Хранене? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120674)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Хранене?
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1324 пъти
Здравейте! Имам питане към вас момичета...Как се храните? Моля да опишете просто един ваш обикновен ден и как се храните през него, като посочите години, ръст, тегло и физическа активност ако е възможно. Просто от толкова спазване на диети сякаш съм забравила какво е да се храниш нормално. Ще ми е изключително полезено!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e9593a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Години: 24
Ръст: 166 см.
Тегло: 52 кг.
Физическа активност: умерена; въртя педалите на велоергометъра на последна 8-ма степен по 45 минути през два-три дни, през останалото време се движа максимално насам-натам, но без да ми е фикс-идея или да се натоварвам, докато сърцето ми почне да бие до пръсване.


Храня се обикновено така:

- сутрин (08:00) пия едно пакетче кафе 3в1 на Якобс, разтворено в гореща вода или 100 мл. нискомаслено прясно мляко (или каквото има в краен случай) с малко инстантно кафе и подсладител

- около 10:00 изяждам една тънка филийка пълнозърнест (или ръжен) хляб с 1 парченце кашкавал

- за обяд (12-13:00) ям 200 г. кисело мляко 2% или лека салата (без сол, олио, зехтин) от краставици или домати, моркови, зеле, печени чушки с малко сирене (каквито зеленчуци имам налични)

- ако следобед ми стане гладно, може да си направя 4-5 гъби с малко кашкавал на микровълновата (ако съм си вкъщи) или да си отрежа парченце шунка; ако съм на вълна кафе, пия мляко с кафе или пълномаслено какао на прах; ако пък усетя призив за сладко, отчупвам си едно-две квадратчета черен шоколад (качествен с поне 70% какао)

- вечерям не по-късно от 19:00, и вечерята често е голяма купа (500-600 г. ) бистра топла супа (домашно приготвена без сол и олио, само варени зеленчуци - гъби, моркови, зелен фасул, лук, с лека застройка или без) или салата като обедната, може и в по-голямо количество.

Като цяло стоя настрана от тестени и захарни изделия, газирано, нектарисокове в кутии, тежки (пържени или мазни) риби, меса; не се храня с картофи и ориз (не ги обичам), нито с нещо, което съдържа в себе си повече от 1-2 Е-та, за предпочитане минавам и без тях.

Допреди 6 месеца тежах повече 75 кг., тъпчех се непрекъснато с вредна храна, от което пострада и външния ми вид, и здравето ми. Чувствах се като мис Пиги, всичко ми се тресеше, бедрата ми се търкаха, каквото и да обличах, не ми харесваше и ми се плачеше.

Затова една сутрин просто се събудих и взех решение да премахна всичко вредно от менюто си, да започна да се движа умерено и да ям само толкова, колкото тялото ми иска, за да функционира добре. Тоест, когато се почувствам леко сита (след 5-6 минути дъвкане), приключвам с яденето. Така се спи много по-леко, не сънувам кошмари, главата ми винаги е бистра, нямам подут стомах, сбогувах се с тежкия ПМС, пъпките и обривите, а за това колко добре изглеждам и колко много се харесвам, то си личи отдалеч. :) Самочувствието ми е коренно различно, чувствам се страхотно в кожата си! Перфектно плоско коремче, стегнати бедра, оформени рамене и стегнати ръце, изобщо нищо излишно, висящо, целулит и т. н.

Много хора се питат как така имам енергия при толкова малко (според тях) храна, но истината е, че откакто се храня по този начин, тялото ми просто има нужда да се движи. Не ми става лошо, не ми причернява, просто нищо подобно. Преди, когато ядях като прасе, тренировка от 15 минути ме смазваше и после дишах като бизон в напреднала бременност. В момента, дори не 6, а 7 месеца по-късно, 45-тата минута ми е като детска игра и често се шегувам с приятеля ми, че мога още толкова да въртя педалите. Понякога правя две тренировки, една сутрин и една вечер.

Държа да отбележа, ако има значение, че през цялото време съм приемала и досега приемам качествени витамини на капсули или таблетки. Мултивитамини, Калций, Магнезий, Калций Магнезий Мед, Витамин Д Витамин Е, казала съм си така, което е на промоция и е намалено за този месец, взимам си го. Така винаги съм в разнообразие. :)


Вив

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a05a05dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Чважаеми Вив и автор!
Ако желаете мога да дам съвет, анализирайки Вив, нейния хранителен режим и някой грешки при нея.
Мъж -години Вив плюс 30

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 3ecb732df1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Аз бях доста напълняла в един период- 10-15кг , но и доста се бях отпуснала.Ядях каквото ми падне, повечето вредно и калорично, спортувах рядко и килограмите бяха налице.Само че не ми пукаше като че ли.Казах си да напълняла съм, но не ми се правят диети, мислене за калории и т.н.Направих си режим в който си ям, но съм махнала - сладко, чипсове, тестени колкото се може по-малко.Но ако ми се дояде чипс например- взимам си малък чипс и ям, ако ми се допие газирано - пак така взимам си.Сега съм на принципа по-добре хапни малко от това, което ти се иска, отколкото насила да се лишаваш и в един момент да се натъпчеш с шоколад.Аз лично свалих 15 килограма някъде за година и половина, без да съм изпитала глад и да съм правила някакви диети.Ето какво ям общо взето:
Закуска - 1 филия пълнозърнест хляб с чушка, краставица или яйце.Едно от трите.Или купичка мюсли с кисело мляко.Пия зелен чай.
Обяд- Противно на това дето казват, че на обяд трябва да се яде повече, отколкото на вечеря аз правя обратното.Обяда ми е общо взето или една супа или салата или по малко от двете.На мен на обяд никога не ми се е ядяло много, даже някой път и не обядвам, защото не изпитвам глад.
Вечеря- признавам, че за вечеря си позволявам по-калорични храни- понякога спагети, пица, но не всеки ден, гледам по-често да е някаква салата с риба или по-пищна салата.Но си позволявам всякакви храни,без да се тъпча естествено.
Гледам да спортувам 3 пъти седмично като гледам тренировките да включват кардио и тежести.Правя и йога.
В момента съм 172/58 килограма, а бях към 73 кг преди да започна да се храня така и да спортувам.И най-важното е че не съм гладувала и не съм се чувствала на някаква диета.Естествено гледам да замествам всичко калорично и вредно с по-полезния му вариант и да не прекалявам с каквато и да е храна.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e9593a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

5.   Номер 2, според мен не е удачно да даваш съвети много-много на момичетата, при положение, че си умерено неграмотен. Съмнително е човек с ниска езикова култура да е дълбоко и реално запознат с правилното хранене, тренировки, макроелементи и т.н. Хубава вечер и дано няма обидени.

М 34

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2e13fda60f
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Закуска - банан, ябълка или портокал
Втора закуска - 200 грама кисело мляко (0,1% масленост с две лъжици овесени ядки
Обяд - салата от зеленолистни, домати, едно яйце, понякога слагам 30-40 гр нискомаслено сирене или тиквени семки
Следобедна закуска - банан или протеиново барче, сурово на марката Roo bar или quin bite, без добавена захар, само с фурми за подсладител.
Вечеря - Отново същата салата, понякога ям вместо нея картофи на фурна без мазнина, омлет с извара, супа( най-често от спанак), ориз със зеленчуци, боб, леща, нахут в умерени количества, не повече от една купичка.

Момиче на 19
Височина 165
Килограми 46
Много ниска физическа активност, затова и калориите не са много. Всеки ден по 30 мин тичам на пътеката или навън през лятото.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: f468dc4c78
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Хубава тема!

Жена на 36г съм, 165 см, 58 кг

И на мен ми писна от диети - в продължение на години се лутах между различни режими, докато най-накрая открия моя си начин на хранене, с който се чувствам енергична и добре и не се налага да правя усилия за да го спазвам. Приближава се малко до така нареченото intermediate fasting или интервално хранене. Храня се така вече около година, като още през първите 4-5 месеца неусетно успях да смъкна едно над 10 кг и доста сантиметри от обиколки, след което и да стабилизирам теглото си.

Ще опиша накратко примерен ден. Ставам около 8 сутринта. Първото, което правя е в една кана от литър и половина да изтискам един лимон и един портокал или грейпфрут (лимона задължително, портокал или греипфрут ако има - супер, ако няма не е проблем) Изпивам няколко чаши и се и пораздвижвам за 20тина минути - лека разгрявка. Aко съм далече от къщи или по някаква причина не разполагам и с лимон, започвам просто да се наливам с вода, може и топла :)

Следва кафе, в което добавям овесено или бадемово мляко (избягвам краве мляко). На ден пия около 2-3 такива кафета, захар не слагам.

Докъм 11 обикновено съм изпила вече над литър вода и си продължавам с течностите. (Важно е каква вода се пие - аз лично редувам минерална и филтрирана) Пия през деня само вода, понякога и билков чай, отново без да подслаждам, но на мен така си ми е по принцип по-вкусно. Ако имам възможност си правя и фрешчета от моркови, но това става най-вече през уикендите.

Глaд започвам да усещам най-рано към 2 следобяд. От дете не обичам да закусвам, даже се е случвало често, когато ме накарат сутрин да ям веднага да повръщам, затова и този режим толкова лесно ми пасна - за тези обаче, който са гладни от ранна сутрин може да не е подходящ. Ta към 2 следобед изяждам ябълка, банан или пък някакъв друг плод.

До към 4-5-6 часа обикновено съм изяла 2-3 плода или пък няколко моркова и около шепа орехи или бадеми и съм изпила над 2 литра течности (под течности разбирам вода, билков чай, прясно изтискан сок, кафе)

Този период от деня от ставането сутрин до към 5 следобяд ми се води детокс фаза, в която давам възможност на тялото си да се изчисти от натрупани хранителни остатъци и токсини и да се саморегулира. За целта приемам само течности, по някои плод или ядки на празен стомах. Учудващото е че откакто се храня така през деня още от началото на режима спрях да усещам глад, напротив имам супер много енергия и се движа с удоволствие и концентрацията ми също много се подобри.

С втората фаза от режима - храненето, започвам около 5 следобяд - обикновено имам едно голямо хранене, но ако в рамките на 2 часа след него изпитам глад, правя и второ.

Toва ми е примерното меню и нещата, които спазвам:

За начало винаги салата от свежи зеленчуци примерно зеле и моркови или пък домати и краставици - колкото ми се яде, не ограничавам количествата. Ако пък не ми се яде особено салата просто я правя в малка паничка, но винаги трябва да присъства и да се започва с нея. Към салатата добавям по желание ленено семе и ядки. Подправям със зехтин, лимон и подправки на вкус.

Ако има супа я изяждам след салатата, ако няма, направо основно.

Oсновно ядене - може да е печено пиле (ям на корем) или бъркани яйца или пък риба. Като гарнитура към него може да има печени зеленчуци или пък картофи, ориз - не се ограничавам, отново ям на корем, правилото е само първо да се изядат салатата и протеина, а накрая сложните въглехидрати.
Няма обаче проблем и да се ядат комбинирани ястия от рода на пълнени чушки или мусака. И тъй като не всеки ден имам желание да ям месо, често основното ми ядене ми може да е нещо постно от рода на ориз със спанак, печени картофи или пък леща, грах или зеленчукови манджички.

След салатата и обилното похапване обикновено място за десерт нямам. Ако имам обаче желание за нещо сладко мога да хапна и малко шоколад или кремче.

Aко до 2-3 часа след храненето отново съм гладна си сипвам още една порция или пък си правя кисело мляко с кленов сироп или мед и ядки или ако нещо конкретно ми се е дояло си го приготвям.
След 9 часа вечерта не се случва да имам глад и да ям - тоест храненето ми се ограничава в интервала между 4-5 и 8-9 надвечер.

Режимът е достатъчно гъвкав и ако някои дни усетя истински глад по-рано през деня, не се притеснявам да почна да ям и към 2-3 следобяд - в такива дни имам по 2 основни хранения.

Въпросът е в това между 8-9 вечерта и часът, в който започна да се храня на другия ден да има една разтоварваща пауза на течности и по някои плод от поне 18-20-22 часа. За мен работи добре, но съм наясно, че не е за всеки така.

Та това ми е така нареченото интервално хранене - от сутринта до късния следобед фаза на изчистване с течности и по някой плод, след това хапвам стабилно първо второ и трето и ако трябва повторвам хапването. Откакто се храня така имам много енергия и тонус през деня и мога да кажа че съм и по-работоспособна. Tъй като откак имам енергия ми се появи и желание да се движа повече и да тренирам редовно успях за една година и да заменя сланинките с мускули, от което съм доста щастлива. Изобщо чувствам се добре и не е като да съм на диетa. Преди имах хроничен гастрит и проблеми с храносмилането - откакто се храня по описания начин това остана в миналото.

Почнах и доста повече да подбирам какво да присъства във вечерята, когато знам че това ми е основното ядене и трябва да си набавя всичко полезно. Вслушвам се и повече в тялото си. Oсвен това още от първата седмица стомаха ми се посви, така че нямаше излишно тъпчене с храна, а порциите вечер скоро се нормализираха.

Aко ми се дояде нещо - знам че мога да го изям още същата вечер, така че не се чувствам гладна или все едно се лишавам, напротив даже прави удоволствие. И е страхотно като не трябва през целия ден да мисля какво ще ям, какво ще обядвам итн -просто не мисля вече за храна и мога да се съсредоточа върху други неща. В същото време се наслаждавам на обилна, вкусна и пълноценна вечеря със семейството си, което за мен е много важно.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a05a05dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

8.   до 5. Когато аз съм се образовал вие не сте бил още в переспектива на течното състояние. Днес цели 4 часа синтезирах и комплицирах вероятен отговор по темата, но заради отнощението ви, към нещо дори непубликувано, никой няма да получи нищо от мене.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d5e29932f5
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

9.   5, не виждам коментара на 2 да е написан неграмотно. Просто е объркал У с Ч по невнимание. Вече прекалявате с тия банални забележки. Едно е да си неграмотен, друго е една печатна грешка в целия пост. Разбирам човека да е наистина неграмотен, добре, но в случая беше ненужно.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e9593a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Мъж съм (няма да споделям за хранене) и не съм номер 5, ама всъщност има много повече от една грешка в конкретния коментар (номер 2).
1. "Някои грешки" е правилното, не някой грешки.
2. След тире следва интервал. Това настрана, темата действително е актуална, поздравления!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e9593a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Перспектива (на латински: perspectiva, от perspicio – „виждам отвъд“, „виждам ясно“) е графична проекция на тримерни обекти върху равнинна повърхност, която наподобява начинът, по който те се възприемат от човешкото око. В изобразителното изкуство перспектива се нарича начинът, по който даден предмет, или композиция от предмети, се изобразяват двуизмерно така, че да бъде създадена илюзия за пространственост.

Това е към дълбоко обиденият и засегнат номер 8. Перспектива се пише. Чети буква по буква, друг път да не философстваш излишно и да се правиш на много грамотен и знаещ. Знам, че коментарът е напълно излишен, но не се сдържах.

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 6a2430d53c
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   9, а за "някой грешки" какво оправдание ще намериш?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a05a05dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

13.   5. 10. 11.12. Слезте от тези ВМW -та и станете преподаватели по граматика.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4d0334c7e3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   12, няма да намеря оправдание, но прекалявате. Хубаво, сбъркал е човека, но това ли трябва да е темата?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8c19ea6a58
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Ох, развали се май хубавата тема:(
hash: 0e9593a8d2 - виждат се по номера всички коментари, че са твои, излишно е - можеше просто да кажеш, че не ти е приятно някой дето нито те познава, нито знае през какво си минала и може да оцени, какво си постигнала изведнъж да дойде да ти обяснява, къде бъркаш. Човекът обаче все пак пита, дали си съгласна да го направи - искал е най-вероятно да е полезен, но просто е формулирал малко грубо и нетактично предложението, без дори да се усети как звучи. Не е нужно да се пререагира, стига да се посочи, че подобна намеса не е желана.

Номер 2 - тук всеки е минал през някаква лична борба и темата е чувствителна и става въпрос за споделяне на преживяно и лично изпробвано. Разбирам, че мотивите най-вероятно са благородни и сте искали да сте от полза, но съгласете се, че и вашата реакция най-вероятно ще е спорна, ако споделите в тема нещо лично преживяно и някой дойде отнякъде и без да се разкрие по същия начин или да сподели аналогична информация за себе си, която би го направила уязвим за критика, смята че приносът му по темата може спокойно да се ограничи само до това да критикува и посочва чуждите грешки. Ами никой не реагира позитивно на този подход.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e9593a8d2
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

16.   Изчетох всичко до момента и да, номер 14, не е това темата, но има едно "но". Неграмотният господин обижда наред, вместо да си открие грешките и да се научи да не ги допуска занапред. Така би трябвало да постъпи един истински мъж, можещ и знаещ, за какъвто се представя той. Очевидно не е нито едното, нито другото. Жалко. Хем да си неграмотен, хем да се държиш зле с хората, които знаят повече от теб. Аман от такива хора, дето във всяка тема се пишат разбирачи и губят времето на модераторите. Пък реално са... неграмотни.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: bcce21bd2a
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

17.   До номер 1: За такъв прием на храна дори трябва да си под тези килограми!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: d27e426545
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

18.   Наистина съжалявам за авторката, защото темата напълно се изгуби в коментарите - превърна се във война между номер 1 и 2. На авторката не мога да дам съвет, защото аз се храня доста нездравословно, но искам да призова 1 и 2 да дадат поле за изява на хора, които ще пишат по темата и ще бъдат полезни. Аз също спамя в момента, но спорът между 1 и 2 трябва да престане и искам да им кажа по нещо и на двамата, с извинение към авторката и позволението на модератора, благодаря.
Уважаеми номер 2/8/13, ако искате да звучите сериозно и авторитетно, и хората да се вслушват в съветите Ви (които може да са безкрайно полезни), постарайте се да пишете и да се изразявате правилно, иначе губите аудиторията.
Драга Вив (1, 5, 10, 11, 16), представяте се за жена, после за мъж на 34г., след това за друг мъж - кого лъжете? Себе си! Не изключвам и вероятността да сте авторката на темата (ако не - извинявам се на авторката), но да се представяте за три различни личности, за да се заяждате със правописа на един потребител е наистина прекалено, непочтено и безсмислено.
Надявам се коментарът ми да бъде публикуван и нека от тук нататък тази хубава тема да се развие в една полезна и конструктивна дискусия, благодаря за вниманието.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a05a05dbe6
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   От 2. до 15. и18.Особени благодарности, че ми показахте, че зад коментари с hash: 0e9593a8d2 всъщност стои Вив. Това още веднъж потвърждава тезата на синът ми, че не бива да се дават непоискани съвети, особено безплатно. Аз и затова попитах първо.
Явно съм компютърно и граматически неграмотен.
Затова ще лиша аудиторията от своите знания. По този начин формата победи същноста. Евтините некачествени храни , незнанието и арогантноста водят до скъпи лекарства и рак!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker