Мисля, че имам рак на дебелото черво ;[ - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120675)
 Любов и изневяра (29589)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9550)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18390)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Мисля, че имам рак на дебелото черво ;[
преди: 12 години, 11 месеца, прочетена 23499 пъти
Здравейте на всички! ;]
Аз съм момиче на 15 години от Варна. Не знам защо, но вече съм убедена, че имам рак на дебелото черво ;[. Снощи като даваха " Шоуто на Слави ", говориха за рак на дебелото черво. И като почнаха 1, 2, 3 етап на разболяване, развитие и т. н. И още повече почвам да се притеснявам, че може да ми има нещо... Преди си мислих, че имам тумор в мозъка, защото постоянно ми причерняваше и припадах, но симптомите на тумор в мозъка са други. Тази година завърших 8 клас. Преди 4, 5 месеца по биология взехме урок за рак на дебелото черво. Нали започнахме поява и т. н. На края стигнахме и до симптомите. Единия симптом беше '' кръв в изпражненията ''... Това ме накара да се позамисля над нещата, защото от няколко месеца се беше появила кръв и в моите изпражнения. Това много ме стресна! Затова се поразрових из нета за всички симптоми... Те са :
- коремни болки (мъчителни, продължителни, тъпи)
- запек
- подуване на корема, къркорене в червата
- появяване на кръв в изпражненията
- лош апетит
- бледост
- чувство на слабост, разнебитеност
- повишена температура
- загуба на тегло.
- наследствена предразположеност.

Моите симптоми са : чувство на слабост, разнебитеност ; появяване на кръв в изпражненията ; подуване на корема, къркорене в червата ; наследствена предразположеност. Баба ми (майката на моята майка) почина от рак на дебелото черво. Сестрата на майка ми е онко болна... Заобиколени сме от болести ;х. Просто знам, че ми има нещо, не знам точно както, но ми има нещо. Някак си не се чувствам удобно да я попитам дали иска да си направим изследвания за всеки случай. Не сме заможно семейство, нямам баща, нямаме и пари. Може би това са нещата, които ме спират да говоря с нея на тази тема. Майка ми от известно време почна много да отслабва. Скулите и се личат, направо много ме е страх и за нея, защото само тя ми остана.

Искам да питам изследванията за разни такива болести плащат ли се? Или къде мога да отида да се изследвам във Варна? Просто много ме е страх, не ми се умира, не искам да се разболея от нещо. И за мама най - вече ме е страх, защото тя е вече на 43 години, а баба почина на 49. Много ме е страх!!! Посъветвайте ме нещо или и аз не знам. ;[

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 12 години, 11 месеца
hash: 335583b21c
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

1.   Я се успокои малко. Тоя рак туко така не се появява. Прочети малко как вазникват повечето ракови заразявания. Давам пример с рак на белите дробове в пъти са по малко непушачите които се разболяват. От пушачите. Какво си мислиш че постоянно вреди на дупето ти че да се образива рак?

Живеи си прекрасния живот докато си млада и не се замисляи за глупости ако ще става ще стане неможеш да го предотвратиш. Може само да се иследваш редовно.!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: f26749ec39
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Иди при личния си лекар да ти даде направления за специалисти и изследвания, за това не се плаща, защото си непълнолетна или ще е минимално. Иначе ми се струва, че си внушаваш, а така без изследвания няма как да се потвърди каквото и да е.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 4443aede89
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

3.   От авторката - ами сега не знам дали е внушаване, но в нетa четох, че редовно трябва да се изследват изпражненията за кръв... А при мен кръвта е доста... Горе - долу около 50 ml да е. Най - добре да отида на лекар...

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ee08aeef53
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Като бях на твоите години и аз постоянно си въобразявах, че съм болна от нещо... Четях симптоми като теб в Интернет и си въобразявах, че ги имам. Сега осъзнавам, че всичко е било болна психика. Знам обаче какво ти е, а и щом баба ти е имала такава болест... Разбирам те. Отиди да си направиш изследвания (аз си правих) и ще ти олекне. СИГУРНА съм, че ти няма нищо :))) Успех!

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: dd18fbe986
гласове:
1 2 3 4 5
  (19 гласа)

5.   "Хипохондрия" се казва твоят проблем и е чисто психологически! По-добре потърси съветите на психолог или някакъв друг вид терапевт, вместо да се занимаваш с глупости.

 
  ...


...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: c97fe74357
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

6.   Еми, ако искаш да си сигурна отиди на лекар или ще ти бъркат в задника с пръсти или с една дълга тръба... голямо шоу ще е :)

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 2351008b84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   много важен симптом е цвета и миризмата на изпражненията. чуството за слабост разнебитеност е последствие от лошият апетит, което пък е следствие от подуването на стомаха и къркорене в стомаха. подозирам че си била поне за малко на диета и си се хранила нередовно. може да имаш наи малко колит ако не и газтрит. за семеината обремененост остави тая работа на докторите. ако толкова се притесняваш направи си една пълна кръвна картина като за начало те докторите знаят за кво да търсят.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: bfc7f9d051
гласове:
1 2 3 4 5
  (8 гласа)

8.   Нищо ти няма, страдаш от хипохондрия, нуждаеш се от психотерапевт.

 
  ...
преди: 12 години, 11 месеца
hash: 40248ada0a
гласове:
1 2 3 4 5
  (5 гласа)

9.   Сигурна ли си, че кръвта не е от хемороиди? Защото и те имат такъв симптом. А иначе ако това много те тревожи върви при личния си лекар и му кажи, ще те изследват. Само недей дава поле за развитие на хипохондрията, че после стават съвсем по страшни неща, ако не се вземеш в ръце на време

 
  ... горе^
преди: 12 години, 11 месеца
hash: ca733bc8f0
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Симптомите които имаш може да са защото имаш колит или гастрит. Те също имат подобни симптоми, затова се консултирай с личния си лекар.

patilancho

 
  ...

...
преди: 10 години, 10 месеца
hash: e22cf09880
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Сигурно имаш хипохондрия... Недей си внушавай глупости! И аз имам почти всички от симптомите, но като ходя на преглед, лекарите винаги ме хвалят, че съм с чудесно здраве.

Я не гледайте тоя тъп Слави Трифонов, че като гледам, как ви внушава глупости... Що не прочетеш за рак на гърдата и маточната шийка. Сигорно симптомите пак ще ги имаш. Хипохондрия! Нито тумор в мозъка имаш нито рак! Успокой се и се вслушай в нас!

 
  ...
преди: 10 години, 5 месеца
hash: 362de72059
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Страха ти е породен и от симтомите ти, и от близките страдащи болни около теб.
Но навременното диагностициране на симтомите ти, само ще доведе до навременно взимане на мерки относно здравето ти.
Моят съвет е : посети личният си лекар, сподели всичките си оплаквания, не забравяй да споменеш фамилната обремененост.
Ако той / тя прецени ще те пратят на гастероентеролог с направление.
За София съм посещавала болница " Доврие" - частна е, но за изследванията - гастероскопия и фиброколоноскопия се приемат с направление. Не мисля, че ще имаш нужда от такива изслеедвания, самият гастероентеролог ще прецени.

 
  ... горе^
преди: 10 години, 5 месеца
hash: fcdd0d4a50
гласове:
1 2 3 4 5
  (7 гласа)

14.   Фамилната обремененост често се изразява не във физиологични особености, а представлява наследяване на хранителните и двигателните навици. Вашето здраве е във вашите ръце.

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: 683cc161f3
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

15.   Здравейте. Аз съм на 21 от Варна,но в момента живея в чужбина и уча език.
Всичко си беше нормално,докато не се разболях. Имах болки в гърдите от двете страни,придружени със суха кашлица. Отидох на лекар и той ми каза,че всичко е наред,само лека инфекция с лека температура от 37,3 . Изписа ми разтворими хапчета парацетамол 500 и хапчета за смучене Neo Angin. Още на втория ден гърдите спряха да ме болят и около пет дена и кашлицата отмина. Всичко беше наред докато не се завърна лекото дразнене в гърлото и кашлицата ът преди. На същия ден ми дойде месечния цикъл с остри болки в яйчниците. Продължи около час,което за мен е нормално,случвало ми се е много пъти,но странното е,че след това имам газове в корема,които не мога веднага да освободя. По трудно е,защото болките са ужасни. Към 01:30 вечерта вдигнах 38 градуса и с понижен апетит,което също е нормално. Смъкнах температурата,но не напълно. Поддържам я до 37,3/37,6. Потя се но пак я имам,но не качвам. Днес е третия ден,в който имам температура 37,3 и понижен апетит. Ям по-малко от преди,чувстам се умалена и сънлива. Това странно дразнене в гърлото не минава нито с хапчета нито с сироп. Страх ме е,че мога да съм болна от рак. Един път си мисля,че на кожата,друг път на белите дробове. Тази температура също ме кара да си го мисля. Преди месец и половина бях пак в месечен цикъл и имах все едно като бутане в кръста и си мислех,че е рак. Направих си изследвания и ми казаха,че имам киста в яѝчника,но не и рак. Успокоих се докато не се разболях и това отново се върна. Понякога си казвам,това не е вярно,явно страдам он хипохондрия,но заболи ли ме нещо почувствам ли се по-зле и започвам отново да го мисля. Чувствам се добре,но апетита ми е понижен и ми е умалено. Какво ми има не знам! Някой да ме посъветва какво да направя!

 
  ...
преди: 6 години, 4 месеца
hash: e01798406a
гласове:
1 2 3 4 5
  (6 гласа)

16.   към номер 15
На лекар, бързо!
Болки, отпадналост, температура може да значи апандисит и дори перитонит. Тези "газове, които не могат да излязат" всъщност е подуване и втвърдяване на корема, което е тревожен симптом.
Апандиситът няма да се излекува сам и може да се спука!

 
  ... горе^

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker