От проблеми с тялото - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121052)
 Любов и изневяра (29673)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21881)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18485)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

От проблеми с тялото
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1493 пъти
Здравейте хора, бих искала да ме посъветвате как да отслабна сега съм в депресия никой не ме иска нямам приятел нито приятели не ми се занимава с никой затворена съм в нас. Красива съм, но съм около 100 кг мъча се от години да отслабна, но постоянно ям. Искам съвет какво да правя

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 22ed545b4f
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Позитивно мислене на първо място!
После си намери цел. Примерно, че трябва да участваш на състезания по дълго бягане и започни да се готвиш. Ходи и на фитнес, защо не и плуване. Но примерно когато имаш цел ще е по-лесно и увлекателно. Има едни 5км run , които са всяка неделя в големите градове. С около 1-2месца подготовка мисля, че ще можеш без проблем да ги завършваш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2833b16385
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   То е ясно че си в депресия,знам че ядеш не защото си гладна ,а ти е скучно или пък се чувстваш зле,ненужна и т.н.
Първо трябва да приемеш факта ,че нещата които ги ядеш сега трябва да ги изхвърлиш от шкафа си,защото ако сам там ,винаги ще те съблазняват и не ги купувай.
Второ започни да готвиш здравословна храна ,отначало ще ти е безвкусно ,но след време вкусовите ти рецептори ще се променят и даже шоколад няма да ти се яде обещавам
За твоите килограми трябва да спазваш стриктна диета

За закуска яж яйца или кисело мляко
За обяд салата ,но Без хляб и такива въглехидрати които само задържат вода .Може да ядеш боб,нахут ,зеленчукови ястия
За вечеря месо и салата
колкото по малко въглехидрати приемаш толкова по-бързо ще слабееш.
Може един плод на ден ,но с ниско съдържание на фруктоза.
Не забравяй и да се движиш даже 30 мин достатъчни .
Не се отказвай!
Вярвай ,че ще успееш

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 8b7198d6a2
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Кажи кое ти е красивото като си 100 кг. Ами и аз мога да кажа, че съм красив на 89 г. и съм 104 кг. Също и плешив с много бръчки по челото и често като говоря изкуствените ченета ми падат, но аз си мисля, че тези неща нямат никакво значение за моя секс апил.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a7596b48b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Здравей. :) Много млади момичета и жени са били, са и ще бъдат в твоето положение. За да се промени то обаче, ще бъде нужно нещо повече от добро желание. Ще ти е нужна воля. И действие. Готова ли си действително за тази промяна?

1. Ако имаш очаквания, че нещата ще се случат бързо и безпроблемно, без много усилия от твоя страна - парирай ги навреме тези мисли. Тежиш сто килограма. Това е твърде много за една жена, независимо от височината. Ще ти бъдат необходими поне 2 месеца, за да започнеш да виждаш действителни резултати. А за да влезеш във форма - около половин година или повече, като съчетаеш хранителен режим с тренировъчен.

2. Премахни от менюто си белия хляб и си купувай черен, като ядеш от него не повече от 1 филия на хранене. Премахни газираните напитки и соковете, и на тяхно място приемай вода с лимон, зелен чай и горещо какао, но само с подсладител, без захар. Забрави трайно за пърженото, тестените храни, захарните изделия, бързата храна, картофите и ориза, и дай път на печеното пилешко и пуешко, немазна риба, задушени зеленчуци, кисело и прясно мляко, маслини, ядки (в разумни количества), плодове, а ако умираш за сладко - сушен плод или парченце черен шоколад (над 80% какао).

3. Започни да се храниш осъзнато и разумно. Преди да изядеш нещо, задай си следните въпроси:
- Наистина ли съм гладна?
- Коремът ми къркори ли?
- Кога ядох последно?
- Изключила ли съм лаптопа и телевизора, за да се нахраня разумно и осъзнато, а не да поглъщам огромни количества, зяпайки в екрана?
- Огромна порция ли съм си сипала или по-малка, с която пак мога да се нахраня?

4. Докато ядеш, недей само да поглъщаш. Вкусвай всяка хапвай. Вдъхвай аромата на храната. Дъвчи б-а-в-н-о. За никъде не бързаш. Ако бързаш, значи не е подходящ момент за ядене.

5. Пий повече вода.

6. Не се спирай на каналите за готвене (по телевизията или по социалните мрежи). За твое добро е.

7. Абонирай се за фитнес страници и сайтове, където да се вдъхновяваш от волята и успехите на други хора. Нещата се случват по-лесно, когато си мотивирана.

8. Опитай се да се движиш поне 1 час на ден. Прави хубави, дълги разходки сама, с любимец или с приятел. По-късно може да добавиш и гирички по време на разходката. Ако времето е кофти, пусни си музика вкъщи и танцувай на нея или прави аеробика, има много упражнения, показани от професионални треньори в Youtube. Важното е сърцето да бие учестено, да се потиш и да изразходваш калории, докато тялото ти става все по-изваяно и все по-красиво!

9. Прави си самомасаж на проблемните зони (корем, бедра, дупе) с груба хавлия или гумени ръкавици с топченца по тях. Ако имаш масажор, още по-добре. Добави и малко кокосово или какаово масло, докато се масажираш, или друг мазен крем, който улеснява движението и подхранва кожата. Такива масажи допълнително помагат за изхвърлянето на шлаките и мазнотиите от тялото отвътре навън, извайват фигурата и борят целулита и стриите.

10. Вземи си мултивитамини на добра марка. Помагат.

11. Изчисти дома си от всички изкушения, които могат да те накарат да се тъпчеш с бисквити или чипс до безобразие. Ако живееш с други хора, сподели им, че започваш промяна и първите седмици ще имаш нужда от помощ, повече подкрепа и разбиране.

12. Ако често изгладняваш, носи със себе си буркан домашна супа. Как се прави? Вода, подправки, моркови, грах, гъби, чушки, лук - слагай вътре много зеленчуци на воля, но без много сол и задължително без олио. Заложи на подправки и билки за уравновесяване на вкуса. Може и лека застройка от нискомаслено кисело мляко и жълтък.

13. В борбата с глада помагат още огромните салати. Слагай си оцет вътре и да ти е сладко! Салата може да се направи не само от краставица и домат, но и от печени чушки и чесън, моркови и ябълка, зеле и морков, салата айсберг и варени яйца, маруля и маслини... Списъкът е безкраен и много вкусен!

14. Винаги мисли какво ще ядеш на следващия ден. Това е важно, защото ако изгладнееш, без да имаш нещичко здравословно насреща, има опасност да посегнеш към мит с кренвирш, мазна баница или картофени кюфтета, а точно те не са ти необходими и ще те спънат до ниво начално.

15. Помисли откъде взимаш най-много калории. Пиеш кафе със сметана и захар? Започни да го пиеш с подсладител и нискомаслено мляко. Обичаш бърза храна? Започни да си купуваш кутийка със салата и пържола по път. В пет следобед умираш за сладко? Парченце-две черен шоколад няма да ти навредят. Ако не ти стига, хапни и една-две ябълки. Ще те засити.

16. Не подценявай ориза и картофите. Пълни са с въглехидрати, а с тях трябва да се внимава. Избягвай ги. Избягвай още и майонезата, тежките сосове и мазните манджи. Лъжичка-две кафяв ориз от време на време не е проблем, половинка печен картоф - също, но не по-често и не в големи количества. Яж ги рядко.

17. Намери си канали, където приготвят вкусни и здравословни храни, по възможност с по-малко калории. Следи ги и експериментирай в свободното време. Ще откриеш неподозираните вкусови качества на здравословната храна - нещо, което до този момент е било заменено с претоплена пица и пастичка на крак.

18. Не се тегли непрекъснато. Тегли се веднъж месечно. Още по-добре: само си мери обиколките и си ги записвай. Следи прогреса! :)

19. Започни да мислиш за себе си и тялото си като за дете, което има нужда от помощ, за да оздравее. Подай му ръка, като му дадеш възможност да се храни здравословно и така да стане по-красиво, по-здраво, по-подвижно и по-прекрасно. Мисли за килограмите не като за митично чудовище, което те унищожава и наранява, а като за последствие от реалния проблем, с който трябва да се справиш. Започни да работиш върху себе си - крачка по крачка, ден след ден. Чети за здравословния начин на живот и ефекта му не само върху физиката, но и върху психиката. Има какво да научиш, определено, и ще ти бъде много интересно. :)

20. В края на всяка седмица си подарявай по нещо, което много искаш. Няма значение дали е дребничко или отдавна мечтано, нека бъде твое - като подарък от теб за теб, по повод прогреса и успеха ти с новия начин на живот.

21. Събуждайки се, всяка сутрин се усмихвай на тялото си. Погали го, прегърни го, кажи му нещо хубаво и положително, например: "Здравей! Радвам се, че сме заедно и този ден! Днес ще направя още една стъпка към това да се почувстваш още по-красиво и здраво! Ще се храня по-качествено и ще те изведа на разходка следобед! Обичам те! ".

22. Когато усетиш, че се обезверяваш, че ти липсва мотивация или ти е унило, вместо да се натъпчеш до пръсване, изпий голяма чаша плодов чай с лимон и лъжичка мед. Почети любимо четиво или си пусни закачлива песен. Обади се на приятел или роднина, когото обичаш да чуваш. Или поспи. Ако след половин-един час още си гладна, хапни порция-две супа или салата, или пийни голяма чаша мляко с какао. Ако пък липсата на мотивация те кара да не искаш да тренираш, кажи си: ще направя една 10-минутна тренировка. Обикновено десетте минути стават петнайсет, петнайсетте - половин час, и докато усетиш, ще си с още половин килограм по-лека и с двеста пъти по-добро самочувствие. :) Пускай си весела музика, не тъжна. Гледай весели филми, не драми. Събирай се със силни и смели хора, не с вечно мрънкащи. Изобщо, повдигай съзнателно вибрацията си. Всеки ден!

Желая ти успех!
Знам, че можеш!!! :)

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a7596b48b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Да допълня с нещо много красиво:
https://www.az-jenata.bg/a/2-intimno/7657-tyalo-moe-molya-te-prosti-mi/

И нещо съвсем практично:
https://nutritions.bg/blog/16-идеи-за-бързи-здравословни-ястия/

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 1be06f9377
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

6.   Водна диета. Когато огладнееш, изпии 300-400 грама вода и след това яж. На всяко ядене го прави, и до месец ще претеглиш резултата.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 19cba075a4
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Боже... Ами спри да ядеш като за 10 човека. Толкова неща са изписани в интернет, особено последните години откакто нашумя фитнеса. Ето ти основите: не преяждай, без сладкиши, без снаксове, без мазнини и без пържено. Яж плодове, зеленчуци, ядки, чисто месо, извара, яйца, ориз и т. н. И колкото се може повече движение. Подробности в нета или във фитнеса с някой инструктор, защото те са индивидуални за всеки човек.
ж22

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 7932bfaddf
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Трябза да преминеш на диета. Без диета няма как да отслабнеш. Пробвай с докторската диета и след това с метаболитната. И ги спазвай стриктно, иначе няма да имат ефект. И след това минаваш само на месо, зеленчуци и сурови ядки. Когато си гладна яж кисело мляко без захар и плодове.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0e860da60c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

9.   Правилна храна (без пици, бургери и др. подобрни боклуци) и движение са нещата, които ще ти помогнат, трябва ти просто постоянство и това е, ако ги правиш тези неща до 1г., че и по-малко няма да се познаеш после в огледалото.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 057c8fcb04
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Благодаря ви хора много ми помогнахте

 
  ...

...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 057c8fcb04
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Номер 4 много ти благодаря мисля да започна промяната и всеки ден да си прочитам твойте думи искам да ти пожелая много здраве щастие и всичко много добър човек си занимаваш се с мен и ми пишеш всичко което ми е било нужно

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: a7596b48b7
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Щастлива съм, че мога да съм ти от полза.
Успех, мило момиче!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: ea412219bb
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   Аз ще споделя друго. Това с храната се превръща в зависимост. И ще кажа как и защо. Съдя по себе си, но предполагам и други хора ще го потвърдят. Емоционален глад. Чувстваш се зле от нещо и в мисълта ти се заражда да си хапнеш нещо вкусно, за да потушиш чувството, което те мъчи сега. Доза радост. Само че после идва гузното чувство, че пак си се натъпкал. Общо взето се запълват емоционални празнини с храната. Качването на кг депресира още повече и вече си в дупка, от която е трудно излизането. И се получава затворен кръг. Индивидуално е при всеки кога и дали ще намери пътя за излизане. При мен поне е така, имала съм периоди съм напълнявала доста, после се взема в ръце и отслабна. Но си е до човека. Колкото повече останеш в това състояние, все по-трудно е да излезеш. Ако решиш, можеш. На мен ми се наложи не по повод килограми, а заради здравословни проблеми да променя начина си на хранене. Ако искаш го наречи диета, за мен не е диета. Просто консумираш по-качествена храна. Не консумираш бял хляб, бяло брашно, бяла захар. Наблягаш на плодове и зеленчуци. На готвена храна вкъщи, не на боклуци в опаковки от магазина. И си ядеш колкото ти се яде. Дори и ядки колкото искаш, само че сурови. Аз в началото се тъпчех като невидяла със салати и плодове. И готвена храна и всичко. Но не напълнявах, а отслабвах. Тези ограничения в количествата да си броиш хапките са ужас и не съм го правила. Ядях си на корем. Въпросът е Какво ядеш. Вместо чипс, вземи си суров слънчоглед да речем, накисни го малко във вода, пък си яж колкото искаш. Това е моят съвет. Яж здравословна храна, колкото пожелаеш, без да броиш хапки. С времето ще намалиш количествата, просто така ще ти идва отвътре.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker