Флебография - цена, без направление? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120688)
 Любов и изневяра (29591)
 Секс и интимност (14310)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6439)
 Здраве (9554)
 Спорт и красота (4687)
 На работното място (3139)
 Образование (7286)
 В чужбина (1642)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1731)
 Други (18392)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Флебография - цена, без направление?
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1885 пъти
Здравейте от 3 седмици имам ужасни болки в краката, които дори ми пречат да спя. Имам съмнения за дълбока венозна тромбоза или нещо подобно тъй като спадам под висок риск. Личният ми лекар не ме приема на сериозно. Ходих 2 пъти. Предписва ми лекарства, които просто не помагат. И не иска да ми напише направление. Ако не друго поне да се успокоя. Затова съм решила да отида да си направя изследването без направление, защото ми писна и ме е страх. Та някой знае ли горе-долу на какви цени се води флебографията? И в кои градове се извършва. Аз съм от Смолян и не съм сигурна дали тук предлагат тази услуга.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 886f18e703
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

1.   Не знам какво да ти кажа, просто убеди личния лекар да ти обърне повече внимание. Дори преувеличи симптомите, за да те насочи към специалист. Усещаш ли краката си по-топли? Подути ли са?
Така преди година лично аз диагностицирах майка си с тромб, който беше толкова очевиден, а личната лекарка не направи нищо. Оказах се права, в болницата откачиха, като разбраха. Наложи се да лежи 10 дни, защото беше сериозно положението. Настоявяй!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: c52d89d16f
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Най близо ти е Пловдив. Май доплер се казва? Ти хипохпндрик ли си? В София може да си запишеш час в Св. Екатерина Съдова Хирургия. Има сайт. 55 лева е преглед плюс доплер при съдов хирург.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4705f739fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   Да правят го в почти всички по големи болници, цената на частно е по 250лв на крак и отделно си плащаш за два дни легло в болница.
Но ако всичките ти съмнения се дължат само на твой убеждения не е нужно да се подлагаш на толкова сложно изследване за което се налага и да лежиш в болница поне по два дни за всеки крак. Достатъчно е да идеш на частно на невролог да си запишеш час за доплерова сонография на долни крайници, хем ще ти излезе 40-50лв, хем ще е достатъчно сигурно дали има нещо на краката ти. Доплера отчита всичко, дори лека тромбоза.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: ad555431f7
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

4.   Мисля, че по принцип е между 250-400 лв., като си зависи в коя болница ще го направиш. Между другото, въпреки че, както казваш, спадаш в група с повишен риск, причините за болки в краката може да са много и различни. Ако смяташ, че личният ти лекар наистина не приема проблема насериозно, просто юни месец се запиши при друг.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e453bb72a5
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Май пишете глупости. На мен са ми правили доплер без направление на краката и ръцете и струваше 30 лева. Беше преди 3-4 години, но 250-400лв...

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 5bc2ff5a7f
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Ясно, че в случая ще се наложи да платиш за частен преглед, но да попитам защо още не си сменил/а личния лекар? На мен два пъти подред откажат ли ми направление и сменям. Защо да стоя записан при някой, който не ми е от полза, 4 пъти сменях личен лекар само последните 2 години - в момента от 6 м съм при една симпатична млада лекарка, която досега направление за специалист не ми е отказвала.
Най-лошия вариант за личен лекар е някой, при който има записани много пенсионери и винаги се налага да чакаш дълго, а и направленията се изчерпват и се опитва сам да лекува, вместо да препраща към специалист - младите лекари, при които не се втурват бабите, защото заради възрастта им нямат доверие са доста по за предпочитане в това отношениe. Личния лекар не е специалист, работата му е да дава болнични и да препраща адекватно към специалисти - когато се опитва сам да се справи с по-тежки случаи, че даже и с някои леки случаи, които не са му в компетентността, това най-често води само до усложнения за пациента и закъснения с прилагането на адекватно лечение. В масовия случай личните лекари даже при лечението на обикновен грип или настинка се оплескват и не успяват адекватно и навреме да препратят при специалист уши-нос-гърло или пулмолог и пациента после се влачи със седмици с усложнения и почва със засъснение да пие точните лекарства.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4705f739fb
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   От №3 аз от 15 години страдам от артериални и венозни проблеми, имам тромбоза, имам достатъчно голям опит, последно бях на флебография през септември 2018г, достатъчно навътре в нещата съм.
Личната ви лекарка авторке е права че не може да ви издаде направление за флебография, тя няма такива права. Тя има право да ви даде направление за съдов хирург, който да реши дали и какво да ви изследва. Обаче само на база "аз имам съмнения" или "мисля че имам тромбоза от три седмици" никой съдов хирург няма да ви вземе на сериозно, ако можете да стъпвате на краката си.
Затова ви дадох съвет да идете на частно при невролог, без да се преглеждате неврологично и да му казвате проблема си, а само да ви направи доплер на долни крайници за да има какво да покажете на личната лекарка на базата на което тя да ви прати на съдов хирург, а той съответно да ви приеме в болница за флебография.
Разбирате ли трябва да имате някакво документално или физическо доказателство за да ви дадат направление за флебография. И тъй като физическото доказателство е липса на кръвоток /пулс/ във вена или артерия или голям вътрешен кръвоизлив с голяма зачервена подутина, а вие го нямате, ви пращам да идете на доплерова сонография ако там излезе че има проблем, вече ще имате документално доказателство на базата на което съдов хирург да ви приеме в болница за флебография по здравна каса.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d2dbc2e46d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Тромбите са опасни и спешни състояния, публикувайте ги приоритетно тия коментари. Друг е въпроса, че за такова нещо не се пита в нета, а най-малкото се звъни в болница или където се прави това изследване (за цената ако щеш).

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker