Тези гъбички... съсипват всичко а няма изход - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121157)
 Любов и изневяра (29695)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21891)
 Семейство (6469)
 Здраве (9596)
 Спорт и красота (4698)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18512)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Тези гъбички... съсипват всичко а няма изход
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1256 пъти
Здравейте, аз съм момиче на 19 години. И имам един от най- неприятните проблеми - вагинални гъбички, за които вече имам чувството че няма изход и решение. От около година водя полов живот като първият ми път беше с приятелят ми ( 21г), с когото бяхме заедно около 4 месеца преди да се случат нещата. Всичко стана в началото на април, като дотогава бях девствена. Една седмица след като правихме секс се започна със страшни сърбежи и щипане и парене в областта на влагалището и срамните устни. Тръгнах по доктори и изследвания, смених няколко гинеколога които ми изписаха кремове и мазила, които не ми помогнаха цял месец. Накрая ми предписаха хапчета Кандизол, от които още след второто хапче имаше подобрение.
Докторите ми казваха че това едва ли било причинено от момчето а от самото отваряне, стрес на организма е спаднал имунитет. Точно поради това си дадохме още един шанс да го направим пак и уви - същото. Пак ходих за хапчета и пак ми мина. Аз почнах да го обвинявам непрекъснато за състоянието ми, а на него му се налагаше да пътува и не можеше да се види с личната си точно през онези 2 месеца. Така се случи после че имахме и други проблеми и се карахме много и разделяхме. През този период аз спах със друг мъж 2 пъти, след който пиех хапчета просто профилактично защото се страхувах че пак ще ми стане така, но реално нямах представа дали се случва същото. Както и да е, после прекратих отношения с него и започнах пак да комуникирам с приятелят си, той вече беше взел мерки и ходеше по доктори като всички изследвания му бяха наред, и на прегледите при уролог и дерматолог му казаха че нищо му няма, все пак му предписаха хапчета, подобни на моите, пак със флуконазал. Той ги пи 2 месеца през ден и тогава решихме да правим пак секс и да опитаме дали ще стане. Превихме октомври, и след няколко дни пак същата история, веднага пак кандизол и се оправих по бързо. После продължихме да се виждаме и решихме че не можем да не сме заедно. После той не искаше за продържаваме да го правим, защото се чувстваше виновен затова че ми е зле, но аз исках и реших че ще е на моя отговорност. Правихме го още няколко пъти все с презерватив и все става така и вече не знам.. аз знам че той не спи с други, аз също, здрави сме, обичаме се, желаем се и пак не минава тази гадост. Мисля си възможно ли е да е в мен вината, или той е носител пък да не се вижда на прегледите и изследванията не знам вече.. ако някой има подобен проблем и се е справил ще се радвач за сподели..

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 476673ad3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Здравей! Аз съм на 20 и от една година не мога да се оправя със скапаните вагинални гъбички, а съм пила и слагала какви ли не таблетки и мазила. Нищо не помага. При мен не е от партньор, а се случи, откакто бях на едно изнесено обучение и там беше много мръсно в стаите, а и храната беше крайно нездравословна, бяхме в едно село без един ресторант и качествени магазини, и даже една пица не можеш да си купиш. Две седмици бях там, почти не ядех, ако ядех беше само развалената храна от столовата или сладки неща. Не ни сервираха даже и зеленчуци, плодове много рядко.. Главно развалени яйца или кайма... Оттогава се появи зверския проблем. Сега събирам пари да отида при някой специалист, смятам да е в частна клиника. До голяма степен има вероятност да е, ако водиш нездравословен начин на живот или пък той. Храненето е много важно. Сладкото например трябва да се избягва на всяка цена. Лютото май също, имаше и още, но за тези двете се сещам веднага. Има вариант например, ако половите ви органи са имали контакт с нечиста повърхност или пък вие сте се докоснали с мръсни ръце. Също така е възможно дори и единия, ако се е излекувал, ако сте го направили без презерватив даже и един път, после пак да сте се заразили един друг и така всичко се повтаря. Най-добре събирайте пари за някой специалист, обърнете голямо внимание на начина ви на живот, хигиената също трябва да е на макс, примерно аз не мога да съм с някой, който не се е подмил преди това. Храненето е от особено значение и оттук насетне само с кондоми. Има шанс някой от вас да е алергичен към латексови презервативи, ако е така, има и такива от друг материал, трябва да се попита, ако се окаже и това причината. Успех и дано се избавите от тази гадост!!!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 476673ad3c
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей пак, аз съм първата коментирала и забравих да ти кажа още нещо. Най-добре при лечението си купи чисто ново бельо, носи само ежедневни дамски превръзки, които сменяй често, всичко това да избегнеш повторно заразяване. Също и всякакви кърпи, с които си се бърсала сменявай. Като се излекуваш напълно пак си купи чисто ново бельо, за да не се заразиш. Приятеля ти нека също смени бельото и кърпите. Също така не се подмивайте по интимните части със сапун, а специални гелове.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 68a2f00958
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   Според мен той е носител. Даваш ли е секрет за изследване? Както при жените микробиология, така и при мъжете. Сигурно от него тръгва всичко.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: ebc564e36c
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Най-вероятно става дума за кандидоза - тя е много упорита.
Той може и да е носител и без да му личи. Ако ако не са му правени микробиологични изследвания с посявка едва ли ще се забележи с просто око.
Вземете "КЛОТРИМАЗОЛ" - има крем за мазане и вагинални свещи - той да се маже веднъж на ден след баня в интимната област, а ти ги слагай във влагалището - също след баня.

Хавлиите и бельото, които ползувате да се пере на максимални градуси (90-95) след ВСЯКО ползуване т. е. не се ползуват по 2 пъти защото гъбичката е много устойчива и остава по дрехите и хавлиите, което НЕ спомага за лечението.

Като спрат симптомите не спирайте веднага с лечението, а продължавайте поне още 2 седмици

УСПЕХ!

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 6885672bdb
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

5.   Пий хапчета за имунитета и най-вече пробиотици.
Ако нямаш изграден имунитет каквото и да мажеш ще е временно решение.

 
  ...


...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: d701160c63
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

6.   За съжаление повечето хора в днешно време са толкова занемарени, неграмотни, неосъзнати, че си ходят заразени като някакви бълхарници - с цял букет болести и гъбички, без изобщо да си дават сметка за кото. Безразборните полови контакти драматично усложняват тази картинка.
Лечението е трудно, а вероятността да се заразиш отново е близка до 100%.
Девствени партньори, които след първия контакт да са си верни до гроб също ми се струва химера.
Докторите и те си гледат работата през пръсти, колкото пари да взимат.
Надежда изглежда няма...

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9ae6f0c5bc
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Кофти случка..

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 4f009475fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Това, което аз знам е, че партньорът също трябва да се лекува. Възможно е да е носител и да не се вижда от изследванията. Това е, което ми е казвала гинеколожката, при която ходя.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: fbaa47232a
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момчето е носител. Доста често мъжете не ходят на доктор и казват, че са ходили. Не се прави секс без гумички, а и той като си го пипа и после пипа върху кондома пак пак лепва нещо с което да зарази.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 359e86299d
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   Кандидата живее в червата и при секс се пренася от ануса към влагалището отново и отново. Същият е и механизмът, по който се получава циститът, само че заради ешерихия коли, т. е. не е само от простудяване. Колкото и никой да не го признава, сексът носи много инфекции за жените, дори и с презерватив, защото чисто механично се пренасят гъби и бактерии на места, където не трябва да ги има. За оралния секс пък да не говорим. Устите на хората са пълни с всякакви бактерии и вируси и дори не мога да си представя какво замърсяване става долу. Много често така става заразяването с херпеси и човешкия папилома вирус, който е причина за рака на шийката на матката. Ако една жена държи на здравето си, трябва да поставя някакви граници и за това. Презервативът не е панацея.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker