HPV носителка - Съсипах си живота - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120673)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14308)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

HPV носителка - Съсипах си живота
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 2080 пъти
Здравейте драги посетители на сайта, не ми е лесно и ще помоля да не ме съдите след като прочетете историята ми. Търся съвет от хора, които имат някаква информираност или са преминали през подобна ситуация. Жена на 21 години съм. До този момент всичко в живота ми е вървяло добре, добре се развивам в личен и професионален план, докато не ме диагностицираха с 5 различни високорискови папилома вируси, най-опасният от които тип 16. Имах й друг, който причинява кондиломи, но слава богу организмът ми се справи с него. Имала съм 4 партньора досега, с някои от които не сме използвали предпазни средства, а с други са ми се случвали инциденти. Винаги съм била отговорна към здравето си - не пия, не пуша, спортувам редовно, консумирам здравословна храна, но въпреки това страдам от гърло и сливици и имунитетът ми не е от най-силните. Да не говорим пък, че уча в северна държава, където климатът е доста студен. Това ми се случи не заради глупост, а заради незнание. Единственото, от което съм знаела да се пазя и да се изследвам и за което съм карала партньорите си да се изследват е ХИВ. За момента цитонамазката ми е добре, имам малка раничка на шийката на матката и продължавам с имуностимуланти (изупринозин, биозин, екомер, някакви гъби специфично за HPV). Психически се чувствам много по-съсипана, сега съм сама, нямам желание да започвам връзка въобще, а при мисълта какво би могло да ми се случи ако някой ден имам интимни взаимоотношения ме побиват тръпки. Искам да имам 2-3 дечица един ден и пълноценен живот и ако организмът ми не се справи с тези вируси, не знам как ще се случи, дали някой някога ще иска да е с мен и как ще създам семейство. Най-болезненото от всичко е, че сама съм си виновна и всичко ми се вижда ужасно безнадеждно. Най-страшното е, че беше чист късмет да открия за състоянието си. Момичета, които сте имали партньори и не сте използвали предпазни средства - правете си редовно цитонамазки и дори тестове за HPV, защото дори сега всичко да е наред, в бъдеще това води до рак на маточната шийка. А колкото до момчетата - също използвайте предпазни средства, защото в повечето случаи сте носители без да знаете! Благодаря предварително на всички, които ще прочетат историята ми и ще дадат някакво доброжелателно мнение/съвет.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 63729b5f8a
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Не се шашкай - прочети повече за ХПВ. Едно 80% от хората се разхождат с ХПВ недиагностицирани и са преносители макар и да не са болни. Това никого не е спряло да прави семейство или да се размножава. Презервативът не дава гаранция, тъй като вирусът е миниатюрен и реално прониква и през порите на материята му а и се предава при търкане на кожа в кожа. Чести са случаите щамът да се предава от майката на детето още при раждането и детето си живее просто от самото начало с него. Много мъже и жени носят и предават вируса без изобщо да подозират, че са носители. Мъжете принципно изобщо не се изследват освен ако не им се появят кондиломи, така че и сами не знаят, че го пренасят и могат да заразят някогo. Много заразени - и мъже и жени, даже да се появи при тях проблем, не си правят типизация защото изследването е скъпо, а просто прилагат локално предписаното лечение и като отшумят симптомите предпочитат да не мислят за това, че още са носители, нищо че не са болни. Обективно погледнато всеки който води полов живот най-вероятно е бил или още е в контакт с вируса - въпрос на имунитет е дали ще се прехвърли, дали организмът сам ще се справи с него или не и дали в дадено момент вирусът ще се прояви. Така че не драматизирай излишно - огледай се - от 4 души седящи около теб, най-вероятно поне 2-3 ма също носят някой щам на вируса без въобще да са наясно. Tи поне сега си предупредена и знаеш да следиш периодично положението и можеш да предприемеш нещо, масата дори не знае че е заразена и заразява.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 779edc2d95
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Прочетох историята ти. Не си съсипала живота си, нито виждам за какво някой ще те съди, ще го стори, ако е някой нещастник, разбира се. Много си млада още, на 21 си, животът ти тепърва предстои, ще имаш и деца, и съпруг. Не се отчайвай. Все пак си носителка, не си серопозитивна, но и последното да беше, каквото, такова! Прави си редовно изследванията, следи се, лекувай се, намери групи с хора с подобни проблеми, може да обменяте идеи и съвети, да си намериш партньор там. Вашите знаят, разбира се, нали? Тяхната подкрепа е първостепенна за теб. Загърби песимистичните мисли, забавлявай се, прави нещата, които обичаш, бъди с хората, които обичаш, съсредоточи се върху плановете и задачите си, разсъждавай позитивно. Майка ми е с рак трета степен, аз съм с тежко заболяване, някак я караме досега. Но говори с вашите, с приятели, ако искаш, запиши се на йога, или ходи на църква, помага. Пожелавам ти всичко най-добро! Дерзай! Животът е пред теб!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 906c05ab72
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

3.   И аз имам някакъв щам на HPV. Имах кондиломи. Не съм си правила типизация. Често си правя цитонамазка и така следя положението с шийката. Оставам с впечатлението, че за теб заразяването с този вирус е равносилно на това данимаш онкологично заболяване. Едва ли не си сигурна, че рано или късно това ще стане. Ами не, не си съсипвай САМА живота с тези мисли. От страх, напрежение и нерви можеш да си докараш нещо много по- страшно от това, което вируса може да ти направи.
Иначе - една моя близка също го има. Изследва се да види кой тип е. Всяка година й излизат различни типове. Първо беше с високорискови , после те ИЗЧЕЗНАХА и се появиха нискорискови. Как стават тия работи, не знам.
Аз няма да се изследвам. Предпочитам да си засиля имунната система и да се надявам вируса да умре.
Имам съпруг и здраво дете. HPV не повлия на моя живот, отърси се от тези мисли и си живей най- хубавите години.
Ж 27г.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ecc04b9fff
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Много се радвам, че не правя секс. 43 щама, 18, от които са раково предразполагащи. Появата на брадавици и различни кожни изменения са сигнал, че е възможно да имате човешки папиломен вирус.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7c6ca23880
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

5.   Най- важното нещо е да засилиш имунната си система по естествен начин. Храни се здравословно, тренирай, намали стреса. Всичко е наред, повярвай ми найстина 83% от хората са носители на ХПВ. Шансът това да се превърне в рак е някъде около 1-2 %. Усмихни се на живота, защото мила ти си абсолютно нормална жена! П.с. Цени тялото си и то ще ти се отплати.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker