Лек за много болезнена менструация - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121190)
 Любов и изневяра (29709)
 Секс и интимност (14357)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3179)
 Образование (7302)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18521)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Лек за много болезнена менструация
преди: 5 години, 4 месеца, прочетена 1864 пъти
Здравейте, исках само да ви споделя какво ми помогна за много болезнена менструация - Профенид супозитории. Гадно е да се слагат, но помагат бързо и ефективно и не ти се повръща както от другите лекарства. Това е наистина за хора с проблем, не с леки оплаквания и трябва лекар да го изпише. Преди това съм пила ибупрофен, аулин, спазмалгон, солпафеин - нищо не е помагало толкова. Много съм благодарна нандоктора, който ми го изписа - не съм вярвала, че нещо ще помогне.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 4 месеца
hash: bc549b0452
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Добра храна. Яденето на млечни продукти пълни с хормони и сол, долнокачествени меса, полуфабрикати пълни със сол и вскакви Е-та, мазна храна, пържено, алкохол - като ги премахнеш, ще видиш, че няма да те боли изобщо. Личен опит!
Точно преди и по време на менструация, не яж и трудносмилаеми храни като бобови и кръстоцветни, но и не яж много плодове, които могат да докарат диария. Яж топла храна. Пий повече вода, движи се и си пази кръста от студено.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 4acec863be
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   От личен опит - "Дексофен", не правя реклама, се да правих, да взема някой лев. От опит - само това. Важно е да се вземе преди големите болки. Когато леко те пребили, взимаш хапче и стопираш в зародиш.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: be7d227e50
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Аз пия дексофен 25 мг и много ми помага. Никакви болки. Без него не мога да стана от леглото

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 901498742d
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От личен опит - бял равнец отвара. Сутрин 200 млн и вечер пак толкова. Това е. Кви са тия хапове? Стига сте се тъпкали, защото това ви е едно временно решение на нещата, докато с билката ОТ ОПИТ И ПРЕПОРЪКИ ОТ МЕН ЗА ДРУГИ ХОРА има трайно действие.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 0482ef6ae1
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   1, 4 темата е за тежка форма на болезнена менструация - който не знае какво е това и защо се налага да се пият или взимат хапчета, да не пише.

 
  ...


...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: fc4f127292
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Номер 1 е абсолютно прав и съм в недоумение кой му нацъка единици? Явно неуки хора, но няма проблем - нека си страдат от невежеството. Болезнената менструация НЕ е нормална и е индикация за прекалено натрупване на животински токсини (от месо) и слуз (от млечните), и липса на адекватно движение- най-вече йога.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 93779d77e7
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Интересно ми стана авторката къде си слага таблетките, защото твърди че й е гадно да си ги слага?

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9f8dd99889
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   И профенид, и дексофен са на базата на кетопрофен - явно това е НСПВ, което най-много помага в такива ситуации. На мен също, когато ми изписаха Профенид ми казаха да го пия 3 дни преди цикъл, за да се блокира изобщо производството на простагландини. По принцип за да подействат обезболяващите се приемат преди или много рано в началото на болковия синдром. После знаете какво следва - взимаш лекарство, но от болка почваш да повръщаш, търкаляш се в леглото от болки...
Ще помоля хора, които не разбират какво е тежка форма на дисменореа да не коментират, защото не добавя стойност на дискусията. Идеята е хората с този приоблем да си помогнем и да се поучим от опита на другите, не да съдим.
Говорила съм със специалисти хомеопати и билкари и двата вида “лекари” просто ми обясниха, че са безсилни пред това. Здравословна храна и спорт също еинаги съм правила и правя със сигурност повече от номер 1, но това евентуално би повлияло само на лека форма на дискомфорт. Не се чудете и как се взимат лекарства - казвали са ми, ме преживявам родилни болки, така че който не знае какво е да те боли толкова, че да искаш да се самоубиеш, да не съди. Може да нямате дисменореа, но никой не е застрахован. Имах приятел, който получи бъбречна криза и каза, че като го заболяло и пиел каквото му давали. От тогава не е коментирал защо пия обезболяващи.

 
  ...
преди: 5 години, 4 месеца
hash: 9f8dd99889
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

9.   Номер 6, ситият на гладния не вярва. Неуки са хората, които не разбират какво е дисменореа, класифицират я като ненормална, защото на тях не им се е случило, и предлагат абсолютно неадекватни съвети за такова тежко състояние. Номер 7, ти не знаеш ли какво са супозитории? Изумявам се какво правят подобни хора в такава тема - като не разбирате и няма какво да споделите, просто подминете темата и не ни занимавайте с глупостите си.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 4 месеца
hash: e776040553
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Момичета, аз имах ужасни болни 2-3 дни преди да ми дойде и първия ден. Такъв ужас, че и на училище и работа не съм ходила. И това още от първия си цикъл на 11 години. Но на мен аналгина, спазмалгона намаляваха болките - колкото да се дотътча до училище или работа. После излезе аулина-действаше ми повече. Разбира се, имах си леки болки. И след като родих нямах цикъл 5-6 месеца докато кърма и изведнъж съвсем безболезнено ми тръгна цикъла. След второ дете- също.... абсолютно никакво усещане за болка. Мога да тичам, да се забавлявам. Помен няма. Много съм мислила какво стана. Питала съм лекари и казват, че нещата се променяли след раждане. Но аз мисля, че след раждане моята матка се отпусна и затова.... Дали не е от някои хормони? Не съм сигурна. Не може да съм произвеждала един количества преди раждане, а сега други. Болките се дължат на контрахирането на матката. Затова препоръчвам раждане. Може да имате моя късмет. А тия дето дават диети и сокове и отовари -това няма никаква полза... Моите болки са били толкова силни, че пот ми течеше от челото от зора. Топли и студени вълни са ме обливали, освен режещата болка в корема, кръста и всички стави по тялото. Чувствала съм се парцал в буквалния смисъл. Майка ми ми поставяше електрическаска възглавница на кръста.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker