Проблемна менструяция, възможно ли е да от противозачатъчните? Или от други неща? - Spodeli.net


Нещата от живота...
 
Реклама


 Начало
 Правила
 Добави история!
 Контакт
 
Споделени истории (120671)
 Любов и изневяра (29587)
 Секс и интимност (14309)
 Тинейджърски (21852)
 Семейство (6438)
 Здраве (9549)
 Спорт и красота (4686)
 На работното място (3138)
 Образование (7285)
 В чужбина (1643)
 Наркотици и алкохол (1113)
 Измислени истории (796)
 Проза, литература (1730)
 Други (18389)
 Избор на редактора (156)
 
Полезно

Пакет за пълно възстановяване със зъбни импланти в рамките 5 работни дни. Опитен екип и зъботехници, венозна седация от анестезиолог, временни и постоянни мостове - фиксирана цена

Запознай се с актуалните цени на зъбни импланти в дентална клиника Смайл Дентал Сървисес

 

  

Споделена история от Здраве

Проблемна менструяция, възможно ли е да от противозачатъчните? Или от други неща?
преди: 5 години, 2 месеца, прочетена 979 пъти
Здравейте на всички! Много харесвам сайта и се радвам, че се обръща внимание на проблемите на хората. :) Надявам се да споделят публикацията ми.

Аз съм на 20 години, започнах да пия противозачатъчни на 16 на своя глава (да, много глупаво). Качих 20кг... висока съм 160см, а бях близо 80 кг... но цикълът ми беше само 4 дни, без никакви болки и минаваше много леко, явно всичко си има плюсове и минуси.
Реших да спра да ги пия когато станах на 18 и вече имах нов приятел (предишният ми не знаеше, че пия, аз за свое собствено спокойствие реших да ги започна). Новият ми приятел (вече 2 години) беше против тях, защото знаеше, че вредят и ме подкрепи когато реших да ги спра и така вече 2 години не ги пия.
И както казах всичко си има плюсове и минуси. Вече свалих около 25кг горе долу съм в нормата и се чувствам много добре.
Таа, миналата година имах ужасни проблеми с цикъла ми.. от месец март до май включително аз цикъл НЯМАХ. Нищо! Нито симптоми, нито дай боже.. все едно не ми беше идвало никога. Три месеца нямах цикъл, правих си безброй тестове за бременност и не бях бременна. Да, много тъпо от моя страна да не отида на лекар веднага след като забелязах проблема.
Отидох на гинеколог през месец юни, каза ми, че имам киста в яйчника и ми изписа хапчета за предизвикване и когато ми дойде цикъла щяла да се махне сама кистата, пих ги 3 месеца и през тези 3 месеца ми идваше като по часовник на датата на която трябваше. Не съм лекар и не разбирам, вярвах, че това е правилното. В момента в който ги спрях (края на август) пак същото. До средата на октомври - нищо! Не мога да пия такива хапчета цял живот все пак, да не говорим и че се чувствах ужасно от тях. Отидох при друг лекар, направи ми всички видове ехография и ми насочи три изследвания, които трябваше да се направят когато съм в цикъл. Заяви ми, че предишният е измамник и ме е 'повредил' и е възможно изобщо да не съм имала киста. Бях склонна да му повярвам, защото той ми направи много повече изследвания и прегледа беше доста по-обстоен.
Даде ми 10 дни, цикъла ми като по чудо дойде и направих изследванията. Занесох му, прегледа ме отново ми каза, че имам данни за поликистоза, но иначе съм напълно здрава и да не се притеснявам.
Още един месец нищо, през декември ми дойде 2 пъти, а сега сме януари и все още нищо. Преди две седмици се събудих с невероятни болки в областта на таза (по-точно около яйчниците) и цял ден не можах да стана от леглото свита на топка и дори ревах от болки, да отида на лекар дума да не става, не можех да се изправя, повръщаше ми се ужасно много и не ми се ядеше нищо. На следващия ден майка ми много се притесни и настоя да отидем на лекар, беше ми трудно да шофирам, но все пак успяхме да стигнем и от там ни насочиха към хирург (? !? !? !? !? !? ) и съответно хирургът каза, че няма нищо за него. Както и да е, мина ми след няколко дни. В момента пак ми закъснява! И ще се побъркам вече, искам да имам нормална менструация и не смятам, че това е нормално. А вторият лекар ми заяви, че на моята възраст било нормално да ми идва през няколко месеца? Не съм лекар и не мога да гадая от къде точно е дошъл проблемът, а вече дори и не знам на какъв лекар трябва да отида!

Ще бъда много благодарна ако прочетете историята ми и ако някоя дама е имала същия или подобен проблем да ми съдейства със съвет или да ме насочи към някакъв лекар. Благодаря предварително на всички!

 
Сподели историята:
 
<< Предишна Случайна Следваща >>
 
 

Коментари

Добави Коментар!
Вземи последните коментари по RSS
 
Изпрати ми имейл, ако някой добави коментар към тази история (какво е това?)
 
Email:
  ... ... ...
Коментари на страница: Най-отгоре:

преди: 5 години, 2 месеца
hash: c8e2ac8897
гласове:
1 2 3 4 5
  (220609 гласа)

1.   Рязкото сваляне на тегло води до спиране на менструацията. Ти си свалила за кратко време 25 кг което е шок за организма, това силно разбърква хормоните и им трябва време да се регулират сами. Противозачатъчните са повлияли по косвен начин, тяхното спиране е предизвекало тази загуба на тегло, което от своя страна е довело до спирането на цикъла. Това е временно, според мен без медикаментозна намеса цикъла ще се нормализира, но това е бавен процес.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cfc9abdac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (1 гласа)

3.   От авторката: Благодаря за коментара! Не се бях замисляла затова.

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 53aa2b4132
гласове:
1 2 3 4 5
  (142012 гласа)

4.   От 18- годишна редовно ходя по гинеколози все поради различни причини- нередовна менструация, кисти и т. н. Разбрах, че това което ти казва единият не съвпада с казаното от другия. Лекарите са така и не само гинеколозите. Не съм лекар и не разбирам, но според мен си поиграла с огъня, като си започнала да пиеш противозачатъчни толкова рано. Възможно е това да е последица от приема им, поне така ми е казвал един лекар, понеже и аз съм пила навремето. Това, че рязко си отслабнала, също може да е причината. Ако не пиеш чайове, пробвай и с тях. Аз знам само за бял равнец, че много помага, но сигурно има и други.

 
  ... горе^
преди: 5 години, 2 месеца
hash: cfc9abdac8
гласове:
1 2 3 4 5
  (0 гласа)

6.   Към номер 4, прочетох за този чай от бял равнец. От къде в София може да се купи?

 
  ...
преди: 5 години, 2 месеца
hash: 53aa2b4132
гласове:
1 2 3 4 5
  (100228 гласа)

7.   Може да се купи от всяка аптека, мисля че го има и в супермаркети. Също знам, че чайът от турта също е за гинекологични проблеми, но не съм сигурна за какви точно. Не ти пречи да провериш.

 
  ...

Коментари очaкващи одобрение: няма
...

Коментари, които са написани неграмотно, с латински или главни букви няма да бъдат добавени!

1. Бъди полезен на другите с коментара си!
2. Хейтъри не се толерират!
3. Обидните квалификации не са аргумент :-)
4. Пазете мъдростта за себе си, другите имат нужда от съчувствие!

Знаете ли, че след символите запетая и точка винаги следва интервал?   [ Да ]   [ Не ]

При нас коментарите се одобряват ръчно. Въведи своя имейл адрес и ще получиш известие, когато бъде публикуван нов коментар.(какво е това?)



Copyright © 2007 Spodeli.net
eXTReMe Tracker