Крещя за помощ но никой не ми помага! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121050)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3167)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Крещя за помощ но никой не ми помага!
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1737 пъти
Здравейте хора! Страдам от ясно изразена силна депресия, която признавам. Живота ми е повече от ужасен. Аз съм жена на 26г. Детството ми беше кошмарно. Имах баща алкохолик който редовно биеше майка ми и мен. Беше безработен а майка ми едва успяваше да свърже двата края с мизерната си заплата. "Истински"приятели съм нямала никога, сякаш силното ми желание за сприятеляване отблъскваше хората от мен. От мъничка съм оправно момиче. Бях на 12 когато започнах да плащам сметки, готвя, чистя и се грижа за малкия си брат. Нямах търпение да дойде нощта за да се завия под завивките и да се на плача без мама да ме види. Не исках да я разтройвам-тя и без това беше смазана от ежедневието си. Порастнах, станах жена. Постигнах много.. съвсем сама! Но сякаш съдбата ми е предначертана да страдам. Все още нямам приятели, но пък имам най-прекрасните съпруг и дете! Откакто родих обаче ме преследва едно ужасно чувство. А именно, че на детето ми му има нещо. Докато беше бебе плачеше много, по цели нощи. Сега е на 8месеца. С установена алергия към млечни продукти. Отказва изцяло храна различна от кърмата. Не лази, не се изправя! Все си мисла че й има нещо. Започна да ме гони апатия. Усещам как потъвам. Говорих със съпруга ми, с майка ми с брат ми.. Никой не ми обръща внимание. Казват "мисли позитивно" и това е. Малката ме усеща. Имам чувството, че не ме иска. При мен е неспокойна, плаче, мрънка.. има ли при нас някой друг тя е спокойна. Знамм трябва да съм спокойна да мисля позитивно, но каааккк какк? Искам да съм здрава и силна за да отгледам дъщеря си правилно. В началото мълчах, държах всичко в себе си но осъзнох че ми трябва помощ! Крещя за помощ и никой не ми помага. Сякаш всеки е заед с ежедневните си задачи и не обръща внимание на зова ми за помощ! Града ни е малак, няма психолози, а не мога да оставя малката и да пътувам. Какво да правя? Моля помогнете ми!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 83b60e9ec9
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Мила, съжалявам за положението ти.
Няколко съвета от мен и се надявам да ти помогнат.
Изтегли си филмът „Тайната” и го изгледай няколко пъти.
После прочети Стопанката на Господ на Розмари Де Мео. Аз я препрочитам за трети път.
Просто ще си промениш нагласата и ще осъзнаеш силата на мозъчните вълни.
Потърси в нета психолози с онлайн или скайп консултации.
Опитай се да медитираш, включи и малката в заниманията. Говори и, чети и класически приказки като Пепеляшка и златната ябълка.
Успех и знай, че човек се учи докато е жив, а нов навик се изгражда минимум за 30 дни.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8bea44825b
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Наистина имаш проблем. Трябва ти терапевт, потърси начин. Доста е вероятно на бебето ти нищо да му няма, но твоята депресия да му влияе. Потърси помощ и след близки, ти трябва да си добре за да е добре и бебето ти. Ти си мислиш, че крещиш, но вероятно просто намекваш и очакваш другите да се сетят. Говори директно, мобилизирай ги да помагат с детето. Трудно е на някой, когото е бил толкова сам да се отпусне, разкрие и потърси помощ, но това е пътят към другите. А сега не можеш да си позволиш да те е страх, защото детето ти и здравето му зависят от това.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 8ebe358723
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   психиатър ще ти даде антидепеесанти. остави психолозите. но докато кърмиш няма да ги пиеш. Първото ми дете също не лазеше, направо проходи на хгодинка. а и всеки е различен. говори с личния лекар на детето. то обръща ли се, държи ли си главата изправена. ако е да- няма проблем никакъв.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7664b90a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Ще ви помогна. Но! Искам пълни подробности за това с което се храните вие. Кога и как се храните. Подробности около раждането и първия ви досег с бебето. Давани на него някакви храни различни от кърма. Кога е било това?

М 1964

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 0cf60d03b3
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Здравей, моето дете също е със същата алергия и с обриви. Пропълзя на една година. Изправи се, защото имаше за какво да се държи на 10 месеца. Просто трудно се случваха нещата. Всяко дете си е различно. Мисля, че се притесняваш излишно. Помагай на мъничето с каквото можеш, обичай го, давай го да ти го гледа някоя баба за час, два, защото ми се струва, че имаш крещяща нужда да видиш, че живота си върви и да знаеш, че не всичко е колики, хранене, памперси, чистене и пак отначало. Ти си си в депресия и през това минават много жени, които са родили, както и аз самата. Ще отмине, но си помогни и сама. Виж света с други очи. Имаш и както ти каза и прекрасен съпруг аз не мога да се похваля със същото. Радвай им се на двете слънца в твоят живот, но обърни внимание и на себе си ще пропаднал още, ако не го направиш. Отиди на фризьор, кафе с приятелки, разходка само с мъжът ти и така.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 838f5584ba
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Благодаря на отзовалите се!Ще опитам да помисля над съветите ви!Номер 4:Храня се със зеленчуци и главно пилешко и свинско месо.Млечни продукти,соя и телешко са изключени от менюто ми заради малката понеже още я кърмя.Храня се сутрин,обед и вечер.Малката е родена секцио понеже нямах разкритие а бях със силни контракции.Донесоха ми я на другия ден,сложих я на гърдите си и тя веднага засука.Хранена е основно с кърма до 6тия месец,след това започнах захранване с което се боря до ден днешен.Просто тя отказва всичко оснен кърмата ми.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 304e2f8f84
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Определено е добре да посетиш психолог. Прилича ми на следродилна депресия.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 753319560b
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

8.   Горкичката, мога да те посъветвам да потърсиш добър психолог онлайн.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4d62b7b95c
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Прочети „Подсъзнанието може всичко” Джон Кехоу!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 30bde2aa56
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   Виж какво ще те посъветвам за детето.Сестра ми имаше подобен случай с нейното . Не ще да пълзи нито да върви оставаш го на земята и беше като паметник.
Та тя се сети понеже детето обичаше саламчета или не помня каква храна беше точно. С 2 думи детето имаше любима храна.
Стъпка 1 . Оставяш детето да поогладнее малко
Стъпка 2 . Пускаш го на земята и нека реве пищи каквото иска.Ти няма да му се потдаваш на емоциите.
Стъпка 3.Отдалечаваш се на няколко крачки от него и започваш да му говориш миличко и да го ПОДКУПВАШ едва ли не с любимата му храна!

Ти си по-умна от него! Успех! На детето нищо му няма.Може да не иска много при теб,защото усеща че не си позитивно настроена и си в депресия.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7664b90a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

11.   Отговор:
ПСИХИКА И ХРАНА: Нещо в храната ви трови психиката. Всички психични състояния се обуславят от токсини, получени в следствие проблеми при храноразчленителните, храновсмуквателните и синтезните процеси в организма. Трябва пълно очистване на стомашно-чревния тракт от заседнала храна, която ви трови мозъка и менюто ви от промишлено преработени храни и напитки, дома си от битовата химия и козметика.
Психиатър ще ви даде антидепресанти, които така или иначе заради бебето неможе да приемате, но не и диета. Факта, че лекарите не слагат медикаментите направо в главата, а ги дават през стомашно-чревния тракт, би трябвало да ви убеди в правотата на твърденията ми.
Колкото до психолога той може да изкара наяве отново травматични спомени от вашето съзнание и виe да ги изпитате, изживеете отново. Но ако е добър и опитен, може да ви помогне да преодолеете травмата от отхвърляне, която вие прехвърляте на бебето си с поведение и/или биохимията си.
Човек се отличава от животните по това, че освен биологичните си цели да се нахране и размножи има и други-например изкуство. Тази цел е винаги ръководена от една доминантна мисъл. Доминантната ви мисъл подчинява вашето тяло и менталност на изпълнението на вашата цел. За нейното изпълнения може да бъдат привлечени и подчинени и други хора. Задайте си правилната доминантна мисъл и цел. Например-да отгледате здраво дете и да имате здраво и щастливо семейство и дом. Човек има винаги цел, като показателно е не какво говори, а какво прави относно своята цел. Запомнете това много добре!
Във вас се е разгърнала стресова реакция непородена от реални фактори, затова и близките ви не ви разбират. За тях всичко около вас си енаред, и вие сте в безопастност. Няма реална заплаха за вас, но въпреки това вие сте в депресия. Вашия стрес/депресия/ е породен от незатворени рани във вашето минало. Чувстате се отхвърлена и вероятно виновна за събития от миналото ви. Това обаче в настоящето привежда организма ви в състояние на отбрана срещу напълно въображаема заплаха. Това води до секреция от надбъбречните жлези на кортизол и адреналин. И понеже, както казах реална заплаха няма, никой не ви гони например, че да побегнете с всичка сила и да изразходите адреналина, той дълбае и кърти във вас „дупчици“. Във вашите органи и психика, но по-неблагоприятното е преминаването на стресовите хормони в кърмата на вашето бебе. Майчиното мляко се адаптира към околната среда само за два часа. Ако някои околи вас киха или кашля в следващата „партида“ храна за бебето вашия организъм ще излъчи голямо количество защитни интерферони. Но бебето няма как да се справи с високите нива на приетите през кърмата стресови хормони и то плаче често, става неспокойно, не спи добре, може да изостане в развитието си.
Изход от положението има. Посрещнете изгрева на слънцето, изпратете го на залез. В обедните/11:30-12:30/ часове излезте на слънце и 15-30 минути се огрейте от слънчевите лъчи ръцете, шията и лицето си, за синтез на витаминД. Напечете гърба си. Вероятно имате ниски нива на този витамин и на В12, но това може да се установи само с кръвен тест незаплащан от НЗОК, и консултация с ендокринолог. Препоръчвам ви да потичате ежедневно по 20-30 минути, може и по няколко пъти на ден на открито на въздух. Може и във фитнес зала, но с гарантиран приход на свеж въздух, като не забравяте, че климатика не вкарва свеж въздух!!! Ако ви е трудно да тичате тогава ходете пеша. Но не по-малко от 25-30 минути без да спирате освен на червен светофар. Ако се заговорите с някого и спрете започвате да броите времето от нула. Дишайте плавно, дълбоко, коремно, но може в началото да ви се замае главата от кислорода, затова си носете в джоба плик за покупки найлонов или хартиен и ако това се случи, дишайте и издишвайте в него около минута-две докато се стабилизира нивото на въглеродния двуокис в кръвта и замайването или причерняването отминат. Носете леки светли дрехи. Влезте в борова гора и дишайте, дишайте дълбоко, коремно. Обгърнете някое достолепно дърво от гората, парка или където и да е с ръце и тяло. Опрете се с гръб на дървото и постойте така 10-15 минути. Ходете боси по естествени токопроводящи покрития в дома или навън, може и по снега. Не кръстосвайте крака, когато седите или стоите, нещо противоанатомично и нефизиологично, но масова мода при моми и жени, че вече и при мъже. В дома на пода седнете и се предвижвайте от единия до другия край на стая само по задник, да само като си местим седалището, а ръцете ни са изправени водоравно на новото на раменете и не докосваме с тях пода. След 42-60 ден след раждането и гинекологичен преглед може да се пристъпи и към пълноценен интимен живот. Но! Следващо забременяване едва след, като настоящото дете навърши пълни две годинки, не по-рано!
Достигаме накрая до нещото, което обаче трябва да свършите първо. Прошката-да простите на всички, за всичко. Искренно, дълбоко от цялати ви душа поискайте от всички и дайте на всички прошка, вкючително и на такива, които не са между живите. Прошката не е за другите. Тя е за вас. Тя освобождава вашата психика от непоносим товар. Прощавайте, но не забравяйте.
Препоръчвам ви да изслушате едночасовата лекция на един млад българин в Ютуб. Основното в нея е позната за мене тема, без едно дихателно упражнение в указания си начин за изпълнение. Най-важното за вас ще е да си разтоварите психиката от безкрайно благия изказ на Господин Милен Антонов. Така по име го потърсете има си канал в Ютуб. Освен това ще се научите как да не боледувате вие и вашето дете. Аз въпреки знанията си го слушам с затвотени очи за релакс и вдъхновение, въпреки, че не подкрепям вегетарианството и веганството което той практикува, но не пропагандира и не се стреми да налага други му. Чест и почитание на М. Антонов.
Само когато човек помогне някому, той живее пълноценно!
Да се върнем на връзката храна-емоции. Чрез хормони се материализират емоциите. От своя страна излъчването на хормони от жлезите с вътрешна секреция водят до емоции, например ситост, щастие, удоволствие, но и страх, паника, депресия. При по-тежки проблеми в храносмилането и усвояването се стига до обриви, дерматити, екземи, „алергии“, аутизъм, диабет тип1, епилепсия, шизофрения, МС и други. Не случайно думата алергия е в кавички. Едва до 10% от този тип състояния са истински алергии. Например сенна хрема, при пчелно ужилване и други породени от токсични вещества от вън. Останалите над 90% са реакция на имунната система на ензимно непознати вещества в съвременните промишлено преработени храни и напитки и битовата химия и козметика. Милионите години еволюция не разпознава и отреагира на вещества, които не е заложила в естествените храни и бита ни. Това са „алергиите“. Но какво се прави, вместо да си прочистим менюто и стомашно-чревния си тракт и шкафа с и химикали у дома, ходим при хората с белите престилки, или и при тях не ходим, но взимаме медикаменти срещу „алергии“, за да ни „лекуват“ или се „самолекуваме“. Без изпълнение препоръката от първата част на горното изречение здравето, ще бъде само мираж и мозъчна халюцинация.
Кърмачки не трябва да кърмят и говорят по GSM, да гледат телевизия, видео или смартфони и таблети. Носенето на врата на христово разпятие (кръст) има изключително силно негативно биоенергетично поле, действащо на нивото на щитовидната жлеза и от там на мозъка. Не случайно свещенослужителите носят разпятието с дълъг синджир в областта на корема. Докато кърмят майките е най – добре да слушат класическа музика, да пеят весела песничка, или най – малкото да кърмят с радост и настроение рожбата си.
Ако бебе има „алергия“ към мляко или лактоза в частност, то би отхвърлило и майчиното си мляко. По-скоро е реакция към нещо съдържащо се в нечовешкото мляко. Ако е прясно краве от магазина то е хомогенизирано мляко, от генно модифицирани животни, нерядко натъпкани с ветеринарни препарати. Ако е и обезмаслено, тогава количеството на лактозата се увеличава за сметка на извлечените и обрани мазнини. Ако е кисело мляко от магазина и е обезмаслено, наред с повечето лактоза вероятно има добавено нишесте, което бебетата до навършване на една годинка при нормално родените с нормално тегло нямат ензими за разграждането му. За недоносените деца и някой „родени“ по оперативен път ензимния недостатък спрямо нишестето /скорбялата/, може да продължи до три годишна възраст. За захранване след шести-осми, най-добре след девети месец използвайте кисело козе мляко или краве но от доверен фермер нехомогенирано и в двата случая пълномаслено. Не е вярно, че козето мляко е като майчиното, дори по много параметри не се доближава, но има предимства спрямо кравето и овчето млека. Не пренася някои болести, като туберколоза и други.
Детските храни/пюрета и др. / на млечна основа без лактоза са със соево мляко. Те най-вече са за бебетата с непоносимост към лактоза, но незнаещи това родители купуват и за другите деца с мисълта за здравословност. От сухо соево мляко се правят и много сладоледи. Повечето от тях са от ГМО соя, отгледана със силно токсичния препарат „глифозат“, който се свързва с редица вреди за здравето ни.
Нещо повече, дори да не е ГМО, в самата соя се съдържат вещества, които подтискат функцията на важни за човека ензими. Тези вещества не се разграждат изцяло при топлинна обработка и могат да са причина за забавяне на растежа или пък проблеми с щитовидната жлеза. Високите нива на фитиновата киселина в соята намалят усволяването на калция, магнезия, медта, желязото и цинка. Фитиновата киселина не се неутрализира с накисване, покълване и дълго готвене. Богата на тази киселина соя води до проблеми на растежа, а много храни за деца и бебета са базирани на соя.
В соята има вещества, които са инхибитори/ подтисници, стопери/ на стомашния ензим трипсин, който започва обработката на белтъчините от постъпилата храна и пречат на храносмилането на белтъчините. Това води до нарушения в секрецията от панкреаса на ензима протеаза за довършване храноразчленяването на белтъчините. Самата соя е най-богатото на белтъчини растение до 36% достига съдържанието им. За сравнение в свинското месо в зависимост от мястото на месото са от 18%до 25% белтъчините. Попадането е тънките черва на недообработени протеини/белтъчини/ и особенно тяхното засмукване/абсорбция/ в кръвта води до незабавен имунен отговор на непозната или немаркирана правилно ензимно белтъчна молекула. Това е механизъма на вътрешно токсичните „алергии“. Тестове с животни показват забавено развитие при диета богата на тези вещества.
Растителните протеини, особено соевите, чрез специфичен ензим блокират витамин Д, калция и фосфора и създават предпоставки за рахит. Този фермент е химически идентичен на витамин Д, но не и биологично идентичен. Той се явява антивитамин на витаминД. В соята също се съдържа и антивитамин на витамин А. Един от тях е ензимът липоксидаза, който деактивира каротина и пречи за преобразуването му във витамин А. Употребата на суров зелен фасул води до блокиране действието на витамин Е (токоферола). Установено е, че аналогичен проблем предизвиква и соевият белтък породено от съдържащото се в тях вещество антивитамин на витаминЕ.
Аналогът на витамин В12 в соята не се абсорбира добре и води до намаляне на количествата от В12 в тялото.
Фитоестрогените в соята нарушават функциите на енрокринната система и може да доведат до безплодие и рак на гърдата. Фитоестрогените потискат функциите на щитовидната жлеза и може да доведат до рак на щитовидната жлеза. При бебетата, храненето със соеви формули може да доведе до авотимунно нарушение на функциите на щитовидната жлеза.
За да се направи текстурирана соя, сирене и мляко, белтъците в нея се разрушават и денатурализират. Преработката на соя води до образуването на тежки токсични и канцерогенни елементи, като мононатриевият глутамат, който е страничен продукт от обработката на соя и както знаем тежък невротоксин. Соята и соевите храни съдържат високи нива алуминий, който също е много токсичен за нервната система и бъбреците.
Здравето на нас и нашите деца е наша лична отговорност. Дори при лечение от лекар, отговорността и последиците отново са за нас!

M 1964

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 1b8cec2089
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Момиче, внимавай чии съвети следваш, особено от корифеи в нета. Номер 11 не го дочетох, защото още в първото изречение има невярно твърдение, а именно, че всички психични проблеми са от отрови в храната. Следвала съм осем години и имам специализации по клинична психология и невропсихология и това не е научен факт, механизмите на възникване са много по-сложни. Антидепресанти можеш да взимаш докато кърмиш, има различни. Друг въпрос е дали са ти нужни. Преминаваш труден период, който много те е изтощил и е обърнал светът ти наопаки. Това го минава всяка майка, на края на първата година всички сме за лудницата, но добрата новина е, че го МИНАВАМЕ и няма да е винаги така. С времето става все по-лесно и един ден наистина можеш да се радваш на детето с пълна сила, защото вече имаш сила. Когато започне да спи цяла нощ, да се храни и облича само, да ходи до тоалетна. Учи го на самостоятелност, така и на двете ви ще е по-лесно в живота. Ще мине. Дръж се за тия думи. Те са истински, от опит.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7664b90a22
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

13.   от11до 12 Не схванах полезния съвет, който давате на автора. Няма такъв или е само срещу направление или в кеш. Дори първото изречение да не е напълно вярно, според вас, това не го прави лъжа. По-долу споменавам и външните токсини, които ни влияят на психиката.
Прави ми впечатление, че лекари не коментират здравни теми в този сайт. В "Кредо уеб" и други сайтове коментарите на здравни теми направени от лекарите са, като от политици, неясни и неконкретни.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3fef64730f
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

14.   Какви филми и книги, бе, те ще й решат ли проблмите? ! Вие сте много зле!
Мила, детето усеща, когато майката не е щастлива! Говори много сериозно със съпруга си и отидете на лекар щом си притеснена, ако той не те послуша го направи сама. А някои деца се развиват по-бавно, тя още на 8 месеца все пак. Моята племенница проходи чак на година и половина! Няма страшно, но все пак за твое собствено спокойствие посетете лекар.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker