Годеникът ми, изглежда, е бивш наркоман - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (121184)
 Любов и изневяра (29706)
 Секс и интимност (14356)
 Тинейджърски (21896)
 Семейство (6472)
 Здраве (9598)
 Спорт и красота (4699)
 На работното място (3177)
 Образование (7301)
 В чужбина (1652)
 Наркотици и алкохол (1115)
 Измислени истории (797)
 Проза, литература (1737)
 Други (18522)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Годеникът ми, изглежда, е бивш наркоман
преди: 5 години, 3 месеца, прочетена 2121 пъти
Десетки пъти съм писала тук, и то когато не намеря проблем, близък до моя.
Преди няколко дни направих аборт по медицински показания в напреднал месец, и въпреки че съм психически добре устойчива, не се чувствам ок и сигурно е нормално.
Плодът в мен беше изключително увреден, съвсем скоро е щял да умре вътреутробно. Имаше тежка форма на синдрома на Даун и освен това 3 - 4 пъти по - голямо удължение на главата от Дауновите; липса на една сърдечна камера. Казаха: повече от 1 увреждания. Това се установи от не един добър специалист, в различни градове, с 4Д техника.
Казаха, че причината е неясна. Разбира се, аз започнах да разсъждавам за себе си: когато съм заченала, бях в тежко емоционално състояние, предизвикано от действия на човека до мен. Да, въпреки хармонията между нас, има много противоречия.
Аз го извадих от 'дупката' преди повече от 3 години, така го чувствам, а и той си признава. С изключителни, упорити усилия от моя страна той вече не е такъв егоист, и в леглото не е с член, наподобяващ сварена гъба, .. Рязка промяна, откакто спря да гледа порнография, от която беше зависим също.
Преди да се запознаем, аз бях спортистка, водеща сравнително здравословен начин на живот, казвам сравнително, защото не съм имала един постоянен сексуален партньор. Бях на 19 години, тъкмо първокурсничка, за пример, изпълнителна, прилежна, каквато винаги съм била.
Той също беше студент, на 21год., който обича да се събира с приятели, за да пуши трева, да пие алкохол, а като е сам да играе игри. Да учи - не много. Добър, приятен, но също много нервен.
Любов има между нас и това ни задържа, иначе отдавна да съм го забравила. Живеем заедно от самото начало. Моят проблем е, че съм ревнива по природа, но към днешна дата, повечето дразги са заличени. Като се сетя за тежкото начало с него, от което не се отказах, си казвам, че той беше един ужасен човек, а сега е толкова променен в положителен смисъл.
Мина малко време.. бременността ми беше планувана /за да няма излишни въпроси - средства имаме, дом, кола/.
Чак сега след аборта, той ми каза, че... В продължение на 2 години е вземал синтетични наркотици, с други думи т. нар. 'пико' или метамфетамин. Аз знам, че е вземал 1 път, и втори път в един период, в който се бяхме разделили. Но се оказва, че е имало периоди, в които е взимал 1 път седмично... Спрял го е, защото връзката му с мен му е повлияла добре и аз съм го спасила. Така каза, и му олекна. Но на мен не... Мисля си, че е възможно това да е увредило бебето. Ще му споделя какво мисля, той ще помисли, че го обвинявам. Мислим изследвания какво ли не да си правим относно родителството, но сякаш е редно този факт да се сподели на специалист.
Увреждане на плода може да се случи на всяка жена. Но все пак ме тормози тази мисъл, че... е заради това.
Посъветвайте ме, споделете, ако имате подобна съдба и как постъпихте - ще се радвам, ако напишете и на каква възраст сте. Благодаря.

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7cc57f447d
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Ако разбера,че годеницата ми е бивша наркоманка ще стане бивша годеница.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 83908c446a
гласове:
1 2 3 4 5
  (180436 гласа)

2.   Здравей. Виж не си го причинявай това. Достатъчно си изживяла. Малоформациите на плода, не са причинени от наркотици взимани преди време. Ако е посягал при зачеване е възможно и да има ефект и пак не е доказан мъжкия принос към това. Моя мъж не пие и не пуши. Загубихме бебе преди 2 год. На днешна дата износих прекрасен син и спи до мен. Мисълта ми е, ако обичаш този човек, продължете напред. Знам какво изживяваш, но времето лекува. Ще минете през много тежки моменти, но ако се обичате, ще се справите. Успех и не позволявай това да те съсипе. Кураж.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37ef130c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (4 гласа)

3.   Божа работа. Не натоварвай годеника си с такава вина и отговорност, няма виновни.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 41b98296d8
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   Мисля, че е страшно безотговорно спрямо теб от негова страна, че не е споделил това, преди да започнете с опитите за деца! Естествено, че има значение, ако единият партньор е бивш наркоман - последствията от такива злоупотреби с години не се изчистват от тялото. Редно е било и да предупреди и да предприеме някаква форма на изчистване и да поизчакате в този случай още някоя и друга година преди да почнете да работите за деца.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a0133c9ab4
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

5.   Направете си изследвания, говорете със специалисти, кажете им цялата история. Отидете и заедно и отделно.
Късмет и горе главата.

 
  ...


...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3d020abeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

6.   До 1 .
Те не заслужават ли любов също?
-------------------------------------------

Авторке, ако искаш да се убедиш кога последно е взел пико - нека си направи един тест за метаамфетамин продават ги в аптеката. От 3до 6 дни излиза положителен в урината.Ако излезе положителен направо му бии шута!
Отделно! Щом искате деца е редно да може да си споделяте абсолютно всичко БЕЗ ДА СЕ ОБИЖДАТЕ И ДА ВЗИМАТЕ ДУМИТЕ МНОГО НАВЪТРЕ!Ако не може един нормален разговор да проведете без да има цупене и сърдене то за какви деца говорите? Такъв е живота има и неудобни въпроси,които трябва да се зададат и някакси по спокоен и нормален начин да протича разговора.

п.с. Дано ако наистина искате дете,следващият път да е живо и здраво!
Всичко хубаво ви пожелавам!

28 години
п.с аз също съм употребвал редовно (2-3години) амфетамини , пико, екстазита , кокоин и искам да кажа на всички които казват,че БИВШ наркоман няма! ИМА! Не съм пипал от 4 години нищо вече ! Започнах здравословен начин на живот и в момента съм фитнес инструктор!!

НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 564aa65e67
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

7.   до 6
"Те не заслужават ли любов също"

ебати инфалнтилния и дебилен начин на мислене. Ами ожени се наркоман тогава, нали заслужават любов. Малко ще те граби и бие,ама човека заслужава любов. Междувпрочем и "бивши" изнасилвачи, убийци и всякакви бивши отрепки, всички заслужават любов.Каква идилия само ще настане, ако заженим всичките отрепки.
Не съм 1

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: a5e1f63134
гласове:
1 2 3 4 5
  (2 гласа)

8.   Съжаляваме да го кажа, явно имаш чувства към него, ти си го познаваш, но.. Сигурна ли си, че искаш да си с мъж, които крие такива неща от теб? И въобще до какво хубаво може да доведе връзка с "бивш"наркоман. Малко грубо звучи, знам, но ако ми беше приятелка, бих те посъветвала - спасявай се.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 3d020abeef
гласове:
1 2 3 4 5
  (9 гласа)

9.   До 7.

Щом е бил веднъж наркоман, значи никога не може да се промени и да заслужи да бъде обичан отново, както преди да е барал наркотици така ли? Не знам кой има инфантилно мислене само!

От друга страна. Не може да сравнявате хора, които са взимали наркотици с изнасилвачи и убиици. Просто довода Ви не важи! Все едно да сравняваш майка си на външен вид с баща си! Усети се малко!

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 065e17244b
гласове:
1 2 3 4 5
  (85399 гласа)

10.   9, не знам дали има такова понятие като бивш наркоман. Може и да има някакви изключения, но това е малко като бивш алкохолик. Аз не съм чувал, нито пък съм чувал някой да е чувал за бивш алкохолик. Дори и да предположим, че има бивш наркоман, ти би ли поела този риск да живееш с него, да му правиш деца и т.н. и да се надяваш никога повече да не се върне към наркотиците? Защото я се опази, я не. А и самият факт, че се е поддал, означава, че е лекомислен, което не го прави много добър партньор, още по-малко родител. А между наркомана и убиеца има само една крачка. Да не те гледаме по новините после?

Наркоманите заслужавали любов. А хората, които не са били толкова лекомислени да се самоунищожават, не заслужават ли още повече любов? Защо авторката трябва да даде шанс на лекомислен наркоман, като може да си намери някой по-нормален мъж? Не вярвам да е чак толкова закъсала, че да е опряла до наркоман.

 
  ...

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 399a62dfc4
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

11.   Мила, погледни нещата такива, каквито са.

Годеникът ти те е лъгал и манипулирал - заради своето удобство и от страх да не го оставиш, е скрил от теб факти, които са поставили и твоя живот и живота на бъдещото ви дете в опасност! Интересно, какво ли му е ставало в главата - дай да и направя дете, пък ще видим, какво ще стане... a, може и дори да не се е замислил, което е още по-лошо. Toва, което е направил е недопустимо и не заслужава повече доверие. Изтърпяла си много - докога смяташ, че е ок да продължиш с даването на шанс? Цената за последния шанс си платила с тялото си. Готова ли си да разбереш, каква ще е цената на следващия?

Иди при някой от лекарите, запознати с твоя случай - сподели им, че приятелят ти е бивш наркоман и ги питай, дали има значение... ако си готова да чуеш отговора, разбира се.

Номер 7 - явно и приятелят на авторката смята, че заслужава любов - затова си е позволил най-егоистично да премълчи нещо, което евентуално би променило начина, по който тя гледа на него. Заради своето удобство е застрашил нейният и на детето живот, какво оправдание има за това? Нима такъв човек заслужава доверие? Любов, ама любов цената за която плаща не той а най-близките му... а те какво заслужават? Да плащат грешките му?
На този, вече му е бил даден шанс - той го е пропилял с лъжата си.

Границата между бивши и настоящи алкохолици и наркомани е точно една глътка, една таблетка... как ще се чувстваш, ако си зависима, ако бъдещите ти деца са зависими от такъв човек? Аз съм расла в семейство на алкохолик - знаеш ли какъв е първият ми спомен, когато помисля за баща ми: виждам се на 8 години, как седя на прозореца и се моля татко, който е навън и пие с приятелите си да се прибере жив и здрав и нищо да не му се случи. Вечер след вечер... помня и свижданията в болницата, когато нещото се случваше, помня и унижението и безпомощността на майка ми, когато трябваше да зависи от чужди хора, помня напразните разговори с него, когато със сестричката ми oпитвахме да му вземем бутилката и да го убедим, че ако ни обича, заради здравето си трябва да спре да пие, помня как мразех да виждам, колко е безволев, помня собствената си безпомощност. Искаш ли и ти такива спомени?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 37ef130c4e
гласове:
1 2 3 4 5
  (70348 гласа)

12.   Дори адвокатът и личният ми лекар пушат марихуана, мъже на по 40-50 години. Не знам как е по малките градове, но мисля, че хората между 20 и 40 масово се друсат с нещо. Вече толкова ми се струва нормално, че дори не бих нарекла годеникът на авторката наркоман.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d611413e80
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

13.   Както наркотиците, така и тежкият стрес могат да променят днк-то. И разбира се приемането на синтетика, никога не е безвъзмездно. Но най-добре, проведете обширен разговор по темата, приятелски. Обще взето, ако се чувстваш зле емоционално, това означава само едно, трябва да си тръгнеш. ''Спасяването'' е стар, колкото света, майчински иснтинкт, но успеваемостта клони към нула. Каквото и да пишем тук, ти дълбоко в себе си знаеш какво искаш. Моят съвет, като сякаш съм ти приятелка е, чуй го (вътрешният си глас).
Момиче на 27.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4170edadfc
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

14.   Споделете го на лекаря разбира се! Генетиката е уникално нещо направете си ДНК тест, не знам дали са ви карали да си го правите преди това, но. Синдром на Даун се причинява от доста фактори. ДНК теста показва всички болести които носите, така може да изключите психични заболявания, забавяне в развитиеъо. Наркотиците също оказват своето влияне от мъжа не знам, но имах позната която си осинови дете майка му е наркоманка и е взимала наркотици докато е била бременна, детето имаше леко умствено изоставане и буквално се държеше като наркоман, ако не ядеше шоколад изпадаше абстиненция

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 4c6a341ab2
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

15.   Миличка, съчувствам ти! Моят приятел също е взимал наркотици преди да се запознае с мен (не, не е бил наркоман, за всезнаещите, инфомирайте се малко какво точно е наркоманията). Още когато започнахме отношения аз му заявих, че не съм окей с това и ако възнамерява да го прави дори и веднъж годишно да забрави за мен. Да, той спря и съм напълно убедена в това.
В твоя случай обаче е различно. Да, на 100% съм сигурна, че загубата на рожбата ти се дължи на това, че е взимал пико. А пикото е чиста синтетика и може да причини трайни увреждания дори и след много години. Ти ако например си взимала, може и след две-три години да ти се получи поликистоза например (познавам момиче с такъв случай, само че от амфети). Като цяло наркотиците са нещо наистина гадно, ужасно и няма значение дали взимаш всеки ден или веднъж в седмицата или в месеца. Особено когато искаш да създадеш семейство ти пречат меко казано. Той щом е взимал веднъж в седмицата (а това изобщо не е малко) е напълно достатъчно за да увреди детенцето ви, съжалявам затова, което си преживяла.
Трябва да му поставиш ултиматум, колкото и да е тъпо, ако не искаш да се разделяте. Или ти, или тъпата дрога. И не му вярвай колкото и да твърди, че "само един път нищо няма да стане" и т. н. това всички го казват...
Но според мен най-правилното решение в случая е да приключиш отношенията си с този човек. Не смятам, че искаш да имаш бъдеще и семейство с него, обмисли добре ситуацията и бъдещето си, в което съм сигурна, че не искаш да присъстват наркотици. Успех : )

 
  ... горе^

...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: 7cc948b69e
гласове:
1 2 3 4 5
  (3 гласа)

16.   Познавам един приятел от глупавите ми години и той постоянно беше на амфети и направи две деца живи и здрави. Според мен не е това причината, иначе децата на холивудските звезди щяха да са увредени.
И друго-не може да се каже, че приятеля ти е бивш наркоман. Ти знаеш ли какво е наркоман?

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: e1de052dc2
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

18.   Ти какво сега реши, че винаги ще е така? Следващата бременност ще ти е нормална.

 
  ...
преди: 5 години, 3 месеца
hash: d04242bbb7
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

19.   Авторката.

Благодаря на всички, вникнах във всеки коментар.

Той настоява да си направим изследвания.
С дрога не се занимава, и няма желание да се занимава.
Не го обвинявам, но му бях обидена, че толкова време го е крил от мен, че не ми е казал по - рано - дали заради егоизъм, срам, страх да не го оставя го криеше, не знам. Май и заради трите.
Обяснихме на гинеколога ми, каза, че не е било увредено от синтетиката, която е вземал. Но не се знае. Аз лично, наричам причината за това съдба.
Номер 15, с поликистозни яйчници съм от малко момиче.
Но и това си е съдба. Понеже спомена, и реших и аз да отбележа.
Номер 16, да знам какво е наркоман.
И, за да съм по - точна, ще цитирам от Уикипедия: 'Наркомания - Наркоманията или "зависимостта към наркотици" е състояние на психическа или комбинация от психическа и физическа зависимост към даден вид вещество с въздействие върху централната нервна система, при което се изработва зависимост от приемането ѝ. '
Точно наркоман е бил, и то години.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 7260fb738c
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

20.   И на мен се случи същото, но не пием и пушим, наркотици никога не сме употребявали. Говори с лекар генетик, не гинеколог, направете изследвания дали е генетично

 
  ...
преди: 3 години, 10 месеца
hash: 8c40dd1aa1
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

21.   Разкарай го.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker