Шум в ушите, помощ! - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121051)
 Любов и изневяра (29672)
 Секс и интимност (14350)
 Тинейджърски (21880)
 Семейство (6464)
 Здраве (9588)
 Спорт и красота (4694)
 На работното място (3168)
 Образование (7295)
 В чужбина (1650)
 Наркотици и алкохол (1114)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18486)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Шум в ушите, помощ!
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 1482 пъти
Здравейте! Имам шум в ушите, който много ме измъчва. Получих този шум отпреди 3 години, когато ми откриха мигрена. Стояла съм доста на компютър и телефон, не знам, чудя се дали не е от това, ходила съм на невролог и ушен, с ушите ми уж всичко е наред, но мъчителния шум не изчезва. Вечерно време усилва, през деня също го чувам, но може би от шума на околната среда имам заблудата, че го няма. Чудя се дали не е от нерви, защото преди много се притеснявах, плачех и не можех да спя, не че сега мога де, но поспивам по някое време просто се предавам и колкото часа поспя си е полза. Много бих искала да се отърва от ужасния шум, искам да съм пак като преди. Мигрената ми и тя беше доста мъчителна с много повръщане, гадене, не съм ядяла и пила с дни, от два до три дена ме блъскаше главата, идвало ми да я разбия от болка, сега мигрената понамаля, но гадния шум си остава. Кажете ми хора, някой страдал ли е от шум и знае ли лек? Много ще съм Ви благодарна. Искам също да уточня, че шума ми е различен, в едното ухо е като звънене, а в другото е като фучене, странно се изразявам, но е така. Много се надявам модераторите да публикуват историята ми, нуждая се от помощ. :(

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3266122429
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Как е кръвното ??? Ниско - високо, може да предизвиква , липсата на сън също . Може да е на психична осноа - тревожност , депресия ??? Музика със слушалки да слушаш ???
За съжаление - причини много . При теб най-вероятно -> на психична основа , или нещо свързано с мигрената . Разбира се и кръвното провери . Отиди на психиатър - няма д ати навреди .

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 68042819da
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   "Чудя се дали не е от нерви" - от това е. Отиваш на село, забравяш интернет и ТВ, и след 3-4 месеца ще забележиш разликата. ;)

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7335639b78
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

3.   спокойно! това са гъбички, т. е. мухъл! ;) Тук пишат мнооого добри лекари, по-цял ден четат в тоя сайт, нали трябва да са начетени. Ще ти напишат рецепта в коментарите. Общо взето си на правилното място за да получиш здравен съвет.
потретвам ТУКА Е МЯСТОТО!!!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: af9f4dd7d1
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Прегледай си бъбреците.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: f376cd369d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

5.   Отиди при УНГ. Ще ти продухат ушите, или ако е налице инфекция доктора ще ти изпише сигурно антибиотик. Аз лично имах подобен проблем и накрая се оказа, че е от клечките за уши, които се продават в магазините. Доктора ми препоръча винаги да използвам клечка за кибрит и обикновен памук.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a5108ba487
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Отиди на други лекари, за 2ро мнение. И почни да медитираш или намери нещо, което да те разтоварва от стреса. Не знам какво друго да те посъветвам..

Успех!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: be09d58431
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Ако имаш шипове на врата, е възможно да притискат нерв и оттам да получаваш мигренозни пристъпи, особено, ако е засегнат окципиталният нерв. Също така, ако шиповете притискат и кръвоносни съдове към главата, е напълно възможно да имаш и шум в ушите, който да е различен и да се променя според движението или положението на главата. За съжаление това го научих от личен опит. Заради шипове на врата (работата ми е пред компютър по цял ден) често получавам мигренозни главоболия и имам шум ту в едното, ту в другото ухо, според това накъде съм мръднала глава. Ако и при теб това е причината, спасението при мигрената е Диклак 150 мг (или друго подобно) веднъж дневно за няколко дни, за да излекува поне временно възпаления нерв и редовна гимнастика на врата, така че шиповете да се "понаместят" и да не притискат толкова съдовете и нервите. Шумът би трябвало поне да намалее.
С две думи - отиди да си направиш рентгенова снимка на врата и ако имаш шипове - при GP-то, за да те прати на невролог.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a52de0901d
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

8.   На мене също ми се появи преди година шум, но само в дясното ухо. Живея на село, никога не съм и не се дрогирам с тегнологии и наркотици, живея спокойно. Не съм имал главоболие, камо ли мигрена. Но проблема остава. Препоръчаха ми УНГ да ми промиел ухото. Ако някой реално е минал по този път моля за съвет за мене и авторката.
Благодаря предварително!

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e8ea2e3ebd
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

9.   Аз също имам мигрена (вродена) и често шум в ушите... Напълно те разбирам и е отвратително неприятно и при мен се усилва вечер и не мога да заспивам по 2-3, понякога и повече часове... Първият път много се уплаших и беше много гадно... Само от стрес, напрежение и натоварване е.. Не знам в каква среда живееш/работиш, но вероятно е само от това. Не трябва да отдаваш значение на нещата много, защото се пренатоварваш и от това идва гадния шум. Всичко е в главите ни, когато се напрягаме за ненужни неща или сме прекалено чувствителни ни се отразява на здравето, съня, живота, работата и всичко и почват едни депресии от недоспиване, неядене и т. н... Аз пия 'паракофдал' за главата ми и горе долу успокоява, защото съдържа малко кодеин (няма да се надрусаш или пристрастиш, спокойно, веднъж месечно ми се случва да го взимам).
Другото което ще ти препоръчам най-вероятно ще ме оплюят тука половината разбирачи ама тия болки на никой не ги пожелавам, но ти давам 99% че мигрената минава поне пет пъти по-леко е тревата. Канабис, джойнт, коз, както искаш му викай, но след една цигара преди лягане и главата ще ти мине и ще спиш като бебе, от много ужасни мигренозни състояния ме е спасявала именно тревата, иначе няма нито спане, нито приключване с гадната болка по 3-4 дни.... Напълно разбирам състоянието ти.

Просто споделям какво приемам аз, други никакви медикаменти не ми действат. Била съм на сто невролози, унг и какво ли не... само изписват един тон лекарства, към които се пристрастяваш, или качваш килограми или без тях просто не можеш да се чувстваш добре. Последният ми изписа успокоителни, приспивателни и още някакви за глава и всичко това да го пия в един ден! Всеки ден! А аз съм на 19 :D Не, благодаря, доста против тия лекарства съм аз лично, понеже доста повече вредят и пристрастяват, отколкото да помагат.
Повечето лекари са идиоти... Бих ти препоръчала по-скоро естествени продукти за намаляване на болката и напрежението. Йога, разходки в природата (без телефони), ако трябва и сама ходи. Успех :))))

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4242349262
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

11.   Здравейте аз съм авторката, Благодаря на всички за коментарите поздрави и на теб номер 9 за изчерпателния отговор. Много съжалявам че мигрената ти е вродена, сигурно е ужасно. Моята мигрена е по-скоро придобита. Застоявах се дълго време пред компютъра и телефона също така съм говорила доста по телефона защото се запознах с едно момче от далече с което си комуникирахме единствено по телефона отначало а вече имах и мигрена и шумът тогава който вече го имах само в дясното ухо сега го имам в лявото и той е като звънене което много ме измъчва А в дясното ухо е по-скоро като някакъв вятър но го чувам много по-слабо единствено усилва когато ме боли главата също така и в лявото ухо усилва когато ме боли мигрената е ужасно нещо За съжаление аз може би сама си допринесох да я имам Интересно ми е от къде го взимаш този канабис и и т.н. някъде продават ли го Откъде го вземаш Аз не съм против но нали знаеш че навсякъде това не се продава Иначе ти вярвам защото знам че това от опит ми го казваш безсънието също доста често ме измъчва Откакто получих мигрена почти не мога да спя така че разбирам те и аз и много съжалявам че и ти го преживяваш това. Надявам се да ми пишат още хора такива които са го преживяли и знаят нещо от опит Моля Ви отговорете ми, наистина се нуждая от помощ и от разбирам и моля без обиди който не иска да не коментира благодаря предварително поздрави на всички и бъдете щастливи усмихнати и здрави извинявам се че няма точки и запетаи но пиша от телефон и е малко трудно.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4242349262
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Здравейте пак съм авторката Ехе доста зле съм го написала тоя коментар дано да ме разберете доста грешки съм направила извинявам се за което искам да допълня още че имам ниско кръвно налягане даже мога да кажа че заради него преди много ме е боляла главата и то все вечерно време номер 9 искам да кажа че аз по принцип съм много чувствителна натура Не знам ти каква си но при мен всяко едно нещо може би ме наранява наистина е ужасно гадно Моля ви обаче не ми казвайте да ходя на психиатър ще ми изпишат един куп лекарства от които всъщност няма да имам полза и само ще ми навредят Искам също да ви споделя че имам много лоши мисли които ме измъчват постоянно и незнам дали се дължи на шума в ушите но откакто ги имам се чувствам още по изнервено.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4793cbce23
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

13.   върви на УНГ, ендокрионолог, кръвни изследвания, после на невролог ако се наложи, после повтори но при други лекари и накрая на психиатър, ако започнат да ти се губят моменти от деня в спомените и да намираш в чантата си неща, които не си спомняш да си прибирала.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 4242349262
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

14.   До номер 13 - Не, не ми се губят моменти от деня, спомням си дори и с леко закъснение :D но на кой не се е случвало понякога, нали? Имам напрапчиви мисли, които направо ги мразя и ми звънят ушите, там го усещам, ако не е в главата, не знам. Ходих веднъж на психолог, но не стига, че вземат един куп пари, но и сякаш се подиграват, не са за мен. Явно тук няма кой да ми каже нещо по така, което не знам, може би наистина шума е Много кофти заболяване :(((

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: fecf49d332
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

15.   Аз майтап си направих за психиатъра.
Кръвни изследвания се правят за автоимунни болести, взема се проба от ухото за гъбички други неща със слуха, налягане. Накрая ЯМР. С приказки нищо няма да разбереш.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 18307e0018
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

16.   Виж дали шумът изчезва, ако започнеш да си масажираш и раздвижваш врата - при мен случаят е такъв, виждам че и при номер 7 за съжаление е така - притискат се нервчета и веднага се усеща. При мен появи ли се шум, коригирам веднага стойката на врата, раздвижвам и масажирам, за да се подобри кръвообращението и шумът почти веднага изчезва.

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 15dd2f9834
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

17.   Аз имам шум в едното ухо от няколко години ходил съм на доктор УНГ каза ми че при мен няма да мине въпреки че пиех 1 месец хапчета. Много е важна причината за заболяването при някой се лекува при други не. При мен се получи и намаляне на слуха в ухото. Като цяло е много неприятно състояние което с годините прогресира. Иди на лекар и той най добре ще прецени състоянието ти и ще ти даде нужните отговори.

 
  ...
преди: 9 месеца, 15 дни
hash: 52a06ff71d
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Авторке, как си с днешна дата? Надявам се да прочетеш това и да си излекувана :)

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker