Вечер не мога да заспивам, а като спя имам кошмари - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121005)
 Любов и изневяра (29665)
 Секс и интимност (14343)
 Тинейджърски (21872)
 Семейство (6460)
 Здраве (9584)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3165)
 Образование (7293)
 В чужбина (1649)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18476)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Вечер не мога да заспивам, а като спя имам кошмари
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1037 пъти
Здравейте, читатели на сподели!
Имам огромен проблем, който много ми се отразява вече. По принцип от малка не мога да заспивам много рано, но към 12 съм заспивала и сутрин за училище или лекции бях горе-долу наспала се. Сега обаче започва друг проблем, който ме кара да мисля да си взимам валериани, валидоли и прочее.
В сесия съм и бихте казали, че проблема е от стреса свързан с изпитите. Може и да е така, но въпроса е, че може би последната година почти не съм имала случаи да заспя преди 1 през нощта. И на другия ден ставам в 6 в повечето случаи. Сега измежду изпитите отново си развалих съня и заспивам сутрин към 5-6, онзи ден дори в 9.. Просто не мога, въртя се, оставям телефони и компютри.. Не става и не става.. Имам случаи дори очите да ме болят от недоспиване, сълзят направо.. И като легна и нищо.. С часове наред се въртя и въртя в леглото, какви ли не пози не заемам и не става. И най-вече получавам някакви сърбежи по цялото тяло, а обриви няма.
Миналата година понеже ми беше първа в университета и бях много психясала заради изпитите и не спях, за да уча. А сега не е така, знам как протичат изпитите, уча си спокойно и като усетя да ми се доспива и оставям нещата..
Вече не издържам.. А вечер преди изпит вече ме хващат лудите. Трябва да ставам в 6, аз не мога да заспя до 4.
Нямам проблеми в семейството или по-точно са в рамките на нормалното, тук-там нещо да се сдрънкаме за малко ама и това е рядко. С приятелят ми всичко е наред, щастливи сме и не се караме за простотии.
Като съм с него по принцип заспивам по-лесно, но снощи също не успях, а той задряма като пън. И аз 2 часа я насам, я натам и чак към 4 и нещо успях да подремна до обяд към 12. По принцип имам нисък хемоглобин и кръвно и се чувствам добре наспала се с около 9-10ч сън.
Тук идват и другите проблеми-кошмарите.
Аз не гледам сама страшни филми и ако ги гледам е с приятеля ми и то мноооого рядко гледаме такива. Не си мисля за такива неща, каквито сънувам. Но сънищата ми са брутални. 90% от кошмарите ми са свързани с убийства, преследване, изнасилване. В останалите 5 не сънувам, а другите 5 дори не са някакви хубави, а.. Просто не кошмари.. Събуждам се всеки ден със страх, защото съм сънувала поредния психясал сън. Странното е, че в повечето пъти сънувам примерно, че някой ме напада (не познавам човека) и аз в самозащитата си го убивам и го заравям в двора. Следващия сън (в различни дни и различен човек, различно място на действие. ) пак иска да ме напада, пак го убивам и отивам да го погребвам, но като ида в двора и знам, че там има още хора, които съм убила.
Случвало ми се е да сънувам, че мен ме убиват или че аз убивам брат си (а с него се обичаме и нямаме проблеми).
Снощи сънувах, че съм в нещо като училище и двама психари изведнъж започват да ни гонят и осакатяват и убиват хора с резачка и нож. И пак казвам, аз дори не мисля за тези неща.. И аз с баба ми и една приятелка се опитваме да избягаме и стигаме до един таван, който изведнъж се оказва нашия, аз откривам прозорец и правя план накъде да тръгнем дали към горната или долната улица. Голяма част от кошмарите ми са свързани с това, че някой ме преследва и аз стигам до покрива и се чудя нагоре или надолу по улицата. Та сънищата ми или се довършват или стигам до едно място. Понякога тръгвам по едната улица, понякога по другата, но нещо става и все се събуждам в тия моменти.
Не си обяснявам на какво се дължат психарските ми сънища, аз дори нямам толкова развито въображение, за да си ги измисля. Започвам да мисля да си ги записвам в тетрадка..
А и забравих да кажа, че заради тези сънища от години спя на лампа ако съм сама в стаята и нашите все ми се карат.. А угася ли лампата ме обзема страх и малко след това просто включвам лампата.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: bf12909eae
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Потърси помощта на психолог.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: f2786150af
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Потърси някоя баба/дадо да ти лее олово против уплаха стрес безсъние ще видиш че помага!

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker