Страх от полово предавани болести - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121049)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9589)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18484)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Страх от полово предавани болести
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1914 пъти
Жена съм на 23 години! Проблемът ми е там, че от скоро постоянно си мисля и се притеснявам от сексуално преносими болести. През моя живот съм спала с две момчета! Първият ми беше гадже около 6 месеца с него винаги сме спали без презерватив понеже пиех противозачатъчни и в този период не мислих за болести (бях 18-19 годишна). След като скъсах с него излизах с едно момче и правихме секс само веднъж (бях на 20) отново без презерватив! След като спах с него имах сърбеж! Купих си глобули и се оправих да момента! Оттам нататък понякога отново се възвръща сърбежа и пак се лекувам така! След тази ситуация не съм имала гадже не съм спала с никой друг вече толкова време! Замислих се защото знам от много източници не от лично техни хвалби, че и двамата са имали доста партньорки! Както казах с първия ми приятел нямах проблеми, сърбеж, неприятно усещане, а с втория го отдавах на поява на гъбична инфекция! Зачетох се че много от половите болести нямат абсолютно никакви симптоми и това много ме плаши! Кои болести нямат симптоми и за кои е хубаво да пусна изследватия? Много ли са скъпи? Ако ми открият нещо ще полудея!! Но сама съм си виновна! Имам и друг въпрос който може и да ви се стори странен! Както казах пила съм противозачатъчни и не съм се притеснявала от бременност, но през живота ми не съм спала с мъж който да си сложи презерватив! Как протича самия секс с презерватив? Все пак аз винаги правя свирка... би ми било много странно да правя свирка на найлон! Или първо да правя свирка на партньора и след това да си сложи презерватива и тогава да минем към съществената част! Но все пак нали и със свирка може да се хване болест? Знам, че съм смешна... моля да коментират само сериозни хора!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: 939fb8e8fa
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   За хепатит B и хепатит C можеш да си пуснеш едни кръвни изследвания. И да идеш на гинеколог за цитонамазка (евентуално папилома вирус)
Според мен това са най-предаваните полово.
(Не изключвам риск от спин, гонорея и т. н но се надявам, че случаите са по-малко)
Подбирай си хората с които си лягаш, избягвай тези с многото бройки.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 54dd6dbcfd
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Абе, момиче! Много удивителни, бе!

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: cb0d7571ae
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

3.   Като жена с сексуален опит ще те посъветвам някои неща.
Първо, полово предаваните болести не са чак толкова страшни в днешно време. Естествено че не са и безобидни, но огромна част от тях се лекуват без проблем и единствено ХИВ, хепатит Б и херпес вирусът са неизлечими. За ХИВ и хепатит Б трябва да знаеш че се предават не само по полов път, по кръвен също може да се заразиш (преливане на кръв, татуировки, спринцовки... ). Заразяването е по-лесно при анален секс защото възможността да се образуват малки ранички е по-голяма отколкото при вагинален или орален. И двете са гадни и сериозни болести, които човек най-добре да избегне.
Херпес вирусът не е кой знае какъв проблем. Това е вирус който живее скрит в нервната система на човек. Варицелата е вид херпес, само че не се предава по полов път. "Болестта" е хронична, обаче при човек с нормална имунна система не причинява никакви поражения. Може да си го носиш в себе си години наред без да разбереш. Изразява се в ранички по кожата около половите органи. Тези ранички заздравяват в рамките от 4 дни до 2 седмици приблизително. През този период, болният може да зарази партньора си при полов контакт. Ако няма ранички, дори да носиш херпес в тялото си, няма как да заразиш другия човек при секс. Раничките сърбят и болят, на някои им се появяват веднъж на 2-3 месеца, други имат веднъж на няколко години. Както казах, зависи от имунната система на човек. Има си кремчета, ацикловир например, така по-бързо зарастват. Между другото, около 75% от населението носи в тялото си лабиален херпес (ранички около устата). Е, гениталният е същото нещо, само че в генитална област. Има два вида херпес herpes simplex 1 и herpes simplex 2. И двата са много сходни и симптомите са еднакви.
После има папилома вируси. Повечето от тях са безобидни и единствено причиняват кондиломи които обикновено изчезват от само себе си. Има обаче 4-5 вида които са потенциално опасни защото могат да причинят рак на шийката на матката. За да се избегнат неприятности, всяка жена която води полов живот трябва да си прави цитонамазка на всеки 2 години. Така при наличието на най-малки промени, може да се предотвратят влошения. При здрав човек, организмът сам убива вирусите след известен период от време.
Трипер и хламидия са бактериални инфекции. Хламидията е особено опасна за жените защото може да доведе до безплодие ако се качи до матката и фалопиевите тръби. Триперът обикновено има силно изразени симптоми, течение с лоша миризма и цвят, сърбеж, болка... Но хламидията може да протече без симптоми при 80% от жените и 50% от мъжете. И двете обаче са болести които се лекуват лесно с антибиотици и ако се хванат навреме няма поражения. Пораженията идват ако години наред имаш инфекция за която незнаеш.
Сифилисът е също бактериална инфекциа, крайно гадна и опасна болест която ако не се лекува може да причини редица поражения в целия организъм-сърдечни, чернодробни, белодробни и т. н. Ако се започме лечение навреме, то тя е лесна за излекуване.
После има най-различни видове гъбички и други микроорганизми които могат да ти лепнат при секс. Кандидоза, трихомони...
Общо взето, презервативът предпазва от хив, хепатит, сифилис, трипер, хламидия... Абе болести които се предават чрез флуиди.
Срещу папилома вируси и херпес не са много ефикасни защото това са болести които се предават при добир със заразена кожа.
Аз лично секс с презерватив никак не харесвам. Но все пак, ако не познаваш добре човека, по-добре да се използва.
Свирка с презерватив не мога да правя, тъпо ми е. Все едно ям найлон. Не ме кефи нито мен нито мъжът. Все пак, при орален секс рискът от заразяване е значително по-малък (ако не ти свършат в устата разбира се).
Пусни си изследвания за хив, хепатит, хламидия, трипер (гонорея) и сифилис. Това са най-важните. И цитонамазка при гинеколог редовно. Не са много евтини, но здравето на човек няма цена.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 78fd1bc74b
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Няма как никога да не ти се случи, поне не и гъбичките. През това в живота си ще минеш поне 5 пъти. Хубаво е да се говори за тези неща с партньора преди да започнете да правите секс, а ако ви стане нещо, да се лекувате и двамата. А за гъбите, може да ги пипнеш по 10 още други начина, освен секс. Със свирки също се хваща да, също и с мръсни ръце ако те барне, ако кма някви брадавици по ръцете, може да ти лепне кондиломи. Презерватива пази от по-сериозни венерически болести, но гъбичките всяка втора ги има и общо взето цял живот се борим с тях

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fc3409abd7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди на гинеколог. Да, сърбежът е от гъбична инфекция. Не се самолекувай.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 2218c0905f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

6.   Хепатит - може да го узнаеш и след 20 години, когато черният ти дроб вече е мъртъв. Спин също не се проявява веднага.

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker