да ги заместваш с по-здравословни се запиши на спорт - фитнес най-добре. Но ако не желаеш или нямаш тази възможност - има хиляди упражнения в интернет, които наистина действат!
Та, да обобщя всичкото което изприказвах - не се хвърляй веднага на диетите, зарежи тия простотии за отслабване като дъвки и чайчета, замествай вредната храна с полезна, както казах това е плавен и бавен процес; тренирай - забавлявай се и гледай на живота от хубавата страна! Не всичко е перфектни мерки и тела! Поздрави

 
  ...


...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: da02d9902b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Авторке, не стана ясно каква точно помощ търсиш. Единственият въпрос, който задаваш е затлъстяла ли си - не виждам, как ти помагаме, като потвърждаваме това, което и сама знаеш.

По-добре, вместо да се чудиш дали си дебела, насочи вниманието си към проучване и експериментиране с различните режими за хранене, за да откриеш, какво евентуално работи за теб.
При затлъстяване на твоята възраст, проблемът не е в теб, а в родителите ти, които са ти изградили тотално погрешни хранителни навици, най-вероятно просто от незнание или незаинтересованост. Кофти, но се случва в много български семейства. Лошото е, че относно това, което консумирате вкъщи, на твоите години си изцяло зависима от тях. Почти невъзможно е ти да се храниш здравословно, докато в домакинството се готви и яде по друг начин. Един вид, каквото и да започнеш, ще те саботират несъзнателно и ще ти трябва наистина много воля. Да ти изготви диетолог режим и да си осигуряваш необходимите за спазването му продукти е свързано с разходи, които вашите може и да нямат желание да поемат, а ако се хранят по друг начин най-вероятно ще им се види и глупост и превземка.
Единствения изход е да започнеш да четеш и да се ограмотяваш по темата сама и да започнеш с малки стъпчици да правиш постепенно промени. В интернет има страшно много информация - започни да се ограмотяваш по темата, научи повече за отделните видове храни и кое как се отразява на тялото, чети, проучвай, сравнявай - постепенно ще ти дойде и мотивацията да експериментираш.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 1ceaa49fe5
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Инат, мн спорт и ограничения. Прави го за твое самочувствие.

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: 27b7ae5c8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Миличка доста си се изпуснала бих казал. Трябва да свалиш доста, но си още малка и няма да ти е толкова трудно. Аз преди години свалих около 23-4 кг за 2-3 месеца и до сега си ги държа, но за това си трябва воля няма как да стане да нагъваш по цял ден и да си слаба и стройна. Ще ти дам един съвет, и ако решиш го спазвай няма да сгрешиш, ако не ти си знаеш най-добре. Та като за начало спазвай разделното хранене дори и да не е на 100% защото е трудно а и може да излезе и скъпо по някога. Махни тестените закуски, направи си овесени ядки примерно с кисело или прясно мляко, готвеното го яж без хляб особено ако има ориз или картофи или зърнена храна. Поне 1 месец намали хляба с 90% като другите 10% да са с препечен пълнозърнест хляб и да го смесиш със салатка или супичка. Махни сладките неща, само черен шоколад по малко, за да задоволи до някъде нуждата ти от сладко. И минимум час час и половина разходка всеки ден да посъбудиш този метаболизъм. Аз си взех куче и с него се разхождам всеки ден когато съм свободен по гората например и ми действа супер. Вечер една салатка дори и с месо и сирене в нея няма да са проблем. От начало ще ти е малко тегаво, но за 2-3 седмици ще свикнеш и няма да се чувстваш гладна на този вид хранене. Човешкия организъм привиква на всичко за около 2-3 седмици, и ако се заинатиш през това време ще се справиш. Недей се изпуска момиче, толкова си млада послушай ме и няма да съжаяваш. Успех!

 
  ...
преди: 5 години, 6 месеца
hash: d44b103472
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Боже аз съм твоята височина и 53 кг...не мога да си се представя 94 кг

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker