Пак това паническо разстройство! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121115)
 Любов и изневяра (29687)
 Секс и интимност (14354)
 Тинейджърски (21889)
 Семейство (6466)
 Здраве (9593)
 Спорт и красота (4696)
 На работното място (3173)
 Образование (7298)
 В чужбина (1651)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18503)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Пак това паническо разстройство!
преди: 5 години, 5 месеца, прочетена 1466 пъти
Здравейте, преди 6 години ми се появи това състояние паническо разстройсво, от уплах че ще умра, а то просто ми е паднало кръвното и ми прилоша но до тогава не ми се беше случвало и много се уплаших, в бърза помощ не ми обясниха от какво се е случило и от тогава ме е страх че пак ще се случи, в последствие започнаха и други симптоми като страх че съм болна от нещо да ме е страх да седя сама да излизам сама и др. пила съм антидепресанти чуствах се като парцал, минава за известно време и пак, последно преди година и половина, пих парахсат 5 месеца и ходих на психотерапевт, бях се оправила, но забременях и го спрях сега обаче пак се връщат тези кризи, вече не знам какво да правя доктора ми каза че като родя може да изчезне това нещо но уви, Моля някой знае ли от какво се получава, може ли човек сам да си помогне, излечимо ли е за винаги? Ако има някой като мен нека пише, чух за хомеопатия но ми казаха, че само ще си дам парите не помагало, поне не на всички! Благодаря предварително!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 5 месеца
hash: 9661491bfe
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Причините са различни. Самото заболяване е на психическа основа, тоест зависи повече от самия човек. Има антидепресанти, хомеопатия и по-леки лекарства (Мента, валериана и глог; Валидол; чай за нерви). Всички изброени помагат за паническите атаки и вкарват в контрол тревожността, но не решават вътрешните терзания. Затова се препоръчва терапия, за да се намери корен на проблема и той да бъде решен.
Лекува се, но оставя следи. Масово хората преживели висока степен на тревожност стават по-предпазливи от преди. Има занимания, които помагат: спорт, медитация, четене на книги, пътуване, нова работа, хоби, различни промени в начина на живот. Някои се справят сами с различни практики, обмисляне и техни лични решения, други се справят само с терапия при специалист, а трети имат нужда от антидепресанти. До самия човек и неговите вярвания. Хомеопатията помага на онези, които вярват в нея. За да се оправиш, трябва да се вкопчиш в нещо, решавайки, че това е начинът и ще действа винаги. Помага да намериш проблема и да го решиш някак. Ако си претоварен и причината е работата ти, то да си вземеш отпуск или да намериш нова работа. Дразнителите трябва да се премахнат и да се намери вътрешен баланс. Паническото разстройство влияе по такъв начин, че ни прави по-пасивни, подобно на депресията. При някои хора помага активността, все да са заети и да са около приятни хора. Антидепресантите не са задължителни, без тях също може да се оправиш, отнема повече време, но резултатите са по-дълготрайни. Ще си останеш тревожна, но няма да е толкова зле, колкото е било. Не и ако потушиш страха. Не трябва да очакваш атаките зад всеки ъгъл, това само засилва стреса и ги предизвиква. Случило се е веднъж, два пъти, повече, но това не означава, че ще се повтаря ежедневно до края на живота ти. Организмът ти се опитва да ти покаже, че допускаш многократно еднакви грешки, че нещо не е както трябва. Намираш си грешката, поучаваш се от нея и накрая ти остава да спреш да се страхуваш от евентуална паническа атака.

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 2935608718
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Обади се на д-р шакола прочети в нета

 
  ...
преди: 5 години, 5 месеца
hash: 69edfd1085
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   Препоръчвам ти да прочетеш "Моята приятелка, паническата атака" на Ванеса Виденова

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 255014d211
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Паническата атака може да е свързана със сърдечно заболяване - забавен пулс или ускорен пулс. А върху пулса може да влияе диабет, за който не знаете. Когато често пада кръвната захар и пулса се понижава. Когато захарта през повечето време е висока, това ускорява и пулса. Минала съм през това, но благодарение на добри лекари се справих окончателно и отдавна забравих за това. Намерете си първо много добър кардиолог, който да установи имате ли проблеми с пулса и какви точно, а също си намерете и ендокринолог, който да ви направи изследване за диабет, което се казва "обременяване с глюкоза". Само това изследване може да установи със сигурност имате ли диабет или преддиабет. Ако разчитате само сутрин на гладно да ви пуснат изследване за кръвна захар, нищо няма да разберете, защото кръвната ви захар може да е в нормата, но след нахранване тя да скочи много високо и с часове да не се нормализира. А с "обременяването с глюкоза" се следи няколко пъти през деня какво става преди храна и след храна и най-важното - установява се какъв е капацитета на панкреаса ви да се справя със захарта. Успех!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker